[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 374
8 950
113
Vona Ötpont Gábor egy jól fésült, disztingvált zsúrfiú lett. Ebben a szerepben vélte megtalálni a megélhetését. Ha neki így jó, legyen. De ez az irománya, őszintén szólva egy kalap szar volt. Többször kért elnézést Orbán és a magyar nemzet tettei miatt az ukrán baromtól, mint ahányszor számonkérte volna, ezt a végtelenül primitív, ész nélkül vádaskodó. hazudozó kirohanást. Mindent elmond egyébként Vona teljesítményéről, Hont cikke.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Mert egyébként ott áll mögöttünk legyőzhetetlen magyar sereg & hadiipar, a hatalmas pénzügyi tartalékok, és a Kárpát-medencét teleszülő magyar nők tömege hogy arcoskodjunk..

Nem, de az ukrán (vagy cigány) csak feljogosítva érzi magát még pimaszabb viselkedésre az ilyen alázkodó dörgölőzéstől.
Nézd meg az egész műsort, amit leadtak az elmúlt 1 évben. Semmit sem szabad adnunk Ukrajnának, főleg fegyvert nem.
Ha a német ellopja a nekünk szánt tankokat szerződést szegve, akkor tegye, beleegyezni nem szabad.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 269
93
Einstand?
Minél több ilyen megnyilatkozást olvasok, hallok, annál inkább rettegek, hogy ezek az őrültek mit fognak csinálni, és reménykedem, hogy az oroszok hamar győznek, ami elindítja ennek az idióta euroatlanti elképzelésnek a teljes bukását.

Vona Ötpont Gábor egy jól fésült, disztingvált zsúrfiú lett. Ebben a szerepben vélte megtalálni a megélhetését. Ha neki így jó, legyen. De ez az irománya, őszintén szólva egy kalap szar volt. Többször kért elnézést Orbán és a magyar nemzet tettei miatt az ukrán baromtól, mint ahányszor számonkérte volna, ezt a végtelenül primitív, ész nélkül vádaskodó. hazudozó kirohanást. Mindent elmond egyébként Vona teljesítményéről, Hont cikke.
Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet írok vele kapcsolatban, de Filatov hányadékára tényleg csak az ír ilyen választ, aki Terry Blackkel járt egy helyre bulikázni...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 927
18 397
113
326417244_3328766010723358_5557093258471008538_n.jpg
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 927
18 397
113

Tarjányinak alapvetően igaza van. Ez már egy valamiféle háborúban állás az oroszokkal. Na ebből kell kimaradni, ameddig lehet, a végsőkig biztosan nem, de ameddig lehet, maradjunk ki.
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
517
1 446
93
Azért ez a folyamatos panaszkodás, "sírás és fogaknak csikorgatása" is kicsit -nekem- érthetetlen. Nem azt mondom, hogy minden szép, minden jó, minden tökéletes, de:

Belátható időn belül beérkezik a megrendelt haditechnikai eszközök nagy része. Ezzel nem csak szinten tartás történik meg, hanem olyan képességek épülnek vissza, amiket évtizedekkel ezelőtt elvesztett a Magyar Honvédség. Ráadásul az elérhető legmodernebb eszközök közé tartozó típusokkal, és nem elhanyagolható módon részben hazai hozzáadott értékekkel.
Lehet, hogy ez egyeseknek "szar", lehet, hogy kevés; de ez a realitás.
Mint ahogy az is realitás, hogy ha beérkezik minden eddig megrendelt felszerelés már önmagában meghatározó haderő lesz, amely' a kijelölt feladatát el tudja látni, azaz senkinek ne érje meg megtámadni az országot, és ha valóban úgy is van, hogy vannak olyan környező országok, melyek hadereje ebben, vagy abban a mutatóban, vagy akár minden mutatóban (van ilyen?) jobb; az még nem azt predesztinálja, hogy megvan a képessége Magyarország megtámadására.

