Honnan veszed, hogy itthonról akarja megmondani?Mindig bírom, amikor valaki itthonról akarja megmondani, hogy a külhoni magyaroknak ki és mi a jó.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Honnan veszed, hogy itthonról akarja megmondani?Mindig bírom, amikor valaki itthonról akarja megmondani, hogy a külhoni magyaroknak ki és mi a jó.
Hát ja, kell aki basztat, és akit basztatnak!A baszakodáshoz két fél kell.
Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk és pártunk és kormányunk oda szarik folyamatosan ahonnan enni kap?De komolyra fordítva a szót, a politikai baszakodást pontosan mivel is érdemeltük ki?
"Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk és pártunk és kormányunk oda szarik folyamatosan ahonnan enni kap?
"a szövetségi rendszerünk ellenfelét"...csak az USA
ahonnan enni kap.....persze találd már ki ,hogy a drága EU és NATO nélkül éhenhaltunk volna már................
Nem úgy volt hogy hátdehát a NATOnak ehhez semmi köze, csak egyes országok?Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk és pártunk és kormányunk oda szarik folyamatosan ahonnan enni kap?
Rajtunk kívül mindenki az ukránokat támogatja, és nem azt akarom mondani, hogy akkor nekünk is kell, csak legalább ne lennénk tövig putyin seggébe"a szövetségi rendszerünk ellenfelét"...csak az USA
Ha nem is haltunk volna éhen, de kb a szerbek szintjén lennének mivel ha nem lennénk eu tagok akkor a nyugati ipar nem ide jött volna élén az autógyárakkal hanem a csehszlovák, lengyel, románok közül válogattak volna...."ahonnan enni kap.....persze találd már ki ,hogy a drága EU és NATO nélkül éhenhaltunk volna már................
A világ változik, de a kutyából nem lesz szalonna. Nyilván azt támogatsz akit akarsz, de azok után amit Fico művelt (nyelvtörvény, állampolgárság elvétele ha felveszi a magyart, Malia Hedvig ügy, szurkolók megveretése, a magyar elnök kitiltása stb) ennek az embernek egy szavát is elhinni az több, mint naivitás. Nem tisztem védeni a szlovák liberálisokat, de ha jól emlékszem egyik sem művelt hasonló durva jogsértéseket a magyarokkal sőt kineveztek egy magyart miniszterelnöknek.Csak hogy a világ változik. Fico is, meg a tébbiek is. Nyugi, csodák nincsenek, de emlékszem jómagam is mekkora reménnyel néztem Matovič első útjait Bp-re, az első szerelmes nyilatkozatokat a felvidéki magyarság felé, meg Čaputka magasztos szólamait egy új szabad többnemzeti szlovákiáról. Aztán kaptunk Káčert meg Korčok-ot és nagyobb sovinizmust a szlovák libsiktől mint korábban Fico-tól.
Jól bizonyitja ennek hatását az a tény, hogy a felvidéki magyarság körébben messzemenően változott Fico megitélése, saját környezetem mintájából is állithatom, hogy korábbi stabilan magyar pártra vagy magyarként Sulik/B. Kollár szavazók is beálltak Fico mögé.
Nem tagadom -és ennek itt is hangot adtam- a nagyon sok rossz emlék ellenére magam is vártam a visszatérését,...inkább ő mint a felvidéki progressziv ügynökhálózat a libsi kreténségeikkel.
Itt most arra gondolsz, hogy fegyverekkel, nyersanyaggal éspervagy pénzzel támogatjuk Oroszországot?Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk
Hát igen, elvárható lenne, hogy aki a NATO-ba igyekszik mindenáron, az törekedjék a már bent lévőkkel a viszonya rendezésére és nem követelőzik, hogy neki eztet a főkirály megígérte.Itt most arra gondolsz, hogy fegyverekkel, nyersanyaggal éspervagy pénzzel támogatjuk Oroszországot?
Ahogy én látom, a szövetségi rendszerünk ellenfelének ellenfelét nem támogatjuk.
Ez azért jelentős különbség.
De Svédország pont nem tagja ennek a szövetségi rendszernek (még), csak egy jelentkező.
Notabene arról el lehet persze filozofálgatni - bár szerintem ez itt másodlagos - hogy a szövetségi rendszer ellenfeléről vagy csak 1 (esetleg 2) tagjának ellenfeléről beszélünk. Illetve, hogy mi miért nem támogatjuk az ő ellenfelük ellenfelét (mert tkp akit a szövetségi rendszer támogat, az a mi személyes ellenfelünk).
Mi erre vonatkozólag kértünk megértést a konfliktustól távolmaradásra, de láthatólag a mi érdekeink nem fontosak a szövetség számára. Szóval feltehetjük a kérdést: ha ez valóban egy szövetségi rendszer (és nem egy alá-fölé rendelő hatalmi rendszer) annak a másik 1-2 tagnak az érdekei mitől relevánsabbak a mi érdekeinknél.
És visszatérve a svédekhez: ha ők sem ismerik el az érdekeinket (és velük is csak a nyomás nő rajtunk), akkor milyen előnyünk származik abból, ha bevesszük őket a szövetségi rendszerbe?
A kérdés tehát: a svédek a szövetségi rendszeren kívűlről milyen alapon (és mi okból) utasítják el ab ovo a mi szövetségi rendszeren belüli álláspontunkat?
