Fejenként nem sok.Kíváncsi vagyok, a nemzeti konzultációkra (és egyéb állami önpropagandára) költött pénzből mennyi nyugdíjemelés jönne ki...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fejenként nem sok.Kíváncsi vagyok, a nemzeti konzultációkra (és egyéb állami önpropagandára) költött pénzből mennyi nyugdíjemelés jönne ki...
Egyébként mindenhol úsznak a nyugdíjasok a lében, mindenhol, komolyan....Fejenként nem sok.
Ezt kifejthetnéd kicsit részletesebben.Itt a franciáknál a nyugdíjasok pl a BC üzérek, trösztökbe tömörülve manipulálják az árfolyamot....(*Pr).
Tőzsdéznek....Ezt kifejthetnéd kicsit részletesebben.
*Pr = Paródia rovat.Ezt kifejthetnéd kicsit részletesebben.
Van egy nyigdijas, 56-ban kivandorolt francia ügyfelem. Esztergályos volt kint 40 evig. Most hazajött, 1600 euro a nyugdija, ami kint lehet, hogy nem sok, de itthon nevetve él belőle. Vidám, fiatalos, teljesen mas mint aki itthon maradt. És ami fontos, neki vas n választása. Ho ott keves az 1600, akkor idejön. Akinek itt keves a 160 ezer az hová megy?Egyébként mindenhol úsznak a nyugdíjasok a lében, mindenhol, komolyan....
Gémeskút-országban van csak dögvész rájuk.
Itt a franciáknál a nyugdíjasok pl a BC üzérek, trösztökbe tömörülve manipulálják az árfolyamot....(*Pr).
Ilyen dolgokon felesleges rágódni.
Otthon ugyan az a baja a nyugdijjasnak, mint mindenhol máshol a fejlett világban.
Nem mellesleg a világ 75%-án még nyugdíj sincs....meg kórház, stb.
Sehol nincs "Nihil".
Mindenhol vannak problémák.
Ha több lenne a pénz,más lenne a baj.
Az NSZK féle parasztvakítást el kell felejteni.
A nyugat európai életszínvonal egy szimpla hoax volt, mi meg kergetjük még...
Franciaország államadósága 3000+ milliárd euro, ~65millió lakosra.
Magyarország 80 milliárd, 9 millió lakosra.
Ha az adósság különbözet 50%-át ellopják, a másik 50-et "rálocsolnák" a gazdaságra,infrára, vajon melyik ország lenne élhetőbb?
A példának tekintett bezzegországok most mennek oda,ahonnan mi kezdünk kivakarózni.
Maximálisan egyet értek.Van egy nyigdijas, 56-ban kivandorolt francia ügyfelem. Esztergályos volt kint 40 evig. Most hazajött, 1600 euro a nyugdija, ami kint lehet, hogy nem sok, de itthon nevetve él belőle. Vidám, fiatalos, teljesen mas mint aki itthon maradt. És ami fontos, neki vas n választása. Ho ott keves az 1600, akkor idejön. Akinek itt keves a 160 ezer az hová megy?
Az spórol.... Mondjuk eladja a 160m2-es belvárosi lakását... Vidékre költözik 10milláért vesz egy falusi házat, csirkéket tart, és a maradékot félteteszi az unokáinak...Van egy nyigdijas, 56-ban kivandorolt francia ügyfelem. Esztergályos volt kint 40 evig. Most hazajött, 1600 euro a nyugdija, ami kint lehet, hogy nem sok, de itthon nevetve él belőle. Vidám, fiatalos, teljesen mas mint aki itthon maradt. És ami fontos, neki vas n választása. Ho ott keves az 1600, akkor idejön. Akinek itt keves a 160 ezer az hová megy?
Sokan ezt is csinálják. De a pesti nyugdijas nem fog csirket tartani. De mar a regi falusi sem. Nincs már a szó jó értelmében vett falu. A falu egy olyan város, ahol már az sincs ami regen jo volt egy faluban, es az sincs ami a varosban jó. Max annyi, hogy olcsó az ingatlan.Az spórol.... Mondjuk eladja a 160m2-es belvárosi lakását... Vidékre költözik 10milláért vesz egy falusi házat, csirkéket tart, és a maradékot félteteszi az unokáinak...
Ez itt a baj...most nem akarok belemenni, de az az igazság, hogy sírni lehet, sőt kötelező, de valójában ha egy egyedülálló nyugdíjas rendelkezik lakással, ami azért nagyon valószínű, és nincs rokonsága aki támogathatja, az köthet eltartási szerződést, beköltözhet egy nyugdíjasotthonba, leköltözhet vidékre....Sokan ezt is csinálják. De a pesti nyugdijas nem fog csirket tartani. De mar a regi falusi sem. Nincs már a szó jó értelmében vett falu. A falu egy olyan város, ahol már az sincs ami regen jo volt egy faluban, es az sincs ami a varosban jó. Max annyi, hogy olcsó az ingatlan.
