Kontraproduktív dolog folyton Karigerit csúfolni, ő amúgy is csak egy bábú, semmi több. A nem kormánypárti szavazónak meg csak az jön le, hogy szegény gyámoltalan Görgőt megint báncsák milliókat elköltve erre a gonoszak, miközben az önkormányzatoktól elvontak minden pénzt, de tényleg mindent, így van mentségük, nem kell semmilyen teljesítményt felmutatniuk. "Zorbán ellopta a pénzt, ezért leszereljük a kukák felét" és hasonlók - erre is csak zorbánozni fog még hangosabban az ellenzéki közönség.
Egy érdekes kommunikációs problémára mutattál rá. Minden réteghez az ő szintjén szólva lehet átadni azt amit mondani akarunk.
Ha majd az 50% feletti rész hiányzik, nem fog boldogítani senkit, hogy a közép-/felsőfokút végzettek 76%-a "ránk" (most mindegy melyik oldal) szavazott, mikor ők csak a szavazás megnyeréséhez kevesebbet hozzájárulók csoportja.
Jól látod, hogy KamuGeri további jelentős ekézése --szerintem-- már kevés, vagy ellenkező eredményt hoz, ahogy leírtad szánalmat/szimpátiát teremt.
Szerintem inkább az elbizonytalanítás lenne a célra vezető, előtérbe venni a valóban jelentősen komoly szakmai hibákat, akár azt is előtérbe állítani, hogy ő egy megtévesztett, naív ember, a mögötte állók --szerintem valóban meglévő-- aljas szándékait kellene kiemelni.
Ennek az anyagi vonzata mindenkit gondolkodásra késztet, akkor is ha mellett áll.
A megjelenő "brutálka" szakértői hordát és annak milliárd(HUF)-jait, szembe állítani -PL.- megszűnt, elmaradt/lehetséges támogatással, ami az éppem megszólított célcsoport számára érzékeny! ...vagy ennek a csoportnak fontos rászorulók: intézeti gyerekek/fiatalok, idős rászorulók, stb...
Ezek kegyetlennek tűnő dolgok, de ilyen ez a (gusztustalan) politika:"Ilyen ez a pop-szakma!"
Ha egy jót képviselő politikai erő szeretné a céljait megvalósítani, ezek nélkül --a hétköznapi embernek visszataszító eszközök nélkül-- nem tud olyan tartósan a hatalom birtokosa lenni, hogy a céljait megvalósítsa. Rövid idő pedig --mint a történelem sok esetben mutatja-- sokszor csak a másik félnek kedvez, sok esetben a szükséges, de népszerűtlen-- piszkos munkát végeztetik el a motivált, de naív politikai szereplőkkel rövid és véres fellépésük alatt.
Visszatérve a hazai terepre: Schiffert tartom egy "túl-erkölcsös" --és egyébként szimpatikus--, komoly tudású szereplőnek a magyar politikában.
Ezzel együtt szemernyi kétségem nincs, hogy őt is kihasználták, mint arról --pár évtized elmúltáva, "mostanában"l-- Ő is elkezdett szomorú ön-iróniával nyilatkozni, egyre több esetben.
Összegezve a meglátásom --"A tévedés jogát fenntartom..."--, szerintem a "Mi-KamuGerink" szimpatizánsait a mögötte állók gusztustalan céljaival és tetteivel lehet akár a másik oldalra is állítani, megemlítve akár hogy --lehetséges-- jó-szándékával/naivitásával élnek vissza "de-csúnyán-ám". Megjegyzem, valóban így van szerintem is.