[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 304
113
Ideje lenne már ezt a Godfridet seggbe rúgni hogy valamelyik hazájáig repüljön. Egyre nagyobb xart kavar itthon, a netes dolog meg az állítólagos kitiltás csak a látszatnak kell. Szvsz ez az ürge egy nemzetbiztonsági probléma.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Vajon nálunk mikor indul meg a "Facebook forradalom" (azaz mikor fognak elkezdeni fegyverrel lövöldözni a "békés" tüntetők)?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 130
7 155
113
Akkor néhány érdekes hír:

http://mno.hu/kulfold/nem-diplomatikusak-goodfriend-kijelentesei-1256045

"Az orosz külügyminisztérium szerint nem diplomatikusak André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének azok a megjegyzései, amelyeket a magyar kormány Oroszországgal kapcsolatos politikájáról tett."

"André Goodfriend egyebek mellett kijelentette, hogy Magyarországnak támogatnia kellene az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit, nem pedig arról folytatni megbeszéléseket egy ilyen instabil időszakban, hogy adjanak autonómiát az Ukrajnában élő magyar kisebbségnek"

Másik:

http://mno.hu/magyar_nemzet_kulfold/orosz-atomugylet-miatt-bukott-petr-necas-1256126

"Bevezetésként utalt egy latin-amerikai elnök szavaira, miszerint a földön csak az Egyesült Államokban nincs puccsveszély, mivel ott nincs amerikai nagykövetség."

"Az előző év őszén a Necas-kormány dönteni készült arról, ki nyerje a tendert: a versenyben részt vevő cseh–orosz konzorcium, vagy egy amerikai cég. – Ez látszólagos verseny volt, az amerikaiak ajánlata ugyanis használhatatlan volt. Ám senki sem kételkedett, hogy ők fognak nyerni, politikai okokból. Nemcsak dollármilliós nászajándékról volt szó, de egy olyan ügyről, amely biztosította volna az amerikai jelenlétet cseh földön – jegyezte meg. Az Egyesült Államok ugyanis nyilvánvalóvá tette, biztosítja számukra a „testvéri katonai segélyt”, ha lesz befektetés. Vagyis, ami nem történt meg évekkel azelőtt, amikor az amerikaiak egy Oroszországot célzó radarállomást akartak építeni Csehországban, bepótolhatták volna Temelínnel"

"Beszámolója szerint Necas rájött, az amerikai ajánlat annyira rossz, hogy az már szinte veszélyes. Csak azt felejtette el, hogy ő nem egy szuverén ország kormányfője, hanem csak egy protektorátus kormányzója, amit Brüsszel és Washington irányít."
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 130
7 155
113
Ez is elég korrekt meglátás:

http://index.hu/belfold/2014/10/31/kitiltas_botrany_budapest_washington_ina_diplomacia/


A törvény megemlít kivételeket is.

És az egyik épp az, hogy az USA külügyminisztere saját belátása szerint döntve, eseti és kölcsönösségi alapon kiadhat külföldi kormányoknak vízumadminisztrációval kapcsolatos egyedi adatot. Erre akkor van mód, ha az információ kiadásához bűnmegelőzési, nyomozati vagy igazságszolgáltatási érdek fűződik, mert olyan ügy áll a háttérben, ami az USA-ban is bűncselekménynek számít. Márpedig a korrupciót – a vesztegetést, a hűtlen kezelést, a befolyással üzérkedést – Amerikában is üldözik.

Miért nem segítenek az amerikaiak?

Van tehát egy kiskapu, ami épp a magyar esetre illik, az amerikai követség mégsem reklámozta: az amerikai kormány kiadhatná Budapestnek a neveket. Ha az USA külügyminisztere Orbánék kérése ellenére mégsem tesz így, az nem azért van, mert nem tudja, hanem mert valószínűleg nem akarja megnevezni, hogy kik az érintett magyarok. Márpedig ezt a két szövetséges állam papíron jó viszonya fényében elég nehéz lenne megmagyarázni: az amerikaiak a jelek szerint épp ezt próbálták eddig megúszni.

Ez azonban még nem magyarázza, hogy John Kerry miért nem adja ki a neveket. Hogy ennek okát megértsük, érdemes felidézni, hogy jóllehet az amerikai nagykövetség a konkrétumokról hallgat, két nagyon fontos információt ennek ellenére megerősített: először azt, hogy korrupciós ügyek miatt valóban kitiltottak magyarokat, majd azt, hogy kormánytisztviselők is vannak a listán.

