[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 635
113
Sokszor felmerült már a pénz-sport kérdés itt is. Erről röviden kifejteném a véleményemet:
Szerintem nem az a baj, hogy sok pénzt költünk a sportra, vagy azon belül a focira.
A baj az, hogy ezt <b>a pénzt a dilettáns szövetségek kezelik. </b>
Pénzt és észt is osztanak ők, csak a pénzt egymás között, az észt meg a sportolók irányába, akik-finoman szólva-nincsenek rászorulva az ő okoskodásukra, viszont anyagi támogatás annál jobban kellene nekik.
És ez nem csak az úszóknál, hanem minden sportszövetségben így van, bele értve a focit is.
Az "uram-bátyám" viszonyokról nem is beszélve. Nagyrészt ebből fakad az az elmaradottság is amiről Katinka beszél.
<b>Minden tiszteletem Hosszú Katinkáé a bátor kiállása miatt!</b>
De higgyétek el, sajnos ettől még nem fog változni semmi, a média pár hónap és elfelejti, utána meg szépen mellőzik majd Katinkát. Ahol lehet keresztbe tesznek majd neki. Sajnos ez van, ilyen világ ez :-S

Nos, akkor a másik fél:

"A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a magyarországi világbajnokságot népszerűsítő harminc másodperces promóciós filmben. Ebben két másodpercre fel szerettük volna őt villantani, <b>amiért ő ellentételezést kért</b>"

(...)

"Le kell szögeznem, egy ember sem kérdezett rá, hogy hol van Katinka, amikor a harminc másodperces filmet levetítettük. Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szó nélkül, barátságból, Gyurta Dani olimpiai bajnokunk is önzetlenül vállalt benne szerepet"
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 635
113
Hőlgyek,Urak!
Sajnálom, hogy ma itt kell lennünk, de a decemberi sajtótájékoztatóm utáni napon ezt a szerződésajánlatot kaptam a Magyar Úszószövetségtől. Szerintem ezzel csak el akart hallgattatni a szövetség. A pénzt elvileg a felkészülésemre adnák, de a szerződésben egyetlen kikötés van: vegyek részt a 2017-es világbajnokság promóciójában. Ugyanúgy, ahogy augusztus óta, ahhoz kötötte Gyárfás Tamás a felkészülésemhez szükséges alapfeltételek biztosítását, hogy részt veszek a világbajnokság népszerűsítésében.

Tehát ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatómon. Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést. Egy valamit tisztázzunk. Ez egy nagy összeg, sokkal több, mint amit korábban a szövetség a felkészülésemre fordított, de én a decemberi sajtótájékoztatómon nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen.

Azt kértem, hogy a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak fordítsák az elméleti és technikai háttér fejlesztésére, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését. Ne elégedjenek meg a jelenlegi helyzettel, hanem próbáljanak folyamatosan fejlődni. Itt álltam előttetek két hete és elmondtam, mit kértem a szövetségtől, amivel fejleszthetném az edzésmunkámat és a regenerációs rutinomat. Ezeket azért kértem, mert a rengeteg edzés és verseny mellett nekem már nem jut időm arra, hogy a legújabb kutatásokat bújjam. Ez a szövetség feladata lenne: az elméleti és technikai háttér biztosítása, követni a legújabb trendeket.

A kéréseim egy sporttudományos szekció kialakításának alapját képezhetnék a szövetségen belül. Így nemcsak én profitálhatnék az egészből, hanem a pályafutásom során szerzett tudás és tapasztalat sokkal nagyobb értéket jelenthetne a következő generációknak, mint a pénz, amit ebbe belefektetnének most. A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a sajtótájékoztatóm után azt nyilatkozta, hogy én vagyok a világ legjobb úszója, azt viszont nem várhatom el a szövetségtől, hogy olyan magasságba emelkedjenek, mint ahol én vagyok. Itt nem az én elvárásaimról van szó, hanem a kötelességről és felelősségről, amivel a szövetség tartozik minden egyes dolgozójának, partnerének, szponzorának és leginkább az úszóknak. Mindenhol vannak hibák, de az én kérésem, hogy a szövetség ne elégedjen meg a jelenlegi helyzettel. Most mindent rábíznak a versenyzőkre és edzőikre, hogy hozzák az eredményeket. Nemcsak arról nincs sportszakmai tervük, hogyan léphetnénk előre, azt sem tudják, hogyan maradhatunk meg ezen a szinten.

