[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 362
113
.

..."belefutottam" egy szemléletes példájába annak, hogy mi is ez a "...de mi vagyunk a kisebbik rossz!" mentalitás által nyújtott "siker", összehasonlítva a nemzetközi eredményekkel:

Előzmények, röviden: egy végzett főiskolások/egyetemistákból "összejött" csapatból a finnek(kormány) 2014-ben össszeállítottak, elindítottak egy teljesen hazai tulajdonú céget, és kb. 2,5 millió $ EU-pénzből önállóan kifejlesztettek és gyártanak felderítési célokra is alkalmas kb. 85 kg-os SAR-radaros műholdat!



Bizony!. Azóta már anyagilag is stabilak, több száz milliós tökebefektetésen vannak túl. Eddigi 21 műholdjukbol azt hiszem 16 működik, az első pár teszt-sat dölt ki eddig, a következő műholdjaikat pedig a SpaceX viszi fel meg idén. És ugye $17m-ért adták át "egynek" a használatát az Ukránoknak.


Tehát nem 49%-os finn+xy-nemzet Űr-LEGO-cégéről van szó, hanem a finnek által nulláról létrehozott vállalkozása által saját, önállósan kifejlesztett, és legyártott felderítő-műholdról, aminek a hozzáférhető információk szerint NINCS a tevékenység blokkolására képes tulajdonosa és ilyen súlyú külföldi fődarabgyártója SEM!!!

Most sírva fakadjak???

Neeem, nem szabad, hiszen most készül a harmadik, negyedik (?) teljesen magyar, önálló fejlesztésű és készítésű, 10x10 centis/1 az az egy kg-os Cube-Sat.
Sikeeer, nem szabad telhetetlennek lenni, hisz már tervezzük --asszem'-- a dupla Cube-Sat-ot, ami 10x20 centiméteres és 2 azaz KETTŐ kilogram!!!
A finneké --2014-ben kezdve-- 85 kg, és szemmel láthatóan bőven "tudja, amit tud" !!!


"Mertünk nagyot álmodni!!!" ?????

Nincs több kérdésem, köszönöm a válaszokat, a türelmed!




"Köszönöm" Viktornak is!
:(
:(
:(
:(
:(



Ízlelgessük: ordító 2 azaz kettő kilogrammos Cube-Sat "siker" és vele szemben egy "csendes", 85 azaz nyolcvanöt kg-os valós katonai-felderítési célra alkalmas saját fejlesztésű és gyártású finn műhold!!!


Nekünk nemcsak a kommunistából jut a selejt, hanem a "Nemzeti" oldalból is ???

Mi a "Lónak-A-Távmásolója" van ezen a "szemétdombon"???

Ez lett az eredménye "Nemzeti-Napközisünk" kétharmadainak!
Ez lett az eredménye általa biztosított politikai biztonságnak, a kiküszöbölt politikai verseny-helyzetnek!

Íme kb. összefoglalva:
az 1-2 média-kiemelt témán kívül szinte minden területen a SEMMI-közeli, és/vagy rövidtávú látszateredmények!
... + : a többi területen elért csak látszat-sikerek, az évi 100-150 média-milliárddal "megerősítve"!!!

El kellene kezdeni már végre VALÓBAN dolgozni! :hadonaszos:

.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Szeretem ezeket a lazára vett vádaskodásokat.

"...A szerző szerint a két állam vezetője egyaránt gyengíti a kisebbségek jogait és korlátozza a média szabadságát..."

Hogy a törököknél nem jó kurdnak lenni az nem vitás. Ellenzékinek sem biztos, hogy fenékig tejfel az élet, ahogy az is nézőpont kérdése, hogy nálunk korlátozzák-e a média szabadságát. Habár a blogok és online média korában ez idehaza már nehezen értelmezhető.
De már bocsásson meg a világ, nálunk mi van a kisebbségek jogaival? Ki korlátoz és mit?
Talán eltévesztették a házszámot, mert ahol aggályos a kisebbségek helyzete, az Szlovákia, Románia és legfőképp az új liebling Ukrajna.
De sebaj, minket lazán összemosnak akárkivel.

