[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 757
3 739
113
Amúgy - mint sok téma esetében a fórumon -, a meglévő infókhoz képest szerintem kissé túllihegitek most ezt a kérdést. Mert ha megnézzük azon az egy szerencsétlen forrás nélküli Telegraph cikken túl semmilyen egyéb megerősítés nem érkezett. Se itthonról, se külföldről, se Amerikából, se az oroszoktól, se az ukránoktól. Egyedül csak az a pudingfejű bejegyzés van, amire hivatkozik az összes többi oldal a Daily Mailtől kezdve a TASzSz-on át a random ukrán portálokig.

Ennyi, semmi több. Ebből meg egyelőre nem tudunk dolgozni érdemben, és ennek ellenére már kissé ez a túlgondolós kollektív ideg szcenárió kezd kibontakozni a fórumon. Akármennyire is bassza az idegünket ez a jelenlegi helyzet és akarnánk rá azonnal reagálni, egyelőre sajnos ki kell várjunk, hogy valami érdemi egyés infó is érkezzen és ne csak a meglévők felkérődzése történjen. Persze megértem, hogy az elmúlt évek elbaszott lehetőségei és a Zrínyi egy helyben topogása miatt jogos a harag, csak most még kurvára köd van a jövő szempontjából.

Amúgy meg ha megnézitek még a Daily Mail is csak potenciális helyszínként említi Mo-t
A forumkozosseg a végletekig van már frusztralva az elbaszott magyar kul, biztonság, és egyéb politika miatt tetezve az egy helyben topogasaldal haderő fejlesztes (helyreállítás) tekintetében.
Időnként ez kicsucsosodik egy-egy hír kapcsán, mert már mindenki végletekig pesszimista.
Egyébként meg bár s mmi forrás nincs ahirre, de mivel teljesen belefér a képbe, kicsapta. A biztosítékot.

• Tetszik
Reactions: zsolti and tomcat1

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Az irodaházakról nincs infóm, hogy mire mennyi pénzért mit hoz s mennyire hasznos, de a reptér és a Vodafone egy termelő profitábilis vállalatba befektetés. Azzal mégis mi a baj? Ki kellett volna szórni inkább segííííílynek? Az ukránok támogatása is biztosan euromilliárdos tétel, a szaknciós terhek meg tízmilliárd euros, azokat kell inkább nézni és sajánlni. Na meg az EU ami pénzeket ellopott Magyarországtól. Nem a reptér meg a Vodafone a hibás.
Nekem nem tűnik profitábilis vállalatnak a Vodafone, de javítsatok ki, ha tévedek!

"Nem mellesleg az adásvétel tárgya, a Vodafone Magyarország Zrt. is méretes adósságot halmozott fel, a 2022 márciusban záruló üzleti évben az Opten adatbázisa szerint 288 milliárd forint bevételt ért el, bő 7 milliárd volt a vesztesége, míg a kötelezettségek soron 305 milliárd forintot mutatott ki."

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 901
6 477
113
Nekem nem tűnik profitábilis vállalatnak a Vodafone, de javítsatok ki, ha tévedek!

