[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
A honvédkórházban amúgy meg tudják keresni.
Ez egy olyan dolog, hogy műszakpótléknak hívni a dupla műszakot lehet, csak akkor én millió felett tudok keresni. Műszakpótlék elvben elég szépen le van vezetve az mtv szerint. Az ápolói bértábla nyilvános.
Persze ez megint olyan, hogy feltételezhetünk mindenkiről 20 év munkaviszonyt, csak nem lesz.

Szerk: egyébként a vendéglátós, lapátolós simán napi 20 ezret lehet keresni dolgokkal is ez a bajom. Persze 14-16 órában. Csak ez, ha visszaszámolod még minimálbér is csak éppen
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 149
119 592
113
Ez egy olyan dolog, hogy műszakpótléknak hívni a dupla műszakot lehet, csak akkor én millió felett tudok keresni. Műszakpótlék elvben elég szépen le van vezetve az mtv szerint. Az ápolói bértábla nyilvános.
Persze ez megint olyan, hogy feltételezhetünk mindenkiről 20 év munkaviszonyt, csak nem lesz.

Szerk: egyébként a vendéglátós, lapátolós simán napi 20 ezret lehet keresni dolgokkal is ez a bajom. Persze 14-16 órában. Csak ez, ha visszaszámolod még minimálbér is csak éppen
A honvédkórházban a kettős jogállás miatt megkapják a honvédségi eü pótlékot a dolgozók.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
A honvédkórházban a kettős jogállás miatt megkapják a honvédségi eü pótlékot a dolgozók.
Az megint egy külön téma. Az a baj tudod, hogy itt is ugyanazt látom.
Versenyszférában lehet keresni, de ott 10 óra meg nincs 3 kávé.
Nekem a versenyszféra:
8 óra munka, kiadott szabadság, fizetett túlóra, hajtós de nem csapágyasig munkatempó.
Akinek nem, az rossz helyen van. Viszont általában ezek akik a leghangosabban nyígnak, hogy az AMS (nem az OMSZ) kenőpénzt kér. Az egészségügy, meg az ügyintézés. És különben is az állami alkalmazottazsegghülye.
Közben persze próbálj meg valamit elintézni vandával.
Vagy beszélgess otps mancikával.
És visszasírod az okmányirodát.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Erste se jobb. Megdöbbentő a belaszaromság és az ügyfél lenézése. Egyszerűen nem fér a fejembe ilyen okádék cégek hogy tudnak megélni.


Okmányirodával meglepően jó volt vidéken a tapasztalatom.
Én mondjuk főleg ezek miatt lettem Cibes. Bár ők sem tökéletes. De valahol van egy totalcar cikk, pont a napokban botlottam megint bele. Majd előkerítem. A kommenteket olvasva, ott van benne minden, hogy miért tud megélni.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
68
421
53
Műszak pótlék vonatkozik a du, éjszakai, hétvégi. Nem pedig azt, hogy többet dolgozik...Akkor szerintem nekem több a rálátásom, mert én multi után dolgozok közférába, hidd el ég és föld.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Műszak pótlék vonatkozik a du, éjszakai, hétvégi. Nem pedig azt, hogy többet dolgozik...Akkor szerintem nekem több a rálátásom, mert én multi után dolgozok közférába, hidd el ég és föld.
Csak műszakpótlékból nem jön ki a 300, legfeljebb túlóra+műszakpótlékkal.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Én mondjuk főleg ezek miatt lettem Cibes. Bár ők sem tökéletes. ...
Senki CIBes ismerősöm nincs. Jók? Azt hallottam, hogy KnH-t és MKB-t szidják. Kíváncsi lennék még a BB milyen lett. Ott volt egy erős amcsi kultúra és most, hogy visszavette az állam maradt-e a színvonal, vagy bedobtak pár ejtőernyőst aki otp szintre rombolta.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 573
16 152
113
nem fagyunk meg, csak nem eszünk...

nem építkezünk,
Te elhiszed, amit írsz? 80-100 ft egy kg krumpli. 1000-1500 ft csirke comb, máj stb mellett csak az nem eszik, aki iszik, cigizik, kokózik helyette. Ne legyél már jakab.
Annyira nem építkezünk, h csak az ismerettség okán hozzák ki az építőanyagot 3-5 napon belül, mert hetekre le van kötve a fuvar. Basszus, komolyan Zsolti, Neked miben lesz jobb ha a moslék nyer?! Felzabálhatjuk a 94 tonna aranyfedezet árát, ami az euróbevezetéstől bedőlő ipar, turizmus, agrárium nem termel ki?! Vagy az alapjövedelemtől 80-420 % -ra ugró infláció boldogítana?! Esetleg végre a mindennapjaid része lehe a blackhawk down bármely jelenete? Válaszolj kérlek.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 711
113
szoval, nem zarjak be meg nem veszik el, hanem a rendelet ideje alatt odaadjak a toltoallomast valaki masnak hogy hasznalja aki gond nelkul birja arulni a benzit a megadod aron (ez biztos nem a szomszed kis toltoalomas tulaja lesz, aki ugyanugy a kis arres miatt szenved, hanem valameik nagy uzemelteto ami olcsoban kapja az benzint. a tulaj meg egye a szart.

lattom, neked sem vettek el anno a komunyistak a csaladodtol egy rakadt foldet,boltot meg stb igy tonkreteve az egesz akkori csalad eletet szegenysegre itelve oket hogy gondolkodas nelkul elhigyed hogy ilyesmivel minden rendbe lesz...

