Jó lesz az 18-nak isVettek viszont 55 db HIMARS indítót
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó lesz az 18-nak isVettek viszont 55 db HIMARS indítót
Sóhaj....Szerencsére ezt csak te gondolod. A történelem háborúk története és egyetlen doog ami biztos, hogy nincs olyan, hogy soha. Bármi és annak ellentéte is megtörténhet. Miért kellene feladni, hogy egyszer Székelyföld visszatér Magyarországhoz? Az igazsághoz ragaszkodás miért múltba révedés? Szerinted a lengyelek is a múltba révedtek, hogy nem fogadték el az ország teljes felosztását? A spanyolok vagy 500 évig haroltak az arabokkal (reconquista) hogy visszaszerezzék az Ibériai félszigetet. Ezek szerint hülyék voltak hagyni kellett volna az araboknak. Legalábbis szerinted. Ha ismernéd a magyar történelmet akkor tudnád, hogy volt már itt mindenféle megszálló (mongol, török, osztrák, német szovjet). Most éppen román. Van aki 1 évig maradt, van aki 400 évig, de végül mindenki kitakarodott. Ezek közül messze a románok a legegyengébbek. Egy szép napon ők is el fognak takarodni. És ezt ők is tudják.
Nézd már meg milyen pártok meglepően népszerűek a románoknál meg a tótoknál, mielőtt a magyarokat állítod be szarnak.Az olaszok is azért szerzik be a legújabb leopardokat, mert le akarják rohanni ausztriát, meg a francia riviérát. Nyilván! A románok semmi esetre sem azért fejlesztenek haderőt, mert ők lennének a déli front első vonala, ha a ruszkik tényleg bekebeleznék ukrajnát. Neem, minden rólunk szól, minden kicsike magyarország ellen van.
Ugyanezt az érvelést pontosan nyomhatják a románok, meg a tótok is - csak annak lehet van valóságalapja, mert ebben az országban az embereknek 100 éve be nem áll a pofája a revízióval kapcsolatban, még úgy sem, hogy körbevesznek minket a szövetségeseink. Mohács kell.
Te ennyiről tudsz. USA által engedélyezve 55 volt.Jó lesz az 18-nak is
Igen 55 volt engedélyezve amiből 18-at megrendeltekTe ennyiről tudsz. USA által engedélyezve 55 volt.
Olvasd már el @Negan utolsó mondatát, ha már beidézted!Megint nem a lényegről beszélsz. Az Aladeen csapat azt magyarázta, hogy múltba révedés a visszaszerzés. Arra írtam a lengyel és a spanyol példát, hogy akkor biztos ők is hibáztak, hogyha nem így gondolták és inkább visszaszerezték a korábbi területeiket.
Dehogy látták jobbank! Az USA akarta hogy belépjenek, csak egy jó indok kellett! Érdekes hogy sehol nem kérdezték meg a népet, a politika döntött!A svédek, finnek nem letolt gatyával várják a "medvét", mégis jobbnak látták a csatlakozásukat a NATO-hoz!
A mi seregünk, a mi lehetőségeinkkel a nyomukba sem érhetett volna!
És az hogy nem vagyunk szövetségben, nem garancia arra, hogy nem züllesztik le a honvédséget! Elvégre ki lett hangsúlyozva, hogy nincs ellenségképünk.
A reviziónak különböző szakaszai vannak, ezek lehetnek teljes egészében békés lefolyásúak, egyes elemeiben igényelnek katonai erőt, de nem feltétlen háborút.Tudom, Gyula, de ...
"Ha magyar nemzeti kisebbségek sorsát figyeljük, azokat, akik ott élnek Kárpátalján, Erdélyben és másutt. Ha azt akarjuk, hogy az ő sorsuk jobbra forduljon, ha azt akarjuk, hogy Európa ne feledkezzen meg a nemzeti kisebbségekről, mint ahogy ma megfeledkezik, akkor csak egyetlen egy országra számíthatunk ebben a küzdelemben, az pedig Oroszország"
... de így van. Sajnos ....
Az igaz hogy revízió és fennmaradás egyik alapfeltétele a demográfia. De nem kezelték Orbánék az alap problémát, az okot és így nem sikerült megfordítani a magyar népességen belül a tendenciát.( de jól felvitte az árakat.) S ha a magyar nem tud sokasodni akkor nem lesz revízió..semmiféle.Szerintem zajlik egy csendes revíziós folymat. Nyilvánvalóan nem katonai vonalon. Elsősorban népesség, hagyományfenntartói vonalon, és érzelmi- kötődési területen. Illetve gazdasági vonalon.
Van a Főtér.ro-nak egy Ro-mánia rovata. Román újságokban megjelent M.o-al, Erdéllyel foglalkozó cikkeket szemléznek, érdemes belenézni, hogy ők hogyan látják Erdély mostani társadalmi-gazdasági helyzetét.
