[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Némileg releváns, ha már emberekért kiállósdit, igazságtalanásokat elítélősdit akarna játszani NK:
Kárpátaljai magyar ismerős szerint, most jön még a feketeleves, állítólag 21-e után, teljes határzár lesz Ukrajnában, aggódik, hogy a szüleinek sikerül_e időben kijutni, elmondása szerint a környékükön több magyarok által otthagyott házba ukránokat költöztettek (csináltak valami törvénymódosítást a kisajátításra) a helyi hivatalnokok segítségével vannak monitorozva a magyar lakta házak, ezeket adják oda első körben, illetve megkérdeztem mi igaz, a benzinkuton kényszersorozott emberekről, azt mondta, hogy náluk is a faluban többnyire mindenkit visznek aki 60 év alatt van, nem számít hogy beteg, nem beteg.. valamire majd jó lesz, állítsa szerint volt egy tolószékes ember, azt is elvitték hogy majd aknát ásni jó lesz (ezekkel a szavakkal mondta) a srác 6 éve él Magyarországon, egy fordítóiroda alkalmazottja (angol-ukrán-magyar) a jelenlegi hadiállapot miatt nem tud hazamenni, az egész család ki van idegileg, ő a szülei, rokonai miatt,hogy mi lesz velük azok meg miatta, hogy mi van vele itt "idegenben".
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 145
7 608
113
Hagyjál már!


Idézet az ukrán topikból:

"Kárpátaljai magyar ismerős szerint, most jön még a feketeleves, állítólag 21-e után, teljes határzár lesz Ukrajnában, aggódik, hogy a szüleinek sikerül_e időben kijutni, elmondása szerint a környékükön több magyarok által otthagyott házba ukránokat költöztettek (csináltak valami törvénymódosítást a kisajátításra) a helyi hivatalnokok segítségével vannak monitorozva a magyar lakta házak, ezeket adják oda első körben, illetve megkérdeztem mi igaz, a benzinkuton kényszersorozott emberekről, azt mondta, hogy náluk is a faluban többnyire mindenkit visznek aki 60 év alatt van, nem számít hogy beteg, nem beteg.. valamire majd jó lesz, állítsa szerint volt egy tolószékes ember, azt is elvitték hogy majd aknát ásni jó lesz (ezekkel a szavakkal mondta) a srác 6 éve él Magyarországon, egy fordítóiroda alkalmazottja (angol-ukrán-magyar) a jelenlegi hadiállapot miatt nem tud hazamenni, az egész család ki van idegileg, ő a szülei, rokonai miatt,hogy mi lesz velük azok meg miatta, hogy mi van vele itt "idegenben"."

Az ukránokat csak leköpni lehet, ha ez így van, nem középen maradni "magyar pártiként".
megelőztél:D Annyira képviseli Novák Kati a magyar érdekeket hogy szépen elfelejtkeztek a Kárpátaljai magyarokról.
“Oroszország elvágta magát Nyugat-Európától, közben Amerika maga alá gyűri Európát",
csodálatos....csak a probléma az hogy ezt mi hagyjuk...vagyis Európa vágta el magát Oroszországtól s válik Amerikai gyarmattá, veszítve a maradék erejéből is. S ehhez úgy látszik hogy az új kormány asszisztálni fog, szarban hagyva a Kárpátaljai magyarokat. És mégis mi a fasszal akarja Lázár kiváltani az orosz gázt és olajat anélkül hogy rohadtul megdráguljon minden? Hagyjuk már ezt...ezek vagy segget csinálnak a szájukból az utolsó pillanatban hogy dörgölődzenek Brüsszelhez vagy tényleg felakarják áldozni a magyar érdekeket a nyugat oltárán. ....s mindeközben az ukránok populáció cserét hajtanak végre Kárpátalján..gratula
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Churchill elfogadta a szu szövetségét Németország ellen és fordítva, mert látható volt mi a legfontosabb ellenfél. Lassan sokan Stockholm-szindrómás német zsidóknak néznek ki. Nem lesz semmi, Oroszország az ellenség, a nácik népszerűek, értük rajong a fél Világ. Aztán ha a férfiakat és a fiúkat a felfegyverzett ukrán sereg, úgy félmilla, átjön simán NATO tagként a határon, és majd Európa szerte a falhoz állítja, főleg itthon, akkor majd lehet végiggondolni a túlélő Meszike féle nőknek és férfiaknak, hogy érdemes volt-e tapsikolni a hoholoknak, vagy sem.

