[BIZTPOL] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 498
11 925
113
Gyerekek, az mennyire tróger allja már, hogy a Híradó Gyarmati Istvánra hivatkozva tolja azt a mantrát, hogy a "szakértő szerint nincs jobb biztonsági garancia hazánknak mint az amerikai katonák jelenléte!"

Über gáz, Gyarmati a legnagyobb Atlantista akit valaha láttam, helyből lepippant bármit ami csillagos sávos, a demokraták alatt nem álltak vele szóba kormányközeli médiánál, MA meg rá hivatkozva hintik az észt, hogy milyen jó az amerikai katona, legjobb lenne ha megszállnának már kb!!! :D

Komolyan mondom ezek vagy teljesen meghibbantak, vagy tudnak már valami nagyon durvát amit mi nem!

Hirado. hu

Beszarás :)
És akkor 15.-én felolvassák a 12 pontot, különösen a 10-est!
:hadonaszos:

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 702
62 812
113
Nem tudsz rendbe tenni semmit úgy, hogy azok vannak a honvéd felső vezetésben akik ott voltak abban a 30 évben is amikor lerohasztották... Az mh-t tekintheted stílszerűen ukrajnának is, önthetsz bele bármennyit, az mind el fog tűnni szolgálati villákra, autókra meg haverokra. Szittya mondogatta itt, ha valaki csinálni akarja akkor a többi ellehetetleníti mert félti a szaros jól fizet a semmiért poziját.

Ez így van. Ezért kell létrehozni helyette pl. egy honvédelmi irodát új arcokkal, onnan meg mindenkit kirúgni a picsába. Tokkal vonóval.

Gyerekek, az mennyire tróger allja már, hogy a Híradó Gyarmati Istvánra hivatkozva tolja azt a mantrát, hogy a "szakértő szerint nincs jobb biztonsági garancia hazánknak mint az amerikai katonák jelenléte!"

Über gáz, Gyarmati a legnagyobb Atlantista akit valaha láttam, helyből lepippant bármit ami csillagos sávos, a demokraták alatt nem álltak vele szóba kormányközeli médiánál, MA meg rá hivatkozva hintik az észt, hogy milyen jó az amerikai katona, legjobb lenne ha megszállnának már kb!!! :D

Komolyan mondom ezek vagy teljesen meghibbantak, vagy tudnak már valami nagyon durvát amit mi nem!

Hirado. hu

Beszarás :)

Ezt annyira komolyan gondolják, hogy pont ma futottam össze egy aktív párttaggal, néha szoktam vele beszélgetni a meló kapcsán, ha viszek nekik valamit.
Nekem már örömmel újságolta, hogy milyen jó nekünk, hogy jönnek az amcsik megvédeni :D
Én meg mondtam neki, hogy annyira nem örülök, hogy megszállják az országot, de szerinte hülye vagyok.Mondom OK.
Utána mondtam neki, hogy amúgy ha rendbe lenne téve a honvédség akkor ez föl se merülne.
Erre azt válaszolta, hogy amúgy tök jó modern hadseregünk van :D
Mondom neki ez nem egészen így van, de mindegy. Ugyan az a vége, hülye vagyok. Mondom OK.
Aztán mondtam neki, már csak egy kérdésre válaszolj nekem:
Ha jó és erős a honvédség, akkor mi a szarért örömködsz az amerikai megszálló csapatoknak? o_O
Hát ha erős a hadsereg, akkor minden rendben van, nem? :rolleyes:
Itt jött el az a pont amikor témát váltottunk és elkezdtünk másról beszélni, én meg nem erősködtem, legyen hite szerint. De azért beteg egy dolog ez. Főleg, hogy emberek fejében nem áll össze az, hogy itt valami nem kerek akkor, ha mind két állítás igaz.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 702
62 812
113
Komolyan csak kapkodom a fejem...

Kíváncsi vagyok hogy ők mit tudnak amit én nem, hogy ilyen húzásaik vannak mostanában?!

Ki fog törni a háború és nekünk is mennünk kell. Már több mint egy éve hallottam, hogy konkrétan ez a terv.
Nem mi terveztük de a miniszterelnök úr most sem fog nemet mondani. Helyette elmondják nekünk, hogy az amcsi megszállás= szabadság, a háborúba belépés = humanitárius békefenntartó misszió stb...
Szóval menni kéne.
De a magyar meg nem akar. Előbb húznák a kormányt lámpa vasra. (Bármelyiket)
És mivel erre felé nincsenek ilyen bolond Azov zászlóaljak így kapnak némi stabilizációs és mozgósítási segítséget az Usánkából. Szerintem ez történik. :(

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 629
15 731
113
Nem utálnak minket katonai szinten politikát ne keverd ide. Teljesen jó a viszony velük nekem is a Lengyelek csiripelnek annyira jó! Némteket na őket utalják erősen. Voltam tanúja 1-2 italozás utáni nézeteltérésnek tábornoki szinten Nemet és Lengyel között
Azt meg neztem volna sot be dobtam volna temanat hogy is volt az 39 oszen? :D
Mondjuk en egy kocsog vagyok de tuti jo moka lenne.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fip7 and Pogány

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
413
2 353
93
Nem szoktam konteókat gyártani. Szerintem nagyon sok minden le van tárgyalva előre.
Hadd tegyek fel egy olyan kérdést, hogy meglátásotok szerint, melyik - katonai erő alkalmazásával is járó- esemény lehet az, amihez egy szuverenitást hangsúlyozó politikai vezető, feltétlenül egyértelmű,és azonnali katonai fedezetre tart igényt.
A szükséges erő többszörösen túlhaladja a magyar honvédség képességeit. Fizikailag pedig legszorosabb jelenlétet igényel.
(Előre le szeretném rögzíteni, nem a márciusi ünnepségek biztosítására gondolok!)

