[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 050
113
Ugyanaz a helyzet, mintha egy cégnél lecserélnék marketingesre a terméket fejlesztő mérnököket, a terméket gyártó szakmunkásokat, a cég gazdálkodásáért felelős pénzügyeseket, közgazdászokat. Jelmondatok és színes plakátok, meg táblák lennének, de értelmes, használható termék nem.
Mindenütt ez a tényállás, régen a villamos irányításban, legyen az országos vagy alállomás szintű, 100 mérnökre jutott 1-2 közgazdász, ma már 10 mérnökre jut 20 élősködő.
Csodálkozom is, hogy karigeri és a 40 rablóról a telex-zsindex nem ír ilyen tényfeltáró riportokat, ja igen ők függetlenek...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 317
55 704
113
Ha rám gondolsz illetőként, akkor jelzem, hogy ezt most benézted.

  • Budapesti vagyok. Ez tehát nem talált.
  • A saját gyakorlati tapasztalataimból beszélek, mert folyamatosan látom ezeket ez elhanyagolt gazos részeket, meg a rohadni otthagyott avar kupacokat, a nevetséges és siralmas méhlegelő, sün alvóhely táblákkal.

Nekem alapvetően 4 bajom van ezekkel a végtelenül buta látszatintézkedésekkel:

  • Az első, hogy ez egy pótcselekvés. Szakmámból adódóan szoktam önkormányzatok gazdálkodásával foglalkozni. Többek közt a Fővároséval és kerületekével is. Valamint nyitott szemmel járok a városban. Látom, hogy mennyire nem csinálnak semmilyen új, hasznos, kézzelfogható beruházást. Ellenben abban sikerült jeleskedni, hogy már folyamatban lévőeket megfúrjanak, szűkítsenek, leállítsanak. Hogy konkrét számokról beszéljünk: Amikor a jelenlegi csapat átvette a stafétát, akkor a Budapestnek volt 82 milliárd Ft állampapírja és 48 milliárd Ft pénzeszköze, valamint volt egy eredetileg 60 milliárd Ft-os mertókocsi hitele és egy 20 milliárd Ft-os OTP hitelből 5 milliárd Ft kihasználva. Ennyi (65 milliárd Ft) új hitelt vett fel Budapest a 2013 - 2014-es adósságkonszolidáció után 2019-ig. Mint látható a pénzügyi tartalék 130 milliárdja kétszerese volt az adósságnak. A 2021-es fővárosi költségvetés szerint viszont már a 20 milliárdos OTP hitel teljesen ki van használva. A korábban kihasználatlan két EIB-s keretből felvették a teljes keretet, 69 és 34 milliárd Ft-ot. Azaz bő 1 év alatt 118 milliárd Ft-ot új hitelt vettek fel. Több mint 1,5-szeresét a megelőző 7 év összes hitelfelvételének. És 2021-ben még legalább további 71 milliárd Ft-ot terveznek felvenni egy harmadik, új EIB-s keretből. Az idei év végére a tervek szerint elérik 242 milliárd Ft-os adósságállományt. Ez több, mint a 2013 -2014 -es adósság konszolidácói előtti csúcsérték. Ezzel szemben a beruházások, felújítások, felhalmozás előirányzata 2021-ben 98 milliárd Ft-ra csökkent a 2018-as 123 milliárd Ft-os előirányzathoz képest. Tehát úgy sikerül viharos ütemben eladósítani a Fővárost, hogy közben kézzelfogható dolgokra érdemben kevesebbet költenek. Viszont van méhlegelő, sün alvóhely, darázsgarázs/rovarhotel, csík az aszfalton a biciklisávnak, mert ez szinte semmibe nem kerül. Sőt még a terület fenntartására is kevesebbet költenek. Meg van persze faregiszter, klímastratégia és tanulmányok, szakértői anyagok dögivel. Táblák, plakátok, marketing, szófosás, vetítés, Facebook bejegyzések. Csak kézzelfogható teljesítmény nincs. De ez a nesze semmi, fogd meg jól viszont iszonyú sokba kerül.