Mert most a térség legerősebb náci hadseregét gyártják le azok, akik ellen majd elindulhat 1x ... attól függően, hogy mi lesz a háború végeredménye.

Ezt kellene felfogni, nem a geopolitikai érdekeit védő Oroszországot csexztetni mindenért. Mert meséljétek el nekem, hogy a szétrombolt Ukrajnában vajon mit fognak kezdeni többszázezer, harctéri traumás nácival a szétlőtt városaikban, a végső győzelmet követően?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Amúgy én is erre gondoltam. Lesz jó zsaru rossz zsaru játék vagy magyarul csiki-csuki kicsit ukrán arc kicsit orosz kicsit keleti nyitás de nyugati szövetséges...OV mindig is ügyesen lavirozott a sz.ron amelynek a vége valamilyen magyar gazdasági fejlődés lett, hogy legyen szavazó, mert az ő elve az egyensúly.
Most pontosan ugyan ez történik, és folytatódik.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
A dolog teljes körű megértéséhez szükséges tágabb kontextusban (azaz nem csak azt, hogy "mit mondott") vizsgálni a kérdést.

Azaz mindenekelőtt érdemes tisztában lennünk azzal, hogy nálunk milyen jogkörökkel is rendelkezik egy Köztársasági Elnök nálunk. Ez sajnos vagy nem sajnos több oldalról is befolyásolja a dolgokat.

Egy ilyen dolog, hogy valós hatalommal nem rendelkezik - ez leginkább egyfajta "protokolláris" tisztség. Miért is fontos ez? Hát azért, mert ezt nyugaton is tudják, ha máshonnan nem, akkor pl. onnan, hogy nem Novák fog üldögélni az EiT -ben, hanem továbbra is az Orbán. Ezt szépen be is árazzák - azaz kb. annyi súlya lesz (illetve nem sokkal több), mint ha kb. a sarki fűszeres mondta volna. Azaz akik abba a téveszmébe ringatják magukat, hogy akkor EU/USA/NATO irányából e miatt el fog jönni a Kánaán azok nagyon tévúton járnak (azaz a pozitív serpenyőben eddig semmi) ... Ennyit a diplomáciai oldalról ...

Ugyanakkor maga a tisztség "tragédiája", hogy annyira odafigyelnek azért rá, hogy amennyiben az illető túl sokszor és/vagy túl nagy marhaságokat mond, akkor az komoly galibákat tud okozni (azaz a negatív serpenyőt könnyű pakolni). Igen, akár diplomáciailag is. Ugye mindjárt az első két pontjával sikerült:

- páros lábbal beleszállni egy komoly entitásba. Teljességgel mindegy igaza van vagy nincs amúgy. Egészen egyszerűen nem ez a dolga, hogy ebben a kérdésben állást foglaljon. Arra ott van a patás meg a külügy. Pont. Hogy a szomszédból hozzak példát - nagyon remélem, hogy nem Zuzana Čaputová (szlovák) lebeg a szeme előtt, mint követendő példa. Ugye Ő az aki némi barokkos túlzással kb. kéthetente (még békeidőkben is) száll páros lábbal olyan "bagatell" entitásokba, mint Kína, Oroszország stb. stb. Teljesen céltalan - mindössze a diplomáciájuk feszül meg mindig az agyhalott megnyilvánulásain. Aki meg esetleg olyanban gondolkodik, hogy a min. elnök mond/tesz egy félét - a közt. elnök meg az ellenkezőjét és az milyen jó lesz, mert akkor "mindenkivel jóba leszünk" azt el kell keserítenem. NEM, a nóta vége az lesz, hogy mindenkivel fasírtban leszünk ...