Úgy érzem hogy az Orbán kabinet egy csendes, lopakodó, de egyre eredményesebb folymatot indított el, amely sok dolgot nem tud meggátolni, de fenntartja a jövőt a határon túli magyarságnak.
Pontosan így van, függetlenül a revízió formájától. Sőt a magyar gazdaság megerősödésének kulcsfontosságú szövetségese úgyszintén Oroszország és nyersanyaga, amely muszáj hogy ne egy ellenséges országon keresztül tudjon csak eljutni hazánkba.Tudom, Gyula, de ...
"Ha magyar nemzeti kisebbségek sorsát figyeljük, azokat, akik ott élnek Kárpátalján, Erdélyben és másutt. Ha azt akarjuk, hogy az ő sorsuk jobbra forduljon, ha azt akarjuk, hogy Európa ne feledkezzen meg a nemzeti kisebbségekről, mint ahogy ma megfeledkezik, akkor csak egyetlen egy országra számíthatunk ebben a küzdelemben, az pedig Oroszország"
... de így van. Sajnos ....
Ja, mert a korlátozott atomháború című blabla az tök valós, mi?fosod ide a hülyeséget korlát nélkül, komolyan a kommentek fele a tiéd. És mind éktelen faszság.
Sokat kellett várni a hónap kommentjére, de valahogy ráadásul le is csúsztam róla... My bad!A fórum bohóca cím fixen a tiéd.... fosod ide a hülyeséget korlát nélkül, komolyan a kommentek fele a tiéd. És mind éktelen faszság.
És persze sokezer belső felkelés/polgárháborús gócpont a migrikkel szerte Európában, ahol aki elgyengül, azonnal megeszik a többiek (román...). Ezért is akarják ide is behozni szélsebesen a migriket és ezért is csinálják most vendégmunkás címen az idegen népek felhalmozását a határainkon belül a munkaerőközvetítő cégek...
- Az elsőszámú ellenségünk az ukrán. Ha úgy alakulna (mondjuk NATO valahogy nem játszik, orosz leszáll róluk, teoretikus eset...), nekünk jönnének azonnal. Deklarált részükről, és rohadt erősek. Ja, és náci vezetésük van, véleményük rólunk meg... lásd a Kárpátaljaiak helyzete
- A második a román. Szerintük románia a Tiszáig tart. És egy gennyes gondolkozásmód, ami ott van, mert a tapasztalatuk, hogy az aljasság eredményeket hoz. A haderejük ellenünk van, és nem védelemre - a cél ott is deklarált. A folyóig jönnének legalább, de inkább tovább...
- A többi nem vész annyira e pillanatban, bár délen tíz éven belül megindul a muszlim több évszázados európai hódítás újabb felvonása, az aktív szakasz (albánián keresztül várom az új iszlám hódítást) - elsőként a szerbeket próbálva felszámolni. Na arra majd figyelni kell.
Nem tudom olvastál-e már róla, de volt már egy korlátozott atomháború. Ott az miért is tört ki?Ja, mert a korlátozott atomháború című blabla az tök valós, mi?
Nem tudom, hogy olvastál-e róla, hogy jelenleg 2 állam is aktiválta a Nemzeti Gárdáját pedig nincs is természeti katasztrófa....Meg a polgárháborúba süllyedő USA,
Nem tudom olvastál-e már róla, hogy ott a megtámadott fél nem tudott visszavágni atomfegyverrel...Nem tudom olvastál-e már róla, de volt már egy korlátozott atomháború. Ott az miért is tört ki?
Nyilván tudod, hogy mit akartam ezzel mondani...Nem tudom, hogy olvastál-e róla, hogy jelenleg 2 állam is aktiválta a Nemzeti Gárdáját pedig nincs is természeti katasztrófa....
Először a vicc topikban szántam erre egy választ, de inkább próbálom kellő komolysággal megközeliteni a problémád.Csak azt tudnám, miért a szövetséges szomszédok ellen akarnak egyesek fegyverkezni...
„Ez jó üzlet volt. 1 lóerőért cserébe 435. Isten hozta, Erdogan elnököt Magyarországon!” – kommentálta a lóerőcserét Instagramon Orbán Viktor.Erdogan egy Togg márkájú gépjárművet, míg a magyar miniszterelnök a Mezőhegyesi Ménesbirtok egyik lovát adta török partnerének.
Pl. mikor volt az utolsó román-magyar háború (a 2 világháború nem ér, ott szövetségi rendszerek voltak nem egyéni országok)? A szlovákokat (boccs, csehszlovákokat) is mi támadtuk meg utoljára.Először a vicc topikban szántam erre egy választ, de inkább próbálom kellő komolysággal megközeliteni a problémád.
Hogy mit nem értesz?