[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 356
31 613
113
Nem vagyok ebben biztos. 2000-ben a szentgotthárdi Opel gyárban készült 2000 db Vectra. A kínai kommunista pártnak ment. A Vectra gyártás Németországban volt alapban. Azért hozták ide a 2000 db Vectra legyártását, mert valamiért a németek nem akartak üzletelni a kínai kommunista párttal. De ha nem Németországi volt a legyártás, simán eladták nekik, gond nélkül. Szentgotthárdon akkor kizárólag Opel Astra készült. A 2000 db Vectra legyártására alakították át a szerelősort. Majd vissza.
Mert nem akarták közvetlen németből kivinni,de nem is akadályozták meg az exportot.Ez csak látványpolitika.
Olaszoknak viszont megtiltották a liszenszgyártott Leo 1 exportját.
Iparági bérezés van hazánkban. Plusz számít a régió fejlettsége is. Szombathelyen van olyan multi, autóiparban, ahol a sori munkás is hazavisz 400 netto körül, mindennel együtt. Targoncás 500 netto kb. Karbantartó ennél is több. Ebben minden benne van persze. A gyár közeli Tescoban meg annyi, amennyi, az annyi. De lehet hogy az itteni Tescos eladó többet keres, mint a Borsodban lévő Tescok eladói. Passz.
Szombathelyen az osztrák bérekkel kell versenyezni.Ha nem fizeti meg jol a valamire való melóst,akkor simán átmegy a sógorokhoz.Miskolcon,Komlón,vagy Szegeden ez nincs-jóval kisebbek is a bérek.
És igen,régionkén marha nagy különbségek vannak a bérezésben.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 910
113
Ez a Faludy is nagy barátja lehet a magyar kormánynak...


Provokáció, persze. Közben meg sem említi, hogy a horvátok is fixálták az árat, igaz magasabban.
A franciák meg jövő év elején fogják megtenni
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 342
113
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 499
113

Az Európai Unió legfelsőbb bírósága kedden úgy döntött, hogy Magyarország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit azzal a szabályával, amely szerint a menedékkérelmet elfogadhatatlannak kell tekinteni, ha a menedékkérő egy biztonságosnak ítélt harmadik országon keresztül érkezett Magyarországra.

FILE FOTÓ: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédet mond a brüsszeli EU-csúcstalálkozóra való megérkezésekor© Reuters/POOL New FILE FOTÓ: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédet mond a brüsszeli EU-csúcstalálkozóra való megérkezésekor.
Másodszor, az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy Magyarország az uniós joggal is ellentétes, amikor a területén a menedékjog iránti kérelem benyújtásához vagy benyújtásához nyújtott segítséggel kapcsolatos egyes tevékenységeket bűncselekménnyé nyilvánította.

Budapest számos migrációs ügyet elvesztett az EU legfelsőbb bíróságán azóta, hogy Orbán Viktor nacionalista miniszterelnök keményvonalas politikát folytatott, miután 2015-ben az EU-t meglepetésként érte a földközi-tengeri érkezők számának növekedése.

Orbán kormánya a következő években szigorította a menekültügyi szabályokat, és kemény bevándorlásellenes programmal kampányolt, elutasítva a multikulturális társadalom gondolatát.

"Először is, a Bíróság megállapítja, hogy Magyarország nem teljesítette kötelezettségeit... mivel megengedte, hogy a nemzetközi védelem iránti kérelmet elfogadhatatlanként elutasítsák azon az alapon, hogy a kérelmező olyan államon keresztül érkezett a területére, amelyben az adott személy nem volt kitéve üldöztetésnek vagy súlyos kár veszélyének, vagy amelyben a védelem megfelelő szintje biztosított" - áll a Bíróság közleményében.

Azt is megállapította, hogy a magyar jogszabályok korlátozták a nemzetközi védelmet kérelmezők hozzáférési jogát, valamint a menedékkérők számára biztosított azon jogot, hogy jogi vagy más tanácsadóval konzultálhassanak.

