[BIZTPOL] Magyarország

Az oroszok szerint elégé feszültséggel terhelt volt Merkel látogatása.
http://novorossia.today/merkel-faces-tense-talks-in-hungary-with-pm-orban/
Állítólag nem tetszik nekik Putyin hivatalos fogadása, mert az EU vezetői a Krím elcsatolása (visszatérése szerintem) után személyesen nem tárgyalnak az orosz elnökkel. Kivéve Orbánt.

http://vs.hu/kozelet/osszes/magyar-gyarat-epithet-a-bmw-a-siemens-beszall-a-paksi-eromube-0203

Ez számomra egyre fokozódó gazdasági és haditechnikai együttműködést jelent a németekkel.
Érdekes volt a TÁRKI felmérése partnereink sorrendjéről. Vezet Németroszág, második Oroszország, s csak 3. az USA. Kérdés: mennyire megbízható a felmérés?

Ez nekem olybá' tűnik, ha megvalósul, mintha Orbán összehozná egy újabb itteni kapoccsal a német és az orosz tőkét. Amitől Washingtonban lesznek idegesek, mert ha a németek anyagi érdekeit akarják sérteni, azzal egyrészt rossz lóra tesznek másrészt a német felszólalás az már nem lesz olyan lenézendő mint a miénk.

Panzerfaust 14:59

Én úgy tudom, hogy arról egyeztek meg, hogy hivatalosan nem fogadják. Beszélni beszélnek vele. Az egyik híradás szerint Merkel telefonon kiabált Putyinnal nem túl régen.
Egyébként ez annyira gyerekes és nevetséges, hiszen közben azt mondogatják, hogy diplomáciai úton kell megoldani az ukrán válságot. Az meg személyes tárgyalások nélkül nem megy. Valakinek tárgyalni kell Putyinnal.
Érdekes, mikor megláttam a sajtótájékoztatóra kijövő két kormányfőt, nekem is az volt a benyomásom, hogy a metakommunikációs jelzések szerint nem volt könnyű tárgyalás. Nem biztos, hogy ez ellentét miatt volt, lehet, hogy súlyos és kockázatos dolgokról tárgyaltak.
Arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább kifelé mosolyogjanak. Nem tudom a négyszemközti megbeszélésre a végén került-e sor, de nekem ezekből a jelekből úgy tűnt, hogy igen. Nem voltak felszabadultak. Sőt! Mintha nagy terheket cipelnének.
Merkel a zsinagógában felszabadultabb volt.

http://mno.hu/lanchidradiobelfold/csak-a-felszinrol-tudositanak-1270989

végre egy mögé néző hozzászólás!

Úgy nézki hogy mostani kormányba néhányan gondolkodnak is. Paks kapcsán ügyes húzás német ipar képviselőt is be vonni.
Putyin látogatása előtt az,hogy Merkel és Orbán egy sajtótájékoztatón jelenti ki,hogy ők ukrajnának fegyver nem hajlandóak adni. Mindenképpen előnyös. Valamint az Euroázsiai unioval kapcsolatos kijelentés is.
Ez szerinte helyes nem Berlin-Moszkva között végre hídacska vagyunk nem pedig célpont. Nem is reméltem hogy valaha még lesz értelmes magyar kül és gazdaság politika.

Ecso az,hogy négyszemközt poloska mentesen nem volt könnyű tárgyalás, én ennek örülök az jelenti partnerként bánnak velünk nem pedig vazzalus ként. Nógrádi nyílatkozatiat hozzá teszem az eseményekhez, hogy Merkel előtt a második vonalas találkozásokon azt mondták a németek,hogy a részükről a kapcsolatot jónak tekintik.
Ebből kiindulva oroszokat is érintő háttér lépések megbeszélése lehetet!

nekerdez 18:44

Én csak feltételezem a metakommunikációs jelek alapján. Jó lenne biztosat tudni, de -belátom - ez most nem időszerű.

Nekem is az a sejtésem, hogy a közeljövő lépéseit egyeztették.

Nézzétek nem tudom,hogy Orbán Viktornak ki a tanácsadója de az hogy a demokráci és a liberális értékrend közötti egyenlőséget megszüntette egy nagyon előre mútató értelmezés!
Az hogy német helikoptert szerzünk be az azt jelenti, hogy közelgő Német vs Dél-Európa csatába mi a németek mellé állunk .
Jogosan nem a francia föld tolvajok oldalán vigyorgunk!
Viszont németek mi lehetünk a kis csatorna oroszok felé amit nyugodtan fentarthatnak.
Nógrádi értékelése.
https://www.youtube.com/watch?v=1lcup_adBwc

nekerdez
Orbánnak ehhez nem kell tanácsadó. Ideológiai, politikatudományi terén képzett, a szakdolgozatát is politikatudományi témából írta.

