[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 819
113
Azt, hogy tényleg nem értik meg, hogy az, hogy a safe spaceben ők kigondolnak valamit és fejben végrehajtják, az nem ua azzal, hogy végre tudják hajtani anélkül, hogy az utca embere rövidre ne zárná azzal, hogy fellógatja őket demokratikusan valamelyik lámpaoszlopra. Olyanok, mint a Kárpátok Géniusza, aztán mi lett annak is a vége!?

Szóval, ha ők alkotmánypuccsoznak, akkor ha esetleg meglincselnék őket a remek ötletért, vagy a rendőrség teszi majd a dolgát, akkor nagy csodálkozás nem lesz remélem Brüsszelben sem.

Nem, ha az ellenzék ne adj Isten tényleg megnyerné a választást, akkor az egy más lélektani helyzet lenne, akkor ha letartóztatják őket, akkor Lukasenkónak fogják kikiáltani Orbánt (Lukasenkó is hasonló alapon csukatta le az ellenzéki vezetőket, azok a hatályos belarusz jogszabályokat akarták áthágni, a választás győzteseivé deklarálva magukat - más kérdés, hogy Lukasenkó tényleg csalt a választásokon, nem is kicsiben). Azt hiszed, Brüsszel, amely áldását adta az alkotmánypuccsra, nem fog diktatúrázni?
A Fidesz vagy feltesz mindent arra, hogy megnyeri a választást, és akkor okafogyott az egész, vagy még a választások előtt lép, és azokat, akik félreérthetetlenül alkotmánypuccs szándékáról beszélnek és szervezkednek, azokat begyűjtik. Ha kimerítik az alkotmányos rend elleni szervezkedés tényállását, akkor a hatóságoknak mérlegelés nélkül lépniük kellene. Bár lehet, hogy ennek a kiprovokálása a céljuk, "politikai foglyok", mártírok akarnak lenni.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and Pogány

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A kérdést olvastad, amire válaszoltam, és amiből egy dolgot kiragadtál?
A lényeg, hogy a magyar gazdaság sérülékeny, ami elég sok dolognak tudható be! A felsoroltakon kívül annak is, hogy oda sza.ik a kormány, ahonnan eszik!
Szép dolog a függetlenség, de azért van egy határ. Az itt posztoló, magukat jobboldaliként aposztrofáló emberek elfelejtik, hogy nem a kommunista Kínához, Oroszországhoz, hanem az EU-hoz csatlakoztunk, a választópolgárok többségi akaratával, (83%), annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt! Olyan naív senki nem lehet, hogy a támogatások felmarkolása után megállítjuk Brüsszelt, és ehhez majd jópofiznak!
Kicsit "segítenek" a kormánynak abban, amivel folyamatosan csalogatják a befektetőket! Például azzal, hogy ütik a forintot, mert lehet. Persze nem közvetlenül a kormányok, hanem befolyásos emberek! Lehet hogy ez is a Soros műve? ;)

Az teljesen rendben van, hogy "nem a kommunista Kínához, Oroszországhoz" csatlakoztunk. Ponyvaregényesen szólva: Örülünk Vincent ...

Ugyanakkor nem is ehhez a mostani "kommunista" EU-hoz ...

Egy gondolat ehhez a "támogatást felmarkolása" dologhoz. Egy példával élve - ha én pl. fizetek a kasszánál egy boltban, akkor a kasszás nem "támogatást markol fel", hanem kifizettem. Na ez nem szokott mindig rendben menni az EU -nál ... Most így első körben nem is fejteném ki bővebben az egyéb aspektusokat - egyelőre legyen elég ennyi ...


Szerintem Dobrevék nem akarják a véletlenre bízni, még a választás napján kihirdetik, hogy győztek, a fidesz megbukott, a pesti utca velük van, elfoglalják a középületeket és a fontosabb intézményeket stb. Valami ilyesmit lengetett be a CEU rektora is.

