[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
652
1 814
93
Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád.

Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád

Összegezve, akkor nálad kupleráj volt, van és lesz. Így nem kell gondolkodnod sem és megmarad az energiád.
Pont ilyen emberekre van szükség! Akik ilyen megragadóan értelmes következtetéseket tudnak levonni. Rátok majd építkezhet Kárpátalja! Meg persze Magyarország is! Bíztató a jövő!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Megis mire fel engedelyeznek nekik ilyen tevekenyseget? Es errol total kuss van.
Emelle beteszek egy Washington Post cikket.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 849
18 962
113
Hétvégi, rendszeres családi programok ???
Az állam ne basszon is már a szülők helyett?
Játszható, --drogos-mentes, kötekedő-cigány-mentes- követelőző hajléktalan-mentes-- játszóterek???
Ez nem csak a játszóterekre kellene. Mondjuk ha a rendőr a rendőrőrs ablakán kitraffizás helyett ki is menne dolgozni, az is segítene (egy ismerős faluban (hivalatalosan város) rendszeres gyakorlat).
Gyerekekkel találkozó Európa-, Világ-, Olimpiai-Bajnokok???
És ez azért lenne jó mert? Egyébiránt erre szerintem van lehetősége annak, akit érdekel. Másfelől a bajnoknak dolga-e ez?
Fiataloknak ingyenes egyéni, csapat-sport hétvégék, bemutatók???
Lehetne, bár továbbra is tartom, hogy az állam dolga-e ez? Vagy pár államileg fontos propaganda szportot lehetne tolni agybafőbe, a többi, civil szerveződésű téma meg nem esz tolva? Vagy majd többet adminisztrálnak, mint foglalkoznak mondjuk a karate edzéssel? Vagy simán csak lehúzás lesz belőle. Ugyanis a méretgazdaságosság miatt nem lehet minden kis klubot ellenőrizni.

Az a helyzet, hogy ezek nem az állam feladatai szerintem. Erre vannak a közösségek. A szülők. A sport klubok. Stb.

Ez az igazi gond, mindenben az álam az állam az állam (helyettesíthető az EU-val, mindegy, valami felsőbb hatalom) segítségére várás.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 849
18 962
113
Az állítólagos "siker" --0,2-0,3%" os javulás-- fele spontán meg-lett volna a Covid-zártság miatt... :oops:
Igen, nagyon nagy kedve van az embereknek szaporodni vagy munka nélküliként összezárva, vagy ha a munkahelye megtartásáért a kísérleti vakcinát belövette, akor a "vakcina beadása után a teherbeesést, fél évig legalább kerülni kell" felszólítások mellett, amivel az az orvos kommentálta a dolgot. Illetve aki fapivapir vagy mit kapott, dettó ezt hallhatta.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 849
18 962
113
A hatalmon-maradáshoz szükséges rövidtávú "tűzoltásokon" kívül nyomokban sem látok hosszútávú, társadalmi építkezést a "Nemzeti Politikától/Politikusoktól"!
Melyik politikusoktól látsz ilyet? Mert ha nem az államtól, akkor a politikusoktól várod ugye a javulást. Mint oly sokan, akik beszopták a mi majd megmentünk narratívákat. A politikusok megmenteni nem tudnak, max elveszejteni. Megmenteni magadat kell.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 793
113
Miért kéne a saját stratégiai, nemzeti érdekeik a mi erőművöcskénknek és energiabiztonságunknak alárendelni? Továbbra is szállítanak, és nem különösebben geciztek velünk, de látni kell, hogy 150M saját lakos vagy 10M idegen érdekei közt választva (tegyük fel, hogy a saját érdekeik jól felismerve jól választottak ott) mit kéne tenniük? Jajj csak a magyarok számíthassanak ránk, hadd lőjék a kisebbségeink, és hadd vonuljon fel a NATO határunkra, nehogy a magyar kisemberek azt érezzék, hogy nem számíthatnak ránk!?!?!?
Nem azt mondtam hogy ez orosz szempontból helyes vagy nem, de azért (és ezt határozottan nem neked cimzem a felreértések elkerülése végett) érdemes sokszor kikandikálni nemcsak a nyugati, de az orosz seggből is, mert ugyanúgy lexarnak minket.

