Köszönöm, de nem erre gondoltam. Itt a sokadik körbejárásra is csak egy konkrét idézetet találok:
"a Kormány egyetért a Fudan Egyetem elhelyezéséhez és a Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról, továbbá egyes törvényeknek a Magyarország filmszakmai támogatási programjáról szóló SA.50768 számú Európai Bizottsági határozattal összefüggő módosításáról szóló 2018. évi XLIX. törvény 1. melléklet 4. pontjában meghatározott létesítményfejlesztés megvalósításához szükséges ingatlanok tulajdonjogának - legfeljebb a független szakértő által meghatározott forgalmi értéken, per-, teher- és igénymentesen - az állam javára történő megszerzésével".
Én azt hittem, hogy amiket írsz, hogy kínai pénzből, kínai vállalkozó, kínai alapanyagból satöbbisatöbbi is van valami konkrét.
Ahogy írja a cikk:
"Az erről szóló minisztériumi előterjesztés szerint a kormány által 540 milliárdosra becsült építkezés jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, nagyrészt kínai hitelből valósulna meg, amit Magyarország fizetne. A dokumentumok szerint a kínai kivitelezőnek attól sem kell tartania, hogy nyílt versenyben másik cég nyeri meg a beruházást. A kormányzati dokumentumok szerint ugyanis „a kivitelezés kizárólagosan kínai projektként valósítható meg”, a jogi szabályozást illetően pedig „szükséges elérni azt a pontot, amelynek eredményeként a beruházással összefüggő folyamat már nem állítható le”."
De erre egy nyomorult hivatkozást miért nem csatolnak, hogy honnan szedik ezt?
Azonban van egy ilyen nyúlfarknyi bekezdés:
"A Fudan kampuszának építéséről feltett kérdéseinkre sem a kínai vállalat, sem a szerződtetésüket a kormánynak javasló Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nem reagált."
Tehát akkor senki nem nyilatkozott nekik, egy rendes hivatkozást (ami nem ilyen négynégynégy szintű körbeszopás) nem tudnak linkelni.
Te meg erre hivatkozol? Azt hittem valami komolyabb és tényszerűbb, eredeti forrásra hivatkozó anyagból táplálkozol.
Ennyi erővel Andersenre, Grimmékre, Heltaira is lehetett volna hivatkozni.