Na ezt ide mert nem akarom a topikot szétoffolni:
QUOTE="ZRÍNYI 20!026, post: 398159, member: 1868"]Igen, Nato tagok vagyuk, a parancsot ők, főleg Amerika adja ki, mint anno a Varsói szerződés idején a nagy Szovjetunió(1968). A szövetség ezzel jár, ha tetszik, ha nem! És hát itt most jöhetnek a függetlenség pártiak, de akkor kérdezem én, mi akarjuk megvédeni magunkat? Mivel? Mi nem vagyunk olyan szerencsés helyen, helyzetben mint Svájc, és a hadseregünk is vicc, hozzájuk képest! Kecskemét fejlesztéséről még annyit, hogy Szolnok, és a különlegesek közelsége is biztosan sokat számított a kiválasztásnál! Lehet, egyfajta elvárás is volt a Natoban, a KRE. dandárrá bővítése![/QUOTE]
Egyáltalán ki ellen kellene most megvédeni magunkat? Románok? A katonák fizetései csúsznak,a morálról annyit hogy román sajtó mármint az értelmesebje ki van akadva a korrupcion amit a hadsereget is jellemzi. Ja felvonultak Bukarestben. Egy dolog a felvonulás és a fejlesztés más dolog tésztaszűrő rendszer. Ahol a pénzek értelmetlenül elfolynak. A közkatonáknál meg felkötik a gatyamadzagot alig van pénz. Szerinted ilyen helyzetben bárkivel is hajlandóak lenének harcolni?
Ez másról nem szól politikáról és nem a védelemről. Hidd el bármikor feltörlik a lábukat bennünk. Köszönöm szépen de ilyen védelmet nem kérek és már egyszer leírtam anno annak idején a NATO ellen szavaztam mondjuk értelme nem volt. Mert már elegem volt abból hogy lassan 500 éve boldog boldogtalan nagyhatalom pincsié vagyunk. Ja nem lehetünk függetlenek részben befolyás mentesek. Dehogynem.
Ez semmi másról nem szól hogy mutassák felénk azt a látszatot hogy ne nagyon ugrálj. Te egy "gyarmat" vagy modernkori felfogásban. Amit bármikor készek vagyunk beáldozni ha érdekeink úgy kívánja. Semmit nem változott a világ a Római birodalom óta. Csak az eszközök és a kivitelezés lett "embereibb". A lehető legtöbb provinciát megszerezni gazdaságilag,katonailag (szerződésekkel). Ja ha baj van akkor az áldozatot és a költséget veled fogjuk elszámolni. A mi áldozat vállalásunk már csak végső esetben megengedhető.