Hogy ez csak a harmada a gazdaság életben tartó nyersanyagának? Megnyugodtam. Akkor ha én a jövedelmed 1/3 azt mondom hogy ilyen meg ilyen feltételeimmel nem kapod meg, de adok lehetőséget neked egy kis lótifutira hogy mégis, aztán meggondolom magam és más feltételeket szabok, a többiek pedig kuncognak rajta, akkor elmondom a kapcsolatunk lényegét, én vagyok a zaklatód te pedig az áldozatom, és ha meg sem próbálsz megütni legalább akkor egyre keményebben leszel zaklatva.
Ha ezek a technikai részletkérdések megoldják a problémát akkor hajrá, csakhogy mire megkötöd az új szerződést, az ukránok ismét módosítanak egyet és már baszhatod, mert ha azt akarják tenni megteszik, és minden "szövetségesünk" elégedettem mosolyog közben. Ott hajtanak rajtunk pinát ahol akarnak, és ez jellemzi az egész magyar politikát évek óta. Elő lehet adni a győzelmeket, csak egyre nehezebb emészteni a valóságot.
Trump meg a csodavárás, előbb nyerje meg, és ha meg is nyeri semmit nem jelent, a koreaiaknál is ahogy elbukott mert nem az lett amit ő akart kb feléjük sem nézett utána. Ide meg nem volt képes küldetni egy baráti nagykövetet az elnöksége alatt, de még a fene se ette ide, ennél még az angolok is jobbak, nekik legalább sikerül szalonképes nagykövetet küldeni.
Hol van a földindulásszerű Brüsszel elfoglalás? Hol van a 100 milliárdos ukrán pénz elfogadása utáni nagy győzelem meg a vastagon folyó pénzfolyó? De legalább megkonzultálták... hogy két hétre rá az legyen amit utasítanak nekik.
A nagy taktikázás közepette eddig még két szék közül a földet találtuk el mindig. Már annyi ilyen nagy taktikázást olvastam tőled és elég felemás de inkább csúnya vége lett.
Amúgy nem engem kell legyőzni, én most is ezeket támogatnám, de a kritika nélküliség az oda vezet mint ami 1945 ben Berlinben volt..... , a kritika jó, abból lehet építkezni, főleg ha fáj mert akkor jogos, és bizony mi nem győzünk hanem folyamatosan hátrálunk évek óta. Talán ideje lenne változtatni a módszereken.
Most hogy kukacoskodjak a harmada az exportnak, de a lényegen nem változtat
Persze az ukránok ahogy ma ezt, átîrhatják másra is, sőt akár a kazahra is.
Néha ha időt nyersz életét nyersz.
És itt erre lehet játszani. Mivel két zaklató szomszédunk van olajügyben. Ukrán, horvát. ( Valszeg a horvátok csak az INA irányítását akarják). Mások a motivációk, de ők tudnak minket zsarolni olajjal, mi őket semmivel sem. Most még nem!!
(A gázzal ellentétben, ahol szerbektől jövő déli vezeték életmentő lett. Ki is építette?)
Milyen vezeték is épül Szerbia felé most? Olaj....
Nincsenek győzelmek a magyar külpolitikában totális defenzîvában vagyunk, amióta Putyin megindította a háborút. Minket a kedves kereskedelmi partnerét állított a szakadék szélére. Majd ezt neki is meg kell, ha egyszer egyáltalán lehet köszönni.
Az első Trump elnökség teljesen más volt, mint amilyen a második lehet. Ma már Orbán kint hivatkozási alap. Pozitív és negatív példának is. Az alelnöke Vance, folyamatos kapcsolatban van a kormánnyal vagy a kinti lobbistáival, akár kormányprogram stratégiai egyeztetések kérdésében is. Kevés közös érdekünk van az USA-val, de lehet ezekre fókuszálni és egy baráti szövetséges lehet belátóbb más érdekeink felé. Mikor volt utoljára ilyen amerikai elnök? Talán Reagen. De az se nekünk szólt,
Egyébként Trump baráti nagykövetet küldött, Cornstein sokszor kiállt mellettünk szemben a Demokratákkal és az adminisztrációval. Nagy különbség a kövi Trump elnökségnél, hogy az adminisztracióban most nagytakarítás lesz, építik a csapatot. Illetve már a pártot is uralja, anno kívülálló volt. Látszik is az alelnökén, full trumpista.
De persze ehhez nyernie kell. Mindenesetre erre most 50+% a sansz.
Elfoglajuk Brüsszelt, Sztem nem vagy naiv, hogy választási lózungokat kérj számon egy politikuson. Mindenesetre a semmiből lettek a Patrióták, Orbán alapította, ahová felvette Le Pent, miután kihúzta alóla a frakcióját, Érdemes ezekre a részletekre figyelni, Létszámban VOXMelonitól az átigazolásával a harmadik legnagyobb frakció lett maga mögé utasítva éppen Melonit.
Szal a harmadik pozit már elfoglalta. És érdekes mozgásban van Meloni. Kockáztatva az olasz államadósság unios finanszírozását kilépett Ursula mellől. Könnyen átigazolhat Orbán frakciójába november után ő is és a konzervek nagy része. Igen, Amerikától sok függ itt Európában, ez is.
Sztem az uniós pénz jön, ha akadozva is, de ez a max. Azt látni kell Ursula is csak úgy tudta magát megszavaztatni a Parlamentben, ha Orbannak nekimegy. Még egyszer. Trumpig csak defenziva és időnyerés lehet. Ha nem jön, fel kell adni pár állást és hátrébb vonulni. Ha jön bármi lehet.
Mi lenne egy alternatív stratégia?Nyílt sisakos mohácsi küzdelem???
Bőven lehet mit kritizálni. Pl. hogy nem áll Paks, de folyamatos kettős emberhátrányban ritkán van győzelem, Alapvetően kisebbségből kuzdottünk a Sorosista Brüsszellel szemben, de Putyin a háborúval a szövetségeseinket is megtizedelte az EU-n belül. Egy olyan háborúval, ahol qrvára elszámolta magát. Ettől még nyerhet, de ekkora árát nem akart fizetni, éz gyors blitzkriegre volt tervezve.
Mi is a nagyot bukók közt vagyunk a németekkel együtt. Pont azért mert nem szakitottunk az oroszokkal.