[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 737
5 824
113
Nem tudom ez volt-e itt, bevallom nekem kimaradt, de egy svájci munkatárs mondja ma, hogy ő azt olvasta, a Főni megvette az Euronews-t.

Rákerestem, direkt36-ot találtam:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 915
65 895
113
Nem tudom ez volt-e itt, bevallom nekem kimaradt, de egy svájci munkatárs mondja ma, hogy ő azt olvasta, a Főni megvette az Euronews-t.

Rákerestem, direkt36-ot találtam:
Az Euronews nézhetetlen, olvashatatlan, gyakorlatilag Brüsszel propaganda lapja. Uberbrutal és nagyon ciki szerintem erre hivatkozni
Kizart dolog hogy Viktor távolról vezérelve hacsak nem az EU onlejaratasa a cél.
Mondjuk a direkt 36 meg tarsszervei szerintem kettintasmentesen kerülendők.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 915
65 895
113

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 086
11 048
113

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 981
14 073
113
Nem tudom ez volt-e itt, bevallom nekem kimaradt, de egy svájci munkatárs mondja ma, hogy ő azt olvasta, a Főni megvette az Euronews-t.

Rákerestem, direkt36-ot találtam:

Nem Orbán, hanem egy portugál haverja azthiszem

Az Euronews nézhetetlen, olvashatatlan, gyakorlatilag Brüsszel propaganda lapja. Uberbrutal és nagyon ciki szerintem erre hivatkozni
Kizart dolog hogy Viktor távolról vezérelve hacsak nem az EU onlejaratasa a cél.
Mondjuk a direkt 36 meg tarsszervei szerintem kettintasmentesen kerülendők.

"Kis" (költség-)hatékonysági gondok vannak, ha egyáltalán igaz!

Az Idő-vel is gondok vannak --kb. 10 évvel hamarabb meg kellet volna lépni, + a COVID alatt vagy tízet venni az akkori tizedáron--, bár jobb későn, mint soha. Csak látnék már valami eredményt is olaszban mondjuk, vagy spanyol/portugálban, vagy a Balkánon, vagy bárhol már végre...


.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and Ramzana

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 198
26 921
113

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 086
11 048
113
Ezt elhamarkodtam, pedig jól indult a cikk... ezek tényleg világháborút akarnak... mármint a zsidók:


"Teheránban pedig mindennap amerikai zászlókat égetnek. – Ezért a nyugati társadalmaknak fel kell ébredni és szembenézni a valósággal. Nem hitegethetjük magunkat, hogy ha elég pénzt fizetünk és a másik irányba nézünk, akkor el fognak tűnni. El akarják pusztítani a nyugati civilizációt, ezt jól véssük az eszünkbe!


Gonosz szövetségben vannak Oroszországgal, Kínával, Észak-Koreával, a világot irányító szuperhatalom akarnak lenni. Ha nem ébredünk fel és nézünk velük szembe, az Isten óvjon tőlük, mert nagyon veszélyesek!

– figyelmeztetett Ohad Tal."



Semmi közünk a zsidó-palesztin konfliktushoz...Kínát pláne nem értem hogyan citálhatja ide ez az elmebeteg.
A nyugati civilizáció, ha mostani lmbtq-s, cancel culture-os szobordöntögetős verziót érti alatta, akkor pusztuljon minél előbb.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 198
26 921
113
Találó hasonlat.Peron is gallyra vágta azt az országot......
Speciel nem, hanem a Peron ellen, az amerikaiak támogatásával szerveződő katonai diktatúrák tették, akik egyrészt tönkrevágták Peron közepes sikerű és végül kifáradó gazdaságfejlesztési és népjóléti projektjeit, másrészt kiszolgáltatták az országot a külföldi rablótőkének (ami hiperinfációt idézett elő többek között, nem először több száz százalékos az infláció Argentínában, volt már ilyen Peron-ellenes katonai diktatúra idején), harmadrészt nem tudtak mit kezdeni a igen nagy részt általuk előidézett szociális krízissel (amit megelőzött a peroni-konjunktúra, amkor helyi viszonyok között rendkívüli mértékben és fenntarthatóan nőtt az életszínvonal). Argentina történelmében a Peron fémjelezte korszakok az utolsó egyértelműen fellendülési, stabilizálódási időszakok, amikor volt hosszútávú víziója a kormányzatnak és ez viszonylag reális is volt az adott körülmények között.

A peroni gazdaságpolitikának az első elnöksége idején olyan hibákat lehet felróni, amik rendkívül tanulságosak ugyan adott esetben számunkra is, de eltörpülnek az amerikai támogatással létrejövő katonai puccsokat követő katonai diktatúrák előidézte katasztrófák mellett. Ez viszont a legtanulságosabb. Egy funkcionáló populista autokrácia külföldi segítséggel történő megdöntése egy népszerűtlen kisebbség álltal olyan gazdasági, társadalmi és szociális katasztrófát tud szükségszerűen előidézni, amit Argentinában láthattunk a XX. század során vagy most Ukrajnában. Elsősorban azért, mert ezek a kisebbségek teljesen kiszolgáltatottjai és ebből adódóan kiszolgálói lesznek olyan idegen akaratnak, amely gyakran teljesen ellentétes érdekeket követését követeli meg tőlük, mint az adott országé. Ez fogja szükségszerűen megpecsételni az olyan szerencsétlen országok, mint Argentina vagy Ukrajna sorsát.

