<blockquote rel="silurusglanis">S így történt, hogy elveszítettük az országunkat.
Én ettől azért nemigen tartanék, ezek nem a török janicsárok Budavárában. A német nyugdíjas csak olyan házba tud betelepülni, amit Kovács Józsi, Nagy Pista vagy Kis Sanyi stb. ÖNKÉNT ad el neki, nemigen számítok ott az adásvétel okaként handzsárral, pisztollyal vagy akár csak zaklatással kényszerítésre. A betelepülő németek szavazójogot nem kapnak, így a magyar politikába beleszólni nem tudnak, viszont a nyugdíjukat itt fogják elkölteni, gyaníthatóan "kissé" bőkezűbben, mint korábban az aki eladta nekik a házát. Abban is kételkedek, hogy a betelepülő németek telisz...ják majd a Pápa-teret, a vonatokat, féltéglával dobálják a rendőröket (Röszke), bárkit is a vasúti sínre löknének (Bicske), vagy a forgalmat akadályozó tömeges vonulásba kezdenének az M1-en. Szóval én túl sok problémára ettől a német betelepüléstől nem számítok, már csak azért sem, mert olyan környezetben éltem/élek, ahol nagyon sok a korábban betelepült svábok utódja. Bárkivel több a probléma a széles környezetemben, mint velük.</blockquote>
Nem is az a baj, hanem így első körben feverik az ingatlanárakat a kereslettel, és a hazai kevésbé pénzes vevő nem fog tudni ingatlanhoz jutni.
A második társadalmi jelenség, hogy egy gigantikus nyugati nyugdíjasotthonná lényegül esetleg Mo. holott nekünk fiatal, aktív, beruházó emberekre van szükségünk, nem a "kifutó" szériára, enélkül a vidék ugyanúgy elhal, mint eddig.
Terhet ró pl. az egészségügyre, rendőrségre stb.
De még egyelőre nem ipari méretű a betelepedés, így vészharangot nem kell kongatni. Azt a vaterlandban kéne, de piszok sürgősen, mindjárt kezdetnek a keletnémet banyekot elzavarni a sündörgőbe, a schengeni határokra fegyvereseket, a Földközi tengerre hadihajókat, közben folyamatosan hazaexportálni az itt tartózkodók zömét.