[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 564
113
Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi lengyel vezetés amellett, hogy elképesztően oroszellenes, tudhatja, hogy a Brüsszeli sz0patások ellen számíthat ránk. Ha megmarad az egymás álláspontjának tiszteletben tartása, akkor nem kell ellenséggé válnunk. És ezt szerintem mindkét fél tudja is. Én nem emlékszem, hogy lengyel kormányzati részről bármilyen szankciót kértek volna a fejünkre, amellett, hogy persze nem tetszik nekik, hogy nem állunk teljes mellszélességben az ukránok mögött.
Vezetékes orosz kőolaj elleni szankció, a polákok kérték
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Vezetékes orosz kőolaj elleni szankció, a polákok kérték
Az nem dedikált Magyarország ellenes szankció.
Ez érinti a szlovákokat, cseheket is. Azért találták ki, mert nekik az már nem fájt. Nemsokkal korábban állították le a Lengyelország vezetékes ellátását.
Olyan szankciókra gondoltam, mint ami pl. a skandináv, vagy német vezetés egyes miniszterei felöl érkezett, akiket mérhetetlenül felidegesített, hogy nem akartunk minden vonalat elvágni az oroszokhoz.
Na ott repkedtek az EU-ból, NATO-ból való kizárásos meg EU-s pénzektől való végleges elvágási ötletek....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 564
113
Az nem dedikált Magyarország ellenes szankció.
Ez érinti a szlovákokat, cseheket is. Azért találták ki, mert nekik az már nem fájt. Nemsokkal korábban állították le a Lengyelország vezetékes ellátását.
Olyan szankciókra gondoltam, mint ami pl. a skandináv, vagy német vezetés egyes miniszterei felöl érkezett, akiket mérhetetlenül felidegesített, hogy nem akartunk minden vonalat elvágni az oroszokhoz.
Na ott repkedtek az EU-ból, NATO-ból való kizárásos meg EU-s pénzektől való végleges elvágási ötletek....
Ja, hát olyan nem volt valóban
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 209
113
Sokat beszélt, nem mondott semmit. :(

... és nem is nagyon csinált semmit!!!


.

..."csendben" rákérdezve egy "apróságra": a feladathoz Sz-R Sz kapott valós eszközöket -- nevén nevezve: hatalmat-- is??? :oops:

Ezt kiengedte --legalább a szükséges részlegesen-- a kezéből Viktor, vagy maradt továbbra is a korábbi kézi-vezérléses, Viktor-elvárt válaszok mantrázása?

.

U.I. 2: Az egyik, a hírt követő hozzászólás érdekes vonatkozása: "...mennyire lehet bízni egy évekig az államokban tanuló katonai vezetőben?"

A madarak csiripelik --csak még elnyomja a média-zaj--: a "Pfeizer" von der Leyen családnak egy pár hónapos USA "képzés" elég volt a látható "eredményhez!" :oops:


.
 
W

Wilson

Guest
Te hogy is volt a magyar lengyel viszony a második világháború alatt?Konkrétan ellenséges szövetségi rendszer két oldalán àlltunk. A viszony mégis megmaradt. Ezután is meg fog. 2 év kaffogás aztán ennyi. Most úgy csinálunk, mintha a mostani politikai helyzet hirtelen felülírná a teljes világtörténelmet.....

Ezt úgy mondom hogy szerintem is túltoltuk kissé, de ne egyszerűsítsük már le a geopolt óvodai szintre légyszíves.
Azért egy kicsit annyiban árnyalnám ezt a képet , ahogy amint te is (helyesen) írtad a jó viszony annak ellenére megmaradt a II. világháborúban , hogy az egymással ellenséges rendszerek két ellentétes oldalán álltunk.