- Szovjetunió "visszahozása". Döbbenet. Tényleg nem szólt Neki senki, hogy a SzU -nak immáron 3 évtizede vége? Kaputt, Finito, Tovarisi Konyec. Vége van. Tényleg nem tűnt föl? Én elhiszem, hogy annak idején ment a tábortűz mellett orrba-szájba a "Mint a mókus fenn a fán" meg a sok-sok szép emlék a bohó ifjúkorból, de azért na ... Meg ráadásul a muszka se akarja visszahozni. Nagyon nem ... Itt ne keverjük a dolgokat, hogy időnként nyilatkoztak olyat, hogy "hiba volt a SzU szétesése" meg hasonlók. Igen, akkoriban sok "hiba" volt. Ugyanakkor az a dolog "eltört" - nincs tovább és senki nem akarja vissza még ott sem. Nem is lesz. A másik oldalról meg mi volna, ha "igény lenne rá"? Akkor mit csinál majd a köztársasági elnök asszony? Majd jól dobbant is mellé a lábacskájával (itt Mo. nemzetközi súlyára is utalok áttételesen)?? Kétszer is?

Én készséggel elhiszem, hogy nem ért a diplomáciához. Aránylag rendben is van - biztos másban meg jó. Ugyanakkor nem az a dolog megoldása, hogy akkor elkezd "csörtetni a bozótban, mint egy vaddisznó" ...

Hogy legyen egy jó példa és időben se menjünk sokat vissza. Áder János. Ő szépen kiválasztotta a Neki tetsző vagy éppen fekvő témaköröket és beleállt annak protokolláris teendőibe. Például: Környezetvédelem. A gyakorlatban számtalanszor körberepülte a Földet tematikus konferenciákon, ENSZ -ben stb. felszólalt illetve szónokolt hosszasan. Plussz vitte az ország jó hírnevét mindenfelé. Így kell ezt csinálni (Köztársasági Elnök külpol vonal) ... A belpol része - amennyi van - az teljesen más tészta és nem is keverném ide.

Nem azt mondom - olyat lehet nyilatkozni, hogy rendkívül sajnáljuk, hogy a szomszédban a konfliktus háborús szintre eszkalálódott, meg bízunk a mihamarabbi békés rendezésben, meg addig is példaértékűen segítünk a menekülteken illetve bajba jutottakon stb. Persze - ezek mehetnek orrvérzésig. A külpol mélyvizet meg hagyja a külpol -osokra ...
"Szovjetunió" alatt nem az EU-t értette? :)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 528
93 826
113
megelőztél:D Annyira képviseli Novák Kati a magyar érdekeket hogy szépen elfelejtkeztek a Kárpátaljai magyarokról.
Mégis mit tudnánk most tenni a Kárpátaljai magyarokért, azonkívül, hogy aki eljön befogadjuk, aki marad annak viszünk segélyt. Én szivesen várom az alternatív ötleteket. Biztos van, ironia nélkül, de jelenleg én nem látok más lehetőséget.

csodálatos....csak a probléma az hogy ezt mi hagyjuk...vagyis Európa vágta el magát Oroszországtól s válik Amerikai gyarmattá, veszítve a maradék erejéből is. S ehhez úgy látszik hogy az új kormány asszisztálni fog, szarban hagyva a Kárpátaljai magyarokat. És mégis mi a fasszal akarja Lázár kiváltani az orosz gázt és olajat anélkül hogy rohadtul megdráguljon minden? Hagyjuk már ezt...ezek vagy segget csinálnak a szájukból az utolsó pillanatban hogy dörgölődzenek Brüsszelhez vagy tényleg felakarják áldozni a magyar érdekeket a nyugat oltárán. ....s mindeközben az ukránok populáció cserét hajtanak végre Kárpátalján..gratula

Ez a nyílt háború vágta el Európát Oroszországtól. Még 1 éve is épült az Északi Áramlat. Ha ebben nem látjátok Putyin felelősséget is vakok vagytok. Durván elszámolta magát Ukrajnában. Végeláthatatlan háború elé néz. Reméljük az intenzitása őszre csökken.

