[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 253
113
2014 óta fokozódik az a nemzetközi helyzet, ehhez képest valamikor majd 2030-40-re lesz érdemleges haderőnk a jelenlegi tervek szerint. Kábé semennyire nem érdekli őket ez alapján, éppenhogy az ellenkezője: rájöttek, hogy teljesen fölösleges nekik a hadsereg, inkább kockáztatnak tovább, mert -szerintük- elvben alacsony a kockázat és ha eddig kibekkelték, akkor miért ne tennék ezután is, inkább zsebre teszik a honvédelemre adott pénzt. Ez a logikus, ismerve ezeket.

Trump kapcsán gondolták, hogy ha már villantani kell valamit, akkor -mivel kapnak cserébe jó viszonyt az USA-val- akkor csináljanak még bizniszt is belőle: így lett hadiiparfejlesztés. De Trump ment, már nem kapnak semmit cserébe és mint Maróth alárendelése mutatja a hadiiparfejlesztés is másodlagos lett. Megy a levesbe szerintem, nincs rá okom, hogy bármivel kapcsolatban optimista legyek, amihez ezeknek közük van. De a két százalékos költségvetés azért marad, csak másra fogják költeni. Magukra, méghozzá egyre inkább a sporton keresztül.
Szerinted 12 éve folyamatosan megbuknak, csődbe visznek minket, stb... Szerintem kissé előítéletesen állsz a dologhoz.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Olena Zerkal ukrán energiaügyi miniszter tanácsadóját, korábbi külügyminiszter-helyettest idézi az Ukrinform, aki egy ülésen úgy fogalmazott: Magyarországnak egyre „nő az étvágya” az uniós pénzek iránt, ezen felül pedig bármit követelhetnek az Európai Uniótól, utalva az orosz olaj embargóját érintő magyar vétóra. Zerkal ugyanakkor úgy fogalmazott:
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244045/

Olena Zerkal biztosan nagyon boldog lenne ha:

- NYITNÁNK NEKIK EGY BOLDOG MÁSODIK FRONTOT!

- A magyar menekülteken kívül mindet visszatoloncolnánk!

- Elzárnánk a visszafelé tartó gázt amit a faszkodásuk kezdete óta kapnak tőlünk!

Azért elég durván elszaladt a kibaszott ló már mindenfelé velünk szemben!



Mióta mondom,hogy kell pár topol nekünk is.
Elképzelem Viktort,ahogy türelmetlenül dobol az ujjaival az atomtatyón az ep-ben,és felteszi a kérdést,külditek a zsét ami jár,vagy mi küldjünk valamit,bzikáim?
:rolleyes:
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Pedig gondoltam, hogy a nyáron mikor megyek BP-re, akkor ott legalább "olcsó" lesz a benzin. Viszont nem hiszem, hogy engedni fogja az EU, hogy ez sokáig így menjen, a németeknél nem engedték, hogy az autópálya díjköteles legyen a külföldi kocsiknak, ez meg annál azért nagyobb biznisz. Igaz nem volt az országban semmilyen állapot hirdetve, Magyarországon meg van.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 766
35 964
113
Gulyás: Minden összeférhetetlenségi szabálynak megfelel az új honvédelmi miniszter
Szalay-Bobrovniczky Kristóf céges érdekeltségeiről kérdezett az RTL Klub. Gulyás megerősítette, hogy az új honvédelmi miniszter minden összeférhetetlenségi jogszabálynak megfelel. Úgy tudja, Szalay-Bobrovniczky minden jogi nyilatkozatot megtett már a hivatalba lépése előtt. Lehet olyan céges átruházás szerinte, ami még nem jelent meg a cégbírósági iratokban.
Lehet tippelni: Lölőé lesz Aero gyár! :p
Egyúj számítás szerint lehagyta már Csányit vagyonban - micsoda géniusz ez a Lőrincz! :D
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Mióta mondom,hogy kell pár topol nekünk is.
Elképzelem Viktort,ahogy türelmetlenül dobol az ujjaival az atomtatyón az ep-ben,és felteszi a kérdést,külditek a zsét ami jár,vagy mi küldjünk valamit,bzikáim?
:rolleyes:

Jaja, elképzelem a tárgyalást:

  • EU "okoska": akkor küldenénk az aktuális "EU atombombát",
  • Patás: Akkor mehet a viszontválasz "Sátánka 2" Brüsszelbe? Lehet nagyobbat pukkanna ...