Az elmúlt három évben üres ígéreteket kaptam, semmi változás nem történt. A világversenyeken ugyan jó eredményeket értünk el, én mégis azon töprengtem: tényleg ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk magunkból? Sok úszót láttam, aki úgy hagyta abba az úszást több mint 10 év után, hogy nem is tudta, mit hozhatott volna ki magából és hogy megérte-e ennyi időt a sportba fektetnie. Ez egyszerűen elfogadhatatlan számomra.

A szövetség vezetői igenis számoljanak el vele, hogy mit tettek le az asztalra. Hány úszónak kell még felszólalnia, mielőtt önvizsgálatot tartanánk és megnéznénk, hogy kinek milyen szerepe van a sikereinkben? Hány úszónak kell kockára tennie mindent azért, hogy végre pozitív irányú változás következzen be? Én megtehetem, ezért úgy döntöttem felállok és elmondom a véleményem, vállalom a következményeket. A legutóbbi sajtótájékoztatómat követően én és a legsikeresebb úszóink mind kaptunk egy szerződésajánlatot egy jelentős összegről. Hogyan hibáztathatnám őket, hogy az esetlegesen elérhető változások helyett a biztos 2 és 12 millió forint közötti összeget választották?

Az elmúlt két hétben csak arról szóltak a cikkek, hogy milyen konkrét kéréseim voltak és Gyárfás Tamás hogyan próbálta teljesíteni őket. Pedig a hangsúly nem ezen volt. Felnyílt a szemem: a rendszer nem működik. Ha ilyen egyszerű fejlesztéseket sem kapunk meg, akkor hogyan leszünk jobbak? Én nem öltözőszekrényt kértem, hanem egy helyiséget, ahol elvégezhetem a regeneráló rutinomat. Nem kamerát kértem, ami felveszi az úszásomat és visszanézhetem, hanem egy mozgáselemző szoftvert. Ezek a próbálkozások is bizonyítják, hogy nem értjük egymást.

Az elmúlt két napban először Kiss László szövetségi kapitány, majd Gyárfás Tamás a szövetség elnöke is azt nyilatkozta, hogy ők kerestek engem és nyitottak a párbeszédre. Gyárfás Tamás december 28-án, hat nappal a sajtótájékoztatóm után keresett meg először. Küldött egy sms-t, amit rajtam kívül egy bulvárlap újságírójának is elküldött. Igazat adok Gyárfás Tamásnak, nincs értelme az adok-kapoknak. Viszont úgy érzem, ha ő őszintén meg akarta volna beszélni velem a dolgokat, akkor nem egy újság címlapján akarta volna lefolytatni a párbeszédet.

Kiss László pedig először hétfőn, egy órával azelőtt csörgetett meg, hogy az MTI-ben megjelent a vele készült interjú. Egyébként a sajtótájékoztató óta végig Magyarországon voltam és december 28-a óta a Komjádiban edzek szinte mindennap. Sokan mondták, hogy ne álljak ki másodszor is, mert ezzel öngyilkosságot követek el. Sokkal többet veszíthetek, mint amit nyerhetek. Azt mondták, legyek önző, csak azzal foglalkozzak, hogy nekem mi a legjobb. Én viszont bátran kiállok amellett, amiben hiszek.

Az a filozófiám, hogy törekedjünk jobbra! Feszegessük a határainkat! Legyünk egy picivel jobbak ma, mint tegnap voltunk! És holnap legyünk még jobbak! Ha ehhez az szükséges, hogy felvállalom a véleményemet, és elviselem a támadásokat, én megteszem. Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken és itt fogok készülni.