Azért azt lássuk be egy Oroszország - USA-Európa geopolitikai jatszmában nem mi határozzuk meg az irányokat és a határokat. Súlyos szűkülő korlátok közt tudunk lavírozni. Néha tágíthatjuk a határokat, de nem amikor dörögnek a fegyverek, mert velünk is csúnyán elbánhatnak. Ez a geopol realitás. Most a határon táncolunk, hosszú távon ez a pozi nem életbiztosítás. Ezért indulnak meg logikusan Nyugatra.

Szted ki akarja váltani Lazar, Novák, Orbán az orosz olajat és gázt??? Mit látunk hetek óta?? Folyamatosan vétóval fenyegetnek Európában egyedüliként. De a realitás az, ha folytatódik a háború mindkettő el lesz zárva, szétlőve vagy a karbantartás hiánya miatt áll le. . Hónapok, évek ez kérdéses. Még az is ki zárja el a csapot. A Nyugat, Putyin, Ukrajna esetleg a törökök.
Ha a magyar kormány nem gyorsítja az alternatív beszerzési lehetőségeket, akkor hazaáruló. Elközelezni magunkat Putyin mellett, ekkora nemzetközi nyomás alatt, mégis miért?? Mit tud számunkra Putyin biztosítani??

Paks. Éveket késik. Brüsszel is keresztbe tett, de csak azért tudott mert az oroszok nem precízek, lassúak, körülményesek. Mint a hadseregük Ukrajnában. Itt vagyunk legjobban rájuk szorulva. Itt nehéz megoldás vár a kormányra. Nem is tudom, hogyan oldja meg. Ha maradnak a ruszkik, 2040re sem lesz kész.....


Gáz
Itt nagy szerencse, hogy bővítette az Orbán kormány a beszerzési lehetőségeket. Az orosz-ukrán függést számos másik váltotta ki. Ezek zöme is orosz gáz, de Szerbia és Ausztria felől. Ezenfelül van a horvát LNG és Szlovakia felől is jöhet hamarosan a lengyel kikötőkből gáz.

Mivel az oroszoktól is piaci áron kapjuk, szinte semmit sem kockáztatunk, ha közép távon lejövünk róluk. De sztem ez nem is cél. Csak addig, amig a háború tart. Utána az alternatív útvonalak segíthetik lenyomni a gáz árát.


Olaj
Ez az igazi szopóroller. Mit mondtok? Maradjunk a ruszki olajnál. Nincs is most más alternatíva. Riziko? 100%-ban Ukrajnán át jön, Kijev bármikor leállíthatja. Függjünk ennyire Kijevtől?? Nem látod ezt kockázatosnak??

Egyébként a Kárpátaljai magyarság eltűnése nem a kijevi elnyomas, hanem a putyini háborútól való félelem miatt zajlik. Senki sem akar meghalni Ukrajnáért csecsen golyóval a fejében.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 528
93 826
113
Hagyjál már!


Idézet az ukrán topikból:

"Kárpátaljai magyar ismerős szerint, most jön még a feketeleves, állítólag 21-e után, teljes határzár lesz Ukrajnában, aggódik, hogy a szüleinek sikerül_e időben kijutni, elmondása szerint a környékükön több magyarok által otthagyott házba ukránokat költöztettek (csináltak valami törvénymódosítást a kisajátításra) a helyi hivatalnokok segítségével vannak monitorozva a magyar lakta házak, ezeket adják oda első körben, illetve megkérdeztem mi igaz, a benzinkuton kényszersorozott emberekről, azt mondta, hogy náluk is a faluban többnyire mindenkit visznek aki 60 év alatt van, nem számít hogy beteg, nem beteg.. valamire majd jó lesz, állítsa szerint volt egy tolószékes ember, azt is elvitték hogy majd aknát ásni jó lesz (ezekkel a szavakkal mondta) a srác 6 éve él Magyarországon, egy fordítóiroda alkalmazottja (angol-ukrán-magyar) a jelenlegi hadiállapot miatt nem tud hazamenni, az egész család ki van idegileg, ő a szülei, rokonai miatt,hogy mi lesz velük azok meg miatta, hogy mi van vele itt "idegenben"."