Csakhogy azóta eltelt 80 év és bár azóta jó volt a viszonyunk a lengyelekkel , most azért egyre jelentősebb lesz/lett a lengyelek szerepe Európában és ez főleg annak köszönhető, hogy a lengyelek úgy döntöttek , hogy az USA támogatásával az egyik vezető szereplővé akarnak válni az EU-ban és szerintem ezt jó eséllyel az USA támogatásával el is fogja érni.

Ezt szolgálja (az polákok orosz fóbiájával együtt) a növekvő gazdasági erejük mellett az óriási haderő fejlesztésük is amelynek nem titkolt célja, hogy Európa egyik legerősebb hadseregével rendelkezzenek, ráadásul a lengyelek a közelmúltban létrehoztak a balti országokkal és Romániával valamint Ukrajnával egy olyan szövetségi rendszert amely megkerüli Magyarországot amelyhez ha csatlakoznak a csehek és a szlovákok akkor a V4-nek nem sok értelme lesz a lengyelek csehek és szlovákok számára és így Magyarország gyakorlatilag egyedül marad (bár már szerintem most is ez a helyzet) az EU-n belül a nagyon erősen túltolt szittya nemzeti öntudattól vezérelt külön utas külpolitikájának köszönhetően. Ne felejtse el senki az OV által annyira ajnározott Kína és Oroszország számára addig fontos Magyarország valamennyire amíg az EU tagjai vagyunk.

Tehát ha jelenlegi kormányzat nem változtat a külpolitikáján akkor teljesen elszigetelődik az EU-n belül, abban az EU-ban amelyből a saját jól felfogott érdekünkben nem szabad kilépnünk.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ö ki?
Föderációban olyan tagköztársaságok, akik nem jókedvükből vannak ott, hanem kényszerből, és félelemből.
Melyek ezek a tagköztársaságok? Mert mindig hivatkoztok rájuk, de akik a szu szétesésekor maradtak, azok önként tették.
Igaz személyes tapasztalom hogy még pár éve ezelőtt is a lengyel társgyár kollégák ott vágtak alánk ahol tudtak.
Amúgy visszakereshetően meglehetősen régóta mondom ugyanezt. A lengyelek soha nem voltak a barátaink. Soha.
Sztem ez annak idején és talán ma is max csak érdek barátság volt.
Lengyelország egyetlen nemzetközileg hasznos létezése az 1795ös határain belül van. Minden más egy kóros daganat európa testén.

A viszony mégis megmaradt.
Mármint arra gondolsz, hogy amikor pofán verték őket, rohantak hozzánk, mi a saját érdekeink ellenére segítettünk nekik, ezért cserébe semmit nem kaptunk tőlük?
tudhatja, hogy a Brüsszeli sz0patások ellen számíthat ránk
És vissza is jutunk ugyan oda. Hasznos idióták vagyunk, ahelyett, hogy pedzegettnénk nekik, hogy tulajdonképpen ajándék földön élnek.

abban az EU-ban amelyből a saját jól felfogott érdekünkben nem szabad kilépnünk
Amúgy mit is ad nekünk az eu?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Guglizz rá. Nem csinálom meg helyetted.
De elég akár egy kérdést feltenni: szerinted tényleg komplett idióták és gonosz, rosszindulatú emberek ülnek csak az
össze Közép-, Kelet-Európai ország kormányában? Vagy esetleg van is objektív oka, hogy miért maradt
teljesen egyedül Mo?
Ne már. Hányszor el lett mondva, mindenki azt csinál a saját országában amit akar; lehet, hogy nem tetszik nekünk, a kormánynak, a Fidesz-KDNP-nek, a NER-nek, nevezd, ahogy akarod; de tiszteletben tartjuk a döntéseiket. Cserében csak annyit szeretnénk, hogy ők is ugyan ezt tegyék. Nincs semmiféle beszólogatás, meg csesztetés, meg belügyeikbe történő erőteljes beleszólás. Talán csak a szlovéniai és olaszországi és egyesült államokbeli választások alkalmával volt, hogy Orbán Viktor valaki mellé nyíltan oda áll, de azért ennek fajsúlyosságát az adott országok belpolitikájában finoman szólva elég marginálisnak lehet tekinteni.

