[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 745
26 199
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Tarjanyi régi jó baloldali hálózati emberként csúsztat. Magyarország Ukrajnába nem engedett át a magyar határon fegyverszállítmányt. Rajtunk keresztül Szlovakiaba, Lengyelországban mindig is lehetet szállítani.

Tehát a kormány azt tette amit mondott.Tarjanyi azt teszi, amit szokott, hergel. Persze okos ő, érdemes meghallgatni, de a manipulációinak nem kell felülni. Érdemes, ahogy mkit nem kritikátlanul Hanem fenntartásokkal hallgatni.
Mintha lett volna egy egészen rövid idő, mikor még egyáltalán nem engedélyeztünk rajtunk keresztül való szállítást semmilyen országba. Ez talán még a nato harccsoportok idetelepítését megelőzően volt így. De erre nem emlékszem pontosan.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Nem vagyok az Édesed! Max anyámnak vagy a barátnőmnek már a feleségemnek se! :cool:

Biztos a sok műtrágya is mérgezi a földet....ez kábé hasonló baromság, minthogy az akksigyárral földeket akarnak mérgezni.

Hány néger dolgozik autogyárban? Max. Brüsszelben. 95%-ban magyarok és az átlagnál jobb pénzért.Mondjuk 5-10% határon túli magyar attól függ hol fekszik. Külföldi alkalmazottból a legtöbb német nem ukrán -néger. Nem a GDP a fontos, hanem a melosok, mérnökök magasabb bére, a több állami bevétel, amiből az ország többet tud elosztani. Nézd meg az autóipari központok környékét mennyit fejlődtek, hogy húzzák fel a többi, akár szolgaltatószektort is. Blöffre, hazugságra ne legyünk saját magunk ellenségei. Aztán majd kiröhögnek, akik szítják a hangulatot és elviszik magukhoz a beruházást.

Nem azt mondom nem kell a környezetvédelmi szempontokra figyelni, nagyon is!! De ne legyünk balekok!!!
Ez egy jó mondat. Az egyensúlyra kell nagyon odafigyelni.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Nem, a mezőgazdaságot meg kell tartani. És azért viszi a pénzt, mert te is,meg a politikusaink is úgy állnak hozzá, hogy az valami ilyen kapágataparaszt szerű izé.


Az a pár hektár föld sokezer munkahelyet generált a rendszerváltásig, sok ezer munkahelyet tudna ma is generálni. Persze nem önmagában, hanem akkor, ha elkezdenénk újra pl mezőgazdasági kutatásra költeni. Tudod, nemesítés, termésátlag, beltartalom növelése, adabszurdum ilyen furcsaságokkal megspékelve mint GMO.
Csak ez a sokezer munkahely nem alulképzett ukrán, meg távolkeleti munkást jelentene, hanem egyetemi végzettségű kutatókat.
És nem filléres szarokat lehetne exportálni, hanem konkrétan minőségi vetőmagot. Mondjuk olyat, amivel a klímaváltozás mellett is lehet termelni.


Egyikben sem, de
1. Ez egy akkumlátor gyár.
2. Összesen nem dolgoznak 100 ezren az autóiparban. Szóval nem tudom mire érv, h ott mi van.
Most mondjam erre, hogy a krió sormunkájának meg bsc a minimum beugrója? Ugyanúgy nem fog semmit mondani egy akugyárról.
A gödi samsung már inkább. Na oda a legótvarabb ukrán munkásokat hozzák, kvázi éhbérért.


Mármint a gdp növekedésnek. Mert a bérek vásárlóértéke így 30 év után ismét kezd a 85ös fele visszacsúszni. Amit úgy 2015re ért el.


A vas és az acél országa leszünk elvtársak, hiába nincs se vasunk, se szenünk, se energiahordozónk!


Még az autógyárak egészére se igaz, Kecskeméten pl örülsz ha nettó 200at kapsz a soron, az autóipar egészére végképp nem, de a szitu az, hogy még mindig akkumlátor gyárról beszélünk, és a samsung se híres a jó fizukról.


De a gdp a fontos, hiszen adókedvezménnyel hozza ide az ukránt. Ebből se állami bevétel, se melós bérek nem lesznek.