A nyílt puccsokhoz vezető út a helytartóként viselkedő nagykövetek szükségszerű sikertelenségével indult. A soft-power kudarca ágyazott meg a katonai, katonai jellegű (majdan) beavatkozásoknak a legitim hatalom megdöntése céljából, amelynek jelentős népi támogatottságával az idegen hatalom csak egy neki kiszolgáltatott kisebbség erőszakos hatalomátvételét tudta szembeállítani. Az USA semmit nem változott, csak már Európát is félgyarmati latin-amerika jellegű területnek tekinti.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 041
32 489
113
Találó hasonlat.Peron is gallyra vágta azt az országot......

Igazából az egész dél-amerikai csoda nem tartott sokáig, pedig a XX. század elején még dreadnought-építési versenyt folytattak. Nem hiszem, hogy Perónra lehet fogni ezt egyedül. Chile és Uruguay előttük van, de Brazília mögöttük, legalábbis per fő alapon.
1956-ban elkergették Perónt, a katonai diktatúra alatt a nevét is tilos volt kiejteni, leírni egy ideig. Aztán halála előtt még visszatért elnöknek, igaz az is jó kaotikus időszak volt.

Egyszerűen egész Latin-Amerika nem tudott sose felzárkózni a "fejlett világhoz" egészen, a fénykorukban nyersanyag és mezőgazdasági exportból futottak fel. Ennek szerintem mély társadalmi okai vannak. Széles szegény alsó réteg, feudalista viszonyok, spanyolok és indiánok keveredése (plusz fekete-afrikai) olyan emberanyagot adott, amilyet. A legfehérebb Argentína, Uruguay és Chile, de oda is délolaszok vándoroltak ki leginkább tömegesen.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 355
31 612
113
Speciel nem, hanem a Peron ellen, az amerikaiak támogatásával szerveződő katonai diktatúrák tették, akik egyrészt tönkrevágták Peron közepes sikerű és végül kifáradó gazdaságfejlesztési és népjóléti projektjeit, másrészt kiszolgáltatták az országot a külföldi rablótőkének (ami hiperinfációt idézett elő többek között, nem először több száz százalékos az infláció Argentínában, volt már ilyen Peron-ellenes katonai diktatúra idején), harmadrészt nem tudtak mit kezdeni a igen nagy részt általuk előidézett szociális krízissel (amit megelőzött a peroni-konjunktúra, amkor helyi viszonyok között rendkívüli mértékben és fenntarthatóan nőtt az életszínvonal). Argentina történelmében a Peron fémjelezte korszakok az utolsó egyértelműen fellendülési, stabilizálódási időszakok, amikor volt hosszútávú víziója a kormányzatnak és ez viszonylag reális is volt az adott körülmények között.

A peroni gazdaságpolitikának az első elnöksége idején olyan hibákat lehet felróni, amik rendkívül tanulságosak ugyan adott esetben számunkra is, de eltörpülnek az amerikai támogatással létrejövő katonai puccsokat követő katonai diktatúrák előidézte katasztrófák mellett. Ez viszont a legtanulságosabb. Egy funkcionáló populista autokrácia külföldi segítséggel történő megdöntése egy népszerűtlen kisebbség álltal olyan gazdasági, társadalmi és szociális katasztrófát tud szükségszerűen előidézni, amit Argentinában láthattunk a XX. század során vagy most Ukrajnában. Elsősorban azért, mert ezek a kisebbségek teljesen kiszolgáltatottjai és ebből adódóan kiszolgálói lesznek olyan idegen akaratnak, amely gyakran teljesen ellentétes érdekeket követését követeli meg tőlük, mint az adott országé. Ez fogja szükségszerűen megpecsételni az olyan szerencsétlen országok, mint Argentina vagy Ukrajna sorsát.

A nyílt puccsokhoz vezető út a helytartóként viselkedő nagykövetek szükségszerű sikertelenségével indult. A soft-power kudarca ágyazott meg a katonai, katonai jellegű (majdan) beavatkozásoknak a legitim hatalom megdöntése céljából, amelynek jelentős népi támogatottságával az idegen hatalom csak egy neki kiszolgáltatott kisebbség erőszakos hatalomátvételét tudta szembeállítani. Az USA semmit nem változott, csak már Európát is félgyarmati latin-amerika jellegű területnek tekinti.
Hát,a közgázosoknak más a véleményük Peron gazdaságpolitikájárol (lufit fújt,ami kidurrant)
USA annyira támogatta az argentin juntat,hogy azért volt francia hajtómű a Daggeren és a Pucaran is,mert az USA nem volt hajlandó eladni/engedéjezni a szállitását a Garrett és J79 hajtóműveknek......