[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 279
86 301
113
Minden a legnagyobb rendben, a nato megvéd, úgysem támadna meg minket senki. A történelem végetért, a határok sérthetetlenek. Ha mégis fegyverkezne valaki, azt úgyis észrevennénk, és időben a lehető legmegfelelőbben felkészülnénk.

Egyébként meg mit kérdezel hülyeségeket?!
Ne beszélj hülyeséget. Ha meg abból amit írtam ez jött le...

• Tetszik
Reactions: Kávé

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 526
8 282
113
Ne beszélj hülyeséget. Ha meg abból amit írtam ez jött le...
Nem pont a te írásodra reagáltam. Nagy általánosságban ilyen és ezekhez hasonló válaszok szoktak érkezni az olyan felvetésekre, hogy ha esetleg mégis fegyveres konfliktusba sodródna Magyarország.
A fórum közösség legnagyobb része egyszerűen lehetetlennek tartja, ami számomra felfoghatatlan, ismerve a történelem eddigi történéseit, a geopolitikai helyzetünket, és az emberek természetét.
És igen, jó nagy adag szarkazmus volt az írásomban.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Venom85

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 279
86 301
113
Nem pont a te írásodra reagáltam. Nagy általánosságban ilyen és ezekhez hasonló válaszok szoktak érkezni az olyan felvetésekre, hogy ha esetleg mégis fegyveres konfliktusba sodródna Magyarország.
A fórum közösség legnagyobb része egyszerűen lehetetlennek tartja, ami számomra felfoghatatlan, ismerve a történelem eddigi történéseit, a geopolitikai helyzetünket, és az emberek természetét.
És igen, jó nagy adag szarkazmus volt az írásomban.
Nem a történelemben élünk, hanema jelenben. Tényleg azt látod, hogy bármelyik szomszédunk meg képes minket támadni?

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 540
5 538
113
Nem a történelemben élünk, hanema jelenben. Tényleg azt látod, hogy bármelyik szomszédunk meg képes minket támadni?
A viszony bármikor megromolhat, bármely szomszédos, magyarlakta országgal, ami ott feszültséget szülhet, erőszakba is torkollhat! És ha nincs az ország mögött katonai erő, akkor ez egyre nagyobb eséllyel megtörténhet! Lengyelország nem magyarlakta, de láthatjuk, hogy velük is elmérgesedett a viszony, amit az orosz-ukrán háború előtt el sem tudtunk volna képzelni!
Egy magyarok lakta országgal ez hatványozottabban előfordulhat.
Elég egy rossz vezető (pl. Zelenszkij), aki sárba tiporja a kisebbségek jogait. De ha ez még uszít is a magyarok ellen, akkor az beláthatatlan következményekkel is járhat az ott élő kisebbségre nézve!
És ha nem tudunk katonai erőt felmutatni, akkor az EU, NATO, ENSZ... sem fognak olyan vehemenciával kiállni a kisebbségeink mellett!

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 210
9 034
113
Ez is eljött.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: BJani

