Köszi. Én nem tudom jól a közmondást, viszont fogalmam sincs, mi az a túro. Most néztem meg, hogy sebest jelent.OFF
Azt írtad: közös lónak túrÓs a háta, holott a helyes szó a túrOs
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Köszi. Én nem tudom jól a közmondást, viszont fogalmam sincs, mi az a túro. Most néztem meg, hogy sebest jelent.OFF
Azt írtad: közös lónak túrÓs a háta, holott a helyes szó a túrOs
Tényleg összetettebb a világ! Van, akinek ez magas!Blablabla...
Figyu!
Az EU nem hőzöngött 5 évvel ezelőtt, hogy "ide aztán egyet se".
Vagy az EU plakátolta tele az országot?
És most az EU szarik a szátokba?
Ha csak 500 000 magyar kivándorolt ebből az elöregedő társadalomból, akkor már az kurvára jelentős!
Tényleg összetettebb a világ?
Pedig nem én dőlök be a primitív propagandának és szajkózóm a kormány igazát akkor is, ha pont az ellenkezője a néhány évvel ezelőttinek...
Konkrétan hol is volt olyan eset, amikor valakinek a munkahelyén egy távol keleti miatt lett kirúgva? Ja, hogy az mind határozott idejű munkaerő kölcsönző, közvetítő cég alkalmazottja volt... Azok a cégek meg olyanokat fognak felbérelni, akik dolgoznak is. Eddig voltak a román c..., utána az ukrán munkavállalók, most meg a távol keletiek. Szerinted melyik a jobb. De úgy is megközelíthetjük, hogy piac gazdaság van, a versenyszférában olyan munkaerőt alkalmaznak, aki nekik megéri. Ez van. De megnyugtatlak, az állami szférában nincsenek távol keleti dolgozók, majd ha lesznek akkor tessék fideszezni, kormányt hibáztatni.Blablabla...
Figyu!
Az EU nem hőzöngött 5 évvel ezelőtt, hogy "ide aztán egyet se".
Vagy az EU plakátolta tele az országot?
És most az EU szarik a szátokba?
Ha csak 500 000 magyar kivándorolt ebből az elöregedő társadalomból, akkor már az kurvára jelentős!
Tényleg összetettebb a világ?
Pedig nem én dőlök be a primitív propagandának és szajkózóm a kormány igazát akkor is, ha pont az ellenkezője a néhány évvel ezelőttinek...
Magyar állampolgártól veszik el a munkalehetőséget vagy sem?Konkrétan hol is volt olyan eset, amikor valakinek a munkahelyén egy távol keleti miatt lett kirúgva? Ja, hogy az mind határozott idejű munkaerő kölcsönző, közvetítő cég alkalmazottja volt... Azok a cégek meg olyanokat fognak felbérelni, akik dolgoznak is. Eddig voltak a román c..., utána az ukrán munkavállalók, most meg a távol keletiek. Szerinted melyik a jobb. De úgy is megközelíthetjük, hogy piac gazdaság van, a versenyszférában olyan munkaerőt alkalmaznak, aki nekik megéri. Ez van. De megnyugtatlak, az állami szférában nincsenek távol keleti dolgozók, majd ha lesznek akkor tessék fideszezni, kormányt hibáztatni.
Ezzel mit is akarsz mondani?De megnyugtatlak, az állami szférában nincsenek távol keleti dolgozók, majd ha lesznek akkor tessék fideszezni, kormányt hibáztatni.
Köszi. Én nem tudom jól a közmondást, viszont fogalmam sincs, mi az a túro. Most néztem meg, hogy sebest jelent.
Aztán az állami pénzből kinevelt sportolók, a Liu testvérek, akik végül (személyes szinten érthető okokból) Kínához igazoltak át? Vajon magyaroktól vették-e el a helyet, aki lehetett volna szintén sikeres (nem pont ugyanúgy, ugyanannyira), és nem lépett volna le esetleg?De megnyugtatlak, az állami szférában nincsenek távol keleti dolgozók, majd ha lesznek akkor tessék fideszezni, kormányt hibáztatni.
