[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Az indiaiak majd az indiánjainkkal házasodnak. :D
Inkább a kínaiak, bár nincs indiaiakkal semmi tapasztalt bajom de azért hallottam róluk már nem kellemes dolgokat.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Csak azt mondom, hogy ha állambácsi rádszáll, akkor abból a szarból nehezen húzod ki magad. Ha nincs semmi rejtegetni valód akkoris a sok ellenörzés megnehezíti az életedet, mert azokkal kell foglalkozz cégvezetés helyett, ez mind veszteséggel fog járni számodra és lehet ha ehelyett azt választják, hogy felvegyenek pár migráncsot, akiket a jogszabályok alapján majd nem fognak tudni kirúgni ha alkalmatlanok vagy kockázatosak.

Viszont a jelenlegi környezetben akár még több termelést vihetnek ki Németországból.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Az indiaiak majd az indiánjainkkal házasodnak. :D
Inkább a kínaiak, bár nincs indiaiakkal semmi tapasztalt bajom de azért hallottam róluk már nem kellemes dolgokat.

Igazándiból nincs is olyan nép, hogy indiai...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<blockquote rel="joker">Csak azt mondom, hogy ha állambácsi rádszáll, akkor abból a szarból nehezen húzod ki magad. Ha nincs semmi rejtegetni valód akkoris a sok ellenörzés megnehezíti az életedet, mert azokkal kell foglalkozz cégvezetés helyett, ez mind veszteséggel fog járni számodra és lehet ha ehelyett azt választják, hogy felvegyenek pár migráncsot, akiket a jogszabályok alapján majd nem fognak tudni kirúgni ha alkalmatlanok vagy kockázatosak.

Viszont a jelenlegi környezetben akár még több termelést vihetnek ki Németországból.</blockquote>

Németország 70 milliós, átlagon felüli képzettséggel, nem tudnak ennyi melót elteríteni az EU-ban, ha tudnának már megtették volna.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
És az magyarországi indiai közösség "mottója" lehetne Adytól a Tisza-parton?

Jöttem a Gangesz partjairól,
Hol álmodoztam déli verőn,
A szívem egy nagy harangvirág
S finom remegések: az erőm.

Gémes kút, malom alja, fokos,
Sivatag, lárma, durva kezek,
Vad csókok, bambák, álom-bakók.
A Tisza-parton mit keresek?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
A FB-on már megy a kampány
13895547_1108778932493665_5607150280554573269_n.jpg


Szerintem senki sem kérdezte meg felmenőiket, akarnak-e idegen fennhatóság alá kerülni, csak ostobán húztak egy hatart.
Egyébként akkor a külföldön dolgozó magyarok se szavazzanak, hiszen nem itt élnek, nem itt dolgoznak és nem itt fizetnek adót?
 

ashlan

New Member
2014. szeptember 11.
24
0
1
Pontosan!
Ők se szavazhassanak! Majd ha ide fizetik az adót, akkor lehet belevau, addig nem!
Ezt mondom ezer éve.....
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
BELEVAU ? Hallod Te valami paraszt vagy? vagy mi fenne ?
Itt nálunk max azt szokták írni hogy akkor legyen beleszolássuk, ugyan olyan magyar állapolgárok és szavazhatnak , inkább az ilyen sutyóknak venném el, töltetnék veled egy iq tesztet és el is véreznél vau. Mi vagy Te kutya idomár ? Azért jó lenne erdély ha tvisszacsatolnák, nem ? de azért ne vauzanak bele. Ezen az oldalon is valamiféle IQ teszt kéne, és nem zsibasztanának ilyen ökrök.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Marha jó hogy az ellenzék arra biztat hogy ne menj el szavazni , bojkotálja az egészet, mert másik oldalt politikaiöngyilkosság lenne védeni :D NO VAU :D
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
<blockquote rel="desertfox">Marha jó hogy az ellenzék arra biztat hogy ne menj el szavazni , bojkotálja az egészet, mert másik oldalt politikaiöngyilkosság lenne védeni :D NO VAU :D

Ezzel pont az ellenkezőjét érik el, legalább is én így tapasztalom :)</blockquote>
Jó, azért ez elég komoly dilemma, mert keverednek benne a kül- és belpolitikai motívumok.
- Ha elutasítod a betelepítést, akkor ez a kormány támogatásaként fogja fel, függetlenül attól, hogy egyébként mit gondolsz az általuk általánosságban bemutatott produkcióról.
- Ha támogatod a betelepítést, akkor meg aláírsz egy biankót arról, hogy a kvóta tetszőleges növelésével a jövőben akárkit be lehessen pakolni adminisztratíve ebbe az országba. Kérdés persze, hogy meddig maradna itt a népelem - tekintve, hogy hazánk fiai-jányai is törekednek a külföldi munkavégzésre, létezhet olyan forgatókönyv, hogy az első autóstopig, ami felveszi. Papíron itt van, amúgy meg Calaisnál döngeti a kerítést. Persze onnantól nehéz bejelentkezni német, svéd, dán stb. segélyre.
- Ha azt mondod, hogy anyátok és nem mész el, mert azért van a kormány, hogy külpolitikája legyen, ergo mi megszavaztuk, hogy az EU tagjai kívánunk lenni, meg őket is, hogy kormányozzanak - tehát dolgozzanak meg a pénzükért ahelyett, hogy minden piszlicsáré ügy miatt az urna elé rángatnának minket.

Én spec bármelyik lehetőséget támogathatónak találom, szóval valószínűleg a pillanatnyi időjárás (<i>le kell tekernem 56km-t a szavazó urnáig, meg utána ugyanezt haza</i>), a hangulatom és az urna függönyén mászó kis tündérnyi bogárka szemszíne fogja eldönteni, hogy igent, nemet vagy egy méretes ló***szt fogok rajzolni a lapra. Komoly, tudományosan megalapozott döntés lesz, no.
 