Nem maradt egyedül Magyarország, ez baromság. Miben maradt egyedül? Miben van elszigetelődve?
Közép-Európában a Magyar kártya az 100 éves, vagy még korábbi. Minden belpolitikai és társadalmi kártyára elő lehet húzni. Covid van, magyarok tehetnek róla, jönnek az UFO-k? Magyarok tehetnek róla. Megszexualizál egy román egy szamarat? Biztos magyar szamár volt és elcsábította.
Szerbekkel nincs problémánk.
Lengyelekkel alapvetően az ukrán-orosz kérdéskör kapcsán vannak vélemény és stratégiai különbségek, de mindig meg van mondva, hogy mi megértjük az ő álláspontjukat, de nem tudjuk magunkévá tenni. (Itt is elmondta Lengyelmedik, hogy ők annak tapsikolnak és az az érdekük, hogy ha az ukránok és az oroszok ölik egymást -túinvan.)
Egy csomó európai országgal meg inkább semleges a viszony, nyilván ők meg számukra olyan marginális kérdésben nem fognak a fősodor ellen menni -főleg, hogy nincs a jobboldali kormányok mögött sem médiatámogatás, mint ahogy ez itthon már ellensúlyozva lett.
Igazából államokra nézve eléggé behatárolható az a kör, akik folyamatosan a magyar belügyekbe, a hazai dolgokba akarnak erőszakosan beavatkozni.

Végül: Szerintem nagyon illuzórikus és gyerekes azt képzelni, hogy nyugaton, vagy tágabb értelembe véve Európa államaiban és szervezeteiben sokkal übermenschebb vezetők ülnek, nagyobb szellemi és erkölcsi vérttel felvértezve.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 230
15 942
113
Parázs vita: tanársztrájk / szivárványcsaládok / USA politikája / csicskák-e a magyarok? NYÍLT SISAK


Vendégek:
Schiffer András (ügyvéd, volt országgyűlési képviselő)
Szakács Árpád (publicista)
Komáromy Gergely (zenész, aktivista)
Ábrahám Róbert (médiaszemélyiség)
 
W

Wilson

Guest
Ö ki?

Melyek ezek a tagköztársaságok? Mert mindig hivatkoztok rájuk, de akik a szu szétesésekor maradtak, azok önként tették.

Amúgy visszakereshetően meglehetősen régóta mondom ugyanezt. A lengyelek soha nem voltak a barátaink. Soha.

Lengyelország egyetlen nemzetközileg hasznos létezése az 1795ös határain belül van. Minden más egy kóros daganat európa testén.


Mármint arra gondolsz, hogy amikor pofán verték őket, rohantak hozzánk, mi a saját érdekeink ellenére segítettünk nekik, ezért cserébe semmit nem kaptunk tőlük?

És vissza is jutunk ugyan oda. Hasznos idióták vagyunk, ahelyett, hogy pedzegettnénk nekik, hogy tulajdonképpen ajándék földön élnek.


Amúgy mit is ad nekünk az eu?

Amúgy mit is ad nekünk az eu? Pl Kína és Oroszország "meleg" barátságát , pénzt amiért O.V még lemegy kutyába is.....
 
  • Vicces
Reactions: papajoe

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Teljesen egyetértek veled ebben, logikus, hogy az M3-ason szállítják ezeket. Ha Lviv környéke a célállomás, akkor talán jobb Szlovákián keresztül menni, de ha Munkács, Ungvár vagy Ivano-Frankivszk a cél, akkor lassabb lehet Románia vagy Szlovákia felé. A helikoptereknek meg a legegyszerűbb légvonalban menni, semmi értelme korlátozni őket. Csupán az van, hogy teljesen felesleges ezen erőlködnie a Kormánynak, hogy a magyar-ukrán határt mindenképp el kell kerülniük ezeknek a szállítmányoknak. Nem oszt, nem szoroz ez ma már, ettől nem leszünk semlegesek, csak a szövetségeseinket szivatjuk, hogy esetenként emiatt lassabban érnek célba a szállítmányok. Az oroszok meg tudják, hogy mi a helyzet, ettől semmi nem változik. Ha tényleg komolyan gondolnák a semlegességet, akkor át se engednék ezeket a katonai segélyeket az országon.

