[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
752
2 177
93
Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.
A hányinger elfog ezektől a retkektől, akik egész életükben egy másik államot gazdagitanak azzal a tudással, amit a magyar állam kifizetett nekik amig felnőttek, majd mikor lerobbannak, visszasunnyognak ide és a magyar társadalombiztositás terhére gyógyittatják magukat csilliárd pénzért. Meg nem tudom számolni hány ilyen szemétládát ismerek, termelték kinn a GDP-t, aztán mikor elkezdtek kifingani, nem attól az államtól kezdték visszaszedni a gyógyittatásuk költségeit, hanem azoktól a magyaroktól, akik az egészet fizették és fizetik.
Köpedelem banda.
Pont 1600 eurot hagy itt, abból a pénzből amit a francia állam fizet neki ki. Nem a te szaros pénzedből él! Sajnos az irományodból látszik, hogy sokat nem költött az iskoláztatásodra a magyar nép! Konkrétan annak a kis francia esztergályosnak több inteligencia van par percnyi elbeszélésében a múltjáról , mint neked az egesz fejedben!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
752
2 177
93
Jahh, aztán jön a Pestről leköltözött szójalatte informatikus és nekiáll rinyálni, meg feljelent a bogármesternél, hogy a kakas hajnalban kukorékol és büdösek a tyúkok.
Ezert irtam, higy a pesti nyugdíjas nem fog tyúkot tartani. Ő vidéken is pesti nyugdíjas. De ettől még lehetbopcsobb az élete. És akár jobb is.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 762
4 149
113
A 13. havi nyugdíj jól hangzik, de nagyon egyszerű lenne kiváltani egy 8.3%-os nyugdíjemeléssel, ami már kevéssé hangzik jól. És hát a propaganda-érték az elsődleges. A nemzeti konzultáció is csak az.
Baromság! Te oda adnád egyszeri 8,3%-os béremelésért ,cirka 25-30 évnyi 13. havi nyugdíjadat? Ne legyél már ennyire .......ennyike!

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
474
3 088
93
A 13. havi nyugdíj jól hangzik, de nagyon egyszerű lenne kiváltani egy 8.3%-os nyugdíjemeléssel, ami már kevéssé hangzik jól. És hát a propaganda-érték az elsődleges. A nemzeti konzultáció is csak az.
Egyrészt igazad van a dolog optikáját illetően.

Másrészt viszont szerintem a 13. havi nyugdíj egy nagyon okos találmány, amely sokat segít a kis pénzből élő nyugdíjasoknak.

Ha beépítenék az havi nyugdíjba, mi maradna belőle év végére? Egy darab nagy nulla.

Ebben a formában nem csak az átlagnyugdíjas nem létező spórolási képességein múlnak dolgok. Lehet azt mondani, hogy ne az állam döntse el, de ha szembenézünk a realitásokkal, lehet jobb, ha eldönti.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 759
10 754
113
Egyrészt igazad van a dolog optikáját illetően.

Másrészt viszont szerintem a 13. havi nyugdíj egy nagyon okos találmány, amely sokat segít a kis pénzből élő nyugdíjasoknak.

Ha beépítenék az havi nyugdíjba, mi maradna belőle év végére? Egy darab nagy nulla.

Ebben a formában nem csak az átlagnyugdíjas nem létező spórolási képességein múlnak dolgok. Lehet azt mondani, hogy ne az állam döntse el, de ha szembenézünk a realitásokkal, lehet jobb, ha eldönti.
Egy kispénzből élő nyugdíjasnak bármi segítség. És hogy nem tud félretenni egy garast sem, az nem dicsőség (sem neki, sem az államnak). Meg az sem, hogy az év közben mondjuk "visszatartott" pénzét odaadjuk neki decemberben, hogy nesze, költsd el valami felesleges kacatra, ha már megtakarítani nem tudsz magadtól.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 402
36 231
113
Egyetértek, de lehetne azt megoldást is alkalmazni, hogy a nyugdíj egy részét utalványban kapja, egyrészt ezt nem lehetne másra költeni csak ennivaló és mondjuk rezsi, a másik előny az lenne, hogy az utalványpénz nem terhelné az államkasszát úgy ahogy most a nyugdíjjak.
Amúgymeg nem az átlagnyugdíjjak szinvonala a szomorú, hanem az, hogy általában akik végigdolgozták az életüket, azok kapják a legkevesebbet...de ezzel zárom is a témát....

• Tetszik
Reactions: fishbed and gergo55

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 050
9 366
113
Egyetértek, de lehetne azt megoldást is alkalmazni, hogy a nyugdíj egy részét utalványban kapja, egyrészt ezt nem lehetne másra költeni csak ennivaló és mondjuk rezsi, a másik előny az lenne, hogy az utalványpénz nem terhelné az államkasszát úgy ahogy most a nyugdíjjak.
Amúgymeg nem az átlagnyugdíjjak szinvonala a szomorú, hanem az, hogy általában akik végigdolgozták az életüket, azok kapják a legkevesebbet...de ezzel zárom is a témát....
Ez egy nagyon jó ötlet, mert az utalványt itthon kell elkölteni.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 498
25 237
113
Ja igen, te is kinn termeled más nemzetnek a GDPt, de majd ha lerobbantál a más nemzet hízlalásában te is jössz majd vissza, hogy a mi adónkból gyógyitgassunk.
Tiszta sor.
Beteg az agyad. Kezeltesd magad. Tudod, nálad nem „hányinger“ sőt „retek“ sem vagy mint én és “visszasunnyogni” sem kell, mint nekem mert te otthon termeled a “GDP”-t. Szerencsére te nem tartozol ebbe a “köpedelem banda”-ba, mint én.

