Azért mondom, h az ukránok már rég túl vannak az ameddig lehet és van értelme. Eleve belekezdeni nem volt értelme. Nem akartam azt a látszatot kelteni, hogy ezt írtad.Jézusom, hol írtam ilyet?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért mondom, h az ukránok már rég túl vannak az ameddig lehet és van értelme. Eleve belekezdeni nem volt értelme. Nem akartam azt a látszatot kelteni, hogy ezt írtad.Jézusom, hol írtam ilyet?
De sok magyar gondolta ezt az évszázadok során, nagy többségük a mai napig tömegsírokban porlik.
Tatár, török, oláh, szerb, huszita (cseh) és minden más náció, aki maradni akart ezen a földön, azon munkálkodott, hogy elűzze, ha maradt kiirtsa (ha valami miatt nem tehette), asszimilálja a magyart.
A népirtás sajnos az egész emberiségre jellemző, mind a mai napig. Sebrenica nem is régen és nem is messze tőlünk jól mutatja, hogy ez bárhol és bármikor újra megtörténhet.
Aki megadja magát az teljesen az ellenség kegyelmére bízza az életét és semmi garancia nincs rá, hogy azonnal, vagy később nem ölik meg, esetleg egy roncsként éli túl.
Akkor inkább becsülettel halljunk (mindkét háborúban elesett sok sok felmenőm is így cselekedett).
Tisztelet a hősöknek, akikben volt elég bátorság, hogy hazájukért, családjukért, bajtársaikért harcba szálljanak!
Belekezdeni igenis volt.Azért mondom, h az ukránok már rég túl vannak az ameddig lehet és van értelme. Eleve belekezdeni nem volt értelme.
'56 esetében azokat (a sírjukat) kell leköpni, akik kiküldték a srácokat és lányokat a biztos halálba, miközben ők a jugó követségre mentették a popójukat.Itt explicite 56-ról van szó, nem akármilyen háborúról.
Meg úgy btw arról, hogy kb leköpöd az 56-os srácokat és lányokat.
Nem is értem, hogy pont egy -elvileg- nemzeti kormány akármikor is hogyan tud ilyeneket mondani.
Senki nem mond ilyet.
Mostanában még annyira sem lovagiasak a mindenféle hadviselők, hogy lehessen1848-ról volt szó, nem pedig a tatárjárásról, meg a Török Hódoltságról.
Senki nem küldte őket.'56 esetében azokat (a sírjukat) kell leköpni, akik kiküldték a srácokat és lányokat a biztos halálba, miközben ők a jugó követségre mentették a popójukat.
Itt általános elvekről van szó, ami az évszázadok során mindig igaz volt onnantól kezdve, hogy az egyik ősember megakarta szerezni a másik javait, és mindaddig igaz marad, amíg ember él a földön, mert ilyen faj vagyunk. Az erősek eltiporják a gyengéket és csak akkor és addig kegyelmeznek, amíg haszna van a legyőzött életben tartásának.1848-ról volt szó, nem pedig a tatárjárásról, meg a Török Hódoltságról.
Itt általános elvekről van szó, ami az évszázadok során mindig igaz volt onnantól kezdve, hogy az egyik ősember megakarta szerezni a másik javait, és mindaddig igaz marad, amíg ember él a földön, mert ilyen faj vagyunk. Az erősek eltiporják a gyengéket és csak akkor és addig kegyelmeznek, amíg haszna van a legyőzött életben tartásának.
Mostanában még annyira sem lovagiasak a mindenféle hadviselők, hogy lehessen
apellálni bárki jóindulatára vagy gentlemanlike viselkedésére ha legyőzettél, mint 48-ban lehetett.
A történelmi szemlélet azt is jelentené, hogy nem a ma embereként tekintesz vissza a múlt eseményeire, hanem az akkor élt ember szemszögéből próbálod azt megérteni. Ebben segített számomra pl. feleségem nagypapájának I. Vh-s emlékirat töredéke és sok-sok idős ember elmondása az általuk átéltekről gyerekkoromban.Akkor inkább becsülettel halljunk (mindkét háborúban elesett sok sok felmenőm is így cselekedtek).
Tisztelet a hősöknek, akikben volt elég bátorság, hogy hazájukért, családjukért, bajtársaikért harcba szálljanak
Mondjuk a két vh ban pont idegen érdekekért kellett harcolni....
Lenne olyan hogy érdemes és kell is, de nem egy olyan esetben amikor semmi esélyed a győzelemre, vagy kompromisszumos békére.Értelmetlenül szétlövetni az orszagot és a lakosságot az minden,csak nem normális.