en tenyleg gratulni birok azoknak akiknek tetszenek az ilyen rendeletek, akarhol is legyenek a vilagon.
Most erre mit mondjak? Látom az igencsak elkerülte a figyelmedet, hogy ahhoz, hogy valakitől elvegyék az üzemeltetői jogot ahhoz 1. eleve tudatosan jogszabályt kell sérteni, tehát az illető rosszhiszemű 2. a kapott 100000 - 3000000 forintig terjedő pénzbírság ellenére is továbbra is magasabb áron adja mint amit a jogszabály megenged (tehát még fasz is az illető), 3. a töltőállomást 1 naptól fél évig terjedő időszakra bezárhatják 4. ha 30 km-es körzeten belül nincs másik kút az üzemeltetői jogot (ami nem egyenlő a tulajdon joggal) oda adják valaki másnak ideiglenesen. Tulajdonát senkitől nem veszik el, az ugyanis változatlanul megmarad annál az üzemanyagot árusító cégnél akié a kút (MOL, OMW stb). Az üzemeltetési jogot fogják ideiglenesen visszavonni attól a természetes személytől aki a szabályozást megsérti. Szóval ha szerinted ez egy és ugyanaz mint az államosítással akkor te egy másik bolygón élsz.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 711
113
Most erre mit mondjak? Látom az igencsak elkerülte a figyelmedet, hogy ahhoz, hogy valakitől elvegyék az üzemeltetői jogot ahhoz 1. eleve tudatosan jogszabályt kell sérteni, tehát az illető rosszhiszemű 2. a kapott 100000 - 3000000 forintig terjedő pénzbírság ellenére is továbbra is magasabb áron adja mint amit a jogszabály megenged (tehát még fasz is az illető), 3. a töltőállomást 1 naptól fél évig terjedő időszakra bezárhatják 4. ha 30 km-es körzeten belül nincs másik kút az üzemeltetői jogot (ami nem egyenlő a tulajdon joggal) oda adják valaki másnak ideiglenesen. Tulajdonát senkitől nem veszik el, az ugyanis változatlanul megmarad annál az üzemanyagot árusító cégnél akié a kút (MOL, OMW stb). Az üzemeltetési jogot fogják ideiglenesen visszavonni attól a természetes személytől aki a szabályozást megsérti. Szóval ha szerinted ez egy és ugyanaz mint az államosítással akkor te egy másik bolygón élsz.
UI: Ha már ez is szóba került a részedről akkor erre is had válaszoljak. Apai dédnagyapámnak 250 főt foglalkoztató felső ruha és gomb gyára volt Újpesten. A cége többek között Argentínába, Brazíliába és Nagy - Britanniába szállított ruhákat, gombokat. 1943-ban dédnagyapám megvette azt a földterületet a 13. kerületben új gyár felhúzás céljából, ahol ma a Rafiessen toronyháza áll. Ez korábban a Volán - Buszpályaudvar volt. 1950-ben a családomtól elvették az egészet....
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 573
16 152
113
UI: Ha már ez is szóba került a részedről akkor erre is had válaszoljak. Apai dédnagyapámnak 250 főt foglalkoztató felső ruha és gomb gyára volt Újpesten. A cége többek között Argentínába, Brazíliába és Nagy - Britanniába szállított ruhákat, gombokat. 1943-ban dédnagyapám megvette azt a földterületet a 13. kerületben új gyár felhúzás céljából, ahol ma a Rafiessen toronyháza áll. Ez korábban a Volán - Buszpályaudvar volt. 1950-ben a családomtól elvették az egészet....
Üdv a klubban. Csak ezeket a mai fiatal komcsik nem hiszik el, pedig ugyanezt tennék. Ezért unom rohadtúl, h azok oktatnak demokráciából, meg diktatúráznak, akiknek faterja, nagyapja működtette azt.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
UI: Ha már ez is szóba került a részedről akkor erre is had válaszoljak. Apai dédnagyapámnak 250 főt foglalkoztató felső ruha és gomb gyára volt Újpesten. A cége többek között Argentínába, Brazíliába és Nagy - Britanniába szállított ruhákat, gombokat. 1943-ban dédnagyapám megvette azt a földterületet a 13. kerületben új gyár felhúzás céljából, ahol ma a Rafiessen toronyháza áll. Ez korábban a Volán - Buszpályaudvar volt. 1950-ben a családomtól elvették az egészet....
akor ti joval szarabbul jartatok mint mi.

a nagymama csaladjanak volt egy jo meno boltja (az is eleg ritkasag volt akorjaban, nem mint ma minden sarkon vmi), persze az epulet is az oveke volt, elvettek, es utana ledozeraltak es ott most vmi mas van, persze el is birhattuk felejteni az egeszet.

nagytatam csaladjanak volt fold, abol kaptunk vissza, kb mindet.
csak nem azt ami volt, jo helyen voltak es kozel egymashoz, es jol is termett rajta minden.
azt a reszt egy nagyf@sznak adtak oda, nekunk meg, lassan lassan adogadtak vissza igy szet van szorva, itt egykicsi amitt egy kicsit tobb stb...meg van a masik falu hatarjaban is, egy jo 10km messzebbre mint az eredeti (tudom 100% mert voltam regen a nagytataval a hatarban, es mutagatta mi volt az oveke....).

szoval, amikor lattom hogy vki komunyistazik, vagy a mas vagyonarol beszel. mindgya felmen a cukrom.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 711
113
El kell utasitani minden formajat a kommunizmusnak akar Kadartol, akar Orbantol ered.
Boccs, de ez úgy hangzott mintha valaki az öregek otthonában a csendes pihenő kellős közepén - miközben mindenki szépen csendben olvasgat, kártyázik vagy sakkozik - lada nagypapa egyszer csak felugrik a tolószékéből és elkiáltja magát; "El kell utasitani minden formajat a kommunizmusnak akar Kadartol, akar Orbantol ered.!" Csak nyugi, majd mindjárt jön a nővérke és vissza kísér.....