Nem nehéz belátni, mire megy ki a játék: ha Washington megnevezné az érintetteket, itthon hatalmas csinnadrattával vizsgálat indulna, fejek hullanának, majd a kormány mosná kezeit, hogy a független igazságszolgáltatás és a jogállam jól működik, lehet továbbmenni, nincs már semmi látnivaló. Washington azért nem akarja, hogy kiderüljön, konkrétan melyik ügyekről van bizonyítékuk, hogy a korrupció gyanúja minél szélesebb körre vetüljön.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Simonyi: Orbán tudja, mit kellene tennie.
A Hetek interjúja Simonyi András korábbi washingtoni nagykövettel.
http://www.atv.hu/belfold/20141031-simonyi-orban-tudja-mit-kellene-tennie
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Déli Áramlat: magyar hűségeskü Moszkvának.
Legalábbis ezt állítja az Orbán-kormány egykori energetikai helyettes államtitkára, aki szerint azért volt szükség a Fidesz frakcióvezetőjének és politikustársainak a gazdasági bizottságban benyújtott minapi váratlan módosító javaslatára, mert Moszkvában aggódhattak a magyarok elkötelezettsége miatt.
http://www.atv.hu/belfold/20141031-deli-aramlat-rogan-husegeskut-tett-moszkvanak
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 054
18 761
113
http://www.atv.hu/belfold/20141103-magyarorszag-fontos-babu-az-orosz-amerikai-energiajatszmaban
 

kovikopasz

Member
2011. június 2.
347
0
16
"Washington diplomáciai támadást tervez Magyarország ellen, hogy az ne adja el Oroszországnak tőkerészesedését a legnagyobb horvát energetikai társaságban, az INA-ban, mivel ezt úgy értékeli, mint veszélyes „sodródást” Moszkva fel. – írja a Reuter hírügynökség."
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_11_03/Az-USA-megprobalja-megakadalyozni-Magyarorszag-sodrodasat-Oroszorszag-fele-1481/
 

exsorkatona

Active Member
2014. szeptember 18.
120
158
43
Ez egy régebbi cikk, és nem láttam, hogy valaki is hivatkozott volna rá.
"Amerikai titkosszolgálati érdekek sérülése áll a magyar kormány megleckéztetése, azaz a hat kormányközeli tisztviselő az Egyesült Államokból való kitiltása mögött"

http://pestisracok.hu/balhe-valodi-oka-amerikai-titkos-erdekekre-lepett-ra-kormany/

Ez a cikk – különösem a mai MNO.hu-n megjelent Vida Ildikó interjú olvasása után – azért érdekes, mert igen jól körvonalazódik benne az USA diplomáciai lejárató kampánya mögött húzódó hátsó szándék.

(A hab a tortán, hogy a Csermely Péter által készített interjú, hogyan jelentethetett meg egy kormányközeli lapban, melyben rengeteg, a kormányra nem túl hízelgő információ található.) Simicska sakkot adott Orbánnak.:))))))
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 163
15 831
113
Érdekes helyzet. Nem keleltt volna korrumpálódni, és akkor nincs ez a banánhéj.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
A Simicska-vonalat valamiért valagba rúgta Orbán, hogy vissza se jöjjön.

Orbán ugyanazt játssza mint Putyin, csak polónium és szibériai fogház nélkül. Orbán kijátssza az oligarchákat egymás ellen és uralkodik fölöttük, míg Putyin megsemmisítette az összes rivális oligarcha hatalmát és egyeduralkodó lett, a maradék az ő strómanja. Ebből adódóan míg Putyin helyzete stabil, addig Orbáné ingatag. Ha helyzete kifelé és a nép felől is stabil, addig eljátszhat az oligarcháival amíg csak akar:

http://magyarnarancs.hu/aszerk/fogyokuran-90364

De ha külhoni hatalmak fenik rá a fogukat, míg idebent egy dühös néppel van összezárva már más a csillagok állása. Az ő oligarchái ugyanis csendestársak a hatalomban és nem lábhoz idomított kreatúrák. Ilyenkor minden sértett oligarcha potenciális vetélytárssá válik, ahogy az Ukrajnában is történt, hiszen ott is egy [ilyen bárói] ligát játszottak ki egy másik ellen, márpedig a Simicska-liga már játékban van:

http://hvg.hu/itthon/20140924_Simicska_csapata_haboruba_megy/
http://hvg.hu/itthon/20140920_Simicska_Lajos_a_nyilvanossag_ele_lepett/

Meg pártállástól függetlenül az egyszerű állampolgárok is vonulgattak nemrég az utcán.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 054
18 761
113
http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/elkepeszto_orban_sikerrol_ir_a_bloomberg.589135.html

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/felpattant-a-magyar-ipar/
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 826
57 754
113
Szerintem ha az MVM megvenné a céget akkor a mohi atomerőművet nem bővítenék (Szlovákia így is energia exportőr), mert fölösleges kapacitás lenne. Főleg amíg Paks I együtt üzemel Paks II-vel.
Szerintem egy ilyen üzlettel önmagunknak vennénk energia export piacot.
A vízerőmű meg szintén jó befektetés, szerintem képes komoly segítséget adni mindkét országban a csúcsidőszakokra.
Ezzel az üzlettel lényegében egyesíthetnék a Magyar és a Szlovák villamos energia rendszert.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 054
18 761
113
http://www.atv.hu/belfold/20141107-helyettes-allamtitkar-agressziv-orosz-fenyegetes-eri-magyarorszagot
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 163
15 831
113
<b>Putyini demokrácia… Amerikában</b>

http://www.tutiblog.com/2014/11/putyini-demokracia-amerikaban.html

Tudjátok mit? Teljesen hihető.
 
Status
Not open for further replies.