Kíváncsi vagyok, a nemzeti konzultációkra (és egyéb állami önpropagandára) költött pénzből mennyi nyugdíjemelés jönne ki...
Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.Van egy nyigdijas, 56-ban kivandorolt francia ügyfelem. Esztergályos volt kint 40 evig. Most hazajött, 1600 euro a nyugdija, ami kint lehet, hogy nem sok, de itthon nevetve él belőle. Vidám, fiatalos, teljesen mas mint aki itthon maradt. És ami fontos, neki vas n választása. Ho ott keves az 1600, akkor idejön. Akinek itt keves a 160 ezer az hová megy?
Most drukkolsz vagy aggódsz?
Ha valóban legálisan dolgozott, akkor a Francia TB , téríti a Magyar TB-nek a költségeket.( Töredéke az ottani áraknak)Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.
A hányinger elfog ezektől a retkektől, akik egész életükben egy másik államot gazdagitanak azzal a tudással, amit a magyar állam kifizetett nekik amig felnőttek, majd mikor lerobbannak, visszasunnyognak ide és a magyar társadalombiztositás terhére gyógyittatják magukat csilliárd pénzért. Meg nem tudom számolni hány ilyen szemétládát ismerek, termelték kinn a GDP-t, aztán mikor elkezdtek kifingani, nem attól az államtól kezdték visszaszedni a gyógyittatásuk költségeit, hanem azoktól a magyaroktól, akik az egészet fizették és fizetik.
Köpedelem banda.
Megértem a felháborodásodat, de mennyivel lenne jobb, ha ők maradnának ott ahova mentek anno, az EU nyugdíjasok meg költöznének M.országra és ők élveznék az anyagi előnyöket? Szerintem az még rosszabb lenne.Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.
A hányinger elfog ezektől a retkektől, akik egész életükben egy másik államot gazdagitanak azzal a tudással, amit a magyar állam kifizetett nekik amig felnőttek, majd mikor lerobbannak, visszasunnyognak ide és a magyar társadalombiztositás terhére gyógyittatják magukat csilliárd pénzért. Meg nem tudom számolni hány ilyen szemétládát ismerek, termelték kinn a GDP-t, aztán mikor elkezdtek kifingani, nem attól az államtól kezdték visszaszedni a gyógyittatásuk költségeit, hanem azoktól a magyaroktól, akik az egészet fizették és fizetik.
Köpedelem banda.
Na jó...Ha valóban legálisan dolgozott, akkor a Francia TB , téríti a Magyar TB-nek a költségeket.( Töredéke az ottani áraknak)
15 évvel ha leszerelsz, akkor kapsz kb 600€ nyugdíjat, és teljes EÜ ellátást a világ bármely pontján.
Franciák fizetik.
Amúgy meg igazad van.
Eggyet ne felejts el, itt költi el a nyugdíjját....Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.
Köpedelem banda.
Jahh, aztán jön a Pestről leköltözött szójalatte informatikus és nekiáll rinyálni, meg feljelent a bogármesternél, hogy a kakas hajnalban kukorékol és büdösek a tyúkok.Sokan ezt is csinálják. De a pesti nyugdijas nem fog csirket tartani. De mar a regi falusi sem. Nincs már a szó jó értelmében vett falu. A falu egy olyan város, ahol már az sincs ami regen jo volt egy faluban, es az sincs ami a varosban jó. Max annyi, hogy olcsó az ingatlan.
Én már így csinálom, vannak kecskéim....büdösek...nyulak...büdösek...csirkék...dettó, malacok...hangosak+büdösek...a kutya ugat, én meg ordibálok az összes állattal... Jöhet a szójaláttés...Jahh, aztán jön a Pestről leköltözött szójalatte informatikus és nekiáll rinyálni, meg feljelent a bogármesternél, hogy a kakas hajnalban kukorékol és büdösek a tyúkok.
Mekkora a kerted?Én már így csinálom, vannak kecskéim....büdösek...nyulak...büdösek...csirkék...dettó, malacok...hangosak+büdösek...a kutya ugat, én meg ordibálok az összes állattal... Jöhet a szójaláttés...
Ember, te normális vagy?! De ha még te az is lennél valami elképesztő véletlen folytán, ez a stílus…Akkor kotródjon haza a többi visszatelepülő lerobbant tetűvel együtt.
Köpedelem banda.