"Nem mellesleg az adásvétel tárgya, a Vodafone Magyarország Zrt. is méretes adósságot halmozott fel, a 2022 márciusban záruló üzleti évben az Opten adatbázisa szerint 288 milliárd forint bevételt ért el, bő 7 milliárd volt a vesztesége, míg a kötelezettségek soron 305 milliárd forintot mutatott ki."
Ez nem mond semmit. Az magyarRTL is veszteséges papíron. A sajátgyártású műsorainak gyártási jogaiért minden évben kiszámláz neki x EUR költséget az anyavállalat, ami után a tulajdonos Luxemburgban “optimalizálva” adózik.
Ez az ún luxemburgi modell.
A Vodafone-nál ezt márkahasználati díjnak hívják többek közt. Ezeknek a tételeknek az árazása jellemzően alkalmazkodik az adott év bevételeihez.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Én kibaszott módon nem Orbánért, Gyurcsányért, pláne nem Magyarpídörért tenném amit tennék, hanem azért mert magyarnak születtem,ez az én földem, aki idejön úgy hogy nem vendégünk, az legyen német, orosz, amerikai, kínai, román, UFO, az azok után hogy amennyire lehetséges biztonságban van a családom, meghal, vagy én halok bele abba hogy megpróbáljam ehhez rövid úton hozzásegíteni ha kell a lehető legalljasabb albán cigány talibán gerilla módszerekkel is!
Persze ez szép és jó, és valóban így állna hozzá az ember egy olyan országban, ahol nem az ország kirablói, adják ki a parancsot!
Csak mert itt is, ahogy az USA-ban, nem az ország, hanem a saját gazdasági érdekeik, a hatalom mindenáron történő megtartása felülír mindent.
Nekem Bobó, Orbán, és a többi érdekember, akik szerint itthon mindenki fizetett ügynök, aki nem velük van, ne adjon parancsot, hogy menjek Brüsszel ellen a ruszkik, vagy neadjisten az amcsik mellett! Ha jó az ügy, akkor természetesen megyek, de ne ezek a vak bányalovak küldjenek háborúba, kanyarban előzve, lóháton, a szakadék irányába!

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 941
32 701
113

Az eredményei látványosan javúlnak. De biztosan mind hülye az összes befektető a világon aki egy épp gyengébben teljesítő vállalatot felvásárolt azzal a céllal, hogy jobban csinálja és később nyereséges legyen.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Az eredményei látványosan javúlnak. De biztosan mind hülye az összes befektető a világon aki egy épp gyengébben teljesítő vállalatot felvásárolt azzal a céllal, hogy jobban csinálja és később nyereséges legyen.
Na ja, csak véletlenül akkor sikerült ezt nyélbe ütni, amikor a legmagasabbak voltak a hitelkamatok, és amúgy is szarban az ország! Hát bravó!

• Vicces
Reactions: vata and Macsek83

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 692
20 692
113
csak most még kurvára köd van a jövő szempontjából.