A véleményem nem változik, szerintem lehetnénk jobbak, de én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni. Ha más nem hisz abban, hogy ezek a változások megszülethetnek, és igenis lehetünk jobbak, akkor továbbra is csak arra a munkára fogok koncentrálni, amit 3 éve edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal elkezdtünk.
No comment!

„Többször is kerestem Katinkát, például két hónappal korábban, levelet is küldtem neki, de arra sem érkezett válasz. Többször hívtam telefonon, majd SMS-ben boldog új évet kívántam neki, és megkérdeztem, hogy van-e kedve leülni beszélgetni. A Blikk egyik újságírójával régóta jó kapcsolatot ápolok, akivel szintén arról beszélgettem, hogy kerestem-e Katinkát. Elmondtam, hogy többször hívtam és továbbküldtem neki az SMS másolatát is, bizonyítva, hogy kerestem őt. Katinka ezt rosszallta.”

stb.

http://vs.hu/sport/osszes/gyarfas-az-edes-katinkat-szeretnenk-visszakapni1-0106#!s1
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Számomra is furcsa, hogy amikor az olimpiai érmekért jogosan eltették a milliókat akkor az az övék volt amikor meg ingyen nekik kellene mosolyogni akkor hirtelen az országra hivatkoznak
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
"Úgy éreztem, szerencsésebb, ha én távol maradok, mert biztos nehéz lett volna indulatok nélkül megállni az elhangzottakat. Ahogy hallottam, úgy kezdődött, hogy Katinka széttépte azt a szerződést, amit mi jó szándékkal elküldtünk neki. Ez látványos lehetett és biztos nagy hatású, ám amit én nagyon sajnálok. Bánt a dolog és keserűvé tesz" -

nyilatkozta Gyárfás Tamás.

"A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a <b>magyarországi világbajnokságot</b> népszerűsítő <b>harminc másodperces</b> promóciós filmben. Ebben <b>két másodpercre</b> fel szerettük volna őt villantani, amiért ő ellentételezést kért" -

mondta. Ezt eddig nem mondta el, de Hosszú most kiprovokálta, ugyanakkor az általa kért pontos összeget nem árulta el. Gyárfás Tamás szerint a szövetség soha ennyit nem költött edzőtáborokba, fiatalokra, versenyzőkre, mint manapság, és elmondta, erős a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása, hatalmas a szponzori háttér.

http://index.hu/sport/uszas/2016/01/06/gyarfas_reakcio_hosszu_katinka/

<b>Azért a "BioTech USA" fehérjetartalmú italpor reklámozásához nem esett nehezére Hosszú Katinkának nevét és arcát adnia, pedig ez a reklámvideó 6 perc 15 másodperc hosszú, szemben a 30 másodperces Budapest VB promóciós videóval</b>, ahol Hosszú Katinkának mindössze csak <b>2 másodpercre</b> kellett volna "felvillannia".

Tehát Hosszú Katinka nem azért nem vállal reklámszereplést, mert nem ér rá a felkészülés miatt.

A BioTech USA reklámvideót miért vállalta? Talán mert fizettek érte? Akkor viszont hogy is van, most akkor fontos neki a pénz vagy sem?
A Budapest úszó VB-t pedig még pénzért sem népszerűsítené? Hogy van ez?

https://www.youtube.com/watch?v=QoaHnO-66uQ
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<b>Azért a "BioTech USA" fehérjetartalmú italpor reklámozásához nem esett nehezére Hosszú Katinkának nevét és arcát adnia, pedig ez a reklámvideó 6 perc 15 másodperc hosszú, szemben a 30 másodperces Budapest VB promóciós videóval</b>, ahol Hosszú Katinkának mindössze csak <b>2 másodpercre</b> kellett volna "felvillannia".

Tehát Hosszú Katinka nem azért nem vállal reklámszereplést, mert nem ér rá a felkészülés miatt.

A BioTech USA reklámvideót miért vállalta? Talán mert fizettek érte? Akkor viszont hogy is van, most akkor fontos neki a pénz vagy sem?
A Budapest úszó VB-t pedig még pénzért sem népszerűsítené? Hogy van ez?

https://www.youtube.com/watch?v=QoaHnO-66uQ

Óóó, megvan már miért <b>"Iron Lady"</b> a beceneve Katinkának!