Nekem ez lenne a nemzeti minimum. :cool:
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 601
5 245
113
a plussz lakosság plussz pénznyomtatását teszi lehetővé infláció nélkül.
a plusz ingoságok színtén.
sok a fenyő ami nállunk hiányzik. sok a kő ami nállunk hiányzik.
hegyilegeltetésre alkalmas.
ami nállunk hiányzik.
olcsó munkaerőt biztosít. ami nállunk hiányzik.
vízerőmúvek létesítésére alkalmas.
van földgáza és barnaszene.
építőipari nyersanyagokban gazdag.
érckitermelés zajlik mégha nemis hatalmas méretűek a készletei.
sóbányák.

az újjáépítését felzárkoztatását a rekvirállt ukrán állami és oligarcha vagyon bőven fedezné.
a megnövekedett lakosság ft igénye csak hab lenne a tortán.
az összes többi aprópénz (miközben sújos ezer milliárdok...)
mi az értéke egy komplett közműrendszernek?
a GDP hány % val gyarapodna a hazai vagyon. és ez mekkora gdp ugráss lenne (a háborűbanmegszerzett javaki is termelés a katonák termelékenysége)
Elég gáz hogy ezt le kell írni egy felnőtt embernek...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 916
113
Dől a gáz - kifelé.
L0q27gs.jpg
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 851
113
Akkor a sok belpol után egy kis biztpol
Minden elképzelés, amelyik Európát világpolitikai tényezőként látja, Oroszország nélkül, teljesen kivitelezhetetlen. Az usa tudja ezt pontosan és ennek megfelelően mozgatja a bábukat. Amíg az európai döntéshozók, usa bérlistán vannak és nem a kontinens érdekeit képviselik, valamint amíg az usa-t ki nem ebrudalják európából, addig itt minden úgy lesz, ahogy Sam bácsi akarja.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
Nem szeretném én is itt a trollt etetni, de azt azért tegyük tisztába, hogy nekünk most nem érdekünk de iure elfoglalni a Kárpátalját.

Az az optimális, ha egy olyan “szuverén” proxi jön létre, ahol a magyar államalakító nemzet - a ruszin mellett -; a telko-, bank-, média- és nagykereskedelmi szektor magyar kézben, az ipari és a polgári infrával egyetemben, kereskedelmi és védelmi bilaterális egyezményekkel a 2 ország között.

Egy ilyen állam - amire nem vonatkoznak az Eu-s (és egyéb) szabályok és kvóták -, felmérhetetlen politikai és gazdasági mozgásteret biztosítana: energia- és ipari termelés, a nem-nyugati gazdaságokkal való együttműködés JV-ken keresztül (akár orosz/kínai/iráni/ÉK-i haditech cégekkel), adózási(!) és kereskedelmi szabadság. A mi kis Luxemburgunk. (Lichtenstein, Monaco, Andorra, San Marino, minden nagyobb országnak van ilyenje).

A Munkácsi/Tiszaháti Nagyhercegség elére az egyik apostoli hercegünket volna illendő ültetni (már legitimista megközelítésben is a szovjet uralom előtt közvetlenül a Magyar Királyság területéről beszélünk); így a világpolitika drasztikus változása esetén (pl EU éspervagy Nato felbomlásnál) egy magyarországi koronázással az “egyesítés” azonnal végrehajtható.

Persze a hütte is jó ötlet, de ebben azért sokkal több van.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 849
18 962
113
Nem szeretném én is itt a trollt etetni, de azt azért tegyük tisztába, hogy nekünk most nem érdekünk de iure elfoglalni a Kárpátalját.

Az az optimális, ha egy olyan “szuverén” proxi jön létre, ahol a magyar államalakító nemzet - a ruszin mellett -; a telko-, bank-, média- és nagykereskedelmi szektor magyar kézben, az ipari és a polgári infrával egyetemben, kereskedelmi és védelmi bilaterális egyezményekkel a 2 ország között.

Egy ilyen állam - amire nem vonatkoznak az Eu-s (és egyéb) szabályok és kvóták -, felmérhetetlen politikai és gazdasági mozgásteret biztosítana: energia- és ipari termelés, a nem-nyugati gazdaságokkal való együttműködés JV-ken keresztül (akár orosz/kínai/iráni/ÉK-i haditech cégekkel), adózási(!) és kereskedelmi szabadság. A mi kis Luxemburgunk. (Lichtenstein, Monaco, Andorra, San Marino, minden nagyobb országnak van ilyenje).