Tényleg összetettebb a világ! Van, akinek ez magas!
Mi az, hogy szátokba. Kinek a szájába? Ki az a ti? Egyébként undorító stílus.
Húh, neked aztán szájbarágósan kell elmagyarázni dolgokat. Tehát milyen konkrét esetben vették el? Várom.. Eddig ahol találkoztam velük azok idénymunkára vagy szalag munkára alkalmazzák. (Zárójelben, hogy a vezetők meg vannak elégedve velük nevetve mondták, hogy csak könnyebb ládákat, meg alacsonyabbra kell majd tervezni a polcot mert nem érik el, ellenben a te által pátyolgatott barnákkal akik loptak is, nem is dolgoztak, vagy az ukránokkal akik be se jártak, meg amúgy is jár nekik minden, mert szegények...) Keress már erre egy magyar munkavállalót! Nálunk könnyű betanított munkára nincs jelentkező, vagy teljesen alkalmatlan (alkoholista), csak a papír miatt jött, nem jár be, hirtelen sok táppénzes betegsége lett, sorolhatnám. De konkrétan megválaszolom: pontosan az eddig ilyen olyan helyről gyűjtött brazil gépsorttól veszik el a helyett. Ez egy teljesen felfújt lufi amiben megint tévesen kapaszkodik a baloldali propaganda.Magyar állampolgártól veszik el a munkalehetőséget vagy sem?
Ki is óbégatott, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját?
A kormány.
Ki intézte el, hogy mégis elvehetik?
A kormány.
Ezzel mit is akarsz mondani?
Aki nem az állami szférában dolgozik, az nem is számít semmit és simán lecserélhető külföldire?
Vagy a nem állami szféra dolgozói nem magyarok?
Vagy a kormány ígéretei csak az állami szférában dolgozókra vonatkoznak?
Vannak páran, akikkel fölösleges vitatkozni. Van akivel semmiről nem lehet nézetet cserélni, van akivel csak egy-két dologban nem érdemes.Konkrétan hol is volt olyan eset, amikor valakinek a munkahelyén egy távol keleti miatt lett kirúgva? Ja, hogy az mind határozott idejű munkaerő kölcsönző, közvetítő cég alkalmazottja volt... Azok a cégek meg olyanokat fognak felbérelni, akik dolgoznak is. Eddig voltak a román c..., utána az ukrán munkavállalók, most meg a távol keletiek. Szerinted melyik a jobb. De úgy is megközelíthetjük, hogy piac gazdaság van, a versenyszférában olyan munkaerőt alkalmaznak, aki nekik megéri. Ez van. De megnyugtatlak, az állami szférában nincsenek távol keleti dolgozók, majd ha lesznek akkor tessék fideszezni, kormányt hibáztatni.
Bakker, mi nem világos?Húh, neked aztán szájbarágósan kell elmagyarázni dolgokat. Tehát milyen konkrét esetben vették el? Várom.. Eddig ahol találkoztam velük azok idénymunkára vagy szalag munkára alkalmazzák. (Zárójelben, hogy a vezetők meg vannak elégedve velük nevetve mondták, hogy csak könnyebb ládákat, meg alacsonyabbra kell majd tervezni a polcot mert nem érik el, ellenben a te által pátyolgatott barnákkal akik loptak is, nem is dolgoztak, vagy az ukránokkal akik be se jártak, meg amúgy is jár nekik minden, mert szegények...) Keress már erre egy magyar munkavállalót! Nálunk könnyű betanított munkára nincs jelentkező, vagy teljesen alkalmatlan (alkoholista), csak a papír miatt jött, nem jár be, hirtelen sok táppénzes betegsége lett, sorolhatnám. De konkrétan megválaszolom: pontosan az eddig ilyen olyan helyről gyűjtött brazil gépsorttól veszik el a helyett. Ez egy teljesen felfújt lufi amiben megint tévesen kapaszkodik a baloldali propaganda.