Azért, mert a BioTech USA vele közösen kifejlesztett "Iron Series" táplálékkiegészítőit issza (és népszerűsíti!!):

<i>"Iron Series a „vasakarat” jegyében: <b>Bemutatjuk Hosszú Katinka és a BioTechUSA közös termékfejlesztését, az Iron Series termékcsaládot! Az Iron Series az Iron Meal fantázianévre hallgató magas fehérjetartalmú, hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmazó étkezéshelyettesítő italport és az Iron shakert foglalja magában. A csokoládé és eper ízekben elérhető, </b> 7x50g kiszerelésű Iron Meal gluténmentes, cukortartalma alacsony, nem tartalmaz aszpartámot és hozzáadott transzzsírt. Az Iron Meal rendkívül széleskörű felhasználásra készült, az élsportolóktól a hétköznapi emberekig. Hard work always pays off! " </i>

(idézet a YT-ról, a videó alól)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 816
30 852
113
Egy olimpiai- és világbanjok bármelyik sportágban is legyen, ritkán szokott csak egy dolgot reklámozni. És az úszó VB meg a protein por nem is nagyon konkurens terméke egymásnak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 635
113
"Úgy éreztem, szerencsésebb, ha én távol maradok, mert biztos nehéz lett volna indulatok nélkül megállni az elhangzottakat. Ahogy hallottam, úgy kezdődött, hogy Katinka széttépte azt a szerződést, amit mi jó szándékkal elküldtünk neki. Ez látványos lehetett és biztos nagy hatású, ám amit én nagyon sajnálok. Bánt a dolog és keserűvé tesz" -

nyilatkozta Gyárfás Tamás.

"A konfliktus abból adódott, és ezért vállalom a felelősséget, hogy nehezményeztem annak idején, hogy a kazanyi vb előtt nem vett részt a <b>magyarországi világbajnokságot</b> népszerűsítő <b>harminc másodperces</b> promóciós filmben. Ebben <b>két másodpercre</b> fel szerettük volna őt villantani, amiért ő ellentételezést kért" -

mondta. Ezt eddig nem mondta el, de Hosszú most kiprovokálta, ugyanakkor az általa kért pontos összeget nem árulta el. Gyárfás Tamás szerint a szövetség soha ennyit nem költött edzőtáborokba, fiatalokra, versenyzőkre, mint manapság, és elmondta, erős a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatása, hatalmas a szponzori háttér.

http://index.hu/sport/uszas/2016/01/06/gyarfas_reakcio_hosszu_katinka/

<b>Azért a "BioTech USA" fehérjetartalmú italpor reklámozásához nem esett nehezére Hosszú Katinkának nevét és arcát adnia, pedig ez a reklámvideó 6 perc 15 másodperc hosszú, szemben a 30 másodperces Budapest VB promóciós videóval</b>, ahol Hosszú Katinkának mindössze csak <b>2 másodpercre</b> kellett volna "felvillannia".

Tehát Hosszú Katinka nem azért nem vállal reklámszereplést, mert nem ér rá a felkészülés miatt.

A BioTech USA reklámvideót miért vállalta? Talán mert fizettek érte? Akkor viszont hogy is van, most akkor fontos neki a pénz vagy sem?
A Budapest úszó VB-t pedig még pénzért sem népszerűsítené? Hogy van ez?

https://www.youtube.com/watch?v=QoaHnO-66uQ

Egyszerű.

Sikeres úszó, amerikai férj. Az amerikaiak megvádolják egy cikkben, hogy doppingol. A mieink kikérik maguknak. Az amerikai férje meg a háttérben, egy évvel az olimpia előtt elkezd pedálozni, mint a Vallay a kapusnak tette a vajaskenyeres lány, hogy Kérjél bérletet! - jelen esetben még több manit, vagy átmész más csapathoz (jelen esetben amerikai leszel, hisz alanyi jogon megteheted, és innentől ez egy felkészülés arra, hogy alanyi jogon megtehesse és átmenjen USA színekbe).