Az ukránokat csak leköpni lehet, ha ez így van, nem középen maradni "magyar pártiként".
Szted én csípem az ukránokat?? Hidd el kevésbé vagyok oda értük mint a ruszkikért. Szted amikor elítéljük a háborút, esetleg támogatjuk papiron Ukrajna EU csatlakozását Ukrajnáért tesszük???

Persze hogy nem! Magyar érdekek, pozíciók védelnében. Hogy ne rekesszenek ki minket a Közép - Európai országok. Ha ezt nem látod, sorry
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 145
7 608
113
Ez a nyílt háború vágta el Európát Oroszországtól. Még 1 éve is épült az Északi Áramlat. Ha ebben nem látjátok Putyin felelősséget is vakok vagytok. Durván elszámolta magát Ukrajnában. Végeláthatatlan háború elé néz. Reméljük az intenzitása őszre csökken.
te most komolyan gondolod hogy miután a nyugat át dobta az ukriknak a szemetjét(többnyire) az végeláthatatlan háborút fog eredményezni..... düd. emberanyagjuk véges, a nyugati fegyverzetet nagyon hamar elhasználják és utánpótlás nem megy a használhatatlan lengyel tankokon kívül..etc Ez csak a ruszkiknak kedvez akik szépen komótosan felszámolják ezt a banderista bűnbandát.
Putyin felelősségéről meg annyit hogy mégis mi a faszt kellet volna csinálnia, aranyom? 2014 óta népírtást végeznek az ukrik...és senkit nem érdekelt, téged se*. Putyin tűrt és tűrt, és csak sorozatosan átbaszták miközben Amerika megjelent Ukrajnában s képezte/fegyverezte a hadseregüket....Szerinted Amerika mit tenne ha ugyan ez játszódna le a határán?

Én csak azt sajnálom hogy nincsen hadseregünk és nem tudtunk hatásosan fellépni a banderista ellenségeink ellen, mert az ukrik azok, ellenségek. Akik már az Ő általuk kitervelt háború** kirobbantása előtt már teret engedtek olyan hangoknak amik a Kárpátaljai magyarok felszámolásáról gondolkodtak. És imádkozz hogy Oroszország felszámolja őket mert ha megmaradnak akkor nem csak kitelepítik a magyarokat meg erőszakosan asszimilálják őket.

*Pedig Poroshenko a nyilvánosság elött fröcsögött arról hogy "amíg a mi gyerekeink iskolába járnak majd addig az övéik a pincékben fognak rettegni"

**(Arestovich kamerába mondta hogy vagy egy évtized alatt megint orosz befolyás alatt lesznek vagy vívnak egy háborút Oroszországgal, mely megnyerése árán kerülnek be a NATO-ba s hogy ezt a háborút ők akarják.+az ISIS félelem keltő taktikák)

Mégis mit tudnánk most tenni a Kárpátaljai magyarokért, azonkívül, hogy aki eljön befogadjuk, aki marad annak viszünk segélyt. Én szivesen várom az alternatív ötleteket. Biztos van, ironia nélkül, de jelenleg én nem látok más lehetőséget
ha mást nem akkor ne hallgassák el és minden adandó alkalommal tiltakozzanak. Ennek pont az ellenkezőjét teszik, kussolnak és lassan bepucsítanak a nyugatnak feladva azt amit eddig magyar érdeknek mondtak.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 056
18 765
113
te most komolyan gondolod hogy miután a nyugat át dobta az ukriknak a szemetjét(többnyire) az végeláthatatlan háborút fog eredményezni..... düd. emberanyagjuk véges, a nyugati fegyverzetet nagyon hamar elhasználják és utánpótlás nem megy a használhatatlan lengyel tankokon kívül..etc Ez csak a ruszkiknak kedvez akik szépen komótosan felszámolják ezt a banderista bűnbandát.
Putyin felelősségéről meg annyit hogy mégis mi a faszt kellet volna csinálnia, aranyom? 2014 óta népírtást végeznek az ukrik...és senkit nem érdekelt, téged se*. Putyin tűrt és tűrt, és csak sorozatosan átbaszták miközben Amerika megjelent Ukrajnában s képezte/fegyverezte a hadseregüket....Szerinted Amerika mit tenne ha ugyan ez játszódna le a határán?