  • A második, hogy ezekkel a nyilvánvalóan kamu táblákkal még a vetítést és porhintést is gyalázatosan gyengén csinálják. Egy háromszögben, amit két db 2x2 sávos és egy 2x3 sávos út vesz körül, nevetséges bármit is kiírni sün alvóhelyről, mert oda élve sün nem jut be és nem jut ki onnan. Ráadásul ott sétáltatják az emberek a kutyáikat. Ha lenne ott sün, akkor azt a kutyák kiforgatnák a bőréből. Teljesen nyilvánvaló, hogy nincs ott sün, csak egyszerűen otthagyták megrohadni az avart is kitettek néhány táblát, hogy sün alvóhely. Ez nagyjából csak a kóbor apácákat tudja megtéveszteni, de értelmes ember nem veszi komolyan. A méhlegelő ugyanez a kategória. Nem fognak méhek menni a Bocskai útra legelni. Meg máshova sem, a város forgalmas belső területeire. Épp eszű méhész nem viszi oda a méheit. El nem tudom képzelni, hogy ki veszi komolyan ezt a táblát.
  • A harmadik gondom, hogy viszont ha véletlenül igaz lenne, akkor meg kifejezetten káros és veszélyes. Tudomásul kell venni, hogy a város az emberek élettere. A méhek, sünök, darazsak, stb... nem ide valók. Az erdőben ők vannak otthon, a városban meg mi. És ha beszabadítjuk őket az emberek közé, az senkinek sem jó. Nekik sem és az embereknek sem. Sajnos most az a szemlélet lett divat ezeknél az elborult zöldeknél, hogy az emberek érdekeit háttérbe kell szorítani bármilyen más élőlényével szemben, még az emberek életterében, a városban is. Pedig a városban elvárható lenne, hogy ne hurcolják be a rengeteg kullancsot. Elvárható lenne, hogy ne kelljen lépten - nyomon méh és darázs csípéstől tartani. Elvárható lenne a szúnyogirtás, ami szintén egyre ritkábban és egyre kevésbé hatékony módszerekkel történik. A várost ellepték a poloskák. Ellepték a galambok, amelyek betegségeket terjesztenek és mindent összepiszkítanak. Ellepték a varjak, amelyek a szemetesek nagy részét kiforgatják, szétdobálják, mert alkalmazkodtak a szemét evéshez. Egyre több a rágcsáló, mert nem irtják őket olyan hatékonyan, mint régen. Mert minden módszerre, amivel az ember a veszélyes, káros, agresszív, kórokozókat terjesztő, élősködő, lények ellen védekezne, rásütik, hogy az káros a természetre. Naná, hogy káros, hiszen irtani akartunk vele. De ha nem védekezünk, az meg az emberekre káros. Sokat járok a közeli erdőkbe és tiszteletben tarom az ott élő állatokat. Tudomásul veszem, hogy ott én vagyok a vendég. De a városban csak ne legyek már alárendelt a méhekkel, darazsakkal, sünökkel, szúnyogokkal, galambokkal, patkányokkal szemben! A méhek legeljenek az erdőkben, mezőkön, mezőgazdasági területeken, de nem a városban!
  • A negyedik problémám, hogy nem fogják fel, hogy a korszakalkotó ötleteiknek milyen mellékhatásai vannak. Ha egy terület elgazosodik, az a környező területeket is érinti. Tessék kimenni a Margit-szigetre és megnézni, hogy a gazosan hagyott területek miatt a gondozott területeken is rohamosan gazosodik a gyep! Lehet, hogy neked nem jelentenek problémát az allergének. Én szerencsére nem vagyok allergiás. De rokonaim, barátaim, ismerőseim, munkatársaim közül jó páran azok. Egyik sem mondta még azt, hogy őt nem zavarják a gazosan hagyott területek. Egyik sem örül ennek az új módinak.