A legközelebb mivel jönnek majd? Hogy fizessünk kártérítést a fekete rabszolgák leszármazottainak?

Lehet érdemes elolvasni az eredeti cikket:


Az újság amúgy konzervatív újság. És a cikk egy magánvélemény. És nem kizárásról ír, hanem felfüggesztésről. Felsorolja az érveket, hogy hol sérti meg Mo és To a NATO alapelveit. Az hogy megnevezi a kisebbséget arról a két országot összemosva, általánosságban ír, más dolgokkal együtt véve, és nem feltétlenül a klasszikus kisebbséget érti alatta:

"Both have cracked down on dissenting minority voices, politicians and activists, and nongovernmental organizations."

Törökországot nem ismerem - de sejthetem milyen, de Magyarországon a média brutálisan korlátozva vagy inkább elnyomva van.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 178
113
de Magyarországon a média brutálisan korlátozva vagy inkább elnyomva van.
Azért ez nem jön át a mindennapokban. Idehaza mindenkinek megvan a maga szócsöve, amin keresztül tud szólni az övéihez.
És nálunk még a klasszikus karaktergyilkolászás sem dívik olyan szinten, mint az angolszászoknál most csúcsra járatott eltörléskultúra hívei által.
Arról nem is beszélve, hogy a kisebbségek további köreinek utólagos, önkényes definiálása alapján korlátozásokra hivatkozni megintcsak inkább offenzív és amúgy jól rímel a politikai nárcizmus sértődéskultuszára.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 922
93
Régen is szerettek ám minket. Pedig hol volt még akkor "keleti nyitás":


Semmi sem változott 20 év alatt.
ha már keleti nyitás
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
Ia6e7PIPt-k.jpg


"A magyarországi újságírók kongatják a vészharangot az ukrajnai kárpátaljai térségben megkezdett nagyarányú magyar mozgósítás miatt. Az elmúlt napokban a katonai nyilvántartási és besorozási irodák szolgálatot teljesítettek nyilvános helyeken, g és háztól-házig körözéseket hajtottak végre idézéssel Beregszász városában, Nagyszőlősvárosában és Szürte faluban. A települések a szórványmagyarság kompakt lakóhelyei, amelyek aránya a helyi lakosságon belül 30-50%."

(Tisztelt modi, ha nem találod idevonatkozónak, és az ukrán topicba raknád át, kérlek inkább töröld. Köszönöm!)


Remélem mind az első harcérintkezésnél Orosz fogságba esik,egy karcolás nélkül.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
Az orosz-ukrán háború inkább az eszkaláció, és ne adj' Isten vh felé halad, ahogy ismét egy fordulóponthoz érkeztünk az összeurópai tank donációval... Nagyon rossz hír ez, mert ahogy mennek a nato tagországok páncélosai keleti irányba, az oroszok biztos nem fogják karba tett kézzel megvárni, hogy kijussanak a frontra, hanem nyugat ukrajnában, közvetlenűl a határnál fognak akciózni... Beláthatalanok a következmények.. Csak a háborús hisztériát látni nyugaton, és minket már démonizálnak egy ideje, meg hazugságokat is terjesztenek, szóval ember legyen a talpán aki tudja mi lenne a következő helyes lépés..




Valamelyik úniós pénzből venni pár tucat Iszkandert Putyintól,röntgen jellell az orrkúpján,mi más?
Mennyi idő alatt is ér Brüsszelben egy olyan?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113
Ne nyígjatok az államadósságon,úgysem lehet kifizetni,az nem azért van,ha fejre állunk is annyira el leszünk adósítva,hogy csak vegetáljunk.
Minket, I'll az egész régiót csak gazdatestnek néznek/tartanak,tök mindegy, hogy mennyi nem lesz kifizetve sosem.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 351
35 209
113
Közvetve magyar vonatkozású hír: románoknak sem tetszik az új ukrán kisebbségi törvény és ők is verik az asztalt a módosításáért.