Ez esetben talán magyarázd el, hogy amikor a kommunisták igen tudod azok, ennél kisebb vízkivétellel járó bányászatot leállították, mert katasztrófálisan elkezdett csökkenni a talajvíz szintje, akkor itt és most milyen szempontokra figyelt oda bárki is?

Mert nem a két szép szemünk miatt hoz ide akugyárat korea meg kína, hanem mert már az ottani lakosság torkán se képes ezt leverni. Ezek után kb szted mennyire lehet környezetpusztító?
Véleményem szerint, itt elsősorban a hallatlanul lerövidült logisztika és a Made in EU felirat a döntő szempont.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113

Apáti az akkumulátorgyárról: csinálják meg Kínában, nekünk nem fog hiányozni​

Ügydöntő népszavazást kezdeményez a Mi Hazánk Debrecenben​

 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 546
113
Mert tudatlan vagy és érzelmileg elfogult. Schiffer azt mondja, amit hallani akarsz, Puzsér meg ragaszkodik a valósághoz. Puzsér stílusát lehet nem szeretni, de jókat szokott mondani. Jobban jársz ha inkább rá figyelsz.

Amikor semmilyen érvet nem tudsz felhozni az állításod mellett, akkor neki állsz személyeskedni. A magadfajta egyszerű ember csak ennyire képes.
Nem tiltja meg senki, hogy leírd Schiffer téves állításait, hogy mi tudatlanok megismerjük az igazságot.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Ki
+ De hogyan is várhatunk ilyen intézkedéseket egy olyan államtól mely több mint 15 éve aktívan tesz a balatoni nádvágás tönkretételéért ? Nádvágás helyett a betegségek pusztítják a nádast, amit most már leégetni kéne, de erről ne is álmodjunk. Az államot csak az érdekli ami pénzt hoz. Így hát sok tonna foszforban gazdag etető anyagot dobnak a balatonba minden nyáron, a nádas már képtelen tisztítani, a nádasban ívó halaknak az ívási helye megszűnt, a víz hőfoka kedvezőtlen, így hát nem is szaporodnak a pontyok pl.... de milyen kurva jó biznisz lett így a halastavakban történő utánpótlás tenyésztése! Még az EU-t is fejhetik ezért.


Na ez a valóság aranyoskám. Miért legyen nádas meg hal, ha a nádas helyén Szíjjártó luxus yacht kikötőt vehet, ha szállodát építhetnek, ha halastavakban gyárthatják a fertelmes ízű szarminőségű halakat, és mindezért támogatásokat vonhatnak le ? Nincsen biznisz a folyóink helyreállításában, így hát a disznó fejű nagyuraink maximum építenek uram bátyjukkal egy két kádat, amiből aztán szárasság esetén elpárolog a víz mint Kaliforniában.
Próbálok finoman fogalmazni a butaságaidra.
Tizenöt éve Bajnai kormány hozhatott olyan rendeletet ami megtíltja a nádvágást a Balatonon. Ezt állítod a tizenöt évvel. Nem néztem utánna, biztos igazad van.
Az hogy ki, mit, mikor égethet azt a hegyi önkormányzat a rendelkezések szerint határozza meg. Lehet számonkérni a helyi önkorikat.
Milliós horgásztársadalom tetteiért(foszforban gazdag etető anyag) számonkérni az aktuális kormányzatot még minimum kisdobos szint.
A többi része a hszednek nettó személyeskedő és hangulatkeltő hangulatkeltés!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Mindenki kva zöld, de emlékeztek az I. Negy Kovid-lezárás előtti napon milyen sor állt az IKEA előtt, hogy még gyorsan megvehessék a Vejnemöjnen evőeszköztartót? Ha van környezetpusztító cég, hát az IKEA az. A cég történelméről ne is beszéljünk, mert nem csak a németeket nem szabad arról kérdezni, h a nagypapájuk mit csinált és miért él Argentínában, az IKEA alapításának körülményeit és az alapító pártkötődését se firtassuk. Aztán NDKs politikai foglyok ingyen-munkájával készültek a pökki polcok, de már ezt se firtassuk. Most biztos már megváltoztak, nézd, szivárványos táska, vegyünk gyorsan! És miért is nem élünk olyan jól, mint a svédek?! Ott bezzeg elfogadóak, környezettudatosak, és gazdagok is! Bezzeg itt Mucsán...
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Most nyáron bizonyosodott be véglegesen, hogy Magyarország nagyon rosszul gazdálkodik a vízzel. Több megy ki, mint érkezik be. Ráadásul az is világossá vált, hogy ez jelentős részt éppen a NER következménye - vízgazdálkodás tudatos elhanyagolása és bizonyos területeken a szándékos tönkretétele. Ilyen helyre egy erősen vízigényes gyár telepítése hülyeség.
...
Fuu, nekem nem kenyerem a belpol, de:

  • 2 napja(?) olvastam 1 cikket, hogy a fold mar telitodott vizzel nem kepes tovabb elnyelni, nehol arvizveszely van, Sajo elarasztott egy utat stb. Szoval jon meg azert viz. Nekem ugy tunik, mintha tel helyett esos evszakra valtana az eghajlat a valtozasok miatt.
  • a vizgazdalkodasi halozat, meg szemleletmod a kommunizmus szulemenye. Ez a legtobb komcsi orszagban igy volt, minden folyot leszabalyoztak, amit lehetett termofolde alakitottak a hozamok miatt stb. Max azt lehet felroni, hogy a szakertok jelzesei ellenere keson kapcsoltak, de allitolag valami mar alakul.

Szoval, mivel valtozik a csapadek eloszlasa az idoben, bizony tarozok es tervezett arteruletek stb. kellenek a jovoben de erre van a kornzezetvedelem(?) vagy valamely hasonlo topik, ahol tok jol megirtak a tobbiek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113

Apáti az akkumulátorgyárról: csinálják meg Kínában, nekünk nem fog hiányozni​

Ügydöntő népszavazást kezdeményez a Mi Hazánk Debrecenben​

Bohócok.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 896
113
Próbálok finoman fogalmazni a butaságaidra.
Tizenöt éve Bajnai kormány hozhatott olyan rendeletet ami megtíltja a nádvágást a Balatonon. Ezt állítod a tizenöt évvel. Nem néztem utánna, biztos igazad van.
Az hogy ki, mit, mikor égethet azt a hegyi önkormányzat a rendelkezések szerint határozza meg. Lehet számonkérni a helyi önkorikat.
Milliós horgásztársadalom tetteiért(foszforban gazdag etető anyag) számonkérni az aktuális kormányzatot még minimum kisdobos szint.
A többi része a hszednek nettó személyeskedő és hangulatkeltő hangulatkeltés!

Akkor én is finoman fogalmazok. Az Állam nem = FIDESZ. te szerencsétlen. A lényeg az hogy az állam, bárki is volt hatalmon, ugyan azt tette, teszi már legalább 15 éve. Enne köszönhetően megszűnt a nádvágás, a betegségek évről évre nagyobb foltban ölik ki a nádat..etc

Én itt élek a Balaton egyik legnagyobb nádasa mellett gyerekkorom óta úgyhogy kicsit jobban ismerem ezt nálad aki fanboykodik mert úgyvélted hogy naccságos pártodat sérteni merészeltem. És nem nem az "önkorikon" múlik hogy milyen etető anyagot forgalmaznak a horgászboltok.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and hunter85

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 721
3 813
113
Akkor én is finoman fogalmazok. Az Állam nem = FIDESZ. te szerencsétlen. A lényeg az hogy az állam, bárki is volt hatalmon, ugyan azt tette, teszi már legalább 15 éve. Enne köszönhetően megszűnt a nádvágás, a betegségek évről évre nagyobb foltban ölik ki a nádat..etc

Én itt élek a Balaton egyik legnagyobb nádasa mellett gyerekkorom óta úgyhogy kicsit jobban ismerem ezt nálad aki fanboykodik mert úgyvélted hogy naccságos pártodat sérteni merészeltem. És nem nem az "önkorikon" múlik hogy milyen etető anyagot forgalmaznak a horgászboltok.
Nem cáfoltad amit mondtam, csak személyeskedsz. Ennyit rólad.
Az etetőanyag meghatározása és hatása, alkalmazása horgászatban lehet egy vita tárgya, ám nem meghatározó a Balaton bioszférályában .
Ennyi .
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Svájc mióta demokrácia? A világ lopott vagyonának raktára, ebből élnek jól, ha ez nem lenne akkor egy pici pont lenne a térképen.
Vagy zsoldosok lennének mint több száz évig, éppen ki fizetett többet a szolgálatért. Mint nehéz gyalogosak sokáig királyok is voltak igazi sztárok mindenki őket akarta persze kurva sok pénzért!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Fuu, nekem nem kenyerem a belpol, de:

