<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="Python">Szerda délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette: a kormány migrációs válsághelyzetet hidetett az egész ország területére, ennek keretében megerősítik a határok védelmét, utakat építenek a katonaság számára és táborokat hoznak létre, hogy az esetlegesen elfogott migránsok megfelelő körülmények közé kerüljenek. A Helsinki Bizottság pedig nem sokkal a bejelentés után felszólította a kormányt, hogy vonja a vissza a jogtalan döntést.
Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt arról kérdeztük: valóban veszély fenyegeti-e az országot, ha igen, mikor kell migrációs nyomásra számítanunk és van-e olyan állapotban a magyar rendőrség, illetve katonaság, hogy megvédjék határainkat.
http://24.hu/kozelet/2016/03/09/meg-nincsenek-itt-de-hetek-mulva-ezrek-erhetik-el-a-magyar-hatart/
Ezt mondom szajkózom én is már november vége ota, de mindig le vagyok hurrogva:
<i>Kapkodással leplezik a mulasztást?
A veszély tehát reális, csak éppen nem most és nem az ország teljes területén. Tarjányi Péter szerint<b> a kormányzat nem volt előrelátó, az ország elmulasztotta a szisztematikus felkészülést arra az esetre, ha az uniónak nem sikerül megállapodnia Görögországgal, illetve Törökországgal.</b> Mint mondja,
<b>a kormányzat kivárt, az események kedvezőtlen fordulatott vettek, amit pedig most látunk, az nem más, mint kapkodás. Igyekeznek kompetenciát mutatni, arról akarják meggyőzni a közvéleményt, hogy a kialakult helyzetet dinamikusan kezelik. Pedig lemaradtunk az események mögött.</b>
</i></blockquote>
Tarjányi szava nem ér egy marék lepkefingot sem! Csak emlékeztetni szeretnék itt mindenkit, hogy Ő volt az a "szagember", aki az ATV-n reggelente elmondta mindenféle kókler hülyének a kormányt, kb. 1 éve, azért hogy riogat az amúgy szerintem sem szerencsés "plakátkampánnyal", holott Ő már akkor is azt mondta, hogy NINCS ITT, ÉS NEM IS LESZ MIGRÁNS PROBLÉMA! Azért ne felejtsük már el ennek a jóravaló "szagembernek" ezt a hozzáértő pár hónapot, amikor folyamatosan a Kálmán Olgának elmondta, hogy ez egy lufi, és pánikkeltés, nincs itt és nem is lesz semmiféle látnivaló! MOST meg Ő UGAT, hogy elkésett a kormány? Vagy csak én látom úgy, hogy ez így nettó szánalom, hogy még ez a kókler mer nyilatkozni bármit is, migráns kérdéssel kapcsolatban??!</blockquote>
Jól beszélsz +1