A Munkácsi/Tiszaháti Nagyhercegség elére az egyik apostoli hercegünket volna illendő ültetni (már legitimista megközelítésben is a szovjet uralom előtt közvetlenül a Magyar Királyság területéről beszélünk); így a világpolitika drasztikus változása esetén (pl EU éspervagy Nato felbomlásnál) egy magyarországi koronázással az “egyesítés” azonnal végrehajtható.

Persze a hütte is jó ötlet, de ebben azért sokkal több van.
Na, ez már jobb terv, mint a merjünkkicsiklenni™!
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
A térségben 1 ország maradt le, Szlovákia. Ők eddig az euró hátrányait élvezik. Lehet a mostani válság alatt ez fordul.
Valahogy ők az euróval jobban jártak, mint mi a forinttal! De adja Isten, hogy egyszer már a 350-es szintet ostromolja újra a forint, stabilan! Csak azért nem írtam kisebbet, mert az az exportnak, gazdaságnak már nem lenne olyan jó.
Bocsáss meg, hogy én nem az állam, ezzel együtt a megélhetési politikusok és kitartottjaik érdekét, hanem a hétköznapi, halandó emberekét nézem ilyenkor is!
Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy nekik egyre csak szűkül a bevásárlókosaruk! És sajnos nem a minőségi termékek irányába!
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 360
113
Melyik politikusoktól látsz ilyet? Mert ha nem az államtól, akkor a politikusoktól várod ugye a javulást. Mint oly sokan, akik beszopták a mi majd megmentünk narratívákat. A politikusok megmenteni nem tudnak, max elveszejteni. Megmenteni magadat kell.

Örülök, hogy ezek szerint ebben(kiemelt rész) egyetértesz velem, hisz az általad idézett hsz-em alig korábbi előzmény-kritikámban , például:

"...Megértem én, --mert én is a magyar valóság része vagyok--, hogy a magyar társadalom kb. egy évszázad után szeretne látni egy követendő példát, egy tekintélyes politikust, de a SAJÁT ÉRDEKÉBEN észre kell venni annak hibáit, a maga szintjén --egyénileg, család, környezete-- erősnek kell lennie, és a maga szintjén ki KELL javítani azokat!..."

...és:

"...Én a magam részéről a magam szintjein a "hiba-javítást" nyomom..."

...nem először írok erről, nem véletlenül! :hadonaszos:


.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 360
113
Melyik politikusoktól látsz ilyet? Mert ha nem az államtól, akkor a politikusoktól várod ugye a javulást. Mint oly sokan, akik beszopták a mi majd megmentünk narratívákat. A politikusok megmenteni nem tudnak, max elveszejteni. Megmenteni magadat kell.


Amikor a rombolás komoly anyagi kapcsolati és szervezeti támogatásokat kap(NGO-k), akkor
Az állam ne basszon is már a szülők helyett?

Ez nem csak a játszóterekre kellene. Mondjuk ha a rendőr a rendőrőrs ablakán kitraffizás helyett ki is menne dolgozni, az is segítene (egy ismerős faluban (hivalatalosan város) rendszeres gyakorlat).

És ez azért lenne jó mert? Egyébiránt erre szerintem van lehetősége annak, akit érdekel. Másfelől a bajnoknak dolga-e ez?

Lehetne, bár továbbra is tartom, hogy az állam dolga-e ez? Vagy pár államileg fontos propaganda szportot lehetne tolni agybafőbe, a többi, civil szerveződésű téma meg nem esz tolva? Vagy majd többet adminisztrálnak, mint foglalkoznak mondjuk a karate edzéssel? Vagy simán csak lehúzás lesz belőle. Ugyanis a méretgazdaságosság miatt nem lehet minden kis klubot ellenőrizni.

Az a helyzet, hogy ezek nem az állam feladatai szerintem. Erre vannak a közösségek. A szülők. A sport klubok. Stb.

Ez az igazi gond, mindenben az állam az állam az állam (helyettesíthető az EU-val, mindegy, valami felsőbb hatalom) segítségére várás.

Sorolod, hogy Mi Nem, Miért NeM, stb...

Mik a Javaslataid??? :oops:
A "Mi NEM..." nem segít, pont EzT Írom!!!



