[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 902
113
Nem egyezik a Szent Vajda agitpropijaval..... És nehéz elfogadni,hogy az agitprop,az csak agitprop.A valós tapasztalat,az meg valós tapasztalat
Sved statisztikat olvastad? Kulonben nejem unokatestvere Malmoben lakik, nem kamionoskent ket napra, hanem sok-sok eve. En Angliaban, anyai nagyneni Hollandiaban lakott mig elt 1946-tol, ma mar csak a gyerekei laknak ott. Szoval hidd el van masnak is tapasztalata nyugatrol, nem csak neked.
 
W

Wilson

Guest
A Wiener Schnitzli turistahülyítés. Egyszer kóstold meg az Altwiener Rindsuppe-t vagy a Spareribs-t. A Sacher torta túl édes (mondjuk nekem a Mozartkugli is), de egy jó Kaffeekardinale...
Az oldalast azt tényleg jól csinálják a borjú húsos, csirkés cérnametéltes Altwiener Rindsuppe-t kóstoltam el kell ismernem finom de az a helyzet, hogy abszolút nem vagyok "leveses" ritkán eszem levest így nem nagyon hoznak lázba. A Wiener Schnitzellel kapcsolatban megleptél, én nagyon jó borjúból kêszült bécsi szeletet ettem több helyen is Bécsben. A Sacher torta pedig ízlés kérdése valakinek bejön valakinek pedig nem.
 
  • Tetszik
Reactions: Filter

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Kisfiam,a vajda akár ide beteleoiteni, és telepít be migrancsokat...Most emelték a külföldi,nem EU tag vendégmunkás keretet...nehogy a magyar melost meg kelljen jobban fizetni.....
Most akkor itt már annyira nagy a nyomor hogy megéri a vendégmunkásnak ide jönni, és nem tovább nyugatra?
Tudom, tudom itt csak megmelegszik és megy tovább, de várjatok akkor hogy nyomja le a magyar fizut? Nem lehet hogy mivel hiányzik másfél millió gyerek és fiatal felnőtt majd ezek a VENDÉG MUNKÁS, nem élősdi termeli ki a nyugdíjasoknak a betevőt? Lévén a nincsből nem tud az állam adni, jobban mondva tud, hitelből.
Szóval annyira szar a helyzet az országban hogy több százezer vendégmunkás kellene a gazdaság számára. A magyar meg egyéb keleti vendégmunkások is lenyomják a németek bérét? Vagy jaaa,hogy olyan melókat végeznek amit a német nem, na akkor ne akarjunk már a szalag mellé biorobotnak magyarokat állítani ha lehet nekik jobb munkájuk is.
Azt meg hogy a szalag mellet hogy tudsz német meg holland fizetést adni már elmondtam, tudjátok gyarmatosított és gyarmatosító kapcsolatáról beszélek.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Aztan nyuztad vagy porzsolted azt a disznot? :D
Nyúzás. Húsára oda kell figyelni,mert hatalmas gilisztaszerű férgek vannak még az izomrostok között is. Át kell nézni rendesen és kivagdalni.
Belsőség a paraziták miatt szintén max halcsali,vagy csapdacsali.
De pirítás után rendben a hús. Szalonnája nincs. ( A börtöntelepek felszámolásakor szabadon engedett házimalacok keverékei fincsik még. De a nagy húsmennyiség miatt körülményes a feldolgozás,és szintén sok a parazitás jószág.)
Szerintem a legfinomabb húsú vad arrafelé. Fincsibb mint a feketekajmán vagy boa.
Szerintem.
Majmot már nem szabad enni a sok betegség és parazita miatt az kimaradt.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
Az oldalast azt tényleg jól csinálják a borjú húsos, csirkés cérnametéltes Altwiener Rindsuppe-t kóstoltam el kell ismernem finom de az a helyzet, hogy abszolút nem vagyok "leveses" ritkán eszem levest így nem nagyon hoznak lázba. A Wiener Schnitzellel kapcsolatban megleptél, én nagyon jó borjúból kêszült bécsi szeletet ettem több helyen is Bécsben. A Sacher torta pedig ízlés kérdése valakinek bejön valakinek pedig nem.
Te. Rind = marha. Ha csirke volt benne, átvertek. Én szeretem a leveseket, az Altwiener RS abszolút kedvenc, olyan gazdag, h Vajna Timi hozzámenne, Wiener Schnitzliből ettem már borzalmasat. Oké, nem Bécsben, Salzburgban. Mócsingos volt, a krumpli fele nyers, fele szétfőzve. Blunzen?
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz
K

kamm

Guest
Ne aggódj, az osztrákok ismerik, csak még át is sütik. Spätzle néven keresd. Egyébként a marhapörköltjük is jó, a Fiakergulasch mondjuk már ízlés dolga.
A spzatlet nem feltetlenul sutik. A nokedli meg a spatzle gyakorlatilag egy es ugyanaz (nem meglepoen a nagyon hasonlo, de krumplis halusky, haluski stb verziokhoz, amelyek szinten ugyanazok; ott is csak a korites kulonbozik a csehek, a csehul beszelo magyarok, a lengyelek ill furcsa oroszt beszelo ruszinok asztalan. :D)
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 171
4 961
113
Az elmúlt 2 évben már nem repülöm körbe havonta a földet, szóval így 2019 után nincs. De akkoriban egy Upsala, Halmstadt, vagy éppen Utrecht semmivel se volt gázabb, mint egy Győr, Sopron, vagy Szeged, és klasszisokat vert Miskolcra.

