torsen 18:02
Tévézési szokásaim: Az M1-et nem szoktam nézni. A magyar csatornák közül háromat nézek: ATV, Hír TV, Echo TV. Láthatod, hogy többoldalúan tájékozódom. Egyébként még a tudományos csatornákra szoktam klikkelni.
Rendszeresen internetezem: itt is sokféle lapot olvasok el. Tehát sokféle véleményt meghallgatok. Ezen a fórumon egyébként számos okos észrevételt, véleményt olvastam és olvasok.
Az általad kimásolt fenti idézet pedig pont azt próbálja neked is közvetíteni, hogy egy ilyen kis ország, hogyan mozogjon jól a jelenlegi geopolitikai helyzetben. Azaz a gáz diverzifikálása lehetőséget teremt a versenyre, s a számunkra kedvezőbb ár elérésére. És ez lehet orosz vagy amerikai gáz is. A lényeg a mi érdekeink érvényesítése.
Egyébként: mélyen egyetértek, nem szabadna pártpolitikai kérdést csinálni az energetikából. Vannak olyan kérdések, amelyek össznemzeti jellegűek, és bármelyik oldal csinál belőle pártpolitikát, nem tudok egyetérteni.
Lévén magyarszakos középiskolai tanár a végzettségem, jól ismerem Brecht Kurázsi mama című darabját, és mélyen egyetértek Brechttel: a háborús ideológiaként megfogalmazott "örök" emberi értékek legtöbbször arra szolgálnak, hogy "piszkos" érdekeket palástoljanak vele.
A kultúrák nem rendezhetők hierarchiában, mindegyik sajátos történelmi képződmény, azaz nem lehet demokráciát exportálni. Ezt, szerintem, azok is tudják, akik a demokrácia exportjának ideológiai köntösét akarják ráhúzni saját önös érdekeikre.
Ez most még egy magas tudományos-technikai fejlettség birtokában sikeres lehet a világ fejletlenebb régióival szemben, a kérdés az, hogy ez a fejlettség hová vezet? E téren nem vagyok optimista.
Egyébként kultúrák keletkeznek, virágoznak és elhalnak: nem a mi szimpátiánk vagy ellenszenvünk dönti el a sorsukat. Tehát, aki az USA hatalmának leáldozására fogad, bizonyára igaza van. A kérdés az, hogy mikor?
Igazad van: véleményt ritkán szoktam megfogalmazni: olyan sok okos férfi van itt a fórumon, akik logikusan levezetik álláspontjukat.
Ugyanakkor, ha nézed a különböző tv-csatornákat, szintén nagyon képzett és okos emberek egészen különböző nézeteket adnak elő ugyanarról a kérdéskörről. Politológusok, közgazdászok, jogászok stb. Ezért, szerintem, kár valakit kormány PR-osnak minősíteni. Engem nem fizet senki ezért!
Tisztelettel: egy hölgy, aki átengedi a terepet okos férfiaknak
Utóirat: természetesen ne fogja be a száját! És én nem gondolom azt, hogy maga ostoba.