Az nem fog menni. Az a szép, hogy ehhez még csak "csúnyán sem kell nézni". A közintézmények széljobber és köztudomásúlag kirekesztő ajtói majd jól kirekesztik őket. Aztán lesz "dúlván a padlóla le" ... :)

screenshot-2018-12-17-at-15-52-14.jpg
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
A kérdést olvastad, amire válaszoltam, és amiből egy dolgot kiragadtál?
A lényeg, hogy a magyar gazdaság sérülékeny, ami elég sok dolognak tudható be! A felsoroltakon kívül annak is, hogy oda sza.ik a kormány, ahonnan eszik!
Szép dolog a függetlenség, de azért van egy határ. Az itt posztoló, magukat jobboldaliként aposztrofáló emberek elfelejtik, hogy nem a kommunista Kínához, Oroszországhoz, hanem az EU-hoz csatlakoztunk, a választópolgárok többségi akaratával, (83%), annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt! Olyan naív senki nem lehet, hogy a támogatások felmarkolása után megállítjuk Brüsszelt, és ehhez majd jópofiznak!
Kicsit "segítenek" a kormánynak abban, amivel folyamatosan csalogatják a befektetőket! Például azzal, hogy ütik a forintot, mert lehet. Persze nem közvetlenül a kormányok, hanem befolyásos emberek! Lehet hogy ez is a Soros műve? ;)
Nézd értelek.
Másik oldalról nézve ez addig fog így menni amíg fordítva sülnek el majd a dolgok.
Ugye mélyszegenység....aztán ha az a kevés is elmegy vagy csökken mert nem adja meg Brüsszel ami jár, munkahelyeket veszítenek el az emberek,gyermeknevelés akadályozva lesz a munkanélküliség és pénztelenség miatt,...Pl az LMBTQP jogok miatt, vagy néhány minősített hazaáruló Brüsszeli munkássága miatt, ki fogja elmagyarázni az egyszeri "mucsainak" hogy ez nem az aminek látszik?
Azaz hogy egy, a társadalom szempontjából marginális kisebbség miatt büntetik úgy a többséget hogy azt konyhában,pénztárcáján, a mindennapjaiban érzi? Gyerekei szenvednek kézzelfogható hátrányt? Pl mert a pedo ratyik nem homárkodhatnak a Katica óvoda középső csoportjában.
Úgy végiggondolták reálisan ezeket a dolgokat akik a politikai-ideológiai kérdéseket össze akarják kapcsolni a gazdasági mechanizmusokkal?
A Brüsszelben a saját hazájukat feljelentgetők hogy is gondolják a dolgot?
Odasz@rnak minden magyar háztartás küszöbére,aztán meg mosolyogva várják hogy megtapsolja őket a nép? Azt várják el a "mucsai"-tól, hogy miután kiveszik a disznót a fagyóbol, meg eltüntetik a rántothúst , majd az emberek megkönnyebbülnek hogy O1G, aztán rájuk fognak szavazni?
Pedig nézhetem úgy is a dolgot hogy a forint mélyrepülése, az árak emelkedése külföldről generált dolog, amivel a társadalmat büntetik, azért mert nem hajlandó a minősített többség egy abszolult kisebbségben lévő társadalmi csoport számára többletjogokat biztosítani.
És ezt köszönhetjük az LMBTQP lobbinak, és a magyar nyelven kommunikáló, de soha Magyarországot nem képviselő, Brüsszeli érdekcsoportnak.
Lehet tolni ezt a biciklit...csak nagyon nagy bukás lehet belőle.
Brüsszel pedig nem támogat csak kompenzál. Le lett már vezetve többször, több helyen hogy a K-Európai országok reálisan buktak az EU csatlakozáson.
Mind fiskálisan, mind humántőke terén.
Leszögezem nem vagyok narancsos, sem semmilyen más...de jelenleg a mai magyar politikai palettán nincs jobb a narancs-brigádnál. Ez van.
Jó hosszú lett,bocs.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 902
113
Most tegyük félre egy pillanatra, hogy jogilag ez fából vaskarika, Fleck pedig valószínűleg elvesztette a józan eszét. Ami viszont teljesen világosan kiderül ebből - és mellesleg az egész szerepléséből - MZP egész egyszerűen buta. Az a tipikus nagyon lelkes de semmihez sem értő ember, akinek mondanak dolgokat, de képtelen összefüggésekben gondolkodni, és elkezdi azt hangoztatni amit nála adott esetben semmivel sem hozzáértőbb emberek, vagy nagyon is hozzáértő, de manipulatív emberek mondanak. A nélkül, hogy látná és értené, hogy miről beszél. Tipikusan ilyen volt a "kiadjuk Hernádit a Horvátoknak", amikor ráadásul belesétált a csapdába, mert a kérdés előtt volt egy másik kérdés a nemzetközi elfogató parancsokról amire ezt válaszolta: "ha valaki ellen törvénysértés miatt nemzetközi letartóztatási parancs van kiadva, Magyarország semmiképp sem támogathatja azt az embert”. Egyrészt az látszik ebből is, hogy nem látta át, hogy a Balkan Insight mire akarja kivezetni a témát, ami hiba, kettő, nem ismerte a konkrét ügyet, ami azért egy miniszterelnök jelölt esetében megint csak hiba. Nem is véletlen, hogy később visszakozott. Viszont látom már a megoldását is a mi problémánknak, kell keresni egy országot, mindegy melyik, mondjuk Irán. Rá kell venni őket, hogy adjanak ki elfogató parancsot a komplett választási kamuszövetség ellen és kész. Könnyű találni indokot, hiszen van háziállatuk, hogy csak egy példát hozzak. :)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Ebben Mezőnek igaza van, de szerintem ebben semmi újdonság nincs. Az ilyen Hálózatos paraziták egész egyszerűen nem igazan tudnak létezni valamilyen hatalmi pozícióban lévő ideológiai-erőcentcum nélkül, képtelenek önálló pozícióra.
A cikkben egyébként Ungváry Krisztiánra is utal, aki megtalálta Cipruson Merukkal, orosz hálózatis, Rákosi emlékiratait. Biztos történészként nehéz dilemma volt, mert a hiúságára apelláltak.
 
