[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 699
65 994
113
Máshogy látjuk a dolgokat.

A pénzügyi hatalmasságok befolyásoltak mióta világ a világ. Ez nem újdonság, legfeljebb most jobban látszódik az információ elérhetősége miatt. Ezen nem lehet gyorsan és könnyen változtatni, az eddigi kísérletek nem sikerültek túl fényesen. Inkább az szokott történni, hogy a békében az emberek nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert kényelmesek. Amikor problémák vannak, akkor előveszik.

A dehedonizálás előtt évtizedeken keresztül építette magának a nyugat a hőskultuszt. Olyan ez, mint a kábítószer, még erősebb, még jobb, még igazságosabb. Meg olyan, mint a mobiltelefon, egy bizonyos ponton túl már nem lehet nagyítani / kicsinyíteni, mert nem illik az emberhez. Szerintem egyszerűen elérte a csúcspontját a történet, nincs tovább. Az elején a Marvel filmek érdekesek voltak. A végén az ember már csak legyintett.

Azt is jó lenne tudni, hogy a múlt hősei mennyire voltak valójában hősök. Az internet megmutatta ezeknek a "példaképeknek" a másik oldalát. Van több világhíres színész/színésznő, akiről kiderült, hogy valójában egy alja ember. A hősvilágban ezek sokkal rejtettebbek voltak. A hősök ugyanúgy befolyásoltak, ugyanúgy kihasználták az erejüket. Az igazi különbség inkább csak annyi volt, hogy nem tudtuk, nem került ki a netre, ahol milliók láthatták.

Ahogy én látom, a dehedonizálás alapvetően jó, csak kicsit túlszabályoztuk a dolgot. Meg kellene találni az értelmes középutat. Nem lehet nyolcmilliárd embernek kis számú kiemelkedő példaképet adni. Ez ugyanis annyira leszűkíti az elérhetőséget, hogy átfordul érdektelenségbe. "A »nem érdemes« a halva születés angyali üdvözlete."

Ki vagyok én, hogy meghatározzam a jövő példaképeit? Miért tudok én mindent jobban? Miért az a "konzervatív" világkép jó, amely nekem van? Ezeket a kérdéseket elég ritkán hallom.

A jövőt nem úgy kellene meghatároznunk, hogy legyen egyenlő a múlttal. A jelenlegi helyzetből kiindulva, együttműködve el kellene gondolkozni azon, merre tovább és kis lépésekben elindulni az úton.

A fenti "együttműködés" az amit én hiányolok, és aminek a hiánya szerintem a nyugati hőskultusz eredménye. Mert a nyugat szerint a másik ellenség, és le kell győznöd, meg kell semmisítened, nélküle lesz jó a világ.

Inkább legyen egy politikus emberközeli, értelmes elképzeléssel a jövőről, mint egy hős aki forradalmat akar, megküzd az ellenséggel, elhozza a kánaánt. Ezekben a forradalmakban túl sok ártatlan vér folyt már ahhoz, hogy szimpatikusak legyenek.
Válaszd szét az embert és az idolt, a hőst. Előrébb vagy-e azzal, hogy az internetnek köszönhetően megtudod, hogy a hősöd egy alja ember? Magáról a példamutató hősképről beszélek, nem a hús-vér személyről, aki mögötte van.
Mondok egy példát. Spielberg egy nagyszerű rendező (volt). De hála az internetnek azt rebesgetik róla, hogy egy hatalmával visszaélő perverz pedofil. Aztán vagy így van, vagy nem, hiszen eleve legalább két igazság létezik. Szóval hála az internetnek, Spielberg sem hős többé, az "igazság" kiderülésével egy újabb hőskultusz mehetett a levesbe. Végül is a zugfirkászok és paparazzok is csak ezzel védekeznek, ők csak megmutatják az "igazságot".
Kell ez nekünk? Jobb így nekünk, hogy hála a trendnek egy kiüresedett "igazságos" középszer lett az egész világ, ahol az egyenlőség jegyében a kimagaslókat lerántják, de az arra eleve alkalmatlanoknak pozitív diszkriminációval kedveznek? Olyan ez, mint az egalista olimpia, ahol a tíz évig készülő élsportolót az igazságosság jegyében 10 méterről hátrábbról indítják a futóversenyen, a tehetségtelen javára, hogy ne legyenek osztályos különbségek. Na ja, ahol egyenlőség van, ott nincs szabadság.
És ne feledjük, az ember gyarló, tehát irígy. Ha valaki sikeres, akkor azt le kell leplezni. Pólójánál fogva vissza kell rántani. Hála az internetnek, ma már bárkiről kiderülhet az igazság, hogy valójában milyen alja ember. Mert nem kellenek hősök. Éljen az igazságos egalizmus.

Nekem nem azzal van bajom, hogyha egy szaralakról kiderül, hogy a hatalmával visszaélő perverz. Hanem a valódi kistílű indíték, ami mögöt nem az áldozatok védelme, hanem csak az irígy deheroizálás szándéka bújik meg. Én egy sikertelen középszer vagyok, de sebaj, bebizonyítom, hogy minden nálam sikeresebb csak és kizárólag egy aljadék szemétláda lehet.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 752
26 079
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 411
41 534
113
Száznak kéne raktárakban lenni. Ahonnan aztán a dolgok normális menete szerint használatlanul, de végig karbantartva selejteznék 30 év múlva. Akkor nem Washingtonból mondanák a német politikát.
A nyugati országok számára a US Navy biztosítja a tengereket ahhoz, hogy exportálhassák a cuccaikat mindenfelé - a németekre ez különösen igaz. A USN-hez méretű flottájuknak kellene lenni ahhoz, hogy ugyanazt amcsik nélkül is menjen. Ennek nulla az esélye!
Szóval nagyon nem a légvédelmen múlik!

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 593
21 989
113
Európai minimálbérek 2023. A magyar érték 400 HUF/EUR árfolyammal számított.

A számok puszta összehasonlítása nem mérvadó. Az országonként változó adózás és az eltérő árszintek miatt csak a PPP (purchase power parity - vásárlóerő érték) alapú összehasonlítás ad viszonylag elfogadható képet.
900