:p
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Lehet itt poénkodni, de feketén-fehéren ott van, hogy alárendelték a sportot, ám nem látom a hozzárendelt összeget, csak azt a pénzt, amit eddig a honvédelemre költöttek és amiből most már a sportnak is ki kell jönnie, márpedig arra legalább annyit költünk, mint a Honvédségre!
Nagyobbat nem is tévedhetnél, de legyen. Továbbra is sportra fogunk költeni!
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Nekem kezd úgy tűnni, hogy aktuális lenne a avatarodat a bohóckifestős mémre cserélni! :cool:
Próbáld már meg összerakni a legegyszerűbb tényeket!

  • a szomszédos országban olyan háború dúl, amelyikbe mi magunk is belekeveredhetünk (így vagy úgy)
  • a megnyert választási beszédben Orbán kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát.
  • a kinevezett új köztársasági elnök kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát.
  • Orbán a kinevezési beszédében kihangsúlyozta a honvédelem fejlesztésének fontosságát, amellett hogy minden adandó alkalommal elmondja, hogy ez az évtized az ország biztonságáról fog szólni.
  • rohamtempóban elfogadják az alkotmány 10. módosítását, amelyik a háborús vészhelyzetről rendelkezik.
  • másnap ki is hirdetik ezt a vészhelyzetet
  • a sportot, mint kormányzati témát alárendelték a Honvédelmi Minisztérium alá

- a Magyar Hokiválogatott (agyondotált kiemelt sikersport) feljut az A csoportos VB-re. Ezzel a lendülettel jó eséllyel pályázhatnánk is erre az eseményre. Ehelyett visszavonjuk a pályázatot, pedig eddig nem kellett még sikersportnak sem lenni, de mi bárminek a világeseményére pályáztunk. (cslgáncs, birkózás, úszás 2x, stb... )

- eltávolították Németh Szilárdot abból a minisztériumból, amelyikhez hozzácsapták a sportot is, miközben elég gusztustalan vita alakult ki a jelenlegi fideszes csepeli polgármester és közte, a Németh Szilárd fémjelezte birkózó akadémia kapcsán.

Nyilván a legkézenfekvőbb ezek után az, hogy a honvédelmi költségvetésből kell majd a sport horribilis költségeit finanszírozni, anélkül, hogy plusz forrást kapnának ehhez :):rolleyes:

Miközben a honvédelmi költégvetésre nemzetközi (és jelenleg már szigorúan vett) vállalásunk is van. Ezzel szemben a sport számait gyakorlatilag fájdalom nélkül lehet csökkenteni bőven 100Mrd-os tételben.

Nem az a kézenfekvő, hogy a sportból visszatartott luxusköltéseket egyszerűbb becsatornázni a Honvédelem fejlesztésébe, mint bárhonnan máshonnan elvenni? Esetleg nem-e arról, hogy a profi sportolók ilyen olyan módon rá lesznek kényszerítve a tartalékos katonai szolgálatra. Önkéntes pilotja volt is ennek a rendszernek. De ideális jelöltek, és amellett, hogy könnyen tervezhető a kiképzésük, amellett meg még jót tesz az ember igazságérzetének, hogy a milliós nagyságrendű fizetéseket nem csak az abakon lapátoljuk ki.

Ez egy esetleges alternatív megoldás.
De biztosan kizárólag az a megfejtés az egyedüli lehetséges, amelyik a lehúzza a budin a Zrínyi programot, miközben a "nemzetközi helyzet fokozódik".
Hagyjad. Jó kezekben van a haderőfejlesztés, innentől kezdve pedig nem érdekünk ennek hangsúlyozása. Blogen hasznossá teszi magát a véleménye propagálásával.
 