Gyorsabban fel fog oszlani, mint ez a mi kormányunk és pártunk reagálni tud rá érdemben és helyesen. Ezek még azt se tudják eldönteni mi a fő veszélyforrás. Mi a második, stb.
Itt a fórumon ahányan vagyunk, annyi féle elgondolás, ami érthető, nem vagyunk egyformák, nem egyformán látjuk a történetet.
Egy dologban egyetértünk viszont, a haderő fejlesztésének szükségességével.
Mert ahogy fogy az idő, egyre inkább érezni, hogy versenyt futunk azzal az idővel.
Vajon a kormánypropaganda gépezetéből ki lesz az első ,aki megmondja végre a tutit ?
Most ezt nem provokációnak szántam feléd.
Mert előbb ,vagy utóbb, jönni fog valaki, aki kimondja mi a legnagyobb veszély, ami nem fog egyezni a kormány narratívájával.
Van amit Ruszin már kimondott, még ha nem is ezt.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
654
1 862
93
Gyorsabban fel fog oszlani, mint ez a mi kormányunk és pártunk reagálni tud rá érdemben és helyesen. Ezek még azt se tudják eldönteni mi a fő veszélyforrás. Mi a második, stb.
Itt a fórumon ahányan vagyunk, annyi féle elgondolás, ami érthető, nem vagyunk egyformák, nem egyformán látjuk a történetet.
Egy dologban egyetértünk viszont, a haderő fejlesztésének szükségességével.
Mert ahogy fogy az idő, egyre inkább érezni, hogy versenyt futunk azzal az idővel.
Vajon a kormánypropaganda gépezetéből ki lesz az első ,aki megmondja végre a tutit ?
Most ezt nem provokációnak szántam feléd.
Mert előbb ,vagy utóbb, jönni fog valaki, aki kimondja mi a legnagyobb veszély, ami nem fog egyezni a kormány narratívájával.
Van amit Ruszin már kimondott, még ha nem is ezt.
Az egészségügyben kimondta valaki? Az oktatásban? Soha senki nem fogja ezt sem kimondani a kormány oldalon. Aki meg kimondja, az külföldi ügynök, akit teli rüszttel ki kell innen rúgni. Ennyi.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
A kormány a providenttől vette fel talán? De miért szólsz bele olyanba folyamatosan, amibe a Hold sötét oldaláról is látszik, hogy nem értesz?
Mivel szerinted a kamat nem számít, akár onnan is felvehetné.
De értem, te a Hold sötét oldaláról mást látsz. Nincs is több kérdésem.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 941
32 701
113
Mivel szerinted a kamat nem számít, akár onnan is felvehetné.
De értem, te a Hold sötét oldaláról mást látsz. Nincs is több kérdésem.
Nem azt írtam, hogy nem számít, tanúlj meg legalább alapfokon magyarúl szövegértelmezni s ne írj olyant amit nem írtam. Csak nem érted az egész lényegét bármennyire is magyarázom, te ott leragadtál, hogy a kormány buzi és bármit is csinál az szar.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 358
10 033
113
, te ott leragadtál, hogy a kormány buzi és bármit is csinál az szar.
Ez így, hogy a kormány mindent szarul csinál az nem igaz, de az igen, hogy Trump elnökké "avatása" után Orbánnal elszaladt a ló! Egyre komolyabb EU és Ukrajna ellenesség, Boszniai belügybe beleszólás, szerb diktátortársának támogátasa, belföldön az ellenzéki sajtó, és Tisza ellehetetlenítésére jogi kormányzati beavatokzások stb. Egyre inkább belpolitikai téren orosz módszerek átvétele.

• Vicces
Reactions: vata

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Nem azt írtam, hogy nem számít, tanúlj meg legalább alapfokon magyarúl szövegértelmezni s ne írj olyant amit nem írtam. Csak nem érted az egész lényegét bármennyire is magyarázom, te ott leragadtál, hogy a kormány buzi és bármit is csinál az szar.
A kamat annyi amennyi
Na persze, én nem tudok magyarul, és értelmezni! :rolleyes:

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 941
32 701
113
Na persze, én nem tudok magyarul, és értelmezni! :rolleyes:
Igen, olvasd el, vagy menj át a szomszédhoz s kérdezd meg hátha tud magyarúl alapfokon mert neked nem megy.
Te életedbe legalább céges nagyberuházást terveztél meg? Tudod hogy hogy működnek a felvásárlások? Vettél már részt ilyenben?