Ki a faszom írt ilyet?ellenben a te által pátyolgatott barnákkal
De ugye azt tudod, hogy a Liu testvérek édesanyja és ők is magyar állampolgárok voltak. Kínában nincs kettős állampolgárság. Amíg magyar színekben versenyeztek, nem akármilyen érmeket hoztak nekünk. Egyébként fizettettek velük vissza pénzt! Magyar sportolók is igazolnak le külföldi klubhoz, csak nálunk megtarthatják a magyar állampolgárságukat. Ilyenek a törvényeink Kínával ellentétben.Aztán az állami pénzből kinevelt sportolók, a Liu testvérek, akik végül (személyes szinten érthető okokból) Kínához igazoltak át? Vajon magyaroktól vették-e el a helyet, aki lehetett volna szintén sikeres (nem pont ugyanúgy, ugyanannyira), és nem lépett volna le esetleg?
Értem, hogy nem közalkalmazott, de közpénzből ment a felépítésük, jutalmazásuk. Hány közalkalmazott kaphatott volna jobb bért vajon abból a pénzből, amit így kidobott az állam?
A kormány mindenért a felelős, ez tény. De aki belpolitikai preferencia miatt megáll a felelősség kérdésében itt, az elég ostoba.Magyar állampolgártól veszik el a munkalehetőséget vagy sem?
Ki is óbégatott, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját?
A kormány.
Ki intézte el, hogy mégis elvehetik?
A kormány.
A jó politikusokat szerintem izgatja, hogy a választónak van-e munkája és rászavaz-e. (Lásd Fidesz előnye vidéken)A vendégmunkás témához szólva. Remélem egyikőtök se hiszi el, hogy valójában fent túlságosan izgat bárkit is, hogy Pista állását elfoglalta egy filippínó. Haszon, vagyis a vadkapitalizmus alappilére a lényeg. Olcsó munkaerő, nagy haszon, a többi le van pingálva. Erre jön még rá az állítólagos szövetségesünk, az EU aki nyíltan támogatja a külföldi munkásokat. Úgy fordulhat elő, hogy egy filippínó már nem keres kevesebbet mint egy magyar. sőt! Szép kártya, szállás, 13. havi fizu. Csak hát ezeket támogatja az EU. A kormány pedig azt nézi, hogy mennyi adó folyik be, és nem mellesleg ameddig a multinak jól megy nálunk nem fogja megbuktatni a politikai hatalmat a pénzvilág. Ennyi.
Mondjuk, nem a multikat támogatni csilliárdokkal?A Fidesz kormány viszont mégis mit tehet egy olyan globálpolitikai légkörben, ahol az EU gazdasági potentájai hisztériáznak,
Pontosan tudják, hogy a nép mit gondol. Nem mellesleg monitorozzák a közvéleményt. Ebben baromi profik. Tömegesen (még?) nem vesztik el a bevándorlók miatt a magyarok a munkahelyüket.A jó politikusokat szerintem izgatja, hogy a választónak van-e munkája és rászavaz-e. (Lásd Fidesz előnye vidéken)
Nyilván a munkaadókat az olcsó és jó munkaerő érdekli.
Azaz szerintem a Fidesz saját maga alat vágná a fát, ha a választói veszítenék el a munkahelyüket.
Amíg több százezer cigány nem dolgozik, addig ide vendégmunkás nem jöhet. Ehhez képest csak papíron van százhúszezer mint a napokban megtudtuk!Szerinted melyik a jobb.
Kis pénz kis foci, nagy pénz, nagy foci. Az ország építése nem kezdődhet azzal, hogy a sokkal kisebb ligában játszó kis- és középvállalkozásokra aprózzák el a pénzügyi keretet, mert ezek felett hiába lenne magyar nemzeti kontroll, lemossák őket a nagyok. Ez egy halva született ötlet. Nem lehet egy történetet a végén elkezdeni.Mondjuk, nem a multikat támogatni csilliárdokkal?