Amikor ilyen helyzet van, annak általában van egy felvezető szakasza, amikor döntéseket hozol és mérlegelsz, milyen döntések esetén mire számíthatsz, mi lehet a végkimenetel. Én annak vagyok a híve hogy olyan erős katonai képességekre van szükségünk amivel még ha egyedül vagyunk is, egy sokkal erősebb felet is arra tudunk bírni hogy tárgyalás útján akarja elérni amit el akar érni, nem pedig a csatatéren. Amikor a másik fél érdekből és nem gyűlöletből cselekszik ez lehetséges, egy ilyen haderő pedig azok ellen akik gyűlöletből vegyes érdekből cselekednének a környékünkön szintén elég lenne az érdekeink érvényesítéséhez.Azért harcolni ameddig lehet és van értelme, meg aközött, hogy egyből hátat fordítok és fellebbentem a szoknyámat elég nagy különbség van...
Ahogyan felelősség is, a vezetők felelőssége, a szülők felelőssége, stb, van amikor egy ribanc többet ér el mint egy hősi halott.Becsület és gerinc is van
Én nem azt az álláspontot védem hogy minden harc felesleges, én arra próbálok rávilágítani hogy ideje lenne már hogy a magyarság ne érzelmekben gondolkodjon hanem végre ésszel éljen, és a döntések meghozatalában nem pillanatnyi fellángolások hanem tervek és hideg számítás vezérelje. Birodalomból egy kis semmi ország lettünk a nagy dicsőség közepette, miközben az adriától a fekete tengerig tarthatna az országunk, több tízmillió magyarral.De sok magyar gondolta ezt az évszázadok során, nagy többségük a mai napig tömegsírokban porlik.
Tatár, török, oláh, szerb, huszita (cseh) és minden más náció, aki maradni akart ezen a földön, azon munkálkodott, hogy elűzze, ha maradt kiirtsa (ha valami miatt nem tehette), asszimilálja a magyart.
A népirtás sajnos az egész emberiségre jellemző, mind a mai napig. Sebrenica nem is régen és nem is messze tőlünk jól mutatja, hogy ez bárhol és bármikor újra megtörténhet.
Aki megadja magát az teljesen az ellenség kegyelmére bízza az életét és semmi garancia nincs rá, hogy azonnal, vagy később nem ölik meg, esetleg egy roncsként éli túl.
Akkor inkább becsülettel halljunk (mindkét háborúban elesett sok sok felmenőm is így cselekedett).
Tisztelet a hősöknek, akikben volt elég bátorság, hogy hazájukért, családjukért, bajtársaikért harcba szálljanak!
Bemásolnád ide, hogy hol írtam osztrákokat!Az osztrákok kiket irtottak ki ?
Vagy a németek ?
Azért voltak annyit kanadàban hogy ne legyen bennük moszatAkkor mi radarjaink is "moszatosak" - bár végül is a FSZB-GRU mellé elfér nálunk a Moszad is. Mi csoda szuverenitás van nálunk!
Bemásolnád ide, hogy hol írtam osztrákokat!
A kötözködéshez is kellene egy kis gerinc, de látom az is csak ferdítésekkel megy. Szomorú
Elfogadom a bocsánatkérést.Nem volt semmi ferdítési szándékom, elnézést, ha félreérthető, amit írtam.
Azok szerint akik szerint dicsőség a biztos vereségbe vezetni egy népet, azok szerint Görgei és a komplett honvédvezérkar, nemzetünk történelmének legigazabb és leginkább magyarnak nevezhető generációja takonygerincű gyáva volt, mert nem folytatták az értelmetlen harcot a dicsőségért hanem hazaküldték a katonákat, miközben a harcias politikusok meg a lengyel kalandorok már árkon bokron túl szaladtak. 56 hozadéka is csakannyi volt hogy a nemzet alkotó eszenciájának ami túl tudta élni a világháborút rá egy évtizedre megtudott semmisülni a semmiért és maradt az amit ma látunk.
Ha nem tudsz győzni vonulj vissza, ha nem tudsz visszavonulni ad meg magad, ha nem tudod megadni magad..... de ez nagyon ritka, általában nem kiirtani akar az ellenség hanem legyőzni.
Szerintem nincs olyan politikus kortól függetlenül aki egy ilyen kijelentés után (egy szuverén országot külföldi agresszió esetén meg sem próbálja megvédeni a kormány és a hadsereg, az ország fegyveres ereje a laktanyákban marad és végig nézi ahogy betrappol egy idegen hadsereg) a pozíciójában marad. El tudjuk képzelni, hogy ezt bármelyik skandináv, balti és egyéb közép-európai ország kormánya ezt így vállalja? Egészen felfoghatatlan kijelentés 2024-ben. Azon sem lepődnék meg ha egyből kibasznának minket most a NATO-ból.
Egyébként az ukránoknak sem állnánk ellen? Nem is olyan hipotetikus sztori, hogy ránk jönnek. Sokkal erősebbek. Minek védekezzünk?
Hozzáteszem, a mongol és török megszállás is azért nem söpörte ki teljesen etnikailag a magyarokat mert a legnehezebb helyzetben is ment a heroikus, elkeseredett ellenállás, kvázi partizán háború.