Tekintsük úgy, hogy lassan eljutunk oda, hogy nem mínuszban, hanem nullán vagyunk; le lettek/lesznek rakva az alapok. Innen van lehetőség tovább építkezni. De az már egy másik fejezet lesz.
Én nem látom ennyire rózsásnak a helyzetet: Ukrajnával kezdünk nagyon súlyos összetűzésbe keveredni, (pl. Dnypro polgármestrének minapi kifakadása, hogy menjünk ki a NATO védőernyő alól, és 3 nap alatt elintéznek minket, és ez nem az első ilyen). A mi oldalunkról az összetűzés diplomáciai üzengetések, és gazdasági lépések belengetéséből áll (támogatás megvétózása stb), hiszen ez van az eszköztárunkban. Szigorúan csak a honvédséget érintő részénél maradva a problémának: Ukrajna eszköztárában jelenleg nem csak a diplomácia és a gazdasági lépések vannak. Az ő oldalukról ezek a nyilatkozatok sokkal komolyabbak, ugyanis egy jelenleg is nagy intenzitású háborút viselő ország, teletömve fegyverrel és tele harcedzett katonával, és működő, összfegyvernemi képességgel, ami egy nálunk összemérhetetlenül erősebb Oo-al küzd már egy éve sikeresen. A magyar közvélemény torkán semmilyen fegyveres konfliktus nem lehetne lenyomni, Magyarországon hál' Istennek nincs olyan (talán néhány kósza idióta kivételével), akik bárkivel is háborúzni akarnának. Az ukrán közvélemény viszont nem ilyen. Már egy éve a háborúban él, nekik csak a "happy finish" lenne, ha Magyarországot a végén felnyársalnák, nem jelentene nekik már egy megrázó pillanatot, egy át nem léphető piros vonalat. És ellenük a Z 2026-os Honvédség sem tudna elrettentő erőt felmutatni. Tehát nemhogy győzni nem, de akkora erőt sem jelentene, hogy Ukrajnának ne érje meg megtámadni mineket. Ez a realitás, és ezért kellene folytatni a programot, és nem üreseket nyilatkozni a semmiről.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Én nem látom ennyire rózsásnak a helyzetet: Ukrajnával kezdünk nagyon súlyos összetűzésbe keveredni, (pl. Dnypro polgármestrének minapi kifakadása, hogy menjünk ki a NATO védőernyő alól, és 3 nap alatt elintéznek minket, és ez nem az első ilyen). A mi oldalunkról az összetűzés diplomáciai üzengetések, és gazdasági lépések belengetéséből áll (támogatás megvétózása stb), hiszen ez van az eszköztárunkban. Szigorúan csak a honvédséget érintő részénél maradva a problémának: Ukrajna eszköztárában jelenleg nem csak a diplomácia és a gazdasági lépések vannak. Az ő oldalukról ezek a nyilatkozatok sokkal komolyabbak, ugyanis egy jelenleg is nagy intenzitású háborút viselő ország, teletömve fegyverrel és tele harcedzett katonával, és működő, összfegyvernemi képességgel, ami egy nálunk összemérhetetlenül erősebb Oo-al küzd már egy éve sikeresen. A magyar közvélemény torkán semmilyen fegyveres konfliktus nem lehetne lenyomni, Magyarországon hál' Istennek nincs olyan (talán néhány kósza idióta kivételével), akik bárkivel is háborúzni akarnának. Az ukrán közvélemény viszont nem ilyen. Már egy éve a háborúban él, nekik csak a "happy finish" lenne, ha Magyarországot a végén felnyársalnák, nem jelentene nekik már egy megrázó pillanatot, egy át nem léphető piros vonalat. És ellenük a Z 2026-os Honvédség sem tudna elrettentő erőt felmutatni. Tehát nemhogy győzni nem, de akkora erőt sem jelentene, hogy Ukrajnának ne érje meg megtámadni mineket. Ez a realitás, és ezért kellene folytatni a programot, és nem üreseket nyilatkozni a semmiről.
Nem tudsz egy mesterségesen felszteroidozott tudatmódosult agresszív entitással mit kezdeni és versenyezni. Kérdés, hogy milyen mértékben kell, illetve kell-e?
Számunkra egy hosszú távon fenntartható, organikusan építkező haderőre van szükségünk. Hogy ennek hol a maximuma, az sok mindentől függ, geopolitikai, biztonságpolitikai, belpolitikai, gazdaságpolitikai helyzetektől. A nagyközönség kb. egy éve szembesült, hogy Európában egy kiterjedt, klasszikus háborús konfliktus realitás. Előtte max volt a migránsveszély. Tehát igazából ennek hatására tud többek fejében átalakulni a dolog, bekapcsolni egy kapcsoló. Akár átlagpolgár, akár döntéshozói szinten. Ezért nem is feltétlen értelmezhető LMZ tizenkétévezése. Mert mi nem készültünk, nem volt tömegpszichózis, nem volt egy kellően távol-de mégis közel levő ellenségkép, mint pl.: a lengyeleknek az oroszok. Mi minden potenciális ellenségünkkel egy szövetségi rendszerben vagyunk, vagy vannak közös érdekeink, vagy épp szövetségeseink fegyverzik fel. Így, meg elég nehéz tömegeket megmozgatni katonai kérdések mentén.
 
