Nemhogy a politikában de talán már az ovodában sem elfogadott érvelés ez a modszer, amikor a gyerektől megkérdik, hogy miért firkálta össze a falat, és az a válasz, hogy nem ő kezdte...
Pont az ilyen stílusú érvelés távolítja el a fiatalokat a Fidesztől mert egy húszévesnek nincs ilyen messzire nyúló politikai emlékezete, és különben is kiröhögi az ilyen érveket, vagy csak tesz rá, hogy mi volt a Horn kormány idején. Azt látja ami most van.
Nem is értem mi a cél az ilyen bezzeg a Fletó, meg a Bajnai idején történt mocskosságok érvként való felemlegetésével, mert akit a rendszer korruptsága taszít, azt ezzel nem győzi meg, ahogy azt sem aki megrögzött Fidesz ellenes.
Csak az derül ki belőle, hogy egyesekben ekkora indulatot vált ki a korábbi kormányok lopásai, trükközései, de amit a Ner emberei tesznek, azzal semmi baj sincs.
Engem ovodásoztok, de én egyőkötöket sem minősítettem, habár ragozhattam volna és írhattam volna például, hogy megcsípett titeket a hülyebogár.
Pláne mert ipari mértékben relativizáltok és nagyon szeretnétek egyenlőségjelet tenni a Szoci-Szadesz és a Fidesz kormányok közé, és ez az a tipikus sárral dobálózás, és ami hányinger keltő, és ami a lényeg, nem igaz.
A szavak amiket tetszés szerinti sorrendben használtok: Mészáros, NER, Tiborcz, rendszerszintű.
Tessék akkor itt egy téma, ami mutatja azt milyen ipari mértékben igazoltan loptak az előzőek.
„A mai magyar GDP 7 százalékát, 2853 milliárd forintot dob ki az ablakon a magyar állam 2040-ig azért, mert korábbi kormányok úgy döntöttek, hitelfelvétel helyett ppp-konstrukcióban valósítják meg az M5-ös és az M6-os autópályát – számolta ki a G7.
Tavaly 114 milliárd forintot fizetett a magyar állam az M5-ös és M6-os autópályák tulajdonosainak. Ezek a legdrágább magyarországi köz- és magánszféra közti koncessziók, avagy a közismertebb angol rövidítéssel ppp-szerződések. Ezt a liberális közgazdászok szerint előnyös konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták, és az Európai Unió is erőltette: az elmélet szerint a magáncégek költséghatékonyabban és gyorsabban tudják a beruházásokat megvalósítani, jobb minőségben végzik el a karbantartást, és ezáltal az adófizetők is jobban járnak."
(„Kötelezően alkalmazott közbeszerzési eljárás” – ez a titok, elvtársak! És természetesen arra is nagyon kellett figyelni akkoriban, hogy a közbeszerzési eljárásokon soha, még véletlenül se nyerjen magyar cég, mert csak ebben az esetben garantálható a „minőség”, a „megbízhatóság”, a „gyorsaság” és a „hatékonyság”.)
És azt is jó, ha tudjuk: ha ez a kormány tényleg folyamatosan és állandóan lopna, akkor sem tudna annyit lopni és annyi kárt okozni, amennyit elődei a PPP-vel és a koncessziókkal.
Tehát ezermilliárdokat.
Aztán lehet itt kontrázni kérem.
De azon kívül, hogy leírjátok a varázsszavakat - Mészáros, NER, Tiborcz, rendszerszintű – van e valami konkrétum?
Na ez itt a lényeg!
A mocsok Szoci-Szadesz kormányok bűneit pedig nem kell a szőnyeg alá söpörni, és jobb ha mindenki tisztában van vele!
És lehet rugózni, hogy bizpol topic.
Még jó hogy az, mert qrva nagy gebasz lenne ha a még csak a közelébe is kerülne ez banda a döntéshozatalnak.