Az ukranok miota szovetsegeseink?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Teljesen egyetértek veled ebben, logikus, hogy az M3-ason szállítják ezeket. Ha Lviv környéke a célállomás, akkor talán jobb Szlovákián keresztül menni, de ha Munkács, Ungvár vagy Ivano-Frankivszk a cél, akkor lassabb lehet Románia vagy Szlovákia felé. A helikoptereknek meg a legegyszerűbb légvonalban menni, semmi értelme korlátozni őket. Csupán az van, hogy teljesen felesleges ezen erőlködnie a Kormánynak, hogy a magyar-ukrán határt mindenképp el kell kerülniük ezeknek a szállítmányoknak. Nem oszt, nem szoroz ez ma már, ettől nem leszünk semlegesek, csak a szövetségeseinket szivatjuk, hogy esetenként emiatt lassabban érnek célba a szállítmányok. Az oroszok meg tudják, hogy mi a helyzet, ettől semmi nem változik. Ha tényleg komolyan gondolnák a semlegességet, akkor át se engednék ezeket a katonai segélyeket az országon.
Ezt nevezik diplomáciának, szimbolikus gesztusnak, valamivel több mint az EP-ben durcásan megzavarni egy ülést, vagy kivonulni egy beszédről, olyan felnőttesebb. A szövetséggel vagyunk, "jóban-rosszban", most épp nem értünk egyet velük, ezt feléjük és az ellenfelek felé is jelezzük, mégsem áruljuk el, de egy szimbolikus gesztussal jelezzük. Mellesleg amíg az ukránok a magyar kisebbségekhez továbbra is úgy állnak, ahogy, ez még kevés is.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 502
67 953
113
Azért egy kicsit annyiban árnyalnám ezt a képet , ahogy amint te is (helyesen) írtad a jó viszony annak ellenére megmaradt a II. világháborúban , hogy az egymással ellenséges rendszerek két ellentétes oldalán álltunk.

Csakhogy azóta eltelt 80 év és bár azóta jó volt a viszonyunk a lengyelekkel , most azért egyre jelentősebb lesz/lett a lengyelek szerepe Európában és ez főleg annak köszönhető, hogy a lengyelek úgy döntöttek , hogy az USA támogatásával az egyik vezető szereplővé akarnak válni az EU-ban és szerintem ezt jó eséllyel az USA támogatásával el is fogja érni.

Ezt szolgálja (az polákok orosz fóbiájával együtt) a növekvő gazdasági erejük mellett az óriási haderő fejlesztésük is amelynek nem titkolt célja, hogy Európa egyik legerősebb hadseregével rendelkezzenek, ráadásul a lengyelek a közelmúltban létrehoztak a balti országokkal és Romániával valamint Ukrajnával egy olyan szövetségi rendszert amely megkerüli Magyarországot amelyhez ha csatlakoznak a csehek és a szlovákok akkor a V4-nek nem sok értelme lesz a lengyelek csehek és szlovákok számára és így Magyarország gyakorlatilag egyedül marad (bár már szerintem most is ez a helyzet) az EU-n belül a nagyon erősen túltolt szittya nemzeti öntudattól vezérelt külön utas külpolitikájának köszönhetően. Ne felejtse el senki az OV által annyira ajnározott Kína és Oroszország számára addig fontos Magyarország valamennyire amíg az EU tagjai vagyunk.