K

kamm

Guest
A cikkben egyébként Ungváry Krisztiánra is utal, aki megtalálta Cipruson Merukkal, orosz hálózatis, Rákosi emlékiratait. Biztos történészként nehéz dilemma volt, mert a hiúságára apelláltak.
Ez a Meruk az a Meruk? (Aki szerintem siman szovjeteknek jelentett, amugy a kozgazon lett nemzetkozikapcs-kulkeres, egyenesen egy rablobandas, szovjet-kikepzett kokemeny (apu-anyu-AVHs) csaladbol, exkomcsi kamu-ujsagiro-besugo, kesobb Kuriros, majd Reformos stb) figura?
Ha igen, azt futolag ismertem, nagyon gatlastalannak tunt, de mellette kifejzetten kozvetlen es baratsagos volt, de nekem mar akkor is fura volt korulotte a levego - valamiert tulzottan olajozottan mozgott egyik helyrol a masikra, erezheto volt, hogy valami (valakik) vannak mogotte...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo
K

kamm

Guest
Egyes verebek azt csiripelik, hogy MZP a szcientológiai egyház híve. Mondjuk, nem csodálkoznék......
Primitiv, igazan aljas erolkodes karaktergyilkossagra - MZP konkretan csaknem katolikus papnak ment. Mondjuk amekkora ocska kommunista besugo aljadekokbol allt gyakorlatilag a teljes Magyar Katolikus Egyhaz vezetese 50+ even at, direkt titkosszolgalati ill. partiranyitas alatt szolgalva, meg a romai stb szolgalatokra is mind besugok mentek, tutira jobban jart, hogy nem ment ezek koze a gerinctelen, exkomcsi sunyi venemberek koze.
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn
T

Törölt tag 008

Guest
A Fidesz vagy feltesz mindent arra, hogy megnyeri a választást
Tök mindegy megnyeri-e. a narratíva fel van építve, elmondták mi lesz. Már előre közölte az ellenzék, hogy a fidesz csalni fog és az utcán veszik el tőle a hatalmat.
Itt is az lesz, az RTL bejelenti 9 kor a győztes ellenzéket, fél 10-kor gratulál a világ vezetése MZPnek, vagy ha addig visszalép akkor gyurcsánynénak. Mivel 10-re kiderül, hogy baromira nem nyertek (bejönnek a vidéki szavazatok) megy a "megmontuk, hogy elcsalja" szöveg, nyugatról jön az ismerjeelacsalást az ellenzék meg kiviszi a gyújtogató provokátor bandáját.
Itt a kérdés csak a rendőrség lesz. Ha a tüncikézők mellé állnak és letérdelnek akkor jön a prüsszel által támogatott vörös terror, a 60 nap törvénytelen zóna, majd a teljes EU integráció perem gyarmatként. Ha rendet tesz a rendőrség nem lesz itt semmi, szépen megalakul a következő fidesz kormány, a tőzsde meg kilő az egekbe, mert stabilitás lesz és 4 év garantált befektető barát kormányzás. A recept már ki volt próbálva, semmi újra nem kell számítani.
Aminek valójában semmi köze a vuziskodáshoz. Az LMBT-t az oviba/suliba az egy burkolt sterilizáló program és a population replacement része. A cél annyi, hogy a gyerekeket időben sterilizálják. Később jó kis játékai lesznek az aberrált elitnek, majd 20 évesként kijön az összes pszichés problémájuk és 25 évesen kb mind drog túladagolásban meghal....aki addig nem lett öngyilkos.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Ez a Meruk az a Meruk? (Aki szerintem siman szovjeteknek jelentett, amugy a kozgazon lett nemzetkozikapcs-kulkeres, egyenesen egy rablobandas, szovjet-kikepzett kokemeny (apu-anyu-AVHs) csaladbol, exkomcsi kamu-ujsagiro-besugo, kesobb Kuriros, majd Reformos stb) figura?
Ha igen, azt futolag ismertem, nagyon gatlastalannak tunt, de mellette kifejzetten kozvetlen es baratsagos volt, de nekem mar akkor is fura volt korulotte a levego - valamiert tulzottan olajozottan mozgott egyik helyrol a masikra, erezheto volt, hogy valami (valakik) vannak mogotte...
Ő az.
 
