Dehogy!! Nem mi vagyunk a fő kínai exportpiac, hanem a Nyugat. Már minden nyugati cég Kínában gyárt, ez adottság az elmúlt 30 év gazdasági valtozása. Ez megint olyan, ami ellen fölösleges kuzdeni, nem rajtunk múlik, jól kell alkalmazkodni. Mi csak leszedjük a sápot a vámon és növeljük stratégiai pozink. Ahogy egy gázvezeték stratégiai jelentőségű, lásd USA blokk Északi - Áramlat, úgy egy vasuti kereskedelmi tranzit is fontos!! Meg kell találni az egynesúlyt Kínával is, ahogy a németekkel sikerült.
A kínai egyetem rengeteg új kutatóhelyet, háttérintézményt, tudást hoz Mo-ra. Az hogy nem lesz benne transzWc nem komoly probléma.
Egy lepukkant ipari környezetet felfejlesztenek és a trendeket nézve a 21.század nyertes állama hozza ide az elitegyetemét. Ez elől nem szabad elugrani!! Rengeteg kaocsolati tőke fog ebből még hosszú távon származni.
A világ 34-ik legjobb egyeteme, megint politikai alapon támadtok vmit, ami hasznos.
Több európai országban működik hasonlóképpen kínai egyetem, ne basszunk ki magunkkal, ha most ilyen lehetőség van.
1.500 milliard HUF megy a többi egyetemi fejlesztésre Uniós Covid-hitelből. Tehát senkitől sem veszi el a pénzt a kínai egyetem.
Azt értsd meg, amikor a világon oltóanyaghiany van, szivesseget tettek, hogy nekünk adtak el. Ahogy 1 éve maszkügyben is. Tudod, amikor a németek lefoglalták a magyar készletet, az Uniós orszagok exporttilalmat vezettek be és csak Kinából tudtunk szerezni. Akkor is hogy kibasztak velünk....