Az a baj, hogy olyanok kerültek pozíciókba, akik még politikusnak is nagyon amatőrök, de a város vezetésről, város üzemeltetésről fogalmuk sincs. De még a környezetvédelemről sem, mert azt is csak jelszavak szintjén ismerik. Nem tudnak mást, mint a politikai marketing kampány lózungjaikat puffogtatni. És mivel szivárványos a csapat, mindegyik úgy érzi, hogy neki és a kis pártocskájának is meg kell valósítani valamelyik általa ütősnek vélt jelszót, látványpolitizálás keretében, hogy médiafelületet kapjon és saját fontosságát igazolja. Csak amikor a valós tartalom és működőképesség nélküli jelszavaikat a gyakorlatba próbálják átültetni, akkor ilyen veretes butaságok jönnek ki belőle. Ugyanaz a helyzet, mintha egy cégnél lecserélnék marketingesre a terméket fejlesztő mérnököket, a terméket gyártó szakmunkásokat, a cég gazdálkodásáért felelős pénzügyeseket, közgazdászokat. Jelmondatok és színes plakátok, meg táblák lennének, de értelmes, használható termék nem.




Beszavazták oket bakker, Beszavazták! :hadonaszos::mad:
Mert a demokrácia jó, a szavazás meg a demokrácia unnepe.... :eek:
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
699
1 746
93
  • Imádom
Reactions: kiskrumpli

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Teljesen igaz, nem méheket akarják megszólítani, mert:
  1. a méhek nem hülyék,
  2. a méhek nem szavaznak.


.
Nem erre gondoltam. Nem volt szándékomban politizálni. Ott vannak pl. a poszméhek.

Egyébként megnéztem itthon, hogy az idén még nem fűnyírózott (sőt évek óta direkt csak későn kaszált és 1-2 alkalommal, de nem tarra fűnyírózott) füvet. Hát, marhára nincs sok virág benne, kb semmi.
Ha meg lenyírják majd, akkor az mennyire biztosít életteret? Ahhoz nem kellene lenyírni/kaszálni.
Úgyhogy a magyarázattal, amit kommunikáltak, nemigazán értek egyet.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Ez - már ha igaz - pálfordulás. Maguktól is rájöhettek volna az elmúlt 7 év alapján, de biztosan nem ez történt. Ukrajna egy amcsi bábállam. Az eddigi magyarellenességhez is kellett minimum egy amcsi bólintás vagy félrenézés. Ez úgy tűnik megszűnt.

Mit fizettünk/fizetünk ezért az amcsiknak?
Amikor elkezdődött az enyhülés a ruszkikkal úgy egy hónapja (nem egyértelmű, tudom, de vannak jelek, tök mindegy, hogy a Soros média kint mit fúj fel, mint pl. Biden mit mondott Putyinról), azóta egyértelmű, hogy Ukrajna többé nem tétel az amcsiknak. Bár az ukrán vezetés még talán nagy részben elhiszi, az elnök, akiknek több infója van mindenhonnan vsz jobban rálát, így felmérte, hogy elqurták. Most éppen egyensúlyozás van az amcsibarát seggnyalók, az új/régi seggnyaló-maga a segg amit nyalni kell oligarchák, a ruszkik és a választópolgárok között. Kis-kis adagolással nyomul, tapogatózik az elnök, és próbálja úgy irányítani a dolgokat, hogy:
A. nehogy idő előtt megszerveződjön az ellentábora
B. nehogy idő előtt elfogyjon a mani
C. nehogy idő előtt Putyin lépjen, amivel konkrétan nem tudnának mit kezdeni.

Így próbál baráti kezet nyújtani mindenkinek, egyenként, akiket megbántottak 2014 óta.
A saját népe vsz örülni fog, ha sikerül, nem ők a gond, hanem az idő, ami a pénzről szól. Most képzeljük el azt az ukránt, aki utazna, nyaralna, ehelyett az átoltatlanság miatt nincs erre lehetősége, max. ha tesztelteti magát pénzért. Aki azt látja, hogy full Európa nyaral vagy oda indul, a szomszédban Magyarországon - két tűz között - hozták ki a legjobbat maguknak, miközben ők belebonyolódtak egy polgárháborúba a hülye nacionalisták miatt, és sokkal szarabb helyzetbe kerültek, mint 2014 előtt voltak. Szerintem, lassan, de leesett neki is Magyarország kapcsán, a vírus és gazdaságkezelés egyértelműsége okán, hogy 2010 óta létező Uniós ellenszélben hogyan lehet mindkét irányban érvényesülni egy 10 millás országnak. Ezt akarta Janukovics is, csak nem értették meg, pedig nem volt hülye politikus a pasi. Most meg ők kényszerből ugyanarra kényszerülnek, ha életben akarnak maradni, hogy mindkét irányba érvényesülhessenek. Vagyis, visszajutottak oda, mint 2014 előtt, csak rakat áldozat, csőd, hitelképtelenség, polgárháborús helyzet és utálattal minden irányból. Még a lengyelekkel közösen EBt rendeztek, most pedig csak a nemzeti kisebbségek miatt (lengyel, magyar, stb.) nem full ellenséges velük minden szomszédjuk. És már nincs senki, aki hitelt adna nekik. Kikerüli őket a gáz is pillanatokon belül, rohad minden, csak mert anno egyik oligarcha helyébe másikat kellett ültetniük.

Most jöttek rá, hogy ez qurvára nem érte meg nekik, és vsz szembesült azzal, hogy ha így megy tovább minden, akkor még idén roló ...
 
G

Galthran

Guest
Beszavazták oket bakker, Beszavazták! :hadonaszos:
jó de azért dögöljenek meg a epstiek mert nem a "jó" jelöltre szavaztak? :D
Mert a demokrácia jó, a szavazás meg a demokrácia unnepe.... :eek:
kínában messze nincs demokrácia és kézzel poroznak mert döglődnek a méheik...
nem a demokráciával van a baj hanem azzal hogy a fontos kérdésekben nem szakemberek döntenek hanem közgazdászok, meg életmódtanácsadók meg zöldek,akik életükben nem láttak még tehenet és fel se akarják fogni miért bullshit az "atom helyett napelemet" kampány. alapvetően ez térzem problémának
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
Beszavazták oket bakker, Beszavazták! :hadonaszos::mad:
Mert a demokrácia jó, a szavazás meg a demokrácia unnepe.... :eek:
Nincs ezzel semmi bajom. Csak azért emlékszem még arra, hogy kb. zéró különbség volt Svédországban az életkörülményekben, ha kormányváltás volt. Tök mindegy volt ki kormányoz. Ez ott is változott, de itthon ...

Budapesten megszoPtuk Demszkyt 20 évig. Tarlós 9 éve nagyon lustává tette a polgárokat. Komolyan azt képzelték, hogy továbbra is ugyanaz lesz, minden megy a maga útján. Erre ezek a manit kampányba ültetik, hátha ... De mire lesz jó? Max. egy szorosra, ha egyáltalán szoros lesz, viszont ha nem nyernek, el is fogyott minden. Nekem nulla közöm van bármelyik oldalhoz, csak próbálok élni, de konkrétan, ha kimozdulok a saját kis környékemről, sőt, átmegyek Pestre Budáról, mintha más városban járnék. És ez nagyon gáz. Anno Tarlós alatt ezt nem éreztem. Mindenhol kupleráj volt, sok dugó, de épült-szépült a város. Most egy kupleráj minden, de úgy, hogy semmi se épül, max. beszélnek róla. Egyedül a Kopaszi mellett van nagyobb beruházás, de ahhoz nulla köze van a fővárosnak. A méhlegelő, rovarhotel, kerékpársáv, utcák megvariálása, 30 km ne legyen már intézkedés szagú! Az lófasz. Mindezt úgy, hogy nincs mani a kasszában, rakat élősködő került be, most 7 pártnak kell etetni a csókosait, és az arrogancia mellett a butaság párosul az új vezetésben, bármelyik kerületről is van szó, nem a szakértelem. Egy uniós pályázatot nem tudnak megírni, amiből pedig lehet, kicsúsznak. A VI., VII., VIII. és IX. kerület a legdurvább. Zugló olyan, mint volt, max. Horváth Csacsival kevésbé látszik hogyan lopnak. Ami új fos lett, az az I. II. III. XI. kerület teljes tönkretételének kísérlete kifacsart, szinte marxista logika alapján. V. Naszály királynő pedig elképesztően buta. Butább, mint a salgótarjáni bányarém a IX. kerületben. Ami azért nagy szó!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Ez - már ha igaz - pálfordulás. Maguktól is rájöhettek volna az elmúlt 7 év alapján, de biztosan nem ez történt. Ukrajna egy amcsi bábállam. Az eddigi magyarellenességhez is kellett minimum egy amcsi bólintás vagy félrenézés. Ez úgy tűnik megszűnt.

Mit fizettünk/fizetünk ezért az amcsiknak?
Ez egy nagy nulla semmi több. Mintha én arról kezdenék el beszélni, hogy milyen jó lenne ha gazdag lennék, de mindeközben semmit nem teszek érte. Infrastrukturális fejlesztés a kisebbségben élők területein? Ugyan miből? Üres az államkassza! Az útlevéllel meg mi is a probléma? Ja, hogy akinek van az azért teszi mert nem akar éhen dögölni az ott meglévő katasztrofális életkörülmények miatt. Duma, duma és porhintés. Semmi több.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Nincs ezzel semmi bajom. Csak azért emlékszem még arra, hogy kb. zéró különbség volt Svédországban az életkörülményekben, ha kormányváltás volt. Tök mindegy volt ki kormányoz. Ez ott is változott, de itthon ...

Budapesten megszoPtuk Demszkyt 20 évig. Tarlós 9 éve nagyon lustává tette a polgárokat. Komolyan azt képzelték, hogy továbbra is ugyanaz lesz, minden megy a maga útján. Erre ezek a manit kampányba ültetik, hátha ... De mire lesz jó? Max. egy szorosra, ha egyáltalán szoros lesz, viszont ha nem nyernek, el is fogyott minden. Nekem nulla közöm van bármelyik oldalhoz, csak próbálok élni, de konkrétan, ha kimozdulok a saját kis környékemről, sőt, átmegyek Pestre Budáról, mintha más városban járnék. És ez nagyon gáz. Anno Tarlós alatt ezt nem éreztem. Mindenhol kupleráj volt, sok dugó, de épült-szépült a város. Most egy kupleráj minden, de úgy, hogy semmi se épül, max. beszélnek róla. Egyedül a Kopaszi mellett van nagyobb beruházás, de ahhoz nulla köze van a fővárosnak. A méhlegelő, rovarhotel, kerékpársáv, utcák megvariálása, 30 km ne legyen már intézkedés szagú! Az lófasz. Mindezt úgy, hogy nincs mani a kasszában, rakat élősködő került be, most 7 pártnak kell etetni a csókosait, és az arrogancia mellett a butaság párosul az új vezetésben, bármelyik kerületről is van szó, nem a szakértelem. Egy uniós pályázatot nem tudnak megírni, amiből pedig lehet, kicsúsznak. A VI., VII., VIII. és IX. kerület a legdurvább. Zugló olyan, mint volt, max. Horváth Csacsival kevésbé látszik hogyan lopnak. Ami új fos lett, az az I. II. III. XI. kerület teljes tönkretételének kísérlete kifacsart, szinte marxista logika alapján. V. Naszály királynő pedig elképesztően buta. Butább, mint a salgótarjáni bányarém a IX. kerületben. Ami azért nagy szó!
Mondjuk Zugló (ott lakom már 10 éve) is... Hogy a fenébe lehetett megválasztani egy olyan embert polgármesternek akik Budán lakik? A választókról is ez elég sokat elmond......
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 050
113
Mondjuk Zugló (ott lakom már 10 éve) is... Hogy a fenébe lehetett megválasztani egy olyan embert polgármesternek akik Budán lakik? A választókról is ez elég sokat elmond......
Nekünk 12 évig volt olyan polgármesterünk aki Szolnokon lakott, 60km-re a "városától".... Szóval te még a szerencsésebbek közé tartozol, nálunk még a városnap se volt ekkoriban a hivatalos napján tartva mert egybelógott valami szolnoki rendezvénnyel....
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 754
3 975
113
jó de azért dögöljenek meg a epstiek mert nem a "jó" jelöltre szavaztak? :D

kínában messze nincs demokrácia és kézzel poroznak mert döglődnek a méheik...
nem a demokráciával van a baj hanem azzal hogy a fontos kérdésekben nem szakemberek döntenek hanem közgazdászok, meg életmódtanácsadók meg zöldek,akik életükben nem láttak még tehenet és fel se akarják fogni miért bullshit az "atom helyett napelemet" kampány. alapvetően ez térzem problémának
Annyit megtehetnek a epstiek, hogy összefognak100-150k és elmennek tüntetni a főpolgármesteri hivatal elé az alkalmatlan városvezetés lemondását követelve.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Nekünk 12 évig volt olyan polgármesterünk aki Szolnokon lakott, 60km-re a "városától".... Szóval te még a szerencsésebbek közé tartozol, nálunk még a városnap se volt ekkoriban a hivatalos napján tartva mert egybelógott valami szolnoki rendezvénnyel....
Az sem kellemes, de éppen ezért mondom azt, hogy szabályozni kellene, hogy polgármesternek csak az indulhat aki az adott városban, kerületben X éve életvitelszerűen ott él. Én Zugló előtt Újpesten laktam, ott pl az első polgármester (Derce Tamás) igazi lokál patrióta volt. Ott született, ott élt mindig is és tényleg a szívén viselte a város, kerület sorsát.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Beszavazták oket bakker, Beszavazták! :hadonaszos::mad:
Mert a demokrácia jó, a szavazás meg a demokrácia unnepe.... :eek:
Kik szavazták meg őket?
Az a 90 ezer külföldi aki itt regisztrált a választásra!
Mi helybéliek csak néztünk mint a moziban, hogy ki ez a fasz aki polgi lett nálunk a Fideszes banyácska helyett aki kivakarta a szarból a kerületet!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 314
14 061
113
Mi ez a nagy hiszti Karácsony korul? Hiszen 2018-ban is miniszterelnok-jelolt volt. No és? :) Alkalmasság kérdésétol fuggetlenul, o nem az a figura, akit neki lehetne ereszteni Orbánnak - lehet hogy pont azért enyire fetisizálják anyira a kormánypártiak és vágyakoznak, hogy o legyen a kozos jelolt. :D Személyszerint meglepodnék, ha o nyerne meg az elovállasztást, az Dobrev és Jakab kozott fog eldolni és Karácsony indulása miatt már egyértelmuen Jakab lesz jobb pozícióba, mivel inkább Dobrevtol vesz el szavazatokat.
 
Status
Not open for further replies.