Az ukrajnai románok a 2001-es népszámlálás alapján a második legnagyobb kisebbség az oroszok mögött, számuk 400 ezerre tehető, igaz, több mint felük moldvainak vallotta magát.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Látod, hogy 57mm-es, és a nyugatiak is éppn az IFV-k 30mm-es lövegéne növelésén gondolkodnak, de nem a 105-ös vagy nagyobb űrméret feltámasztásán. A kérdés, hogy hol akarod bevetni a fegyverzetedet. Nyugat és közép európában a nyugati teorikusok mániákusan távoltartják magukat a polgári lakosság védelme érdekében a városi harctól. Európa urbánus vidék. A honvédségnek doktrína kell, hogy akarja az ország vezetése bevetni. Nos nem érdekszféra ukrjana, oroszország, meg közel-kelet, az kvázi ahol meghalhat X ezer ember, ahol bedozerolhatnak lövészárkokba 10 ezreket, mint az amcsik Irakban vagy éppen Líbiában sem szükséges mindig precíziós támadásokat intézni.
Szerintem ezért nem értük egymást. Én a katonapolitika, és doktrína után probálom a honvédség bevetései körzetinek megfelelően alakítani a fegyverzetet, ezért jutok más eredményekre.

OFF

Tavaly én kérdezgettem, hogy hol vannak Putyin ágyúi, tényleg lemaradtak volna a gyorsan előre törő csapatok mögött? 1 hónapig hallgattam, hogy hát tán nem képzelem, hogy a cár szét fogja lövetni Kijevet vagy Harkovot, értsem meg, hogy ezek a városok számukra fontosak, ezek -akik ott laknak- a testvéreik.
Egy hónapig kellett ezt hallgatnom, amíg Harkiv valszeg tisztán oroszok lakta paneltömbjébe becsapódott az első GRAD sortűz keletről. Azóta már kevésbé fontos a két jómadárnak, hogy a városokat kímélve harcoljanak. (Egyik sem jobb, ne hogy valaki ukrán topicot csináljon nekem itt, úgy is terveztem oda írni, itt nem kell a pártoskodás. Csak jelezni szerettem volna, hogy ez a "európai hadszíntér urbánus és a teorikusok ezért távol tartják a városoktól a háborút"... Bocsi, Szarajevó. Csak hogy ne mindig az aktuális háborúra mutogassunk, hanem egy jól dokumentált, kellően feldolgozott konfliktust. Bocsi, Groznij. Csak hogy a másik oldalról is hozzak példát. Bocsi, Aleppó, Rakka, Moszul, csak hogy a világ más tájairól is hozzak példát.)
Elfogadom, hogy te más hadszíntérrel számolsz, ha Románia megtámadna minket, vagy mi akarnánk kicsit szűkíteni valamely felebarátunk szabadságát és jogköreit... Vagy ha simán átgázolnak az oroszok egy összeomló Ukrajnán és mégis kitörne az orosz-NATO háború...
Én elfogadom, hogy a felsoroltak közül bármelyik bekövetkezne, te más hadszíntérrel számolsz és lakott településeket elkerülve zajlana a konfliktus... szimplán nem értek veled egyet. Csak egyszerűen más a véleményem, hogy mennyire lesz kulturált meg európai normákat betartó és nagyon felvilágosodott ez az új háborúnk, amit szokás szerint megint elénk fúj a szél, ahogy a történelem minden évszázadában egyet biztosan elénk sodort...