  • 2 napja(?) olvastam 1 cikket, hogy a fold mar telitodott vizzel nem kepes tovabb elnyelni, nehol arvizveszely van, Sajo elarasztott egy utat stb. Szoval jon meg azert viz. Nekem ugy tunik, mintha tel helyett esos evszakra valtana az eghajlat a valtozasok miatt.
  • a vizgazdalkodasi halozat, meg szemleletmod a kommunizmus szulemenye. Ez a legtobb komcsi orszagban igy volt, minden folyot leszabalyoztak, amit lehetett termofolde alakitottak a hozamok miatt stb. Max azt lehet felroni, hogy a szakertok jelzesei ellenere keson kapcsoltak, de allitolag valami mar alakul.

Szoval, mivel valtozik a csapadek eloszlasa az idoben, bizony tarozok es tervezett arteruletek stb. kellenek a jovoben de erre van a kornzezetvedelem(?) vagy valamely hasonlo topik, ahol tok jol megirtak a tobbiek.
A tavalyi asszályban kiszáradt ásót kutamba mostanra lett érzékelhető kb egy gyűrűnyi víz. Kb 9-10 gyűrűs kút. Nagyon lement a talajvíz szintje és ezen a sok eső illetve belvíz sem segített ezidáig. Ahhoz a belvíznek egy két hónap alatt le kéne szívárognia a mélyebb rétegekbe, amik jelentős vízhiánnyal küzködnek.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 440
113
- tudott Magyarország a területén átmenő nagybani bolgár fegyver-és lőszer szállításokról, és Orbán hazudott a népnek (ne azt figyeljétek amit mondok hanem amit teszek szellemében)
Semmi ilyesmit nem vállaltunk. Annyit vállaltunk, hogy tőlünk nem fog direkt ukrán területre fegyverszállítás menni. Ment? Na látod.
- nem tudtunk róla, és ennyit ér a hazai titkosszolgálati munka.
Mit érdekelné a titkosszolgálatot? Nem ütközik nemzeti érdekbe az, hogy a légtéren átvitték a lőszert.
NATO-NATO szállítás meg lazán mehet. Ezeket egyezmények is biztosítják.
Az amerikai és egyéb NATO csapatok is rajtunk keresztül furikáztak egész nyáron a románokhoz. Semmi dolgunk nincs ezzel.
Mintha lett volna egy egészen rövid idő, mikor még egyáltalán nem engedélyeztünk rajtunk keresztül való szállítást semmilyen országba. Ez talán még a nato harccsoportok idetelepítését megelőzően volt így. De erre nem emlékszem pontosan.
Nem volt ilyen.
A területünkre nem kértünk a NATO csapatokból. Aztán végül lett NATO kötelék, de csak hazai vezetéssel, korlátozott mozgástérrel.
Nézd meg, hogy a többi keleti határ országban milyen csapatok, és milyen vezetéssel vannak!
As of October 2022, the eight battlegroups are composed of the following Allies:

Host nation: Bulgaria
Framework nation: Italy
Contributing nations: Albania, Greece, North Macedonia, Türkiye and the United States

Host nation: Estonia
Framework nation: United Kingdom
Contributing nations: Denmark, France and Iceland

Host nation: Hungary
Framework nation: Hungary
Contributing nations: Croatia, Italy, Montenegro, Türkiye and the United States

Host nation: Latvia
Framework nation: Canada
Contributing nations: Albania, Czechia, Italy, Montenegro, North Macedonia, Poland, Slovakia, Slovenia and Spain

Host nation: Lithuania
Framework nation: Germany
Contributing nations: Belgium, Czechia, Luxembourg, the Netherlands and Norway

Host nation: Poland
Framework nation: United States
Contributing nations: Croatia, Romania and the United Kingdom

Host nation: Romania
Framework nation: France
Contributing nations: the Netherlands, North Macedonia, Poland, Portugal and the United States

Host nation: Slovakia
Framework nation: Czechia
Contributing nations: Germany, the Netherlands and Slovenia