  • Tetszik
Reactions: Pista a hegyről

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Az index azért még próbálkozik:

De ha Orbánnak üzent, ez mi?
„Először is, ribancarcú, »senki földje«, az nem a miénk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálból jöttünk

"Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért"

igazi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy megbocsássunk a szovjeteknek és utódaiknak 1956-ért”; és teljesen „erkölcsi szemétládának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek elcsavarjuk a nyakát

Most Banderát, az hogy Ukrajna is szovjet utód, azt, hogy ukránok voltak többségben 1945ben és 1956ban is a ránk támadók között, hogy naná, hogy az utál minket, aki tőlünk lopott most nem bontanám ki, látva mi megy az ukrán tankönyvekben, totál reménytelen is lenne, de hogy a NATO seggéből kilógva, a szó szoros értelmében is a NATO "ernyője" alatt üldögélve valaki ilyeneket pofázzon, nos ahhoz nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon ..., buta náci baromnak kell lenni!
Ugyanakkor miért van szükség ilyen Ukrajna a senkiföldje kijelentésekre? Miért kellenek ilyenek, miért kell pl. nagymagyarországos sálban kimenni meccsre. Miért kell ilyen baromságokkal hergelni a szomszéd országokat?
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 310
7 993
113
Ugyanakkor miért van szükség ilyen Ukrajna a senkiföldje kijelentésekre? Miért kellenek ilyenek, miért kell pl. nagymagyarországos sálban kimenni meccsre. Miért kell ilyen baromságokkal hergelni a szomszéd országokat?
Oh te, nagyon te! Menj szopkod fel őket nehogy érzékenységükben megsértődjenek! Miért ne lehetne kimenni egy meccsre "Nagy"Magyarországos sállal? HM? Miért?
Ukrajna mint olyan határvidéket jelent, ahol hol ez a nép, hol az a nép, hol egy másik van épp pozícióban. Nem most vált senki földjévé, már jó ideje az.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 960
6 997
113
Ugyanakkor miért van szükség ilyen Ukrajna a senkiföldje kijelentésekre? Miért kellenek ilyenek, miért kell pl. nagymagyarországos sálban kimenni meccsre. Miért kell ilyen baromságokkal hergelni a szomszéd országokat?
miért rejtegessük történelmünket, s szégyelljük azt amire büszkének kell lennünk, csak azért mert egy két, néhány évtizede létező tolvaj ország, tolvaj politikuma hisztériázik twitteren? Pont ellenségeink érzékenysége miatt lapuljunk a sárban? merjünk nagyok lenni legalább identitásunkban.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 917
13 897
113
Oktatórakétát indítottak Hajmáskéren

A Magyar Honvédség hajmáskéri lőterén indította el Magyarország eddigi legnagyobb és leggyorsabb oktatócélú kutatórakétáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Helyezzük --nem lebecsülve, hanem a "szak"-politikai vezetést a helyén értékelve !!! -- nemzetközi kontextusba az eseményt: Magyarország(2010-2023) vs. Finnország(2014-2023)

b03c04a441721c66631b652f09570e4d.jpg
vs.
Rotterdam-homepage-3-days-1.gif


Ennyi a különbség a két ország politikai vezetésének
akarata, tudása és eredményei közötti különbség!!!

