Ha hegyekben állna technika itthon akkor is tömött sorokban vágtázna kifelé a nép hegyeshalomnál....
Én ezt már levezettem magamban, hogy valszeg úgy fogok kimúlni, hogy a magyar társadalom a füle botját nem mozgatja a kérdésben hanyatt homlok átszalad a határon, aki meg marad az nem lesz elég ahhoz, hogy bármiféle különbséget jelentsen a dologban.
Erre ugye màr részben reagàltam. Ha az oktatàs irànyultsàga, tàrgya, a generàciókon àtívelö képe, amit aztàn az ebben felnöttek oktatnak tovàbb, amit aztàn egyénnek kell lebontania, ha valós mélyét és igazsàgàt làtni akarja, nem olyan lenne amilyen, màr nem ez lenne a helyzet. De mivel az amit kineveztek alapvetönek, nem tartalmazza a jogos tulajdonos büszkeségét, hiszen pont az ellentéte a cél, akkor mit lehet vàrni? Màr az megosztja az embereket, hogy van aki tovàbbkutat vagy bövíti az ismereteit tovàbbkutatók ismereteivel, meg van aki nem, hanem helyette màsokat csodàl ugyanazért amit neki kellene tennie, ami neki van csak nem hiszi el az értékét.
De ettöl még az elsö csoport bizony létezik, csak a legelnyomottabb minden képviselet közül régóta. De ha nem a vàrosok utcàin futsz össze tözsdehitüekkel akik rettegnek a sajàt faszsàguktól, akkor ràjönnél, hogy böven van akire így vagy úgy, de szàmíthatsz amikor helyzet lesz. Azt pedig te is tudod, hogy lesz, bàr te sem hittél nekem, hogy ilyen hamar lesz.
És innentöl viszont ha nem is nekem, vagy nekünk, de a népnek érdeke lenne a kommunikàcióban nem a politikai terelést hallani, hanem végre valami kézzelfoghatót, amire készülhetnek. Mert amíg gyerekként bànik velük az a réteg, ami amúgy esélyesen tolongani fog a hatàron ha jön a baj, de közben ez a réteg alkotja a szàmodra is làtható és hallható részt jelenleg, addig ezt is fogod làtni, hallani és ebböl fogsz kiindulni. Meg a nép is és azt hiszi, hogy ràér.
Ahogy lett volna idönk technikàt modernizàlni ha nekilàttak volna mellékes olcsó-olcsóbb programként, hogy màra itt legyen, ma is még lenne egy kis idö legalàbb az emberek partnerként történö felkészítésére. Ha ez sem történik meg, akkor úgy fogsz kimúlni, ahogy gondoltad mert akik ott lesznek melletted fikciókban sem igazàn törödtek olyan gondolatokkal, hogy egy robbanàs lökéshullàmàtól bent lerepülö csempe feldarabol a faszba és bent maradnak majd, de ez azért lesz mert le volt szarva a nép. Nem ment el a katona hozzàjuk mesélni a vilàgról katona szemmel, nem ment el a politikus, hogy végre egyszer igazat mondjon nagy dolgokról nekik.
A technikàt elbasztuk, az embereket is el lehet, csak tovàbbra is ugyanúgy kell csinàlni mindent szemléletvàltva, mint eddig anélkül.
A politika vilàgànak az orszàgban fel kell fognia, hogy egy szemléletvàltàshoz az egésznek igazodnia kell, nem pillanatny érdek-pànikból, mert annak az eredménye az eddigi szar.