Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mint a hollandoknál az 1600-as években vagy az ókori görögöknél. általában nem jött beAzt mégis hogy gondolod egy többnemzetiségű hadosztályban?
Legyen 5 vagy 6 hadosztályparancsnok, minden nemzetnek egy egy?
Tiszta OMM.Nem biztos, hogy megfelelő, ha minősített helyzetben a magyar honvédelmi erők nagy részét egy szlovák tábornok irányítja. Ahhoz ragaszkodni kellene minden esetben, hogy a magyar alakulatok feletti rendelkezés joga minősített helyzetben nem lehet másé, mint a magyar vezérkaré.
Csak itt senki nem tartozik a királynak (és császárnak) felelőséggel és hűséggel.Tiszta OMM.
Úgy, hogy semmi szükségünk többnemzetiségű hadosztályra, vagy bármilyen NATO jelenlétre. A magyar NATO résztvételnek egy elvi, ötödik cikkelyes résztvételnek kell lenni: a konkrét ötödik cikkelyes háborúig semmi, beleértve a szabványok iránti közönyt is. Még szövetséges konvoj se léphessen hazánk területére, nulla közös hadgyakorlat, meg zéró transzparencia.Azt mégis hogy gondolod egy többnemzetiségű hadosztályban?
Legyen 5 vagy 6 hadosztályparancsnok, minden nemzetnek egy egy?
Ezért fogja egy nem magyar parancsnok -különösen egy szlovák- ágyútölteléknek használni az alárendelt magyarokat az első vonalban, miközben a svejkek a hátul héderelnek.Csak itt senki nem tartozik a királynak (és császárnak) felelőséggel és hűséggel.
Valaki másnak tartoznak. És ez azért nagy különbség.
AZ volt. magyar katonákat hozzák haza a NATO missziókból, az idegeneket meg vigyék innen! Ez tényleg az OMM és azzal nagyon megjártuk. Ezért volt olyan irdatlan az első világháborús áldozathozatalunk is: a nem magyarok minket áldoztak fel a sajátjaik helyett!Olyan rossz volt az?
Olyan rossz volt az?Tiszta OMM.
Olyan nincs hogy semmit se raksz a közösbe, szóba se állsz a szövetségeseiddel de azért az 5.cikkely szerinti kollektív védelem az kellÚgy, hogy semmi szükségünk többnemzetiségű hadosztályra, vagy bármilyen NATO jelenlétre. A magyar NATO résztvételnek egy elvi, ötödik cikkelyes résztvételnek kell lenni: a konkrét ötödik cikkelyes háborúig semmi, beleértve a szabványok iránti közönyt is. Még szövetséges konvoj se léphessen hazánk területére, nulla közös hadgyakorlat, meg zéró transzparencia.
A NATO szövetségünket tetszhalott állapotba kell vezérelni a szuverenitásunk védelmében! Csak és kizárólag a nemzeti haderő létezhet magyar területen.
Nem kell. Nemzeti haderő kell, szuverén biztonságpolitika.Olyan nincs hogy semmit se raksz a közösbe, szóba se állsz a szövetségeseiddel de azért az 5.cikkely szerinti kollektív védelem az kell
De akkor írd világosan hogy lépjünk ki mert olyan hogy bent is vagyunk meg nem is az nincsNem kell. Nemzeti haderő kell, szuverén biztonságpolitika.
Te nem nagyon érted ezt a szövetség (nem csak a NATO-ra gondolok, hanem úgy általaban a szövetségre úgy általában, hogy mit jelent) dolgot ugye?Úgy, hogy semmi szükségünk többnemzetiségű hadosztályra, vagy bármilyen NATO jelenlétre. A magyar NATO résztvételnek egy elvi, ötödik cikkelyes résztvételnek kell lenni: a konkrét ötödik cikkelyes háborúig semmi, beleértve a szabványok iránti közönyt is. Még szövetséges konvoj se léphessen hazánk területére, nulla közös hadgyakorlat, meg zéró transzparencia.
A NATO szövetségünket tetszhalott állapotba kell vezérelni a szuverenitásunk védelmében! Csak és kizárólag a nemzeti haderő létezhet magyar területen.
De hogynem... ezt nevelte az ország jelentős részébe a szocializmus és mint egy rákos daganat van még mindíg jelen a társadalomban.Olyan nincs hogy semmit se raksz a közösbe, szóba se állsz a szövetségeseiddel de azért az 5.cikkely szerinti kollektív védelem az kell
Ami mellesleg sehogy se működne közös gyakorlatok stb nélkül.
Voltak benne furcsaságok az biztos, de azt egyértelműen kijelenteni, hogy rossz volt 68 után(előtte, na arról már nem vagyok meggyőződve), szetintem nem lelehet.Olyan rossz volt az?
Ekkora marhaságot már régen hallottam. 200000 fős haderőt akarsz fenntartani, mikor a 30000 sem jön össze. Hol élsz?Nem kell. Nemzeti haderő kell, szuverén biztonságpolitika.
De értem, csak nem szeretem.Te nem nagyon érted ezt a szövetség (nem csak a NATO-ra gondolok, hanem úgy általaban a szövetségre úgy általában, hogy mit jelent) dolgot ugye?
Ignore. Ilyeneket a HVG közönségének kommentelj!Ekkora marhaságot már régen hallottam. 200000 fős haderőt akarsz fenntartani, mikor a 30000 sem jön össze. Hol élsz?
Nem, nincs miért. Ez a te véleményed, nekem ezzel nincs problémám, nem vagyok szektás, hogy akinek más véleménye van az hülye meg mindenami negatív. Csak ha valaki a véleményében nem lehet megváltoztatni, akkor felesleges próbálkozni. Mindenkinek vannak olyan dolgai amiben meggyőzhetetlen, nem valami rendkívüli ördögtől való dolog ez.Megsértődtél?
Marhaság.Ignore. Ilyeneket a HVG közönségének kommentelj!
Egészen pontosan ez a helyzet. Nem is értem, hogy mit kell ezen pörögni.Pld úgy, hogy amennyiben a hadosztály külföldön vesz részt valamely NATO vezetésű akcióban (értsd támadás) úgy minden további nélkül lehet akár szlovák parancsnok is. De ha a támadás bennünket ért, úgy a honvédő háborút ne egy külföldi tábornok irányítsa már. Pls.