Ide vezetett, hogy a magyar társadalom elfogadta, elfogadja a "Mi vagyunk a kisebbik rossz!" társadalom-átverést!

Nemzeti oldalból sem választottunk sokkal jobbat, mint kommunistákból!
A társadalomnak a katonapolitikai területén számon kellene kérni a jogos elvárásokat a "média-vetítős" látszat-sikerek helyett!!!

Kis információk: A BM-21 50(+) éves rakétája 25 km körüli lőtávot tud! Ugyanez (vagy ez ? :oops: ) függőlegesen indítva kb. tudja is az említett "eredményt".
Gondolom ezek a közeli eredmények a véletlen összejátszása miatt vannak! Aha... :oops:

Online-team csapatmunkásaim 2 lépcsős megoldást LEGO-ztak össze 1 óra alatt, amit egy PG 2-3 hét alatt meg is építene! "Akik" óta eltelt jó-pár évtized és erre futja Magyarországnak 2023-ban!

Egy szégyen ez az "eredmény" a "szak-"politikai vezetésre nézve.
Ezt HETEK ALATT meg lehet csinálni!!!

.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 512
13 429
113
Ugyanakkor miért van szükség ilyen Ukrajna a senkiföldje kijelentésekre? Miért kellenek ilyenek, miért kell pl. nagymagyarországos sálban kimenni meccsre. Miért kell ilyen baromságokkal hergelni a szomszéd országokat?

Nem öncélú sértegetés volt, mint ahogy kezdik a hangulatkeltők, hanem objektív jelző.

A fordítás az nem szerencsés, de a lakosság nagy része lelépett, az infrastruktúra nyomokban létezik, kényszersorozással és záróegységekkel élnek, símaszkosok végzik ezt, és sok a szélsőjobbos, az ilyenek egy összeomlott állam ismérvei, vagy mégis milyen kifejezéssel kéne jellemezni a helyzetet ?
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 387
2 635
113
Helyezzük --nem lebecsülve, hanem a "szak"-politikai vezetést a helyén értékelve !!! -- nemzetközi kontextusba az eseményt: Magyarország(2010-2023) vs. Finnország(2014-2023)

b03c04a441721c66631b652f09570e4d.jpg
vs.
Rotterdam-homepage-3-days-1.gif


Ennyi a különbség a két ország politikai vezetésének
akarata, tudása és eredményei közötti különbség!!!

Ide vezetett, hogy a magyar társadalom elfogadta, elfogadja a "Mi vagyunk a kisebbik rossz!" társadalom-átverést!

Nemzeti oldalból sem választottunk sokkal jobbat, mint kommunistákból!
A társadalomnak a katonapolitikai területén számon kellene kérni a jogos elvárásokat a "média-vetítős" látszat-sikerek helyett!!!

Kis információk: A BM-21 50(+) éves rakétája 25 km körüli lőtávot tud! Ugyanez (vagy ez ? :oops: ) függőlegesen indítva kb. tudja is az említett "eredményt".
Gondolom ezek a közeli eredmények a véletlen összejátszása miatt vannak! Aha... :oops:

Online-team csapatmunkásaim 2 lépcsős megoldást LEGO-ztak össze 1 óra alatt, amit egy PG 2-3 hét alatt meg is építene! "Akik" óta eltelt jó-pár évtized és erre futja Magyarországnak 2023-ban!

Egy szégyen ez az "eredmény" a "szak-"politikai vezetésre nézve.
Ezt HETEK ALATT meg lehet csinálni!!!

.
Nem olyan rossz ez egy egyetemi csapattól.
Felszíni célpont ellen ez tud cs 15 km et.
Kisebb konstrukciós módosítással ( és irányzás) az már mlrs rakéra.
A palessztinoké se jobb sokkal.