Tehát ha jelenlegi kormányzat nem változtat a külpolitikáján akkor teljesen elszigetelődik az EU-n belül, abban az EU-ban amelyből a saját jól felfogott érdekünkben nem szabad kilépnünk.
Meddig fontos Magyarország azoknak, akikhez oly szorosan láncolni kívánnál a 'saját' jól felfogott érdekünkben, ha egyszer éppen ezek szigetelnek elfelé, önmaguktól alakítva ezt? Ja, a hazai öntudat rossz, nem az (ősi)szlovák és hasonló öntudat, hanem ez a hazai.

Ez neked, nektek rossz, màr ez túl sok, hiszen hazai öntudat. Ez alatt a szint alatt az van amit szdsz-es gúnyàban a magyarok kihaltakban fogalmazott meg a 'nem túltolóknak' egy neurotikus elmebeteg kórlapjàra alapozott szellemisége és ezek szerint ez az elfogadható szint, hiszen ami ennyivel van felette, amit a mostani kormàny képvisel belôle, az màr túl van tolva.

Hàt Wilson, ehhez kell bôr a képedre hogy iderittyentsd. Gondolom màshonnan el kellett tàvolítani hogy a képedre jusson belôle és egyedeül így értelmezhetô annak a fényében, hogy nem vagy hülye, mégha el nem is lesz soha fogadható.

Kövess el valamit és fogd az àldozatàra a tettet. A szemét àllat József óta a rendszer része sajnos a vilàgban ahol csak megjelenik a neurózisos néplélek, hàt megint itt van nàlunk. Gondolom frusztràló annyi évezred görcsös próbàlkozàsai utàn, hogy még mindig itt van ez az otthonàban békében 'túltolt' szittya öntudat a 'takaréklàngon' elszigetelést hörgô-vàgyó gazdatestek mögött rejtezô és a hazai parazitaférgek jósàga ELLENÉRE,.

Az elszigetelési kísérlet egyértelmû, mondogatom is hosszú ideje az okàt, több, sokkal több szittya öntudat kellene idehaza, hogy megakadàlyozzuk (hidd el, utàna úgy túltolnàm, hogy a következô hatezer évben lehetne rajta sírni, az túltolàs lenne), de ezért, hogy megint megy a kísérlet erre, aligha mi fogjuk még szarul is érezni magunkat.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Ebben az esetben szlovénokról van szó, ők szállították Ukrajnába ezeket a vasakat. Nekik kell esetenként többet utazni, mire célba érnek a szállítmányaik.

lol-what.gif
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 739
32 438
113
Szerintem valami nagy tisztogatás, natósítás folyik a seregben. Kipucolják a szerintük nem nato kötődésű személyzetet. Böröndi az összekötő tiszt a natóval, most meg megtették főparancsnoknak.
Nem lehet, hogy a harctéri tapasztalat a kulcskérdés?
Elmúlt 1-2 nap kicsit sűrű lett:
  • Szendi Romulusz menesztése
  • Budaházyék felmentése
  • Schadl György és a Végrehajtói Kar Elnökség lemondása
  • Varga Judit szerint zöld utat kaptak az EUs pénzek
  • Forint erősödik
  • Kínai befektetési Bank Magyarországon

Mi lehet a háttérben?
  • Véletlen
  • Háttéralkuk
  • DS látja, hogy nem tud polgárháborút csinálni Magyarországon
  • Más ötlet, magyarázat?
A DS visszaszorulóban, a világ politikában, a kínaiak besáncolják magukat Magyarországon, stratégiai befektetéseket védve (KB bank), ezzel egérutat adva a magyar kormánynak, illetve védelmet, magának meg egy erős központi bázist Európában.
A radikális jobboldal számára a Budaházyék ügye fontos, ezzel jobbról egy fuvallatot befogtak.
Ez a sok csintalankodás már egyszer eredményre vezetett.
csintalan.jpg
 
Status
Not open for further replies.