ON
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 518
113



Biztos ők az orkok....
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 028
66 485
113
Azért ez nem jön át a mindennapokban. Idehaza mindenkinek megvan a maga szócsöve, amin keresztül tud szólni az övéihez.
És nálunk még a klasszikus karaktergyilkolászás sem dívik olyan szinten, mint az angolszászoknál most csúcsra járatott eltörléskultúra hívei által.
Arról nem is beszélve, hogy a kisebbségek további köreinek utólagos, önkényes definiálása alapján korlátozásokra hivatkozni megintcsak inkább offenzív és amúgy jól rímel a politikai nárcizmus sértődéskultuszára.
Plusz a NATO milyen alapon szól bármihez ami nem katonai téma?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 941
113
"Evenimentul Zilei Vadai Ágnest idézve azt írja ..."

"A kormányfő jellemezte Magyarország mostani helyzetét azzal kapcsolatban, hogy meddig lehet ellenállni a háborúba való bevonódással szemben: ütnek, vernek, rúgnak, harapnak. Mint mondta, a külföldről finanszírozott baloldal a háború pártján áll."
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
764
1 898
93
Mi lesz Ukrajna helyén ilyen állapotokkal ?
Ha egyszer nyugalom lesz, valószínűleg ott is a bevándorlás lesz a "megoldás" a népességi gondokra. Nagy kérdés, hogy mi marad Ukrajnából, mennyi ipari, bányászati területet fognak veszíteni. Akárhogy is nézem, az oroszokat nem hiszem, hogy ki tudják nyomni az annektált területekről. Egyszerűen akkora arcvesztés lenne nekik, hogy ezt tűzzel-vassal is, de nem engedhetik. A kérdés, hogy egy második Korea lesz, vagy sikerül valami békeszerződést tető alá hozni. Jövőre választások az USA-ban, még ott is megfordulhat a szél. Kinti rokonok szerint (korábbi Trump szavazók) sokan le akarnák váltani Bident, de már nem akarnak Trumpra szavazni. Kéne egy komolyabb republikánus jelölt.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 941
113
A kettőt egyben olvassátok!

Orbán:
"A beszélgetés fő témája az orosz–ukrán háború volt, és Rod Dreher szerint a miniszterelnök azt mondta: A NYUGATNAK MEG KELL ÉRTENIE: PUTYIN NEM ENGEDHETI MEG MAGÁNAK AZT, HOGY VESZÍTSEN, AMENNYIBEN A JÖVŐ ÉVBEN ÚJRA AKARJA VÁLASZTATNI MAGÁT. Hozzátette azt is, hogy szerinte Oroszország a NATO ukrajnai jelenlétét se hagyhatja jóvá, de közben arra nincs elég erejük, hogy elfoglalják Ukrajnát, vagy egy bábkormányt helyezzenek az élére. Ezért, Orbán Viktor szerint Oroszország célja most az, hogy egy „kormányozhatatlan ronccsá” változtassa Ukrajnát, és ez sikerült is.

„Most olyan, mint Afganisztán. Senkiföldje” – mondta a miniszterelnök Ukrajnáról a The American Conservative újságírója szerint. Hozzáfűzte azt is, hogy szerinte az idő Oroszország oldalán áll, és ők bármikor tudnak újabb embereket behívni a hadseregbe, miközben az ukránoknál fogy az emberanyag – és senki sem tudja, mi lesz, ha teljesen kimerülnek.

Nagy bajban, nagyon nagy bajban vagyunk – mondta Orbán Viktor a Nyugatról beszélve, majd azt is hozzáfűzte: ha Oroszország tavaszi hadjárata sikeresnek bizonyul, akkor a NATO azzal a kérdéssel nézhet szembe: hajlandó-e a saját katonáit a háborúba elküldeni. Orbán Viktor hozzátette: nem gondolja, hogy az amerikaiak ezt fontolgatják, de egyre több európainak jut eszébe, holott az ő országaik mennek tönkre akkor, ha a háború tovább eszkalálódik. Háborúban állunk, atomfegyvereket is bevethetnek – mondta