Hosszú elkezdi előkészíteni a terepet itthon a váltáshoz, mint anno egy kollégája a vízen tette. (Neki nem jött be, Hosszúnak meg ki tudja be fog-e, de erre megy ki a játék.)

A gond az, hogy itthon kevesebb sport médiamogul van, mint Gyárfás, tehát rosszba kötött bele. Gyárfás emberileg olyan, amilyen, de azért neki is az a célja, hogy kell egy csapat, mert bár voltak ügyei, de mindig is a magyar sportnak élt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 635
113
http://www.nemzetisport.hu/uszas/uszas-mindenki-katinka-korul-tancol-gyarfas-2459227

"Gyárfás Tamás egy érdekes történetet is megosztott, amely a netanyai rövid pályás Európa-bajnokságon történt. Hosszúnak az egyik győzelme után Gyárfás adta át az aranyérmet. Elmondta, hogy még az érem átadása előtt megpuszilta Katinkát, és kérte, hogy hagyják már abba ezt a civódást. Erre az úszónő egy mosollyal válaszolt. Egy órával később Szántó Éva, az úszószövetség helyszínen tartózkodó főtitkára azzal állt Gyárfás Tamás elé, hogy Shane Tusup üvöltve kérte számon tőlük, hogy Gyárfás miért köt üzleteket Katinkával az ő engedélye nélkül."
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Egy olimpiai- és világbanjok bármelyik sportágban is legyen, ritkán szokott csak egy dolgot reklámozni. És az úszó VB meg a protein por nem is nagyon konkurens terméke egymásnak.
Kivéve ha kizárólagossági reklámszerződése van. És mivel nem ismerjük a szerződést, ne is ítéljük el! Elvégre úszóról beszélünk, így nicsenek olyan reklámlehetőségei, mint pl. 1 autóversenyzőnek.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
(B@sszus, nem birom ki.) Gyarfas megprobalja penzehes halatlan szemetnek beallitani. Logikus lepes, de ez mondjuk pont az o szajabol azert eleg hiteltelen. Csak terel es mellebeszel. Hosszu vilagosan elmondta, hogy mire van szuksege neki es a tobbi uszonak:
Szukseges egy rekreacios helyseg. Ez ertheto. A edzeseken felmegy a pulzusa , bedurrannak az izmai, szetazik a bore, ilyesmi. Nyilvan nem az a megoldas, hogy kiul a medence melletti padokra, vagy becsattog az oltozobe hanem kell egy hely ahol egy gyors torolkozes utan nyujthat, lazithat es ihat egyet a proteinitalabol. :) Erre odadobtak neki az egesszegugyi szoba kulcsat, meg valami kulon oltozot emlegettek. Eszetlenek.
Kert egy uszaselemzo szoftvert. A szovetseg sok tizmillios osszegekrol meg kamerarendszerrol beszelt a sajtonak. Kabe annyit azert le lehetett vagni, hogy a szovetsegben fogalmuk nincs arrol, hogy ezt most eszik vagy isszak. Pedig tenyleg hasznos dolognak hangzik.
A sajtot akartak felhasznalni ellene. Aljas huzas volt, na.
Gyarfas szeretne visszakapni a regi Katinkat, de ez sajnos nem fog menni. Katinka idokozben felnott. Tortent mar velem is olyan, hogy amikor nagyon sokaig dolgoztam egy helyen akkor csak evek mulva kezdett kitisztulni a kep, hogy kik es hogyan nyuljak le az ott dolgozokat es az (allami) vagyont. Kivulrol ilyenkor nem latszik semmi, de a nagy kep egeszen megdobbento amikor osszeall a kirakos.
(Katinkat soha nem kedveltem, meg egyebkent sem erdekel a versenysport, de most lehet szerzett egy rajongot:)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 825
57 734
113
zeal

+1 like

lgabo

<i>"Értem, akkor szimplán csak hálátlan :)"</i>

Ez irónia volt?
Mert nincs miért hálásnak lennie, ugyanis ő érte a szövetség lényegében nem tett semmit, de tőle elvárják, hogy tegyen az úszószövetségért.