  • Szomorú
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby and kamm

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Primitiv, igazan aljas erolkodes karaktergyilkossagra - MZP konkretan csaknem katolikus papnak ment. Mondjuk amekkora ocska kommunista besugo aljadekokbol allt gyakorlatilag a teljes Magyar Katolikus Egyhaz vezetese 50+ even at, direkt titkosszolgalati ill. partiranyitas alatt szolgalva, meg a romai stb szolgalatokra is mind besugok mentek, tutira jobban jart, hogy nem ment ezek koze a gerinctelen, exkomcsi sunyi venemberek koze.
Lehet..... Az azonban biztos, hogy a második részben igazad van. A Katolikus Egyház a megpróbáltatás éveiben - részben vatikáni politikai nyomásra - megbékélt a kommunista vezetéssel. Ha olyan pápák lettek volna, mint II. János-Pál, akkor ma 15.000 mártír pap lenne e honban. De nem volt. A Vatikán bűne is, hogy sok itthoni pap kiegyezett először Kádárral, majd a saját lelkiismeretével. Eredmény: kiürültek a templomok..... Vannak még belőlük a vezetésben, de azóta felnőtt egy új generáció..... Tehát, amiről írsz, igaz, de részben már a múlt....
MZP...: az, hogy csaknem papnak ment, az inkább erősíti a hírt. Karaktergyilkosság..... persze, lehet..... Számomra teljesen mindegy, hogy Szientológia, CIA vagy Soros.... Nem érdekel. MZP nem magyar érdeket képvisel, így bármi lehet.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Most tegyük félre egy pillanatra, hogy jogilag ez fából vaskarika, Fleck pedig valószínűleg elvesztette a józan eszét. Ami viszont teljesen világosan kiderül ebből - és mellesleg az egész szerepléséből - MZP egész egyszerűen buta. Az a tipikus nagyon lelkes de semmihez sem értő ember, akinek mondanak dolgokat, de képtelen összefüggésekben gondolkodni, és elkezdi azt hangoztatni amit nála adott esetben semmivel sem hozzáértőbb emberek, vagy nagyon is hozzáértő, de manipulatív emberek mondanak. A nélkül, hogy látná és értené, hogy miről beszél. Tipikusan ilyen volt a "kiadjuk Hernádit a Horvátoknak", amikor ráadásul belesétált a csapdába, mert a kérdés előtt volt egy másik kérdés a nemzetközi elfogató parancsokról amire ezt válaszolta: "ha valaki ellen törvénysértés miatt nemzetközi letartóztatási parancs van kiadva, Magyarország semmiképp sem támogathatja azt az embert”. Egyrészt az látszik ebből is, hogy nem látta át, hogy a Balkan Insight mire akarja kivezetni a témát, ami hiba, kettő, nem ismerte a konkrét ügyet, ami azért egy miniszterelnök jelölt esetében megint csak hiba. Nem is véletlen, hogy később visszakozott. Viszont látom már a megoldását is a mi problémánknak, kell keresni egy országot, mindegy melyik, mondjuk Irán. Rá kell venni őket, hogy adjanak ki elfogató parancsot a komplett választási kamuszövetség ellen és kész. Könnyű találni indokot, hiszen van háziállatuk, hogy csak egy példát hozzak. :)
Bátraké a szerencse, a rendszerváltás után azonnal ki kell vonni a bebetonozott komisszárokat, utána mehet az Interpol körözés a NER ellen. Kétségem sincs afelől hogy Orbán már az exit poll birtokában a magángépre ül, amíg érvényesíteni tudja a hatalmát a nemzetközi repülőtéren. Szerintem Törökországba fog menekülni amennyiben Erdogan nem bukik meg hamarabb. 2. tippem Kazahsztán.
Mondjuk a TEK kétélű fegyver, zsákkal a fején haza is rabolhatják. MZP-nek küldetéstudata van ami jót tesz a magyar népléleknek.