[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Határidő nélküli mentességet kaptunk. :D

Csak az ukranoktól függ, meddig jön.
Jah es a szlovákok is megköszönhetik. Nekik sincs határidő. A cseheknek 18 hónap.
Ha tényleg így van és a csővezeték blokkolása esetén jöhet az orosz olaj is, akkor most Orbán nem volt csicska.
Bingó! Ez a lényeg az ukrán fenyegetés után. Ezzel aláteszünk az ukránoknak a fenyegetés miatt (immár a tengeri szállítást se tudjuk blokkolni önvédelemből) és indokoljuk a különutasságot is cseh és szlovák alátámasztással, hiszen őket is fenyegetik. Nekünk jó ez a fenyegetés -ha Orbánnak vannak tökei! A lehető legjobbkor fenyegettek meg minket.
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Rutte korrekt volt.

RUTTE: MAGYARORSZÁGON VOLT PONT

Mark Rutte holland miniszterelnök cáfolta, hogy az olajügylet nagy győzelmet jelentett volna Orbán Viktor magyar miniszterelnök számára.

Orbán csaknem egy hónapig tartó keménylabdázás után határidő nélküli mentességet kapott a vezetékes importra, és azt a rendelkezést, amely lehetővé tenné, hogy Magyarország szállítmányozás útján vásárolhasson olajat, ha a vezetékes szállítás megsza kad.

Rutte azonban megjegyezte, nem csak Magyarország fejezte ki aggodalmát a saját gazdaságára gyakorolt hatás miatt.

„Azt gondolom, hogy a teljes képhez el kell ismernünk, hogy nehéz helyzetben vannak, mert orosz olajat használnak. És mivel a finomítóik csak ezen a kőolajon dolgoznak” – mondta újságíróknak a csúcstalálkozó első napjának végén.

"Szóval ebben az értelemben azt hiszem, van értelme."

Hozzátette: „igaz, ő [Orbán] nagyon kérte Magyarország, de a csehek és a szlovákok ideiglenes felmentését is. De ugyanakkor van ez a probléma, ahol mindig is elismertük, hogy baj van azzal, hogy nagyon függenek az orosz olajtól.”

A mentességek hosszát illetően Rutte elmondta, hogy a vezetők döntik el: „Ma este megállapodtunk abban, hogy visszatérünk az Európai Tanács következő ülésére. Természetesen fel kell mérnünk, hogy az olyan országoknak, mint Magyarország, mennyi időbe telik a finomítóik újjáépítése, és mi az ésszerű az időeltolódás szempontjából
Mondtam, hogy Rutte egy f.sz, de közben okos is. Kár, hogy a mainstream foglya ő is. :(
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
ha elolvasod a mostani megállapodást, akkor a vezeték elzárása esetén magyarország vehet orosz olajat!
Ezeket arra az opcióra írtam, ha nem születik megállapodás.
Ezért írtam korábban, hogy Orbánék kurv@ra kihozták ebből az ügyből a 110%-ot. Megmaradt a több irányból is biztosított ellátás (még a Barátság elzárása esetén is), miközben a MOL véresre keresi magát a helyzeten (ami meg a különadó révén egyből becsatornázódik a 2 alapba).
Hja és persze gyűlnek a bosszúszomjas rohadékok az EU nyugati felén, ugyanakkor ez egy rohadt nagy diplomáciai siker is. Mert Orbán elég sok országnak - lásd a mellékelt cseh, szlovák, osztrák hangokat - kaparta ki a gesztenyét, miközben átment a 6. csomag, és még a Lavrov bácsi is csettint a Kremlben, és beír a határidőnaplójába a háború lezárását követő első Péntekre (akkor szoktak csődöt jelenteni különben), hogy elugorjon Budapestre meginni egy tokayi-t az újraéledő orosz-maygar kapcsolatok megünneplésére. (ha érted, hogy ennek milyen gazdasági jelentősége lehet)
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
493
2 547
93
Bammeg, mit nem értesz azalatt, hogy piszok sok kapacitás fog felszabadulni, ha az oroszok elkezdik máshol eladni az olajat?!?!
Kina, India minek venne 100-120 USD-ért olajat, ha vehet 60-ért is. És nem, nem fog extra beszerzést csinálni, hanem lemondja a közel-keleti, nigériai, venezuellai kapacitásokat.
Az olajat ahogy folyamatosan termelik ki, úgy folyamatosan el is kell elfogyasztani. Átmenetileg betárolhat belőle a 2 ország, de nem tudnak olyan mennyiségű feldolgozóipari kapacitást növelni, amelyik felszívná a felelseget.
És most csak a 2 legnagyobb felvevő országról értekeztünk, de többszáz másik ország is örömmel rá fog ugrani az olcsó "csecsre".
akkor összefoglalom:
Fogalmad sincs honnan lesz olaj, de lesz, mert az eu azt mondta.
A termelők meg azt, hogy ez nem megoldható.
Akkor most mondjuk együtt áldassék az EU neve.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Jah es a szlovákok is megköszönhetik. Nekik sincs határidő. A cseheknek 18 hónap.
Ne feledjük, hogy azért volt fontos a szlovák fél is, mert amellett, hogy komoly villámhárító, ők is brutálisan érdekeltek az olcsó orosz olaj felhasználásban.
Ugye a pozsonyi MOL finomító is így használhatja továbbra is korlátlanul az orosz olajat. Bár a profit nagy része nálunk fog lecsapódni, de azért ők sem panaszkodhatnak.
Ráadásul egy 35-40 USD-vel kedvezőbb árú alapanyagból olyan olcsó üzemanyag jön ki, hogy a MOL fog nem csak a 2 országba szállítani, de a 3 finomítóját "vörös izzásig" hajtva fél Németország is az olcsó nagykerárú MOL üzemanyagot fogja tankolni. Mert ugye egy finomító terítési területét az befojásolja, hogy mennyi tartálykocsis transfer költség fér bele a kisker ár, és a nagykerár közé. Ha nagyobb az árrés, akkor a tartálykocsik messzebbre is elvihetik az üzemanyagot rentábilisan. Emiatt aggódott von Leyen (németként), mert igy komoly versenyelőnybe kerül a MOL.
Gondolom, hogy ezek után a finomítók átállítása inkább azt fogja takarni, hogy bővítik a finomítók kapacitását.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and hete