haubagoi

Ha idegen szívű lenne a Katinka, akkor már valószínűleg lelépet volna az USA-ba ahol sokkal jobb felkészülési lehetőségei vannak.
E helyet inkább itt harcol egy dilettáns tolvaj bandával, mert a fejébe vette, hogy magyar színekben akar ezentúl is versenyezni.
Van egy olyan érzésem, hogy az itt fórumozók közül nem sokaknak volt köze valódi sportszövetségekhez...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
zeal

+1 like

lgabo

<i>"Értem, akkor szimplán csak hálátlan :)"</i>

Ez irónia volt?
Mert nincs miért hálásnak lennie, ugyanis ő érte a szövetség lényegében nem tett semmit, de tőle elvárják, hogy tegyen az úszószövetségért.

haubagoi

Ha idegen szívű lenne a Katinka, akkor már valószínűleg lelépet volna az USA-ba ahol sokkal jobb felkészülési lehetőségei vannak.

Tulajdonképpen (lélekben már mindenképp) lelépett az USA-ba.
A BioTech USA étrendkiegészítő cuccokat reklámozza (idejét nem sajnálva), a magyar úszó VB-t pedig nem.

E helyet inkább itt harcol egy dilettáns tolvaj bandával, mert a fejébe vette, hogy magyar színekben akar ezentúl is versenyezni.

Dehogy azért harcol. A legvalószínűbb, hogy azért harcol, mert az amerikai férje hallotta a CNN-en, hogy Magyarország egy korrupt diktatúra és akkor úgy gondolta, hogy akkor biztos az úszószövetség is az, ígyhát odasúgta Katinka fülébe: "- Mutasd meg ezeknek, hogy hol a helyük! Mit képzelnek ezek! Kérj tőlük mindent, hiszen ha nekik saját magukra van pénzük, akkor rád is kell, hogy legyen! Kik ezek hozzád, a világbajnokhoz képest?!"
Aztán Katinka jött, és kicsapta a hisztit... Ennyi történt, szerintem.

Az igazán érdekes kérdés azonban az, hogy ki súgta az ötletet az amerikai férj fülébe... onnan a szálak könnyen elvezetnének talán még Jóbaráthoz is.
Katinka pedig szimplán fel sem fogja, milyen játszma része.

(A másik kérdés pedig az, hogy ha a liberálisok szerint az állam rossz gazda, és ezért kellett anno minden állami vállalatot privatizálni, akkor a versenysportot miért nem oldják meg tisztán magánvállalkozói alapon? Miért az államtól/úszószövetségtől stb. várják a támogatást, a feltételek teljesítését?)
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquote rel="fip7">zeal

+1 like

lgabo

<i>"Értem, akkor szimplán csak hálátlan :)"</i>

Ez irónia volt?
Mert nincs miért hálásnak lennie, ugyanis ő érte a szövetség lényegében nem tett semmit, de tőle elvárják, hogy tegyen az úszószövetségért.

haubagoi

Ha idegen szívű lenne a Katinka, akkor már valószínűleg lelépet volna az USA-ba ahol sokkal jobb felkészülési lehetőségei vannak.

Tulajdonképpen (lélekben már mindenképp) lelépett az USA-ba.
A BioTech USA étrendkiegészítő cuccokat reklámozza (idejét nem sajnálva), a magyar úszó VB-t pedig nem.

E helyet inkább itt harcol egy dilettáns tolvaj bandával, mert a fejébe vette, hogy magyar színekben akar ezentúl is versenyezni.

Dehogy azért harcol. A legvalószínűbb, hogy azért harcol, mert az amerikai férje hallotta a CNN-en, hogy Magyarország egy korrupt diktatúra és akkor úgy gondolta, hogy akkor biztos az úszószövetség is az, ígyhát odasúgta Katinka fülébe: "- Mutasd meg ezeknek, hogy hol a helyük! Mit képzelnek ezek! Kérj tőlük mindent, hiszen ha nekik saját magukra van pénzük, akkor rád is kell, hogy legyen! Kik ezek hozzád, a világbajnokhoz képest?!"
Aztán Katinka jött, és kicsapta a hisztit... Ennyi történt, szerintem.

