Egyrészt egyetértek azzal, amit
@PavolR írt, másrészt túlértékelitek az Apró-klánt, ahogy Toro is túlértékelte a nemzeti radikális magot. Hangosak és szervezettek, de a korfa alapján fogynak és csak ahhoz elegek, hogy ne lehessen őket kihagyni aszámításból.
Ahogy közeledik az előválasztás, úgy tisztul a kép. Vagy Jakab, vagy Karigeri lesz a közös jelölt, ésaz utóbbi hetek felmérései alapján vélhetően a Jobbiké lesz alegnagyobb ellenzéki frakció is.
Úgy tűnik a magára talált Jobbik korábbi szavazóinak jelentős részét számomra is hihetetlen gyorsasággal visszavonzotta - legutóbb 14%-ot mértek nekik, ami 6-700 ezer ember lehet, ráadásul az ellenzéken belül nemcsupán ők a legnépszerűbb párt, de ők a legkevésbé elutasított, vagyis nekik van a legnagyobb szóba jöhető tartalékuk (szerintem a Momentumtól szépen visszaszereznek mindenkit aki 2018 után hozzájuk csapódott). + úgy tűnik már a balos szavazók jelentős része sem idegenkedik tőlük.
Megmondom őszintén én már lemondtam róluk, de úgy tűnik ez a Jakab sokkal ügyesebb, mint gondoltam.
Ez alapján pedig a társadalom továbbra is jobbos beállítottságú (2010 és 18 között mindán választáson 70% körüli eredményt értek el a jobbos pártok), tehát nagy baloldali/libsi fordulat O1G győzelem esetén sem várható, de fideszmentesítés igen.
A Civitas Intézet felmérése szerint a Fidesz egyértelműen népszerűbb az ellenzéki pártoknál. Ha nem lenne összefogás, akkor az ellenzéki oldalról csak a Jobbik, a DK és a Momentum jutna be a parlamentbe.
444.hu
Úgy nézem elég jól eltalálták a kommunikációs fonalat mind a Fidesz ellenében, mind a többi ellenzéki párt lenyomásához:
Új fejezet a szegénylegény-kampányban.
444.hu