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 272
2 093
113
BELEVAU ? Hallod Te valami paraszt vagy? vagy mi fenne ?
Itt nálunk max azt szokták írni hogy akkor legyen beleszolássuk, ugyan olyan magyar állapolgárok és szavazhatnak , inkább az ilyen sutyóknak venném el, töltetnék veled egy iq tesztet és el is véreznél vau. Mi vagy Te kutya idomár ? Azért jó lenne erdély ha tvisszacsatolnák, nem ? de azért ne vauzanak bele. Ezen az oldalon is valamiféle IQ teszt kéne, és nem zsibasztanának ilyen ökrök.
A két hozzászólás logikailag nem zárja ki egymást. Abban a hipotetikus helyzetben, ha Erdélyt visszacsatolnák, az ott befizetett adók a magyar költségvetést gazdagítanák.
Más kérdés, hogy ha vagyoni cenzus esetén csak az adózott jövedelemmel rendelkezők szavazhatnának, akkor a NAV-nak kellene összeállítania a szavazásra jogosultak körét. Abból lenne ám Orwellezés :D :D
Egyébként érdekes anomáliák lennének ott is:
- mi a helyzet az adó<del>csalókkal</del>hiánnyal rendelkezőkkel, bíróság állapítaná meg az ő átmeneti jogfosztásukat, vagy csak egy állami hivatal (NAV?) döntése elég lenne az alkotmányos jog felfüggesztéséhez?
- a nyugdíjas szavazhat-e? A nyugdíj jelenleg nem adózó jövedelem, hasonlóan a hallgatói ösztöndíjakhoz. Ebben az esetben ki lehet zárni 64(<i>5,6,7...->végtelen</i>) fölöttieket, de akár azt a PhD hallgatót is, aki állami ösztöndíjat kap, tehát akár 27 éves koráig nem szavazhat.
- lehet úgy redukálni, hogy az igazi adófizető a magánszférában termel, tehát aki közalkalmazott/köztisztviselő az max akkor rendelkezne szavazati joggal, ha van egy nyereséges Bt-je. De mi lenne a helyzet az állami <del>pénznyelők</del> vállalatok (MÁV, BKV, volánok, MVM, Posta stb.) alkalmazottjaival? Mondjuk azt, hogy 25% állami tulajdon fölött már nem szavazhat? Mert akkor a Rába dolgozó korábban szavazhatott, most meg nem. Mol esetében is volt korábban egy gusztusos állami tulajdonrész.

Szóval földrajzi alapon diszkriminálni még mindig praktikusabb - van-e a Magyar Köztársaság jelenlegi területére érvényes állandó lakcíme?
Van -> itt él -> mehet szavazni
Nincs -> nem itt él -> nem mehet szavazni
Kérdés persze, hogy az állandó lakcím valóban azt jelenti-e, hogy a népelem életvitel szerűen ott él, vagy ott nőtt fel, meg él a családja, de amúgy albérletben lakik Bivajpöndörön. A hatályos szabályozás szerint Bivajpöndörön nincs beleszólása a helyi politikai közéletbe, míg az édes otthonban meg van, függetlenül attól, hogy már alig ismer ott valakit.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
De figyelj mar ez nem ugy megy hogy semmit nem adok es gyertek csatolodjatok vissza vagy valami, hanem elobb etelt fozzol es utana eszel , de nem is merulok itt bele.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Azok az indián kollégák akikkel beszéltem mind lenézték Magyarországot és mentek rögtön haza akkor végeztek. De nem baj mert szarházi mind.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Minden bizonyos életkort betöltött büntetlen előéletű magyar állampolgár szavazhasson, ha a regisztrációs díját befizeti.

Így nem szól bele, aki szarik az egészre, mert úgyis mindegy, ez egy vagyoni és intelligencia szerinti cenzus is, és könnyű szabályozni, nyilvántartani, ellenőrizni. Csak a díj értékének megállapítása a nehéz kérdés.

Mellesleg a határon túliakra fúni a legpondróbb dolgok egyike, és ha nem érted miért, az külön szomorú.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ez a lenézés nem függ össze azzal, hogy lépten nyomon összekeverik őket a cigányok mélyebb rétegeivel?
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Minden bizonyos életkort betöltött büntetlen előéletű magyar állampolgár szavazhasson, ha a regisztrációs díját befizeti.

Így nem szól bele, aki szarik az egészre, mert úgyis mindegy, ez egy vagyoni és intelligencia szerinti cenzus is, és könnyű szabályozni, nyilvántartani, ellenőrizni. Csak a díj értékének megállapítása a nehéz kérdés.

Mellesleg a határon túliakra fúni a legpondróbb dolgok egyike, és ha nem érted miért, az külön szomorú.
Ez sem jó. Más is kifizetheti a pénzt :(
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
<blockquote rel="Veér István">Minden bizonyos életkort betöltött büntetlen előéletű magyar állampolgár szavazhasson, ha a regisztrációs díját befizeti.

Így nem szól bele, aki szarik az egészre, mert úgyis mindegy, ez egy vagyoni és intelligencia szerinti cenzus is, és könnyű szabályozni, nyilvántartani, ellenőrizni. Csak a díj értékének megállapítása a nehéz kérdés.

Mellesleg a határon túliakra fúni a legpondróbb dolgok egyike, és ha nem érted miért, az külön szomorú.
Ez sem jó. Más is kifizetheti a pénzt :(</blockquote>

Ráadásul akkor ténylegesen megvalósulhat a pénzért bárkire szavazó "öntudatos" honpolgár - törvényesen!!