Bizonyos autokratikus nemzeti köröknek érdeke a szabadelvűnek tartott felsőoktatás teljes lezüllesztése és elsorvasztása.
Nemhiába az alacsonyabb szellemi színvonalat képviselő szakmunkásokat propagálják.
Ekkora pofával biztos elvégeztél valami ruhatár-büfé szakot, de remélem majd jól fogod érezni magad télen a hidegben, sötétben a szabadban a puszta földön meztelenül ülve, mert úgy tűnik szerinted nincs szükség kőművesre, gázszerelőre(értsd jól!) villanyszerelőre, asztalosra, szabóra...
Én még nem láttam élő bölcsészt, aki egy csaptelepet tisztességesen ki tudott volna cserélni, miután bekötött egy impulzusrelét.
Gyorsan kitűnik, hogy a ki az a szellemi nyomorék, aki nem tiszteli azt a tudást, ami a mindennapi élet alapjait teremti meg. Kellene kicsit mérlegelni, hogy ahhoz, hogy az önellátástól fényévekre került életvitelünk fenntartása kiknek a tudásán múlik elsősorban és kik azok akik egy elméleti SHTF esetén először szembesülnének azzal, hogy a tudásuk a valóság próbáján semmirevalónak bizonyult.
Igen, ebben a vonatkozásban a közgazdász meg az IT diplomámat kidobhatom a szemétbe én is, viszont kedvtelésből van két szakmunkás vizsgám is mert érdekel, így asztalosnak és lakatosnak sem vagyok rossz, amit sokszor használhatóbb tudásnak érzek.