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Ezt imádni fogják a szlovákok meg az osztrákok! :) Minket nem érint már hála istennek és amikor eljön a tél bezony itt fognak pitizni gázért még a nagy ukránok is. Nem gondolják nyugaton meg Ukrajnában, hogy addig tart ez a háború pedig ez a lényege annak amit az oroszok és a kínaiak csinálnak!
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Ne feledjük, hogy azért volt fontos a szlovák fél is, mert amellett, hogy komoly villámhárító, ők is brutálisan érdekeltek az olcsó orosz olaj felhasználásban.
Ugye a pozsonyi MOL finomító is így használhatja továbbra is korlátlanul az orosz olajat. Bár a profit nagy része nálunk fog lecsapódni, de azért ők sem panaszkodhatnak.
Ráadásul egy 35-40 USD-vel kedvezőbb árú alapanyagból olyan olcsó üzemanyag jön ki, hogy a MOL fog nem csak a 2 országba szállítani, de a 3 finomítóját "vörös izzásig" hajtva fél Németország is az olcsó nagykerárú MOL üzemanyagot fogja tankolni. Mert ugye egy finomító terítési területét az befojásolja, hogy mennyi tartálykocsis transfer költség fér bele a kisker ár, és a nagykerár közé. Ha nagyobb az árrés, akkor a tartálykocsik messzebbre is elvihetik az üzemanyagot rentábilisan. Emiatt aggódott von Leyen (németként), mert igy komoly versenyelőnybe kerül a MOL.
Gondolom, hogy ezek után a finomítók átállítása inkább azt fogja takarni, hogy bővítik a finomítók kapacitását.
200 km az a határ! :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Határidő nélküli mentességet kaptunk. :D