Én csak azt sajnálom hogy nincsen hadseregünk és nem tudtunk hatásosan fellépni a banderista ellenségeink ellen, mert az ukrik azok, ellenségek. Akik már az Ő általuk kitervelt háború** kirobbantása előtt már teret engedtek olyan hangoknak amik a Kárpátaljai magyarok felszámolásáról gondolkodtak. És imádkozz hogy Oroszország felszámolja őket mert ha megmaradnak akkor nem csak kitelepítik a magyarokat meg erőszakosan asszimilálják őket.

*Pedig Poroshenko a nyilvánosság elött fröcsögött arról hogy "amíg a mi gyerekeink iskolába járnak majd addig az övéik a pincékben fognak rettegni"

**(Arestovich kamerába mondta hogy vagy egy évtized alatt megint orosz befolyás alatt lesznek vagy vívnak egy háborút Oroszországgal, mely megnyerése árán kerülnek be a NATO-ba s hogy ezt a háborút ők akarják.+az ISIS félelem keltő taktikák)


ha mást nem akkor ne hallgassák el és minden adandó alkalommal tiltakozzanak. Ennek pont az ellenkezőjét teszik, kussolnak és lassan bepucsítanak a nyugatnak feladva azt amit eddig magyar érdeknek mondtak.

Az megvan hogy van egy anyaország. Aminek a biztonsága, gazdasági fejlődése a garancia arra, hogy továbbra is tudjuk támogatni a határon túli magyarságot ? Ennek záloga a nyugati orientáció továbbra is. Az ukrán nyelvtörvény nincs elfeledve. Nem is lesz. Azonban mindent a helyén kell kezelni. Most úgy fest, az oroszok belemásztak valamibe, amiből nem tudnak kimászni. Így kell pozicinoálni önmagunkat. NATO és EU tagok vagyunk. Nem orosz szövetségesek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Szted én csípem az ukránokat?? Hidd el kevésbé vagyok oda értük mint a ruszkikért. Szted amikor elítéljük a háborút, esetleg támogatjuk papiron Ukrajna EU csatlakozását Ukrajnáért tesszük???