"A Bíróság úgy véli, hogy az ilyen korlátozást nem indokolhatják a magyar jogalkotó által hivatkozott célok, nevezetesen a menekültügyi eljárással való visszaélésszerű segítségnyújtás és a megtévesztésen alapuló illegális bevándorlás megelőzése" - közölte a Bíróság.

(Than Krisztina tudósítása; Catherine Evans és Alex Richardson szerkesztése)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 342
113
Mint a Momentum esetében, megint a franciák?

 
T

Törölt tag 4082

Guest
Mint a Momentum esetében, megint a franciák?

Vagy csak sokaknak elege van, és MZ nem a szokásos balos idióta?
De nyilván, ez lehetetlen. Minden kis közép és nagyhatalom, meg a háttérhatalom is együtt a hős orbán ellen kűzd...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 126
113
Pár napja az Indexen: Filipov

Sok mindent összehordott az interjúban a koma, most csak az utolsó bekezdést idézném itt. A nyugdíjak átalakításáról beszél.

"Megengedhetetlen, hogy emberek tömegei létminimum alatt tengődjenek azért, mert aktív korukban valamilyen okból nem volt elegendő járulékbefizetésük. Ez egyrészt embertelen, másrészt a mélyszegénységben élők kevesebbet fogyasztanak és többet betegeskednek, amit a gazdaság és a szociális ellátórendszer is megszenved. Eközben megállíthatatlanul csökken az aktív korú munkavállalók aránya, ezért meg kellene próbálni minél tovább munkában tartani az embereket. Az általunk javasolt rendszerben mindenkinek alanyi jogon járna egy, a létminimum összegét garantáló, az adóbevételekből finanszírozott szolidaritási nyugdíj, a korábbi járulékbefizetésektől függetlenül. Ez garantálná, hogy senki ne süllyedhessen időskorára mélyszegénységbe. A megtakarítási pillér eközben egyéni számlás rendszerben gyűjtené a megtakarításokat, és rugalmas nyugdíjba vonulást tenne lehetővé. Mindenki abban lenne érdekelt, hogy ha képes rá, minél tovább dolgozzon."

Vegyük sorra. Az emberek tömegei (ez mindig jól hangzik, tömegei, akármennyit is jelentsen ez), tengődnek (mindig tengődnek, ez jó szó, könnyeket csal a szemekbe) létminimum alatt, mert VALAMILYEN okból nem volt elég járulékbefizetésük. OK, tehát magyarra fordítva: soha nem dolgozott. Mert ha dolgozott volna, akkor lett volna elég járulékbefizetése. Mondjuk a következő mondatban jön a megoldás is: mélyszegénységben élők. Ez olyan mint az afroamerikai a négerekre, mi tudjuk, hogy ez a cigányságot jelenti (nem a teljes cigányságot, annak csak egy speciális szeletét, de mindenki tudja kikről beszél a költő). Szóval a soha dolgozni, tanulni nem is akaró rétegről van innentől szó. Na és itt jön az újra csomagolt alapfizetés: szolidaritási nyugdíj. Tehát, ha kihúztad a nyugdíjkorhatárig, akkor kapsz elég pénzt, hogy megélj. Mindenkinek jár, alanyi jogon, tehát nyugdíjtól, körülményektől függetlenül, tehát innentől szorozzuk ezt a kis szerény szolidaritási nyugdíjat fel mondjuk 2,5 millióval (ennyi ma a nyugdíjban részesülők száma) és vegyünk mondjuk 130 ezer forintos létminimumot (sokféle adat kering, de nagyjából e körül szór). Egy egyszerű szorzás és feltételezzük, hogy ezen sem lesz adótétel, nettó összeg, akkor kapunk nagyjából 325 milliárdot/hó. OK. Na ezt az összeget az adóbevételekből finanszírozná. Akkor fordítsuk ezt is le magyarról magyarra: Ha csökken az aktív korú munkavállalók aránya, ami fenntarthatatlanná teszi a felosztó kirovó nyugdíjrendszert, akkor ugyan ez a csökkenő réteg, majd fizeti az adójából a szolidaritási nyugdíjat is. Értem.
De itt még nem hagyja abba, folytatja is. Miután kifizettük azokat akik nem dolgoztak sosem, van egy jó hírünk, te viszont dolgozhatsz kilencven évesen is, hiszen abban leszel érdekelt, hogy minél tovább dolgozz. Bravo, megoldottuk a nyugdíjak kérdését is (kevesebb lesz a nyugdíjas, hiszen aki dolgozott az dolgozni is fog végtelenül), plusz a finanszírozás kérdését is. Ezt kis eufemizmussal rugalmas nyugdíjba vonulásnak nevezzük.