Csak az ukranoktól függ, meddig jön.
Ezzel az alkuval az ukrán veszély is minimálisra csökken, mert a szlovákoknak - aki eddig stréberként tolták alájuk a fegyvereket - is mérhetetlen anyagi érdeke lesz az, hogy tovább folyjon az a fekete arany a Barátságban. Ha meg történne valami, akkor nem csak elszigetelten Magyaroszággal csesznek ki, de az anyagilag érdekelt közép-európai országokkal is. Ezek után pedig piszok gyorsan kimegy mögülük a támogatás.
Ráadásul, egy szavuk nem lehet, mert az EU-s olajimport 60-70%-át így is elveszítette Putyin (mondjuk szerintem letojja, mert el fogja tudni adni az olaját máshova).
Ezek után viszont sokkal nehezebb lesz ellenünk hangolnia az EU közvélaményét, hiszen nem vétóztunk...
Ha történni is fog valami a vezetékkel, az sem most fog, hanem ha már nagyon minden mindegy lesz neki.
A háború elhúzódása pedig per pillanat nekünk dolgozik.
A gáz ügye még kemény lesz, de ott olyan nagy a német függés, hogy az még hónapokig nem fog érdemben napirendre kerülni.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Azért milyen jófejek a csehek meg az osztrákok, hogy így a végén benyögig, hogy ja, amúgy mi is a magyarokkal értünk egyet. Eddig meg lapítottak, ahogy csak tudtak.
Még mindig előrébb vagyunk velük, mintha nem nyögték volna be a célegyenesben sem, aztán minket okolnának amikor szopnak mert átment a dolog ellenünkben.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Az orosz olajszállítók ki sem köthetnének EU-s kikötőben.
Hol töltik meg a "magyar" olajjal a hajókat? Mert szerintem csak orosz kikötőben.
Innentől kezdve senki (tartályhajó társaság) nem fogja megkockáztatni, hogy orosz kikötőben vegyen fel bármilyen olajat, mert az EU-s hatóságok bármikor lefoglalhatják mint - vélelmezhetően - embargó megsértő hajót.
1-2 héten belül ha meg tisztázzák is a helyzetet, és kiszabadul a hajó, akkor is buknak az ügyön több millió EUR-t.
Mert a tartályhajó minden veszteglő perce piszok sokba kerül.
Majd veszünk tartályhajó flottát is???
Mennyi emelt áras kőolajból jönne ki egy 3-4 tartályhajóból álló flotta? (amit még mindig lekapcsolhatnak)

Halkan szólok, hogy az USA kőolaj embargójában a nulladik perctől kivételen van orosz kikötőből (CPC) olaj felvétele. Az EU -soknak is e mellett is ott van például a nyiltvízi rókáskodás lehetősége is.

Amennyiben meg a tanker "nemzetisége" lenne gond, akkor másnap tesznek rá másmilyen zászlót (bejegyzés ...) azt kész ...

Egyébként, ha kizárólag tengeri "nem orosz" olajat akarnánk, akkor ahhoz nem kellene tankerflotta - ami nekünk nincs?

Bammeg, mit nem értesz azalatt, hogy piszok sok kapacitás fog felszabadulni, ha az oroszok elkezdik máshol eladni az olajat?!?!
Kina, India minek venne 100-120 USD-ért olajat, ha vehet 60-ért is. És nem, nem fog extra beszerzést csinálni, hanem lemondja a közel-keleti, nigériai, venezuellai kapacitásokat.
Az olajat ahogy folyamatosan termelik ki, úgy folyamatosan el is kell elfogyasztani. Átmenetileg betárolhat belőle a 2 ország, de nem tudnak olyan mennyiségű feldolgozóipari kapacitást növelni, amelyik felszívná a felelseget.
És most csak a 2 legnagyobb felvevő országról értekeztünk, de többszáz másik ország is örömmel rá fog ugrani az olcsó "csecsre".

Csakhogy a matek ott romlik el, hogy az EU -nál 6 -szor népesebb Kína+India kétszámjegyű gazdaságnövekedést produkál. Aztán jön a COVID utáni felpattanás. Aztán lehet szabadulnának pl. az ausztrál függőségüktől, de ez azt jelenti, hogy Ők majd közelről szerzik a cuccot, mi meg a világ túlsó végéről.

Azaz az igény nő - az EU okoskodása nélkül is. Kína+India(+Pakisztán+egyéb Ázsia) úgy fel fogja szívni a muszka olajat, hogy nem építi le (teljesen) az egyéb beszerzését sem. És e miatt nem lesz $60 a muszka olaj. Én úgy gondolom közép távon lesz $85 amit csövön adnak meg $105 körül az egyéb. Igen, ennyiért rá fognak ugrani sokan az olcsó csecsre (egyébként eddig is olcsóbb volt az orosz olaj valamennyivel a többinél) ... És ez lesz a nagyon kedvezményes ár - mondjuk $130 egyéb olaj mellett. Amennyiben nem tetszik, akkor a delikvensek mehetnek a világpiacra a vagy $200 -ig elszálló árak mentén versenyezni az EU igényekkel ...