Az igazán érdekes kérdés azonban az, hogy ki súgta az ötletet az amerikai férj fülébe... onnan a szálak könnyen elvezetnének talán még Jóbaráthoz is.
Katinka pedig szimplán fel sem fogja, milyen játszma része.

(A másik kérdés pedig az, hogy ha a liberálisok szerint az állam rossz gazda, és ezért kellett anno minden állami vállalatot privatizálni, akkor a versenysportot miért nem oldják meg tisztán magánvállalkozói alapon? Miért az államtól/úszószövetségtől stb. várják a támogatást, a feltételek teljesítését?)</blockquote>

+1
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 824
47 194
113
Nem akarom én Katinkát bántani, meg elvitatni az érdemeit, de valahogy ez az Usa szál már az elejétől gyanús volt nekem is... Nem féltem egyébként Gyárfásékat sem, de ez most műbalhé, és politikai töltetet sejtek bizony mögötte.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 189
10 712
113
Ha igaz az a Shutup féle kirohanás, akkor az eléggé érthetővé tesz mindent. Az amerikai mentalitás, pénzt mindenért, pénzt semmiért.....
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 571
18 439
113
Nem lehet, hogy a szerződése tiltja hogy máshol is reklámarc legyen?

A két dolog nem zárja ki egymást. Az egyikkel egy nemzetközi sporteseményt reklámoz a másikkal pedig egy kereskedelmi terméket. Az esemény népszerűsítése semmiféle gazdasági hátrányt nem okoz a Bio Tech-nek. Úgyhogy biztos, hogy nem ez az oka.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Plushunnak: Csak részben van igazad. Pl. ha 1 bizonyos sört reklámozol, általában sörre vagy szeszes italra vonatkozik a kizárólagosság. De van, hogy a megbízónak megéri, hogy csak őt /tehát kizárólag az ő termékét/ reklámozd, semmi mást.
Sok színész és híresség veszített már nagy pénzeket egy meggondolatlan aláírással.

A politikát meg nem kell belekeverni. Az a felháborító, hogy 1 világhírű sportolónak csak "árukapcsolással" adnának támogatást. Pedig többet tett a hazájáért, mint a Gyárfás és a bandája!
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Ha igaz az a Shutup féle kirohanás, akkor az eléggé érthetővé tesz mindent. Az amerikai mentalitás, pénzt mindenért, pénzt semmiért.....

Azért a mentalitás sokféleképpen értelmezhető. Én úgy is értelmezem, hogy ha HK nyer egy versenyt, akkor az ő nyakába lógatják az érmet, az ő vitrinjét fogja díszíteni, ennek nyomán vele fognak a cégek jó pénzért reklámszerződést kötni, de az uszodát/támogatást/igényelt stb.-ket te-én-ő fizetjük az adókból. Pedig én max örülni tudok HK győzelmének, de nem én győzök, nem én kapok érmet és reklámszerződést, és még csak nem is úszhatok abban az usziban, ahol ő megteheti meg kihasználhatja a kormánytól az adómból kapott támogatásokat. Ráadásul ebből a támogatási pénzből tartok tőle, hogy sok olyan helyre/zsebbe is jut, ahol/aki tényleg semmit nem tesz a sikerek érdekében (lásd a paralimpiai botrányt, ahol a támogató pénzből lakástámogatás lett az egyáltalán nem paralimpiai vezetőnek - de csak ennyit tudunk, mi lehet a teljes igazság a sportpénzek terén?). És hadd kérdezzem már meg, miért nem kapnak támogatást pl. azok, akik saját zsebre bérelik a tornatermet ha focizni vagy röplabdázni akarnak, a horgászok, a modellezők, vagy lehetne még sokáig sorolni azokat, akik saját maguk fizetik a hobbijukat?!
 
Status
Not open for further replies.