[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Hát csak a Simor Bandi van bejelentve közel 1 milliárdja Cipruson vagyis csak volt, azóta már biztos átvitte máshova.

Florida,Cote de Azur,Adria,Égei-tenger stb. érdemes lenne megnézni mennyit ott az ingó és ingatlana hazánk bürokratáinak...

Jelenleg a tank fontosabb az utaknál ezt hidd el, de helyes gazdálkodással bőven jutna mindkettőre amúgy.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Lásd. Németország vagy Olaszország. Van Ariete/Leo2 meg jó utak is egyaránt.

A bürokratákat hívhattam volna offshore-lovagoknak is, de nagyon sok a hiéna idehaza, szét lett lopva szép hazánk.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Csak egy kis részlet. Hány mérnöki munkaóra lett volna kifizethető és egyéb felszerelés a kutató munkákhoz Simor pénzeiből(direkt csak 1 kártevőt emelek ki), amit minimum pénzügyi terrorizmussal keresett meg ?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Kedves Csutak....

Széles Gábor beígérte a megváltást. A neten különféle mémek terjednek arról, hogy esetleg Tesla valamely elméletét hasznosította, netán az antigravitációt jelenti majd be... mindegy.

Ebben az országban az innovációnak nagy hagyományai vannak. A megvalósítás azonban soha nem igazán működött. Szinte minden szellemi termékünket máshol valósították meg. Nem írom le, miért. Nem az én tisztem.

De most sincs másképp....
 

specialist

New Member
2011. november 11.
22
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hi-tech hadiipari fejlesztések a Magyar Honvédségnél
Hát igen. Nagyon sok gond van a civil életben is:ipar,mezőgazdaság,utak,mentőautók,orvosok hiánya,hazai termékek teljes lecserélése sokszor rosszabb minőségű külföldire,katasztrófavédelem "megerősítése" lásd: egy hóesés lebénította az országot(Osztrákok biztos jót röhögtek),egy bizonyos rassz túlzott bűnözése falukban,és még napokig lehetne sorolni kisebb-nagyobb problémákat. Valahol érthető is lenne,hogy ezek több figyelmet kapnak,mint a honvédség,viszont ezekre sem figyelnek. Túl sokan vannak,akiket a mágikus papír halálosan vonz,és másokra nem is figyel.
De mondjuk tényleg érdekes,hogy máshol meg megy mindkettő,mégy a válság idején is. Ennyire számít az akaraterő?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 140
10 848
113
Az nem "egy hóesés" volt.
Leszakadt az ég alja.
Az más kérdés, hogy szarul reagált rá az állam.
Ilyen havazások bárhol máshol is megakasztják az életet.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-10/" rel="nofollow">krapulax</a>: Köszönjük a valós  infot, és nem a rosszindulatú hátsó gondolatokat. egyébként miért kéne szomorkodnotok ? ! ? l Kedves <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-10/" rel="nofollow">hiryu</a> én mindig mondomg te elég fekete fehérbe látod a világot.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
desertfox said
http://alfahir.hu/izraeli_katonakat_vetettek_be_a_2006_os_rendorterror_soran
Elég furcsa dolgok történtek.... Ha már a Rendőrségi állományt nem tudták feltüzelni , hoztak embereket.
Na ez Biztonságpolitika , hogy a saját kormányod (MSZP-SZDSZ)  beenged 120 katonát az Magyarországra egy Nemzeti ünnpen.
Ahogy Fábry is mondta 2006-ban, "amelyiken nincs azonosítószám, az nem rendőr, hanem terrorista". Azokat meg ugy-e irtani kell, mert felfegyverkezve próbálnak egy ország civil lakosságának ártani. Ha igaz a hír és föleg ha még be is segítettek civilek ellen, akkor aki tudott róla annak is 10+ évet kell kiosztani.
 

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
924
250
63
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-10/" rel="nofollow">desertfox</a>

Ez a hír annyit érhet mint az oldal ahol közölték. Ez valami turbómagyar rémálma lehetett. Nem hiszek az ilyen összeesküvésekben. Arra jó egy ilyen hír, hogy egy bizonyos csoport a híveinek tetszelegjen ezzel. Egyesek nagyon kreatívak ha képtelen hülyeségekről van szó.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 745
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-10/" rel="nofollow">therob</a>

sf-wink.gif


 

http://index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2006-os_rendorattakban/
 

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
924
250
63
Na most ez lesz a hír egy pár napig. Kamu ez. Jönnek majd az urban legend-ek hogy a haverom szomszédja látott olyat aki hallotta valakitől hogy nem magyarul beszélt a tömegoszlató. De azt a huligán söpredéket azt sajnálni kell. Ezen már sírni lehetne nem nevetni. Szánalom.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 745
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/magyarorszag/page-10/" rel="nofollow">therob</a>

 

Akkor sírjál barátom 
sf-wink.gif
 Én aznap huligán söpredékként moziba mertem menni a barátnőmmel, de nem a filmtől lett könnyes a szemünk... 

A magyar sajtóban megjelent hírek meg vagy igazak, vagy nem...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 927
18 394
113
Ez vagy igaz, vagy nem. Nyilván hallunk még a történetről. Azt én sem hinném hogy izraeliek hajtották az embereket az utcán. :) Viszont ha akkor itt voltak, arról a parlament illetékes bizottságának tagjai információval kellett hogy rendelkezzenek. Normális esetben persze... Akkoriban nem igazán volt normális helyzet az országban, lévén hogy egy elmebeteg volt a miniszterelnök. Országlásának következményei ismertek.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Igen azt elfelejtettem hozzá írni hogy Wikileakses.  Azért így kicsit másabb. Pont a nagy sakkjátszmába enged esetleg belekukkantani  bár Én bevallom gyanakvó ember vagyok, 100% senkibe és semmibe nem bízok tehát Wikileaks is akkár lehet befolyásolni. 
Szerintem lehet valóság alapja, de pont ez a lényeg ha megkapod a valóságot annyira sokkolja az embert hogy nem akarja elhinni. 
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
A média mindenhol csak média, függetlenül attól, hogy Wikileaksnek vagy Alsócsomai Falulapnak hívják. Független média pedig nem létezik.