Rod Dreher szerint a beszélgetésnek ezen a pontján az újságírók meg is kérdezték Orbántól: tényleg komolyan gondolja-e azt, hogy a NATO katonái összecsaphatnak az oroszokkal Ukrajnában. A miniszterelnök erre azt mondta: ma még ez őrültségnek tűnhet, de a közelmúlt fejleményeit nézve szerinte nem lehet kizárni. "

"Mint mondta, az, hogy ki áll háborúban a másikkal, az nem nyilatkozatok kérdése. Leszögezte: egyértelmű, hogy egy ország felfegyverzése és költségvetésének segítése egyértelműen azt jelenti, hogy egy állam benne van a háborúban."
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
OFF

Tavaly én kérdezgettem, hogy hol vannak Putyin ágyúi, tényleg lemaradtak volna a gyorsan előre törő csapatok mögött? 1 hónapig hallgattam, hogy hát tán nem képzelem, hogy a cár szét fogja lövetni Kijevet vagy Harkovot, értsem meg, hogy ezek a városok számukra fontosak, ezek -akik ott laknak- a testvéreik.
Egy hónapig kellett ezt hallgatnom, amíg Harkiv valszeg tisztán oroszok lakta paneltömbjébe becsapódott az első GRAD sortűz keletről. Azóta már kevésbé fontos a két jómadárnak, hogy a városokat kímélve harcoljanak. (Egyik sem jobb, ne hogy valaki ukrán topicot csináljon nekem itt, úgy is terveztem oda írni, itt nem kell a pártoskodás. Csak jelezni szerettem volna, hogy ez a "európai hadszíntér urbánus és a teorikusok ezért távol tartják a városoktól a háborút"... Bocsi, Szarajevó. Csak hogy ne mindig az aktuális háborúra mutogassunk, hanem egy jól dokumentált, kellően feldolgozott konfliktust. Bocsi, Groznij. Csak hogy a másik oldalról is hozzak példát. Bocsi, Aleppó, Rakka, Moszul, csak hogy a világ más tájairól is hozzak példát.)
Elfogadom, hogy te más hadszíntérrel számolsz, ha Románia megtámadna minket, vagy mi akarnánk kicsit szűkíteni valamely felebarátunk szabadságát és jogköreit... Vagy ha simán átgázolnak az oroszok egy összeomló Ukrajnán és mégis kitörne az orosz-NATO háború...
Én elfogadom, hogy a felsoroltak közül bármelyik bekövetkezne, te más hadszíntérrel számolsz és lakott településeket elkerülve zajlana a konfliktus... szimplán nem értek veled egyet. Csak egyszerűen más a véleményem, hogy mennyire lesz kulturált meg európai normákat betartó és nagyon felvilágosodott ez az új háborúnk, amit szokás szerint megint elénk fúj a szél, ahogy a történelem minden évszázadában egyet biztosan elénk sodort...

ON
A második világháború idején mindkét fél feladta Párizst. Róma sem szenvedett a bombázások miatt, Sok-sok példa van (és ellenpélda is), Nyugat európa szerint a városok amiket felsoroltál nem tartoznak európába. Még Szarajevo is csak-csak, de ott a szerb!!! tüzérség és nem a nyugati bombázás miatt lett romos a város. Ja és Jugo háború, gyakorlatilag alig érte találat a városokat (a katonai létesítmények, az erőművek és a kínai követséget igen) de ez más tészta, tehát ergo a polgári lakosságot csak marginális veszteségek érték. (Egyébként Kijevben is). Egyébként nem vagyok biztos, hogy szófia, bukarest, vagy budapest szintén nem teljesen eruópába tartozna a nyugat szemében. (Hiszen faszt vagyunk európaiak, mikor kipcsakok vagyunk, nem a finnek a rokonaik, hanem a törökök stb. :-(
Ez a demokráciákat persz nem gátolta meg, hogy pld. iraki katonák 10 ezreit dózerálják be pld Kuvait mellett az Iraki háborúban stb.