A szankciók működnek:
De legalább 2 taggal bővült a nato,mit nekünk egy szélroham?!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A szankciók működnek:
Nem, ez a kollégák háborúja Amúgy szerintem ez a 2020-as balhé idejeéből van.Rózsák háborúja
Botlott a jólét, a lengyel keserv után itt a skandináv: panganak a boltok - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
Próbálok rájönni, hogy a vg kinek a szekerét tolja, de még mindig nem egyértelmű. Mondhatnám, kb. kiegyensúlyozott, de azért ez nem teljesen egyértelmű.Botlott a jólét, a lengyel keserv után itt a skandináv: panganak a boltok - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
Botlott a jólét, a lengyel keserv után itt a skandináv: panganak a boltok - Világgazdaság
Ez az ábra a nem háztartási villany árakat mutatja. Sajnos 2022 második félévet még nem találtam, de kíváncsi vagyok rá. Az a gyanúm, hogy nem véletlen az energiavállalatok őrült nagy profitja.
Visszatérve a svédekre (akiknek ugye 60% a megújuló - forrás). Náluk a melegházi termelés esélyes, hogy nagyobb pofonba szállt bele, mint délebbre. Nem csoda, hogy az élelmiszer árak mennek felfelé.
Nyílván nem véletlen az a hír sem, hogy kivonul a rendkívül energiaigényes aluminiumgyártás Európából.
Ami érdekes kérdés, hogy mi lesz helyette. Én még azt is el tudom képzelni, hogy most látjuk a "4 napos munkahét" átalakulást, csak még nem realizáltuk. Az igény általában megoldásokat szül, az emberek nem tétlenek.
Engem igazából csak az aggaszt, hogy mit tud majd az EU exportálni, hogy fedezze az importot, többek között az energia importot. Sok nagy export piac lassan önálló lábakra áll, erősödik a konkurrencia. Illetve ahogy elmennek iparágak, csökkeni fog a helyben maradó profit.
Érdemes megnézni az export-import alakulását is. Engem meglepett kicsit az alábbi ábra (export/import növekedés 2022 IV. negyedév, előző negyedévhez képest), de ha belegondolok, alátámasztja a fenti aggodalmam.
Az energia masszív beesése nyilván nem meglepetés.
Ami kellemetlen, az a nyersanyag import (raw materials) 7%-os csökkenése.
Ami pozitív és érdekes, az a kemikáliák és a gépek, járművek növekedése. Ezzel mi lesz, nem tudom, ehhez kell alapanyag is és energia is.
Azt is érdemes látni, hogy az EU export masszív része az USA (20%) és a UK (12%) nem jó nekünk most lendületből függetlenedni az USA-tól, főleg úgy, hogy a Kínába irányuló export csökken.
Azóta már módosították, mert a pengőt nem jó árfolyamon számolták. A frissítés után a számla :125 milliárd euró.Minimum 68 milliárd euró jött ki Nekik és nagyon "jutányosan" számoltak.Ebbe még a háborús károkozás benne sincs. Meg némi apró.
Te erősen elfogult vagy, tehát ha nem találod egyértelműen ballibnek, akkor kormánypárti.Próbálok rájönni, hogy a vg kinek a szekerét tolja, de még mindig nem egyértelmű. Mondhatnám, kb. kiegyensúlyozott, de azért ez nem teljesen egyértelmű.
Számít, hogy az ember elfogult? Az erősen elfogultat pedig kikérem magamnak, lengyel a sógorom ...Te erősen elfogult vagy, tehát ha nem találod egyértelműen ballibnek, akkor kormánypárti.
Egyébként a kormány évekkel ezelőtt "megvette". Ettől még nem állandóan az önfényezést nyomja és vannak korrekt gazdasági hírek is.
Az elfogultság ott van, hogy a többiek hibáiról ír, a sajátról meg nem.
It's not a bug, it's a feature.Mandiner
mandiner.hu
A szamárvezető a művtörihez: ha a képen minden ember úgy néz ki, mint Putyin, akkor Van Eyck festette.Mennyi idióta van a világon....
Egy londoni galéria el akarja távolítani Van Eyck képét, mert tömegesen panaszkodnak a karakter Putyinra való hasonlóságáról.
A kép egyébként 1434-ben készült.
VK | VK
vk.com
Kár, hogy ez a hír abszolute sehol máshol sem szerepel...Mennyi idióta van a világon....
Egy londoni galéria el akarja távolítani Van Eyck képét, mert tömegesen panaszkodnak a karakter Putyinra való hasonlóságáról.
A kép egyébként 1434-ben készült.
VK | VK
vk.com