Ne feledjük, hogy azért volt fontos a szlovák fél is, mert amellett, hogy komoly villámhárító, ők is brutálisan érdekeltek az olcsó orosz olaj felhasználásban.
Ugye a pozsonyi MOL finomító is így használhatja továbbra is korlátlanul az orosz olajat. Bár a profit nagy része nálunk fog lecsapódni, de azért ők sem panaszkodhatnak.
Ráadásul egy 35-40 USD-vel kedvezőbb árú alapanyagból olyan olcsó üzemanyag jön ki, hogy a MOL fog nem csak a 2 országba szállítani, de a 3 finomítóját "vörös izzásig" hajtva fél Németország is az olcsó nagykerárú MOL üzemanyagot fogja tankolni. Mert ugye egy finomító terítési területét az befojásolja, hogy mennyi tartálykocsis transfer költség fér bele a kisker ár, és a nagykerár közé. Ha nagyobb az árrés, akkor a tartálykocsik messzebbre is elvihetik az üzemanyagot rentábilisan. Emiatt aggódott von Leyen (németként), mert igy komoly versenyelőnybe kerül a MOL.
Gondolom, hogy ezek után a finomítók átállítása inkább azt fogja takarni, hogy bővítik a finomítók kapacitását.

Nem fog nálunk semmi lecsapódni. 2 évre évi 290 millió USD extra adót csaptak a Slovnaft -ra. Nem mellesleg ez a pénz hiányzik ugye a finomítójuk átépítésére. Úgyhogy e tekintetben vagy megállapodunk (üza áremelés is lehetne, de azt a szlovák nem akarja) - vagy szigorúan elméletben minimumra vesszük a szlovák finomítót és javarészt itthonról ellátjuk Őket (ha ez se tetszik, akkor áremelés).

A komoly versenyelőnyt felejtsük el. Mi nem vagyunk az Ő piacaikon. Másfelől mi sem turkálunk a zsebükben, hogy pl. adják le az Automotive bizniszük hasznát nekünk ... Akkor nekik sem kéne sajnálni ezt a rohadt aprópénzt ...

Ezzel az alkuval az ukrán veszély is minimálisra csökken, mert a szlovákoknak - aki eddig stréberként tolták alájuk a fegyvereket - is mérhetetlen anyagi érdeke lesz az, hogy tovább folyjon az a fekete arany a Barátságban. Ha meg történne valami, akkor nem csak elszigetelten Magyaroszággal csesznek ki, de az anyagilag érdekelt közép-európai országokkal is. Ezek után pedig piszok gyorsan kimegy mögülük a támogatás.
Ráadásul, egy szavuk nem lehet, mert az EU-s olajimport 60-70%-át így is elveszítette Putyin (mondjuk szerintem letojja, mert el fogja tudni adni az olaját máshova).
Ezek után viszont sokkal nehezebb lesz ellenünk hangolnia az EU közvélaményét, hiszen nem vétóztunk...
Ha történni is fog valami a vezetékkel, az sem most fog, hanem ha már nagyon minden mindegy lesz neki.
A háború elhúzódása pedig per pillanat nekünk dolgozik.
A gáz ügye még kemény lesz, de ott olyan nagy a német függés, hogy az még hónapokig nem fog érdemben napirendre kerülni.

A csehekkel is nagyon kiszúrnának. Apróság, de pl. dízel is tőlünk megy irgalmatlan mennyiségben csövön az ukránnak. Hadd ne mondjam: "a mi csapunk jelen helyzetben (!!) sokkal erősebb" ...

Részletesebben:

Azt azért vedd észre, hogy nem a "csicska Orbán" ellen tervezi ezt. Hanem célzottan és kifejezetten Magyarország ellen.

Ugye egyfelől jelenleg nincs szankció. Amennyiben ilyen "kivétel a cső" dolog lenne, akkor adott esetben mehetne egy olyan kitétel is, hogy annak ellehetetlenülése (ukrán magánakciója) esetén kivétel tanker nekünk. Egyébként abban biztos lehetsz mindenki tolni fogja ezerrel a muszka olajat a tengeren a szankció után is (nekünk viszont érdemes lenne lepapírozni is) ... ;)

Egyébként meg az ukrán elzárós mutatványhoz pont írtam Neked is választ már ezen topikban egy-két oldallal visszább:

"Ugye egyfelől csak a cseh/szlovákkal együtt tudnák levágni az olajat - sehogy máshogy. Innentől kezdve azért nem lenne őszinte a mosoly odaát sem. Pláne mivel a szénnel is be lettek szívatva és véletlenül ezen országok pampogtak az olajembargó miatt is. Nem mellesleg:

  • orosz zárná a gázt és a NS1/NS2/TS2 -n mehetne tovább. Az ukrán évi 4 Mrd EUR -tól elesne + Nekik se lenne se gáz, se olaj ...
  • V4 -ből (illetve azokon keresztül) fegyver, üzemanyag (ugye akkor kell nekünk is), kaja meg gyógyszer nuku ...
  • EU -nak is lépni kellene az ukrán ellen nagyon komolyat. Pláne, ha energiabiztonságról papoltak eleddig ...
  • természetesen összes EU támogatás az ukránnak és összes további szankció - VÉTÓ , és egy árva rossz szót nem szólhatnak, mert ugye Ők lépték meg ...
  • No meg a lengyel is kaphat egy "kilövési engedélyt". Majd pont erre hivatkozva vonulnak be a nyugati részre, hogy a "magyar tesók energiabiztonságát" szavatolják a gaz autoriter Nagy Z -től ...

Vegyük észre rohadtul nem "ukrán belügy". Muszka is lehet lebontaná egyből az összes ukrán finomítót, tározót, infrastruktúrát (merhogy akkor minek az nekik). Mehetnek utána a gázos cumók is meg az erőművek ...

Mi meg elketyegnénk a stratégiai tartalékainkkal (3+3 hónap) + saját kitermelésünkkel meg a tankeren meg a lengyeltől (az fehéroroszon keresztül megy) vonaton jövő orosz olajjal jó ideig ... Úgyhogy ez nem egyértelmű kinek fájna jobban ...

Mindezt egy őket végtelenül és mindenben támogató EU/NATO tagországgal szemben ...

Soxerencsét ..."


Mielőtt jönne a "hülye kérdés" a fentebbiekkel kapcsolatban:

  • lengyel idén évvégéig biztosan csövön kapja a muszka olajat (ilyen "vészhelyzet" esetén akár az idők végezetéig is),
  • csehek 2024 nyárig felmentés (csövön),
  • a szlovák meg ugye ugyanaz, mint mi (annyi különbséggel, hogy az Ő finomítójuk semmi mást nem tud feldolgozni csak muszka olajat) ...
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Minek lépnénk ki Viktor kibaszot jó diplomáciai képessége úgy üt nagyot, ha az eu-n belül vagyunk. Kívülről nem lenne ekkora mozgásterünk egyenlőre.
EU-n kívül nem lenne kit zsarolni az egyhangú döntéshozási mechanizmus megakasztásával, nem lehetne így széllel szemben pisilni...
Persze az unió is nyilván vette már a lapot, és meg fogják szüntetni az egyhangú döntéshozást, Viktor kényszeríti ki ezzel a kétsebességes európát, lesz egy integráltabb föderális jellegű többségi döntéshozatalos Nyugati-EU, meg lesznek a keleti végek, akik az integrációnak egy közepes szintjén maradnak. Legnagyobb valószínűség szerint ezt hozza a jövő. Ahogy gyakorlatilag már régóta többsebességes a rendszer (Európai Szabadkereskedelmi térség, Schengeni Zóna és Eurozóna ... csak lesz mégegy újabb integrációs lépcső amiből kimaradunk)
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Addig éri meg szállítani és az után már következik a másik finomító hatásköre. Annak idején az omv és mol harca a finomitók miatt is volt. mert a három finomító túl közel van egymáshoz és zavarták egymás köreit.
Az OMV finomítója átállt az orosz olajról. A MOL meg most kapott egy bianco csekket. :rolleyes:
Pont az árrés növekedése miatt fogja megérni messzebbre is szállítani. Egyszerűen még akkor is olcsóbb marad a beszer ára az üzemanyagnak az extra alacsony üzemanyag beker. ár miatt.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Az OMV finomítója átállt az orosz olajról. A MOL meg most kapott egy bianco csekket. :rolleyes:
Pont az árrés növekedése miatt fogja megérni messzebbre is szállítani. Egyszerűen még akkor is olcsóbb marad a beszer ára az üzemanyagnak az extra alacsony üzemanyag beker. ár miatt.
Nem ment át amit írtam le van osztva a piac! A shell magyarországon százhalombattai olajat ad el csak a saját keverékét adja hozzá és ez így van mindenhol európában. !
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand