[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 636
25 223
113
Lehet, hogy hülye a kérdés, de honnan lehet ekkora mennyiségű aranyat venni? Kitermelőktől, befektetőktől, vagy más államtól? Erről sose esik szó.
Ha gonosz akarok lenni, akkor azt tippelem, hogy megvettük az ukránból gyorsan kilopo.. khmm elhozott aranytartalékot, a maradék pár tíz tonnát meg tőzsdéről :)
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 965
5 169
113
Vagy Jobbágyiban, a magyar állam feltételezett végítélet bunkerjében, vagy...

Van pár olyan létesítmény, ami megfelel a kritériumoknak.
A forint és valutatartalékot (deviza az számlakövetelés) a Szabadság tér alatti objektumban tárolják. A magyar sajtóban volt már erről cikk. Beengedték az újságírókat csak - érthető okokból - fényképezni nemm lehetett. Logikus, hogy ott tárolják az aranyat is.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
349
2 022
93
Játsszunk el egy gondolattal: Mi a Z2026 egyik alapvetése: A régió meghatározó hadereje lenni. Másként megfogalmazva: Magyarország a régió meghatározó ereje kíván lenni.
Mi fejezi ki a meghatározó szerepet: Haderő, gazdasági potenciál, rendelkezésre álló tartalékok.
Most ne nyissunk arról vitát, hogy a hadseregfejlesztés eléri ezt a jövőbeni célt, de a szándék ennek az elérése.
Szerb oldalakon úgyhatározzák meg M.o. és Szerbia gazdasági arányait, hogy M.o. exportja 150Millárd euro, Szerbia 52Milliárd.
Jelen pillanatban a régióban M.o. rendelkezik fajlagosan és abszolút értékben(kivéve Romániát) a legmagasabb aranytartalékkal.
Lehet hogy csak egy tégla került a helyére..............
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 210
113
A tartalékok egy töredéke aranyba került át. Bizonyos mennyiségű tartalékot érdemes aranyban tartani, úgy talán tíz százalékát biztonsági okokból, de alapvetően devizatartalékokra van szükség pénzügyi szempontból, mert az azonnal elkölthető ha szükséges. Jelenleg ez a helyzet (pontosabban a legutóbbi aranyvásárlás előtt):
mnbtart210407-443508.jpg

Viszont jobban örülnék, ha tartalékaink elérnék a költségvetés kiadási főösszegét legalább (65mrd EUR), ki tudja mit hoz már a közeljövő. A járvány további sorsa, az USA várható ámokfutása és más hasonló katasztrofális tényezők gyorsan apaszthatják is akár. Az aranytartalék kétszer egymás utáni háromszorozása is politikai szám, az egyévi kiadásnyi tartalék is lehetne az!
A válság miatti most drága az arany, pont most nem kéne venni.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Ja, mert te milyen bonyolult szavazó vagy.
:D
Nézd, ha racionális oka volt a vásárlásnak most, akkor nagyon cudar jövőképük van az elkövetkező évekre, mert azt feltételezik, hogy az arany ára növekedni fog vagy legalábbis értékálló marad hosszú távon! Biztos ezt szeretted volna hallani?
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 814
25 431
113
Igen, várni kellett volna. Szerintem politikai oka volt, hogy az egyszerűbb szavazókat felizgassák.
Srácok, 15%-kal olcsóbb, mint tavaly szeptemberben!
A nemzetközi tartalék egy része lett átváltva. (Egyébként nem hiszem, hogy az átlagszavazó politikai véleményformálását ez érdemben befolyásolná.)