Senkire sem számíthatnánk csak magunkra, meg akiknek fizetünk. Azon a szakaszon ki tudnánk építeni olyan mélységű védelmet, ami megfogná ezt az ukrán csürhét, ami szerintem az általa vizionált 800.000 fő helyett jó, ha 30-40.000 fő támadó erő lehetne. Bár a NATO segítsége, felderítése nélkül kétlem, hogy ugyanolyan erős offenzívára lennének képesek.
Hitlert sem vették komolyan az elején. Nekünk viszont minden fenyegetést komolyan kell venni és baromi sok olcsó fegyvert még ma beszerezni.
Itt most a legnagyobb veszélyben nem Magyarország, hanem a kárpátaljai magyarok vannak. Rajtunk akarnak majd ütni, de ők lesznek megpofozva.... és itt csak rossz válaszokat adhat a magyar kormány.
Minél komolyabb vereséget szenvednek az ukránok, annál nagyobb a kárpátaljai eszkalációs kockázat. Ha szerencsénk van Trumpig kihúzzuk.
Érdemes figyelni, hogy a románok rástartolnak-e az ilyen partnereinkre...Nurol autópálya ugye...
A NATO és az EU?
Tapsikolnának, utána meg vazallusi státuszért cserébe talán megvédenének minket nyugati szövetésgeseink.
Hát erről pampogtam a háború elején, hogy azért békülékenyebbnek kéne lennie a főninek az ukránokkal, mert a kárpátaljai magyarok megszívják. Ha nyernek azért, ha vesztenek, akkor mégjobban. Aztán csak a röhögőfejes szmájlikat kaptam, meg a lesajnáló kommenteket...
Teljesen lényegtelen, hogy mennyire nyalsz be az ukránoknak, nem azért keménykednek Kárpátalján, mert mi gonoszok vagyunk, hanem mert velük lehet.
Azért nem ártott volna, ha van psyops és stratégiai kommunikációs erőfeszítésünk a velünk szembeni ellenségesség enyhítése céljából - ehelyett minket tarolt le az ukrán psyops 22-23-ban.
Orbantól függetlenül azért a kárpátaljai magyarok szívnak. Vagy a fronton, vagy elmenekültek külföldre vagy mert otthon szegényednek. Már a háború előtt bőven volt ukrán attrocitás ellenük. A viszonyt ők rontották el, amikor az oroszon akartak ütni, de a magyar kisebbségi jogokon is csattant.
Persze ha jobban belesimul a nyugati mainstreambe nem lenne ekkora feszkó, de az részben meghunyászkodás lett volna és lehet ugyanúgy maradna az aggressziv ukrán fellépés. Mert a lengyelekkel, németekkel szemben is ez van. Ilyen irányba vadul az ukrán politika.
Ha ki lesznek nagyon picsázva, akkor vkin levezetik a dühük, max.utana jönnek lábhoz, lásd szerbek. Jó lenne ha nem rajtunk vezetnék le. Ehhez időt kell nyernünk. Tényleg csak a Szultánra és Trumpra számíthatunk.
Pontosan.
Egyedul vagyunk, ahogyan voltunk mindig is.
De megint ott vagyunk ahol 2-3 ève. ( Te és én voltunk a nyomorultak, mert reklamàltuk a tuzérség mennyiségi hiànyàt, persze megkaptuk hogy el ment mellentunk az ido... Mert egy leopold az nem egy 72...)
Nincs mennyiség!
Nincs a dolog mogott egy moràlis tàmasz, nincs legénység.
Egy politoxicomàn, toi-toi playboy, megmozgat 90k embert,ugy hogy fizetnek is azért a nèpek hogy egy degeneràlt kecske mekegèsèt halgathassàk, de katona ,na az nincs.....miért is kellene harcolni amugy?
Mèg 3 koncertért?
És minderre pár évvel a helyzet kialakulása felhívtam a figyelmet. Szóltam az abrándosoknak, hogy nincs békeidő, kaptam sok nevetést. Jön a háború, kaptam sok nevetést. Hogy be kell szerezni az elérhető, létező technikát és szültem ötleteket, hogy mi legyen velük, kaptam a sok lenéző nevetést. Jeleztem, hogy a helyzetünk úgyis a démonizáltságba fog vezetni, ha van sapka rajtunk, ha nincs, mert a célpontja vagyunk a foyamatoknak, de ezen is sokan nevettek. Igyekeztem alátámasztani történelmileg, társadalmi folyamatokkal, nevetés volt.
És az a baj, hogy ez az indoktalan arrogáns nevetés valójában a hatalom felől származó agyatlanság megnyilvánulása ami ugyanígy nevet amíg nem találja magát bajban, hogy aztán rinyáljon, vagy dühöngjön azoknak akiket kinevetett.
Csak példaszerűen, az egyik neuralgikus pont. Rakétatüzérség. Az én kinevetett felvetésem az volt, hogy vegyünk alár MARS rendszert, legyen csak egy üteg, de azzal már megjonosítható a fegyvernem alapja. Ez még a Maróth éra volt. A kkor az volt, hogy olyan fejlesztések lesznek, hogy hű meg ha, ki kell várni. Mintha a rakétatüzérség csak az új fejlesztésekkel operálna, mintha integrálhatatlan lett volna az új fejlesztés a rendazerekhez bármikor. És ma is csak nézegető delegálunk a témában, most Böröndivel és egyszerűen lopják lassan, apránként az ország maradék idejét is a politikai vezetésben az arrogans idiotizmussal azok, akik az általatok fenti hozzászólásokban most számonkért összes dologba úgy mentek bele egy feszült helyzetben, hogy nem építettek mögé haderőt. Fel sem fogják, hogy egy harckocsi, az egy harckocsi egy helyen, mer' ez de modern. Mellé építettek egy olyan tarsadalmat amiből a gennyes nyugati törekvéseik ilyen irányú kivitelezésében igyekeztek kivonni az emberi természet igazságérzetét és a rá adott jogos agresszióval töltött, szintén természetes válaszokat, 'defasizálták', újrakarakterizálták a pénzrendszer magányos függvényévé, eltakarítva az összes összetartó szimbólumot a tarsadalomból, nyugati zsidókeresztény függvényrendszerbe helyezve megmutatva a helyét a saját lakosságnak. Aztán elvarva, hogy nemzeti hősi lélekkel menjenek akármilyen helyzetben hadva egy csettintésre mint anno a véres kardra az ősök, akik nemzetet alkottak szabad emberekként. Mindezt mögéjük tett átfogó akarat és technika nélkül. Gepard modernizalva, hahaha, kész Korkut és Hisar rendszerek, hahaha, nekünk majd kell a szkájréndzser. És minden más is, addig a hadiipar megoldja. Ja, nyersanyaghiany miatt lassú most, nem gondoltuk, hogy háborús érában démonizalva és kapacitásokért harcolva ez lesz. Pedig ezt is mondtam. A Gidrán körüli időlopásra nincsenek szavak, az ezredjére bejelentett innovációs összefogás eredményeinek már jönnie kellene a gyárakból, szaros tucatnyi csőegyszerű aknavető évek munkája és nem látjuk...
De hát ugye mi megmutatjuk, hogy erő nélkül is megy, az csak a békéhez kell, a fenyegetésekre a letolt gatya is kiváló.