Orbánnak semmihez nem kell tanácsadó, csak valaki, aki rendesen tud bólogatni. Politika tudomány=hazugság tudomány, azért nem lehet sok emberből politikus.

emel,
Az amerikai korrupciós vádak nem igazak, és ezt ők is tudják. Az csak azért volt, mert muníciót akartak adni a hazai ellenzéknek.
Ha valós lett volna a vád, átadnak egy borítékot dvd-vel amitől Vida lefehéredik és utána levegőért kapkod. Az az elnöki rendelkezés olyan mint a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" esete, arra húzzák rá, akire akarják. És mivel a médiát teljes mértékben birtokolják, így elég könnyű dolguk van.

emel,
Az amerikai korrupciós vádak nem igazak, és ezt ők is tudják. Az csak azért volt, mert muníciót akartak adni a hazai ellenzéknek.
Ha valós lett volna a vád, átadnak egy borítékot dvd-vel amitől Vida lefehéredik és utána levegőért kapkod. Az az elnöki rendelkezés olyan mint a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" esete, arra húzzák rá, akire akarják. És mivel a médiát teljes mértékben birtokolják, így elég könnyű dolguk van.

Tudom, hogy nem igaz, vagy legalábbis minimum nem úgy igaz, ahogy a vádló előadta, de ettől függetlenül nem kicsit ártott az országnak (egyébként mellékesen kérdezném, hogy Mr. Jóbarát urat miért nem nyilvánította a külügy persona non grata-nak, miután nyilvánosan megrágalmazott valakit, bizonyítani meg nem volt hajlandó, tehát így fedező bűntárs lett az általa felhozott vádban?).

(egyébként mellékesen kérdezném, hogy Mr. Jóbarát urat miért nem nyilvánította a külügy persona non grata-nak, miután nyilvánosan megrágalmazott valakit, bizonyítani meg nem volt hajlandó, tehát így fedező bűntárs lett az általa felhozott vádban?).

Szerintem jól látták, hogy felesleges. A mesterségesen keltett diplomáciai botrányt így sokkal könnyebb volt elültetni. Sőt, itt igen komoly vereséget szenvedtek jóbaráték, ez jóvátételnek is elég lehetett.

http://valasz.hu/itthon/az-orban-merkel-talalkozo-legviccesebb-ertelmezese-109246

Csakugyan végig lehet szórakozni a beszélgetést. Kálmán Olga szokásos "hülye gyerek" taktikája csődöt mondott.

Ez nem vicces volt, hanem szánalmas. Egy sértett, pökhendi ember monológját lehetett látni egy harmat gyenge riporteri aláfestéssel.
Bánom ,hogy megnéztem.
Tipikusan az a kategória, ami elvett 18 percet az életemből. Ehhez túl rövid az élet!

http://valasz.hu/itthon/szijjarto-putyin-delben-jon-este-megy-109318

Szijjártó Péter Figyelőnek adott nyilatkozatából kiderül, hogy Vlagyimir Putyin február 17-én délben érkezik Budapestre, a délutánt tölti itt. Civilekkel és üzletemberekkel nem találkozik, „csak” Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Lesz egy közelebbről meg nem határozott koszorúzás is. Ami biztosan nem a Szabadság téren lesz.
Szijjártó megerősíti, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókkal és az ukrán konfliktussal kapcsolatban a legfontosabb igazodási pontunk Németország, a német külügy.

<blockquote rel="Panzerfaust">emel,

Tudom, hogy nem igaz, vagy legalábbis minimum nem úgy igaz, ahogy a vádló előadta, de ettől függetlenül nem kicsit ártott az országnak (<b>egyébként mellékesen kérdezném, hogy Mr. Jóbarát urat miért nem nyilvánította a külügy persona non grata-nak,</b> miután nyilvánosan megrágalmazott valakit, bizonyítani meg nem volt hajlandó, tehát így fedező bűntárs lett az általa felhozott vádban?).</blockquote>

Bizonyos szempontból én sem értem, miért nem küldték haza a retekbe már akkor, amikor "hangulatfelmérést" tartott. Vélhetően gyávaságból.

Másfelől viszont egy jól megfigyelhető troll, aki tökéletesen alkalmas annak felmérésére, hogy kik az országon belüli kockázatok/gyenge láncszemek.

http://valasz.hu/itthon/szijjarto-putyin-delben-jon-este-megy-109318

Szijjártó Péter Figyelőnek adott nyilatkozatából kiderül, hogy Vlagyimir Putyin február 17-én délben érkezik Budapestre, a délutánt tölti itt. Civilekkel és üzletemberekkel nem találkozik, „csak” Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Lesz egy közelebbről meg nem határozott koszorúzás is. Ami biztosan nem a Szabadság téren lesz.
<b>Szijjártó megerősíti, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókkal és az ukrán konfliktussal kapcsolatban a legfontosabb igazodási pontunk Németország, a német külügy.</b>

Nem kéne ennyire nyalni a németeknek sem.

Na elmennek ezek a sunyiba. Minek kell itt játszani az eszüket ? No. helyzete össze sem hasonlíthatò a miènkkel, semmifèle èrtelemben. Nem támogatjuk a szankciókat mer az nekünk kárt okoz - ez a magyar èrdek. Se nato bagázs telepítèsèt. Èppen elèg az Nsa civil lehallgató autóit, a számtalan nyugati ès zsidó hírszerzőt elviselni az országban.