Persze hogy nem! Magyar érdekek, pozíciók védelnében. Hogy ne rekesszenek ki minket a Közép - Európai országok. Ha ezt nem látod, sorry
Gondolod én egy demokratikus Ukrajnának nem drukkolnék, ha pl. a ruszkik lerohannák? Dehogynem. De ami most van ott, az konkrétan nekünk fog esni ha nyernek, és nem lesznek apróbbak, mint Luxemburg. Aztán ha még a NATOba is beveszik őket? Görög-Török konfliktus legyen itt is, csak meg felszoptuk a nácikat? Nem, köszi. Inkább egy Oroszország, akivel jóban vagyunk, mint egy Ukrajna akivel jóban kell lennünk, csak mert azt mondták"fent".
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 528
93 826
113
te most komolyan gondolod hogy miután a nyugat át dobta az ukriknak a szemetjét(többnyire) az végeláthatatlan háborút fog eredményezni..... düd. emberanyagjuk véges, a nyugati fegyverzetet nagyon hamar elhasználják és utánpótlás nem megy a használhatatlan lengyel tankokon kívül..etc Ez csak a ruszkiknak kedvez akik szépen komótosan felszámolják ezt a banderista bűnbandát.
Putyin felelősségéről meg annyit hogy mégis mi a faszt kellet volna csinálnia, aranyom? 2014 óta népírtást végeznek az ukrik...és senkit nem érdekelt, téged se*.
Éppen most teszi Putyin egész Ukrajnát banderistáva. De miért is lettek anno a banderisták? Mi volt a 2.vh.előzménye Ukrajnában, amiért ünnepelve fogadták a németeket? Kommunista szovjet/orosz terror, padlássöprés, 3 millió ukrán halt éhen. Ki teremtette Banderát?? Igen a szovjet-oroszok. Most ez csak ismétlés
Putyin tűrt és tűrt, és csak sorozatosan átbaszták miközben Amerika megjelent Ukrajnában s képezte/fegyverezte a hadseregüket....Szerinted Amerika mit tenne ha ugyan ez játszódna le a határán?
Ebben van igazság. Ettől még az látszik, hogy rosszul kalkulált és egy gyors Krím 2.0 helyett Afganisztán 2.0 lehet Ukrajnából csak itt a szomszédban. Ennek nem tudok tapsolni, se a ruszkiknak, se az ukrán - amcsi kormánynak.
Én csak azt sajnálom hogy nincsen hadseregünk és nem tudtunk hatásosan fellépni a banderista ellenségeink ellen, mert az ukrik azok, ellenségek. Akik már az Ő általuk kitervelt háború** kirobbantása előtt már teret engedtek olyan hangoknak amik a Kárpátaljai magyarok felszámolásáról gondolkodtak. És imádkozz hogy Oroszország felszámolja őket mert ha megmaradnak akkor nem csak kitelepítik a magyarokat meg erőszakosan asszimilálják őket.
Persze a magyar érdek az lett volna ha gyorsan kitakarítják Zselét, ha már belekezdtek. Most a legrosszabb forgatókönyv látszik megvalódulni. Bocs, ha nem köszönöm meg Putyinnak. A Kárpátaljai magyarok eltűnnek. Sajnos ez a realitás, Kárpátalja kiürül. Eljönnek a háború elől, eljönnek a totális gazdasági csőd elől. Ki marad? Csak az öregek. A kárpátaljai magyarkérdés most szűnt meg.
*Pedig Poroshenko a nyilvánosság elött fröcsögött arról hogy "amíg a mi gyerekeink iskolába járnak majd addig az övéik a pincékben fognak rettegni"

**(Arestovich kamerába mondta hogy vagy egy évtized alatt megint orosz befolyás alatt lesznek vagy vívnak egy háborút Oroszországgal, mely megnyerése árán kerülnek be a NATO-ba s hogy ezt a háborút ők akarják.+az ISIS félelem keltő taktikák)


ha mást nem akkor ne hallgassák el és minden adandó alkalommal tiltakozzanak. Ennek pont az ellenkezőjét teszik, kussolnak és lassan bepucsítanak a nyugatnak feladva azt amit eddig magyar érdeknek mondtak.
Állandóan mindenhol felemelte a kormány a szavát. Fogd fel, ez senkit sem érdekel, itt komolyabb játszma zajlik. A ruszkikat sem érdekli, sőt. Az ukrán banderisták mellett, hamis zászlós attrocitást is hajtott végre a KGB a Kárpátaljai magyarok ellen, hogy szítsa a feszkók. Igen, azok a lengyelek, akik ma Moszkvában élnek...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Gondolod én egy demokratikus Ukrajnának nem drukkolnék, ha pl. a ruszkik lerohannák? Dehogynem. De ami most van ott, az konkrétan nekünk fog esni ha nyernek, és nem lesznek apróbbak, mint Luxemburg. Aztán ha még a NATOba is beveszik őket? Görög-Török konfliktus legyen itt is, csak meg felszoptuk a nácikat? Nem, köszi. Inkább egy Oroszország, akivel jóban vagyunk, mint egy Ukrajna akivel jóban kell lennünk, csak mert azt mondták"fent".

Ez olyan, mint hogy sose szavazok KMP utódpártra. Az alap ugyanis jelenleg a palettán ugyanaz, mint volt, csak mások a nevek, mások alkotják, de a szar az továbbra is szar. Nekem meg lehet ideologizálni, hogy O1G és már sokat volt, jöjjön más, meg akármi, de hogy hosszútávon mi a jó nekünk, az már most egyértelmű.

Mondok egy példát Ukrajnára ...

Építesz egy házat, ahol szar a vezetékezés, szarul van megcsinálva a tető, szar kb. minden ami vele kapcsolatos, süllyed a gcibe, de bevakolod a falakat, van alatta szigetelés, van ablaka, ajtaja, nagy kertje, benne fű, meg minden szar, és eladod aki erre vevő. A hibák megmaradnak, belül rohad minden, szar az egész, de legalább a szar és fos szépen be van csomagolva, pénzt adnak érte és lakni fognak benne. Qurvára nem számít senki arra, hogy majd rádől, de rá fog, mert már az alapok szarok. Na itt tartunk most Ukrajna kapcsán. Rohad az egész megalakulása óta, a rossz vezet(ő)kezés miatt tele van gyenge minőségű (náci) vezet(ő)kekkel, és bár laknak majd benne rendes emberek, de egyszer az egész rájuk fog rohadni, és akkor maga alá temet majd boldog-boldogtalant. Mivel az EU kölcsön/segély a miénk is, mi is fizetjük majd, inkább sose kelljen el ebben a formában, építsék át, hogy élhető legyen, akár még úgy is, hogy elvesznek a ház belső területéből és masszívabbak lesznek a falak, majd újravezetékezik az egészet, és talán akkor lesz egy értelmes, eladható, működő ház. De addig egy ilyet hirdetni, támogatni, netán megvenni az kész öngyilkosság lenne bármilyen családnak, pl. a Magyar családnak, akinek egyre több a gyereke, fel is nőtt pár, és most szívesen venne valami jót a közelben. Nem, Magyarék inkább kettővel arrébb, vegyék meg Oroszék házát, és ha 1x a közöttük lévőt átépítik és befejezik, na majd akkor lehet opció a 6. gyereknek, hogy a közelben legyen, mire a szülők idősek lesznek ...

Oroszék háza ugyanis most éppen olyan, mint Magyarék háza, csak Oroszékat utálja mindenki, mert most őket kell mindenkinek utálnia, ilyen lett a világ.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 215
29 297
113
Éppen most teszi Putyin egész Ukrajnát banderistáva. De miért is lettek anno a banderisták? Mi volt a 2.vh.előzménye Ukrajnában, amiért ünnepelve fogadták a németeket? Kommunista szovjet/orosz terror, padlássöprés, 3 millió ukrán halt éhen. Ki teremtette Banderát?? Igen a szovjet-oroszok. Most ez csak ismétlés

Ebben van igazság. Ettől még az látszik, hogy rosszul kalkulált és egy gyors Krím 2.0 helyett Afganisztán 2.0 lehet Ukrajnából csak itt a szomszédban. Ennek nem tudok tapsolni, se a ruszkiknak, se az ukrán - amcsi kormánynak.

Persze a magyar érdek az lett volna ha gyorsan kitakarítják Zselét, ha már belekezdtek. Most a legrosszabb forgatókönyv látszik megvalódulni. Bocs, ha nem köszönöm meg Putyinnak. A Kárpátaljai magyarok eltűnnek. Sajnos ez a realitás, Kárpátalja kiürül. Eljönnek a háború elől, eljönnek a totális gazdasági csőd elől. Ki marad? Csak az öregek. A kárpátaljai magyarkérdés most szűnt meg.

Állandóan mindenhol felemelte a kormány a szavát. Fogd fel, ez senkit sem érdekel, itt komolyabb játszma zajlik. A ruszkikat sem érdekli, sőt. Az ukrán banderisták mellett, hamis zászlós attrocitást is hajtott végre a KGB a Kárpátaljai magyarok ellen, hogy szítsa a feszkók. Igen, azok a lengyelek, akik ma Moszkvában élnek...
Ööö. Banderáék mit is csináltak a nem kommunista, nem orosz, nem szovjet Lengyelországban?
 
Status
Not open for further replies.