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Igen, olvasd el, vagy menj át a szomszédhoz s kérdezd meg hátha tud magyarúl alapfokon mert neked nem megy.
Te életedbe legalább céges nagyberuházást terveztél meg? Tudod hogy hogy működnek a felvásárlások? Vettél már részt ilyenben?
Nem, és gazdasági miniszter sem vagyok! De nem én mondtam, hogy ha egy majom ülne a Nagy Márton helyén, és nyomogatná a gombokat, akkor nagyobb eséllyel találná el a dolgokat, mint ő!
Értem én, hogy ha valami olcsó, akkor mérlegelni kell, hogy megéri-e felvásárolni! De ahogyan írtam, egy veszteséges céget, pont a legmagasabb hitelkamat szinten felvásárolni nem a legszerencsésebb!
Mert miközben optimistán már jövedelmező beruházásról, megtérülésről álmodozol, közben a valóság pofán vág a hitelkamat fizetésekor, ahogyan teszi azt most a kormánnyal!
Aztán hogy fog-e profitot termelni valaha a Vodafone az államnak, az a jövő zenéje.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 941
32 701
113
Nem, és gazdasági miniszter sem vagyok! De nem én mondtam, hogy ha egy majom ülne a Nagy Márton helyén, és nyomogatná a gombokat, akkor nagyobb eséllyel találná el a dolgokat, mint ő!
Értem én, hogy ha valami olcsó, akkor mérlegelni kell, hogy megéri-e felvásárolni! De ahogyan írtam, egy veszteséges céget, pont a legmagasabb hitelkamat szinten felvásárolni nem a legszerencsésebb!
Mert miközben optimistán már jövedelmező beruházásról, megtérülésről álmodozol, közben a valóság pofán vág a hitelkamat fizetésekor, ahogyan teszi azt most a kormánnyal!
Miért, szerinted akkor kell megvenni egy céget, amikor a legnagyobb profitja van, rekordmagas áron?! Hogy utána tudd azt mondani, hogy nem tudja a kormány új tulajként fenntartani azt a profitszintet?
A nagy felvásárlások alapvetően kétfélék, megvan a terv, hogy neked kell az a valami, cég, ingatlan, gyártelep, akármi. Elindul egy egyeztetés a tulajdonossal ami eltarthat hónapokig vagy évekig a mérettől és komplexitástól függően, háttérben felértékeled te is, közben intézed a jogi részt meg a finanszírozást. Ezalatt a banki kamatok 500x megváltoznak és kurvára nincs ráhatásod erre hacsak le nem kötöd első naptól azt a hitelt hogy fizessed a kamatot rá első naptól úgy hogy az üzlet két év mulva lesz megkötve de még azt sem tudod milyen áron meg hogy végűl megegyeztek-e. De legalább emiatt is tudnád köpködni a kormányt.
A másik változat, hogy eladóvá válik valami, s ha tetszik akkor rárepűlsz, a méret függvényében ez is idő, de lehet megvan 2-3 hónap alatt. Ezalatt csak 50x változnak a kamatok, de naggyából azzal az ajánlattal tudsz hitelt felvenni amit akkor helyben kapsz. S ha az éppen magas akkor magassal, s ha annyira magas hogy nem éri meg akkor meg bele sem fogsz mert számolni kellene tudjon valaki a csapatból aki ezt megmondja.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 597
5 709
113
Miért, szerinted akkor kell megvenni egy céget, amikor a legnagyobb profitja van, rekordmagas áron?! Hogy utána tudd azt mondani, hogy nem tudja a kormány új tulajként fenntartani azt a profitszintet?
A nagy felvásárlások alapvetően kétfélék, megvan a terv, hogy neked kell az a valami, cég, ingatlan, gyártelep, akármi. Elindul egy egyeztetés a tulajdonossal ami eltarthat hónapokig vagy évekig a mérettől és komplexitástól függően, háttérben felértékeled te is, közben intézed a jogi részt meg a finanszírozást. Ezalatt a banki kamatok 500x megváltoznak és kurvára nincs ráhatásod erre hacsak le nem kötöd első naptól azt a hitelt hogy fizessed a kamatot rá első naptól úgy hogy az üzlet két év mulva lesz megkötve de még azt sem tudod milyen áron meg hogy végűl megegyeztek-e. De legalább emiatt is tudnád köpködni a kormányt.
A másik változat, hogy eladóvá válik valami, s ha tetszik akkor rárepűlsz, a méret függvényében ez is idő, de lehet megvan 2-3 hónap alatt. Ezalatt csak 50x változnak a kamatok, de naggyából azzal az ajánlattal tudsz hitelt felvenni amit akkor helyben kapsz. S ha az éppen magas akkor magassal, s ha annyira magas hogy nem éri meg akkor meg bele sem fogsz mert számolni kellene tudjon valaki a csapatból aki ezt megmondja.
Ha csak a Vodafone lenne, de az csak egy volt a sok közül!
Nem gondolom, hogy véletlenül pont akkor volt megérős a repteret, az irodaházakat is felvásárolni!
Na de hagyjuk!