Mondjuk Svédországban, Dániában, Belgiumban és Németországban éppen jártam.

Hát Svédországot ne nagyon akarjuk követni ahol:
-napi szinten vannak lövöldözés ( Nálunk hír ha valaki gázpisztollyal lövöldözik Svédeknél AT-4 es páncéltörő rakétával lőtte ki egyik rivális banda a másik vezetőjét)
-200 robbantás évente ( míg mi fel tudjuk sorolni aranykéz utcát és Teréz körutat 25 év alatt )
- Belgiumban felrobbantották a repülőteret. Nálunk nem volt ilyen.
-volt szerencsém a brüsszeli északi pályaudvar mögött sétálgatni. Hát a Hős utca (ahol szintén voltam) különb. Kevesebb 10 év alatti prostit láttam a Hős utcába mint Brüsszelben.
- De tudnék mesélni a müncheni pályaudvarról Vagy a nápolyi NATO bázis környékéről ahol nem nagyon örültek ha el mentem futni. Meg kellett mutatnom hogy a veszhívó szám be van programozva és live-ra kellett tenni a futótrackeremet.

Szóval annyira nem vagyok oda a nagy nyugatert. Van itthon is probléma de szerintem kint lényegesen nagyobb. És ott nem is nagyon látok esélyt a változásra...
Itthon lehet vajdazni de nem most van a " megélhetési bűnözés" időszaka...
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Kövér kiszivárgott tavalyi AH beli beszédéről mi a véleményetek?
Ennyire megossztott lenne a service, vagy csak fel lettek törve?
Egyik sem jó ómen?
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
A spzatlet nem feltetlenul sutik. A nokedli meg a spatzle gyakorlatilag egy es ugyanaz (nem meglepoen a nagyon hasonlo, de krumplis halusky, haluski stb verziokhoz, amelyek szinten ugyanazok; ott is csak a korites kulonbozik a csehek, a csehul beszelo magyarok, a lengyelek ill furcsa oroszt beszelo ruszinok asztalan. :D)
Ilyet mintha ettem volna egy német tüzértáborban....
Sajtos volt, és valamilyen pikáns,enyhén csípős fűszerrel volt meghintve.
De lehet valami Bajor kaja volt.
 
K

kamm

Guest
A Wiener Schnitzelt a krumpli és káposztasalátát és a Sacher tortát ki ne hagyd a felsorolásból ezeket tényleg iszonyatosan jól csinálják a sógorék:)....

FYI az egesz ujkori, modern cukrasztudomany becsi eredetu: idekint a legdragabb iskolakban kulon tanitjak a tortenelmet a Viennese, pontosabban a franciaktol atveve Viennoiserie pastry eredetet - pl Culinary Institute of America, a #1 Amerikaban, van cukraszatot tanito tanar ismerosom, tole tudom -, lasd croissant, avagy az itt danish neven ismert lekvaros stb peksutiket es hasonlokat; ezek mind-mind osztrak szulemenyek, ugyanis a Monarchiabol, leginkabb Becsbol kirajzo cukraszok-pekek krealtak oket Europa-szerte. Peldaul Parizsban az 1800-as evek elejen a becsi Die Presse alapitojakent is hiresse valt Zang nevu osztrak uriember nyitotta az elso ilyen uzletet, igy szuletett a croissant (gondolom, a torokok becsi ill budapesti kiuzesehez kacsolt eredetmitoszat mar mindenki jol ismeri.)
 
  • Tetszik
Reactions: Filter and Wilson

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
A spzatlet nem feltetlenul sutik. A nokedli meg a spatzle gyakorlatilag egy es ugyanaz (nem meglepoen a nagyon hasonlo, de krumplis halusky, haluski stb verziokhoz, amelyek szinten ugyanazok; ott is csak a korites kulonbozik a csehek, a csehul beszelo magyarok, a lengyelek ill furcsa oroszt beszelo ruszinok asztalan. :D)
Az osztrák vidéki spätzle ki van sütve serpenyőben, sajttal, hagymával, esetleg gombával és / vagy sonkával. Hegyi menedékházakban alap.
 
K

kamm

Guest
Az osztrák vidéki spätzle ki van sütve serpenyőben, sajttal, hagymával, esetleg gombával és / vagy sonkával. Hegyi menedékházakban alap.
Az is egy fajta, tudom, snowboardturakrol ismertem anno. En is csinalok neha telen, de en a hagyma meg sajt mellett inkabb bacon teszek koze (mondjuk abbol azt, amit az olaszoknal kilora veszek, nem az agyonsozott, szeletelt-csomagoltakbol.) Egyekent a csehul beszelo magyarok sztrapacskaja is annak masik verzioja (halusky), csak az mar krumplis alap es juhturoval stb.