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 279
86 301
113
A viszony bármikor megromolhat, bármely szomszédos, magyarlakta országgal, ami ott feszültséget szülhet, erőszakba is torkollhat! És ha nincs az ország mögött katonai erő, akkor ez egyre nagyobb eséllyel megtörténhet! Lengyelország nem magyarlakta, de láthatjuk, hogy velük is elmérgesedett a viszony, amit az orosz-ukrán háború előtt el sem tudtunk volna képzelni!
Egy magyarok lakta országgal ez hatványozottabban előfordulhat.
Elég egy rossz vezető (pl. Zelenszkij), aki sárba tiporja a kisebbségek jogait. De ha ez még uszít is a magyarok ellen, akkor az beláthatatlan következményekkel is járhat az ott élő kisebbségre nézve!
És ha nem tudunk katonai erőt felmutatni, akkor az EU, NATO, ENSZ... sem fognak olyan vehemenciával kiállni a kisebbségeink mellett!
Kivel? A NATO és EU tag románokkal? A NATO és EU tag horvátokkal? A NATO és EU tag szlovákokkal? A NATO és EU tag szlovénekkel (abban sem vagyok biztos, hogy ott élnek magyarok)? Az EU tag osztrákokkal? Az EU-ba készülő szerbekkel? Az amúgy élet halál harcot vívó ukránokkal, akikkel csak akkor lenne rosszabb a viszonyunk, ha megtámadnánk őket? Jelenleg és szerintem középtávon egyetlen szomszédunk sem alkalmas katonailag arra, hogy megtámadjon minket.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 818
11 834
113
Kivel? A NATO és EU tag románokkal? A NATO és EU tag horvátokkal? A NATO és EU tag szlovákokkal? A NATO és EU tag szlovénekkel (abban sem vagyok biztos, hogy ott élnek magyarok)? Az EU tag osztrákokkal? Az EU-ba készülő szerbekkel? Az amúgy élet halál harcot vívó ukránokkal, akikkel csak akkor lenne rosszabb a viszonyunk, ha megtámadnánk őket? Jelenleg és szerintem középtávon egyetlen szomszédunk sem alkalmas katonailag arra, hogy megtámadjon minket.
Szlovéniában a Muravidéken élnek kisebb számban magyarok.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 540
5 538
113
Én a határon túli magyarok ellen, esetlegesen elkövethető attrocitásokról írtam. És arról, hogy ha nincs katonai erő mögöttünk, akkor ezt bátran megtehetik, mert a NATO, EU, ENSZ... sem fog attól tartani, hogy végső esetben, akár fegyverrel is meg akarjuk a kisebbségeinket védeni!
Azért a görög-török konfliktusban is visszatartó erő, mindkét fél részéről, hogy erős haderejük van.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 279
86 301
113
Én a határon túli magyarok ellen, esetlegesen elkövethető attrocitásokról írtam. És arról, hogy ha nincs katonai erő mögöttünk, akkor ezt bátran megtehetik, mert a NATO, EU, ENSZ... sem fog attól tartani, hogy végső esetben, akár fegyverrel is meg akarjuk a kisebbségeinket védeni!
Azért a görög-török konfliktusban is visszatartó erő, mindkét fél részéről, hogy erős haderejük van.
Mert ha katonai erő van mögöttünk, akkor nem tehetik meg? Te komolyan azt gondolod, hogy megengedné az EU és a NATO, hogy ezek a kis kelet-közép-európai államok háborúzzanak egymással vagy akárcsak azzal fenyegessék egymást?
Azért ennél kicsit több realitásérzékkel kéne a dologhoz állni.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 049
5 518
113
Azt minek neveznéd, hogy a kedves szomszéd dróntámadást intéz az egyetlen még működő gázvezeték lerombolása érekében. Mert nekem szabotázsnak tűnik ami egyértelműen támadó cselekmény. Vagy azt minek neveznéd, hogyha ugyanez a szomszéd orosz szerveren keresztül magát muszlimnak álcázva megbénítja az oktatást. Mert nekem hibrid támadásnak tűnik. Vagy amikor szintén ugyanez a kedves szomszéd olyan soviniszta törvényt fogad el, hogy még az iskola folyosóján vagy az utcán sem beszélhetnek a magyarok az anyanyelvükön. Úgyhogy sajnos van olyan szomszéd aki képes és sajnos hajlandó is támadásra. Kis szerencsével már nem sokáig.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 540
5 538
113
Mert ha katonai erő van mögöttünk, akkor nem tehetik meg? Te komolyan azt gondolod, hogy megengedné az EU és a NATO, hogy ezek a kis kelet-közép-európai államok háborúzzanak egymással vagy akárcsak azzal fenyegessék egymást?
Azért ennél kicsit több realitásérzékkel kéne a dologhoz állni.
Nem, én azt gondolom, hogy ha nincs katonai erőnk, akkor teljesen súlytalanok vagyunk, nemcsak katonailag, hanem politikailag is.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 279
86 301
113
Azt minek neveznéd, hogy a kedves szomszéd dróntámadást intéz az egyetlen még működő gázvezeték lerombolása érekében. Mert nekem szabotázsnak tűnik ami egyértelműen támadó cselekmény. Vagy azt minek neveznéd, hogyha ugyanez a szomszéd orosz szerveren keresztül magát muszlimnak álcázva megbénítja az oktatást. Mert nekem hibrid támadásnak tűnik. Vagy amikor szintén ugyanez a kedves szomszéd olyan soviniszta törvényt fogad el, hogy még az iskola folyosóján vagy az utcán sem beszélhetnek a magyarok az anyanyelvükön. Úgyhogy sajnos van olyan szomszéd aki képes és sajnos hajlandó is támadásra. Kis szerencsével már nem sokáig.
Jajj. Jó lenne a propaganda helyett tényeket közölni.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 172
29 895
113
És ezeket ha akarják, holnap megtehetik.
Csak arra várnak szerintem, hogy Orbán "alkut" kössön. Aztán elzárnak és felégetnek mindent. Nincs senki a világon, aki az ellenkezőjét garantálni tudná és ezt egy óvodás kisgyerek is pontosan tudja. Innen tudjuk, hogy Orbán meg akarja szavazni csak a nevetséges feltételeivel hülyének nézi a szavazóit.

Hogy miért akarja megszavazni azt senki se tudja. Nekem egyre nagyobb a gyanúm, hogy Orbán is egy fogott ember, akivel csak az itthoni pozíciója megőrzéséért játszák el ezeket a színjátékokat "szereti a drámát" miközben hűségesen támogatja brüsszel minden alapérdekét ahogy eddig láthattuk.

Nem tudom mivel foghatják:
  • múltjában van valami, talán abból az időkből, amikor még sorosista liberális volt?
  • családja és strómanjai üzleti érdekeltségeivel zsarolják, hogy a fideszes oligarcha úgy járhat mint az orosz oligarcha (ez esetben korrupcióra, jogállamiság megsértésével szerzett vagyonra hivatkozva zárolnának, ez megmagyarázza miért írtóznak a külföldi balos kormányok a neres cégek akvizícióitól: egy lefoglalás esetén nem akarják, hogy mondjuk a Talgo egy brüsszel megbízta vagyonkezelő irányítása alá kerüljön)? Ez magyarázná, hogy a szintén fogott MP miért kap hirtelen annyi támogatást brüsszeltől mint korábban tizennégy évig az ellenzék nem kapott: nem fogják a kezes Orbánt lecserélni akárkire, ez nem ideológiai kérdés! Különben is, Orbán az európai woke rezsim Emanuel Goldsteinje, szóval duplán hasznos.
  • nem tudom.
Annyira nyilvánvaló, hogy valami van, amiért a miniszterelnökünk csak egy egyre átlátszóbb színjátékot játszó báb.