Azt gondolom már felfogni képtelen vagy, hogy az a “szemétláda” aki esetleg haza költözik az minden hónapban otthon költi el a minimum nettó 500.000 Forintos -jaaah ennyi itt a nyugdíj minimum- de sokkal inkább nettó 600.000-900.000 Forintos nyugdíját. Egy ilyen nyugdíjashoz képest mennyit is költ el otthon egy átlag magyar nyugdíjas a boltokban?
Értelmetlenül és ész nélkül ömlenek belőled a gyűlölködő, közönséges, primitív és hazug szavak.

Ps. Azért ez az unintelligens és személyeskedő hozzászólásod bőven megért volna egy kispadozást. Mások kevesebbért pihennek fél éveket… jaaah és ne aggódj, ha “kifingok” nem megyek haza. Meghagyom neked a helyed.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 826
5 942
113
Ez egy nagyon jó ötlet, mert az utalványt itthon kell elkölteni.
Normális országban a nyugdíj nem valamiféle segély amit az állam ad, hanem az általad évtizedek alatt befizetett pénzt kapod vissza. De azért mondják meg, hogy a saját pénzedet mire költheted.

Ráadásul egy ilyen utalvány rendszert üzemeltetni kell, vannak költségei, amit a végén úgyis veled fizettetnek meg.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 504
5 428
113
Fejenként nem sok.
10 év alatt 1.300 milliárd forint ment el kormányzati kommunikációra.
Leosztva a kb. 2,5 millió nyugdíjasra, fejenként 520.000 ft. jön ki.
Lehet hogy ez valakinek nem sok, de nagyon sok embernek dobna az életminőségén ennyi pénz is.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 762
4 149
113
10 év alatt 1.300 milliárd forint ment el kormányzati kommunikációra.
Leosztva a kb. 2,5 millió nyugdíjasra, fejenként 520.000 ft. jön ki.
Lehet hogy ez valakinek nem sok, de nagyon sok embernek dobna az életminőségén ennyi pénz is.

Mi a f.sznak kell neked állandóan belpoloznod?

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 050
9 366
113
Normális országban a nyugdíj nem valamiféle segély amit az állam ad, hanem az általad évtizedek alatt befizetett pénzt kapod vissza. De azért mondják meg, hogy a saját pénzedet mire költheted.

Ráadásul egy ilyen utalvány rendszert üzemeltetni kell, vannak költségei, amit a végén úgyis veled fizettetnek meg.
SZÉP-kártya féleségre gondoltam (már működő rendszer). Bármire költheted, de itthon. Nyilván nem kell a nyugdíj 100%-át erre utalni, de mondjuk: 50-80% És akkor a szegény nyugdíjasok el tudnak menni külföldre nyaralni.
Egyébként tényleg nem értem a logikát.
Ha nincs pénz a nyugdíjasnak, akkor úgyse viszi külföldre a pénzt. Nem változik semmi.
Ha pedig magas nyugdíjat kap, akkor inkább költse el itthon, ne külföldön.
De lehet, hogy rosszul gondolkozom.

Ezt az egész szálat át kéne rakni szerintem a Pénz világába, de én nem tudom, hogy kell.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 512
34 171
113
Beteg az agyad. Kezeltesd magad. Tudod, nálad nem „hányinger“ sőt „retek“ sem vagy mint én és “visszasunnyogni” sem kell, mint nekem mert te otthon termeled a “GDP”-t. Szerencsére te nem tartozol ebbe a “köpedelem banda”-ba, mint én.

Azt gondolom már felfogni képtelen vagy, hogy az a “szemétláda” aki esetleg haza költözik az minden hónapban otthon költi el a minimum nettó 500.000 Forintos -jaaah ennyi itt a nyugdíj minimum- de sokkal inkább nettó 600.000-900.000 Forintos nyugdíját. Egy ilyen nyugdíjashoz képest mennyit is költ el otthon egy átlag magyar nyugdíjas a boltokban?
Értelmetlenül és ész nélkül ömlenek belőled a gyűlölködő, közönséges, primitív és hazug szavak.

Ps. Azért ez az unintelligens és személyeskedő hozzászólásod bőven megért volna egy kispadozást. Mások kevesebbért pihennek fél éveket… jaaah és ne aggódj, ha “kifingok” nem megyek haza. Meghagyom neked a helyed.
Es akinek m,ugdija van,annak betegboztositasa is......A kinti bezegbiztpsito fizeti az itthoni ellatasat.
Gond azokkal van,ki kint is magyarosch okpsban csinaltak a dolgokat

Status
Not open for further replies.