Egy fűtött irodában ülve ez remek ötlet. Mondjuk javasolnám a kedves alanyi zseninek, hogy ezt mesélje el egy gyári sor mellett is az embereknek, hogy milyen jó lesz nekik, mert érdekeltek lesznek abban, hogy minél tovább dolgozzanak. Ha elég gyorsan tud futni, akkor megússza kiadós verés nélkül.

Beszélt még emberünk az oktatásról, államaparátusról, informatikai fejlettségről, így egyben mindenről is. És ez csak egyetlen bekezdés volt a "nagy interjúból".



Nekem tetszik, csak próbáljuk ki eloszor nyugaton, engedni hansot dolgozni 86 évesen is, Abdulék hagy szaporodjanak nyugodtan, ne zavarjuk öket holmi dolgozással, adófizetéssel.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 499
113
Vegyük sorra. Az emberek tömegei (ez mindig jól hangzik, tömegei, akármennyit is jelentsen ez), tengődnek (mindig tengődnek, ez jó szó, könnyeket csal a szemekbe) létminimum alatt, mert VALAMILYEN okból nem volt elég járulékbefizetésük. OK, tehát magyarra fordítva: soha nem dolgozott. Mert ha dolgozott volna, akkor lett volna elég járulékbefizetése. Mondjuk a következő mondatban jön a megoldás is: mélyszegénységben élők. Ez

Nem biztos, hogy nem dolgozott, csak feketén vagy szürkén (papíron minimálbérért). Vagy kényszervállalkozóként a minimálbér járulékát fizette, vagy azt sem (régen EVA, most KATA).
Művészek szoktak siránkozni a "megalázóan alacsony" nyugdíjuk miatt, na ők is így jártak.

olyan mint az afroamerikai a négerekre, mi tudjuk, hogy ez a cigányságot jelenti (nem a teljes cigányságot, annak csak egy speciális szeletét, de mindenki tudja kikről beszél a költő). Szóval a soha dolgozni, tanulni nem is akaró rétegről van innentől szó. Na és itt jön az újra csomagolt alapfizetés: szolidaritási nyugdíj. Tehát, ha kihúztad a nyugdíjkorhatárig, akkor kapsz elég pénzt, hogy megélj. Mindenkinek jár, alanyi jogon, tehát nyugdíjtól, körülményektől függetlenül, tehát innentől szorozzuk ezt a kis szerény szolidaritási nyugdíjat fel mondjuk 2,5 millióval (ennyi ma a nyugdíjban részesülők száma) és vegyünk mondjuk 130 ezer forintos létminimumot (sokféle adat kering, de nagyjából e körül szór). Egy egyszerű szorzás és feltételezzük, hogy ezen sem lesz adótétel, nettó összeg, akkor kapunk nagyjából 325 milliárdot/hó. OK. Na ezt az összeget az adóbevételekből finanszírozná. Akkor fordítsuk ezt is le magyarról magyarra: Ha csökken az aktív korú munkavállalók aránya, ami fenntarthatatlanná teszi a felosztó kirovó nyugdíjrendszert, akkor ugyan ez a csökkenő réteg, majd fizeti az adójából a szolidaritási nyugdíjat is. Értem.