Tudtommal a Szovjetúnió felbomlott...a NATO-nak de jure de facto nincs "hivatalos ellenfele", javits ki ha tévedek, a "szövetségi rendszer" hivatalosan is erről szól:Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk
A "Putyin seggében" egy demagóg szöveg, pont a fentiekből ered, hogy egy védelmi szövetség része vagyunk, aminek az alapokmánya szerint is annak a békét kell keresnie, nem kiprovokálnia vagy "fű alatt" támogatnia egy ilyen konfliktus egyik szereplőjét...Rajtunk kívül mindenki az ukránokat támogatja, és nem azt akarom mondani, hogy akkor nekünk is kell, csak legalább ne lennénk tövig putyin seggébe
Teljes mértékben igazad van, ugyanezt le is irtam, hiszen sokmindent a saját bőrömön meg is tapasztaltam.A világ változik, de a kutyából nem lesz szalonna.
Nem "támogattam" Fico-t, soha, azt irtam inkább őt vártam, mint a progressziveket/libsiket. Mindenre tisztán emlékszem, amiket felsoroltál, még az akkori pillanatnyi érzéseimre is, Sólyomnál ott voltam a hidon pl., egy rakás titkosögynök és civil rendőr gyűrűjében,...nem kell nekem bemutatni azt a "korszakot".Nyilván azt támogatsz akit akarsz, de azok után amit Fico művelt (nyelvtörvény, állampolgárság elvétele ha felveszi a magyart, Malia Hedvig ügy, szurkolók megveretése, a magyar elnök kitiltása stb) ennek az embernek egy szavát is elhinni az több, mint naivitás.
Na ezt inkább hagyjuk,.."magyart"...a mi Soros Lajosunkat. Rendben. Ezt a pontot Neked adom.sőt kineveztek egy magyart miniszterelnöknek.
A probléma lényege, hogy amíg itthon a magyar választókat hamis propangandával, a nem létező erőnk fitoktatásával be lehet hülyíteni, addig az EU-ban, NATO-ban ez tovább rontja a már egyébként sem rózsás pozíciónkat!Hát igen, elvárható lenne, hogy aki a NATO-ba igyekszik mindenáron, az törekedjék a már bent lévőkkel a viszonya rendezésére és nem követelőzik, hogy neki eztet a főkirály megígérte.
Idáig az összes ilyen magát bekönyörgő (svéd, finn, ukrán) otrombán viselkedett velünk és a szövetségből senki se állt elsőként a mi oldalunkra, senki se akart nekünk valamiféle kompenzációt, alkut felkínálni.
Amióta a Nyugat felé pitizünk, mi csak utasításokat és retorziókat kapunk.
Nekünk csak kötelességeink vannak.
Milyen támogatásról beszélsz?Mondjuk azzal, hogy a szövetségi rendszerünk ellenfelét támogatjuk és pártunk és kormányunk oda szarik folyamatosan ahonnan enni kap?
Csak egyetlen példát említs már, amivel - szerinted - ennyire putyinisták lennénk!Rajtunk kívül mindenki az ukránokat támogatja, és nem azt akarom mondani, hogy akkor nekünk is kell, csak legalább ne lennénk tövig putyin seggébe
Hát igen, elvárható lenne, hogy aki a NATO-ba igyekszik mindenáron, az törekedjék a már bent lévőkkel a viszonya rendezésére és nem követelőzik, hogy neki eztet a főkirály megígérte.
Idáig az összes ilyen magát bekönyörgő (svéd, finn, ukrán) otrombán viselkedett velünk és a szövetségből senki se állt elsőként a mi oldalunkra, senki se akart nekünk valamiféle kompenzációt, alkut felkínálni.
Amióta a Nyugat felé pitizünk, mi csak utasításokat és retorziókat kapunk.
Nekünk csak kötelességeink vannak.
Ott a probléma, hogy ennyi erővel az egész európai gittegyletnek járna a lecseszés, de csak mi kapunk a pofánkra, mert ki merünk énekelni a kórusból azzal, hogy a számunkra természetes energetikai partnerünkkel, az oroszokkal akarunk üzletelni és a számunkra veszélyes ukránokat akarjuk magunktól és Európától távoltartani.Mindenféle kötözködés nélkül, ha 20 évig nem csak leecheltünk volna a NATO-n, talán nem úgy néznének ránk, mint a család koldusára.
Ha Magyarország költött volna a honvédelemre egy tisztességes szinten, akkor talán lenne szavunk egy katonai szövetségben... de kábé csak az abszolút minimum lett befektetve, csak az előnyeit élveztük, de nem tettünk bele semmit. Szóval nem csoda, hogy kábé emberszáma sem vesznek.
Erő nélkül nincs pofázás...
Ez pontosan így van! Hiába járjuk a páva táncot, háttér erő nélkül!Erő nélkül nincs pofázás...
A nato feje szereltetett le rengeteg képességet nálunk (is). Az, hogy most szívja a fogát miatta, hogy nem tud itt egy jó kis európai háborút generálni az már egy másik kérdés.Mindenféle kötözködés nélkül, ha 20 évig nem csak leecheltünk volna a NATO-n, talán nem úgy néznének ránk, mint a család koldusára.
Ha Magyarország költött volna a honvédelemre egy tisztességes szinten, akkor talán lenne szavunk egy katonai szövetségben... de kábé csak az abszolút minimum lett befektetve, csak az előnyeit élveztük, de nem tettünk bele semmit. Szóval nem csoda, hogy kábé emberszáma sem vesznek.
Erő nélkül nincs pofázás...