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
345
1 112
93
Ne gondold hogy a lengyelek adnának nekünk cuccot a jelenlegi külpolitikai helyzetben amit az ukránoknak is adhatnak, főleg ha a EU kifizeti nekik.

A lengyel miniszterelnök legutóbbi beszédében a magyar miniszterelnököt a Thermopülai-szorosban a perzsákat a titkos ösvényen a 300 spártai hátába vezető torzszülött Ephialtészhez hasonlította. Nem tudom, a 30-as években beszéltek e így egymásról a kistantant országok és a magyarok.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 629
15 731
113
Pont ez volt a téma és a Lengyelek kezdték a dobálást, ilyenkor a Németek izzadva tűrnek. Irigylem a hidegvérüket.
Amikor kicsit nagy volt az ego a nemet kollegaknak csak annyit mondtam nekik hmmm hogy
“Wie war Auschwitz und Birkenau?
liebe Kolleginnen und Kollegen?”
Hirtelen kuss lett es nem volt nagy a pofajuk :)

• Tetszik
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 344
74 222
113
A lengyel miniszterelnök legutóbbi beszédében a magyar miniszterelnököt a Thermopülai-szorosban a perzsákat a titkos ösvényen a 300 spártai hátába vezető torzszülött Ephialtészhez hasonlította. Nem tudom, a 30-as években beszéltek e így egymásról a kistantant országok és a magyarok.
Érdekes, közben nagyon jó barik a románokkal akik ezt ténylegesen meg is tették. :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: fip7

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 269
45 786
113
Lehet, hogy nem beszéltünk, de Szerbiával "örökbarátsági szerződés" kötöttünk aztán nem sokkal rá megtámadtuk őket a németek farvizén...szóval a mi megbízhatósági track-recordunk nem túl jó, de ez OFF topik.

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
846
2 266
93
Nem szoktam konteókat gyártani. Szerintem nagyon sok minden le van tárgyalva előre.
Hadd tegyek fel egy olyan kérdést, hogy meglátásotok szerint, melyik - katonai erő alkalmazásával is járó- esemény lehet az, amihez egy szuverenitást hangsúlyozó politikai vezető, feltétlenül egyértelmű,és azonnali katonai fedezetre tart igényt.
A szükséges erő többszörösen túlhaladja a magyar honvédség képességeit. Fizikailag pedig legszorosabb jelenlétet igényel.
(Előre le szeretném rögzíteni, nem a márciusi ünnepségek biztosítására gondolok!)
Lenne rá ötletem, de csak rám lenne szólva, hogy vegyem ki a biliből a kezem:rolleyes:

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 269
45 786
113
Anno mi is ki akartunk ugrani a második világháborúból (ha erre gondolsz), csak nekünk még ez sem jött össze, senkitől nem zavartatva elbotlottunk a salát lábunkban.
Pedig jobban jártunk volna, az biztos!
Churchill küzdött azért, hogy valamit megtarthassunk a bécsi döntésekből kapott területekből, de Sztálin azzal érvelt hogy nem tartottuk be a Faragho tábornok által Moszkvában kialkudott átállást és mi voltunk náci Németo. utolsó szövetségese: még Ausztriában is harcol néhány magyar alakulat, amikor már honvédelemről rég nem lehetett szó.
Sztálin értékelte, hogy Horthy anti-kommunizumusát félre téve megpróbálta az átállást és ki is adta Rákosinak, hogy "a tengernagyot ne bántsák!". Nem is volt Horthy ellen semmilyen eljárás távol létében sem, Nürnbergben is csak tanú volt, pedig "igény lett volna rá" itthon a komcsik részéről hogy elítéljék.

Szóval ezt "bezzeg mi kitartottunk a románok meg nem" szöveggel csak "savanyú szőlőt játszunk": mind románok, mind a finnek, meg kb. mindenki jobban járt aki kiugrott és átállt.

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
846
2 266
93
Mondom, bili! :) Viccet félretéve, szvsz ez a scenario valószínűtlen, mert ha jól emlékszem, Putyin azt mondta, hogy ha mennek is békefenntartók //más kérdés, hogy ahhoz kéne béke is ,hogy lehessen fenntartani// Ukrajnába, azok NEM lehetnek NATO tagállam katonái.

• Tetszik
Reactions: hunter85

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
413
2 353
93
Mondom, bili! :) Viccet félretéve, szvsz ez a scenario valószínűtlen, mert ha jól emlékszem, Putyin azt mondta, hogy ha mennek is békefenntartók //más kérdés, hogy ahhoz kéne béke is ,hogy lehessen fenntartani// Ukrajnába, azok NEM lehetnek NATO tagállam katonái.
Őszintén bevallom, békefenntartásra nem gondoltam.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 943
32 738
113
Lehet az amcsik ezt úgy értették, hogy ha kilépnek a NATO-ból, akkor mehetnek.