...és: Mikor egyre nyilvánvalóbb, hogy milyen szintű/súlyú erők vannak a romboló folyamatok mögött, akkor: Nem kellene --esetleg-- jobban támogatni az ezeket ellensúlyozó magán-, családi-, közösségi folyamatokat? Igen, igen, az államnak, aminek a feladata a nemzet és a társadalom létének és fennmaradásának biztosítása!!!

IGEN, igen, igen: az állam feladatának látom, hogy a szabályzók folyamatos változtatásával nehezítse ezeket a romboló folyamatokat, adókkal (...a nagggyon jó Chips-adó) megteremtse az önvédelmi reakciók anyagi forrását, kommunikációs időhöz(...a modernkor leghatásosabb társadalm fegyvere) juttassa az építő folyamatokat is!!

"Kicsit" teret adni az ilyen "felvilágosító" információknak???
Megteremteni a hazai "Párhuzamos=>Túlélő Társadalmat???
...vagy illeszkedjünk be feltétel nélkül a kultúrák harcában a nekünk USA-EU-felajánlott "gyűrődő-zónába"???

"Kösz, Részemről NEM!"


.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 360
113
Igen, nagyon nagy kedve van az embereknek szaporodni vagy munka nélküliként összezárva, vagy ha a munkahelye megtartásáért a kísérleti vakcinát belövette, akor a "vakcina beadása után a teherbeesést, fél évig legalább kerülni kell" felszólítások mellett, amivel az az orvos kommentálta a dolgot. Illetve aki fapivapir vagy mit kapott, dettó ezt hallhatta.

Igen ezeket tudom. Az állítólag "sikeres"-nek kommunikált statisztikai időszak ettől függetlenül benne van a Covid-időszakban! :oops:

...12+ éves folyamat sikereként!
...aminek annyi a társadalmi beágyazottsága --alapja--, hogy a háború --és szinte minden-- miatt gerjesztett média-stresszel fél év alatt sikerült LeNullázni!!!

Az állítólagosan káros(???) "Párhuzamos-Társadalmak" --arab, zsidó kultúra-- átlaga 4,5!!!
A magyar "siker" 1,5 (volt, megint 1,3. körüli) !!!

Ez Viktor alapvető tévedése!!! A magyar --hasonló mintájú, hatékonyságú, hazai viszonyokhoz "átírt"-- párhizamos-társadalom-megoldásra van szükségünk!!!
Pl, egy modern, együttműködő CsaláD, ...
De Gyorsan!!!

.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Valahogy ők az euróval jobban jártak, mint mi a forinttal! De adja Isten, hogy egyszer már a 350-es szintet ostromolja újra a forint, stabilan! Csak azért nem írtam kisebbet, mert az az exportnak, gazdaságnak már nem lenne olyan jó.
Bocsáss meg, hogy én nem az állam, ezzel együtt a megélhetési politikusok és kitartottjaik érdekét, hanem a hétköznapi, halandó emberekét nézem ilyenkor is!
Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy nekik egyre csak szűkül a bevásárlókosaruk! És sajnos nem a minőségi termékek irányába!
Egyetértek. Sajnos sokan elfejtik azt a tényezőt itt hogy a hazánkban lévő multi cégek Főleg német/francia..nyugat európai cégek mindennemű költségeket a bért is a nyugat európai központ felé euróban számolják el. Függetlenül attól hogy a bért idehaza forintban számolják el. Pl az idei bérek kiszámítása 2020 november-decemberében volt. Átlag 360-365 ft euró árfolyamnál. A jövő évi átlag 400-410 ft árfolyamnál várható. Tehát ha az idén pl volt egy átlag 410 ezer ft bruttó fizetés jövőre pl egy 12-15% os emelés után pl 455-475 lesz a bruttó akkor egy 400-410 es átváltásnál mennyi is az euróban számolva. Sajnos "rohadtul" inflálódnak lefelé a bérek vásárló értéke. Lehet itt örvendezni jövőre ha nem változik az árfolyam valamilyen csoda folytán 390 alá nem megy, akkor sajnos a jövő évi átlag 15-25% os bérinflációt be kell nyelni a dolgozóknak. Függetlenül attól hogy jövőre jóval magasabbak lesznek az átlag bér fejlesztések. Tehát a magas árfolyam nagyon nagy kockázata együtt a bérinflációval hogy egyre több munkavállalót fog ösztönözni a külföldi munkavállalásra.