  • Vicces
Reactions: pöcshuszár

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 457
46 355
113
Mi a magyar válasz az ukrán fenyegetőzésre? Még több "garantált" orosz gázt nekik!
Forrás: https://kuruc.info/r/2/244064/
Szerintem te és a drága újságíró (nem úgy volt, hogy nem olvasol kurucot? o_O ) is szándékosan vagy véletlenül összemossa a gázszállítást, a gáz eladással.
Mert nem ugyan az a kettő.
Mi annyit teszünk szerintem az ügyben, hogy tranzitot biztosítunk a gázhoz. Hogy ehhez magát a gázt kitől veszi meg Ukrajna, az az ő dolga. Gyanítható, hogy nem az oroszoktól. :rolleyes: Ha valakinek, akkor nekik biztosan biztosítva van a nyugati forrás, még akár ingyen is.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Szerintem te és a drága újságíró (nem úgy volt, hogy nem olvasol kurucot? o_O ) is szándékosan vagy véletlenül összemossa a gázszállítást, a gáz eladással.
Mert nem ugyan az a kettő.
Mi annyit teszünk szerintem az ügyben, hogy tranzitot biztosítunk a gázhoz. Hogy ehhez magát a gázt kitől veszi meg Ukrajna, az az ő dolga. Gyanítható, hogy nem az oroszoktól. :rolleyes: Ha valakinek, akkor nekik biztosan biztosítva van a nyugati forrás, még akár ingyen is.
Ne legyenek illúzióid, hogy milyen gáz az (orosz). Az hogy ki fizeti nekik egy más kérdés. Az olajcsapok elzárását, mert történik velük valami, könnyen a beregdaróci átadó TMK-ja követheti ami 24 órától hónapokig eltarthat.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
nem úgy volt, hogy nem olvasol kurucot?
Ha odafigyeltél volna, tudnád, hogy a szánalomhalmaz eredményért felajánlottam egy hónapig nem idézést, de aztán elolvastam aminek örömködtél és az a SEMMI volt. Szóval, bár az egyoldalú gondolatodnak a kizárólagos jófejkedésem miatt tettem volna engedményt, bár erre semmi nem kötelezne, bezony sajnos a nagy lófaszért még én se teszek ilyet.

A többi meg, hogy honnan kapják a gázt, baszod, mi szállítunk nekik amióta elkezdtek öntökönrúgni! De biztos a mesebeli VALAHONNAN, a világ legnagyobb gázkitermelője nekik is csak viszi a gáztot, mi meg csak elaggyuk. Kezdesz vállalhatatlan lenni néha. :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 457
46 355
113
Ha odafigyeltél volna, tudnád, hogy a szánalomhalmaz eredményért felajánlottam egy hónapig nem idézést, de aztán elolvastam aminek örömködtél és az a SEMMI volt. Szóval, bár az egyoldalú gondolatodnak a kizárólagos jófejkedésem miatt tettem volna engedményt, bár erre semmi nem kötelezne, bezony sajnos a nagy lófaszért még én se teszek ilyet.

A többi meg, hogy honnan kapják a gázt, baszod, mi szállítunk nekik amióta elkezdtek öntökönrúgni! De biztos a mesebeli VALAHONNAN, a világ legnagyobb gázkitermelője nekik is csak viszi a gáztot, mi meg csak elaggyuk. Kezdesz vállalhatatlan lenni néha. :D
Tehát még egyszer. Az, hogy szállítási szerződést kötünk velük, az csak a szállítási szolgáltatásra érvényes. Azaz vállaljuk, hogy XY kapacitásik fordított irányba megnyitjuk a csapot. Az abba belevaló gáz mennyiséget meg megveszik akitől akarják. Forrás lehet USA (LNG) vagy akár norvég is.
Ne legyenek illúzióid, hogy milyen gáz az (orosz). Az hogy ki fizeti nekik egy más kérdés. Az olajcsapok elzárását, mert történik velük valami, könnyen a beregdaróci átadó TMK-ja követheti ami 24 órától hónapokig eltarthat.
Mivel te tisztában vagy a helyzettel, akkor neked ugye nem kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy technikailag valaha Oroszországból származó gázmolekula kerül a vezetékbe (technikai gáz), attól még a vásárláshoz nem szükséges egyáltalán semmilyen orosz kapcsolat.
Ahogy otthon ha kinyitod a melegvizet, akkor ahhoz real time nem csak orosz gáz molekulákat fogsz felhasználni.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Tehát még egyszer. Az, hogy szállítási szerződést kötünk velük, az csak a szállítási szolgáltatásra érvényes. Azaz vállaljuk, hogy XY kapacitásik fordított irányba megnyitjuk a csapot. Az abba belevaló gáz mennyiséget meg megveszik akitől akarják. Forrás lehet USA (LNG) vagy akár norvég is.

Mivel te tisztában vagy a helyzettel, akkor neked ugye nem kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy technikailag valaha Oroszországból származó gázmolekula kerül a vezetékbe (technikai gáz), attól még a vásárláshoz nem szükséges egyáltalán semmilyen orosz kapcsolat.
Ahogy otthon ha kinyitod a melegvizet, akkor ahhoz real time nem csak orosz gáz molekulákat fogsz felhasználni.
Ezt írtam én is, de egyenlőre a szállítási utvonalak nyomás viszonyai miatt maradjunk abba, hogy csak orosz gaz tud menni az ukranoknak, legfeljebb a hazai termelésből valami.;) A másik mondatom az olajvezeték lezárásának a fenyegetésekre írtam, hogy az idióta színész csapata annyira feleslegesen tépi a száját.