Pontosan ezt akarják, meg azt, hogy a dolgozó magánnyugdíj-biztosítást kössön, akár kötelezve rá. Egészségügynél kb. ugyanez. Ez utóbbi egyébként a Fidesznek is nyilvánvalóan célja, mármint a magán eübe terelni azt, aki meg tudja fizetni.
 

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Igen, több vendéglátós ismerős is van, mindet minimál+zsebbe fizették. Az egész ipar ilyen volt.
Az egyik kiment inkább külföldre a másik meg pályát módosított és elment alkalmazottnak egy pénzintézetbe.
Ma már nem így megy, de most az a baja a külföldre szakadtnak, hogy hát a bruttó még jó is lenne, de nettóba kevés marad.....anyád :p
Nekem a fogorvos ismerőseim vannak így, szigorúan minimálbérre bejelentve, "700-ra meg kipótolom" van a szerződésbe írva. Persze az őt alkalmazó fogorvos báró, akié a rendelő, önmagától bérli nem csak a rendelőt, de még a fogászati széket is, a fiatal dolgozóira meg felveszi a havi 100k támogatást. A kezelési díj 70%át meg leakasztja minden beteg után. Ez számomra a másik nagy visszataszító maffia a korábban említett jogosítványszerzésre ráépült szarrágók mellett.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 342
113
555305_karacsonyvideo.jpg
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113

Az Európai Unió legfelsőbb bírósága kedden úgy döntött, hogy Magyarország nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit azzal a szabályával, amely szerint a menedékkérelmet elfogadhatatlannak kell tekinteni, ha a menedékkérő egy biztonságosnak ítélt harmadik országon keresztül érkezett Magyarországra.

FILE FOTÓ: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédet mond a brüsszeli EU-csúcstalálkozóra való megérkezésekor© Reuters/POOL New FILE FOTÓ: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszédet mond a brüsszeli EU-csúcstalálkozóra való megérkezésekor.
Másodszor, az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy Magyarország az uniós joggal is ellentétes, amikor a területén a menedékjog iránti kérelem benyújtásához vagy benyújtásához nyújtott segítséggel kapcsolatos egyes tevékenységeket bűncselekménnyé nyilvánította.

Budapest számos migrációs ügyet elvesztett az EU legfelsőbb bíróságán azóta, hogy Orbán Viktor nacionalista miniszterelnök keményvonalas politikát folytatott, miután 2015-ben az EU-t meglepetésként érte a földközi-tengeri érkezők számának növekedése.

Orbán kormánya a következő években szigorította a menekültügyi szabályokat, és kemény bevándorlásellenes programmal kampányolt, elutasítva a multikulturális társadalom gondolatát.

"Először is, a Bíróság megállapítja, hogy Magyarország nem teljesítette kötelezettségeit... mivel megengedte, hogy a nemzetközi védelem iránti kérelmet elfogadhatatlanként elutasítsák azon az alapon, hogy a kérelmező olyan államon keresztül érkezett a területére, amelyben az adott személy nem volt kitéve üldöztetésnek vagy súlyos kár veszélyének, vagy amelyben a védelem megfelelő szintje biztosított" - áll a Bíróság közleményében.

Azt is megállapította, hogy a magyar jogszabályok korlátozták a nemzetközi védelmet kérelmezők hozzáférési jogát, valamint a menedékkérők számára biztosított azon jogot, hogy jogi vagy más tanácsadóval konzultálhassanak.

"A Bíróság úgy véli, hogy az ilyen korlátozást nem indokolhatják a magyar jogalkotó által hivatkozott célok, nevezetesen a menekültügyi eljárással való visszaélésszerű segítségnyújtás és a megtévesztésen alapuló illegális bevándorlás megelőzése" - közölte a Bíróság.

(Than Krisztina tudósítása; Catherine Evans és Alex Richardson szerkesztése)
No majd kapunk napi milliós EUR büntit, mert nem engedjük be Őket! Én erősen maradás párti vagyok, de van egy pont ...