Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Válaszd szét az embert és az idolt, a hőst. Előrébb vagy-e azzal, hogy az internetnek köszönhetően megtudod, hogy a hősöd egy alja ember? Magáról a példamutató hősképről beszélek, nem a hús-vér személyről, aki mögötte van.Máshogy látjuk a dolgokat.
A pénzügyi hatalmasságok befolyásoltak mióta világ a világ. Ez nem újdonság, legfeljebb most jobban látszódik az információ elérhetősége miatt. Ezen nem lehet gyorsan és könnyen változtatni, az eddigi kísérletek nem sikerültek túl fényesen. Inkább az szokott történni, hogy a békében az emberek nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert kényelmesek. Amikor problémák vannak, akkor előveszik.
A dehedonizálás előtt évtizedeken keresztül építette magának a nyugat a hőskultuszt. Olyan ez, mint a kábítószer, még erősebb, még jobb, még igazságosabb. Meg olyan, mint a mobiltelefon, egy bizonyos ponton túl már nem lehet nagyítani / kicsinyíteni, mert nem illik az emberhez. Szerintem egyszerűen elérte a csúcspontját a történet, nincs tovább. Az elején a Marvel filmek érdekesek voltak. A végén az ember már csak legyintett.
Azt is jó lenne tudni, hogy a múlt hősei mennyire voltak valójában hősök. Az internet megmutatta ezeknek a "példaképeknek" a másik oldalát. Van több világhíres színész/színésznő, akiről kiderült, hogy valójában egy alja ember. A hősvilágban ezek sokkal rejtettebbek voltak. A hősök ugyanúgy befolyásoltak, ugyanúgy kihasználták az erejüket. Az igazi különbség inkább csak annyi volt, hogy nem tudtuk, nem került ki a netre, ahol milliók láthatták.
Ahogy én látom, a dehedonizálás alapvetően jó, csak kicsit túlszabályoztuk a dolgot. Meg kellene találni az értelmes középutat. Nem lehet nyolcmilliárd embernek kis számú kiemelkedő példaképet adni. Ez ugyanis annyira leszűkíti az elérhetőséget, hogy átfordul érdektelenségbe. "A »nem érdemes« a halva születés angyali üdvözlete."
Ki vagyok én, hogy meghatározzam a jövő példaképeit? Miért tudok én mindent jobban? Miért az a "konzervatív" világkép jó, amely nekem van? Ezeket a kérdéseket elég ritkán hallom.
A jövőt nem úgy kellene meghatároznunk, hogy legyen egyenlő a múlttal. A jelenlegi helyzetből kiindulva, együttműködve el kellene gondolkozni azon, merre tovább és kis lépésekben elindulni az úton.
A fenti "együttműködés" az amit én hiányolok, és aminek a hiánya szerintem a nyugati hőskultusz eredménye. Mert a nyugat szerint a másik ellenség, és le kell győznöd, meg kell semmisítened, nélküle lesz jó a világ.
Inkább legyen egy politikus emberközeli, értelmes elképzeléssel a jövőről, mint egy hős aki forradalmat akar, megküzd az ellenséggel, elhozza a kánaánt. Ezekben a forradalmakban túl sok ártatlan vér folyt már ahhoz, hogy szimpatikusak legyenek.
Aztakutya…Children identifying as cats, warns Britain's toughest headteacher
Britain's 'toughest headteacher' Katharine Birbalsingh cautioned that adult authority 'is long gone' as more children are being allowed to identify as animals in school.www.dailymail.co.uk
MacskaAztakutya…
Ilyenkor egyszerűen annyit mond, hogy bocs állatokat nem tanít... Volt valami sültbolond aki bambinak képzelte magát, azt meg idényben lelövetném a vadászokkal, teljesen legálisan.Children identifying as cats, warns Britain's toughest headteacher
Britain's 'toughest headteacher' Katharine Birbalsingh cautioned that adult authority 'is long gone' as more children are being allowed to identify as animals in school.www.dailymail.co.uk
Na, bambit le akarod lövetni, szép.... Micsoda egy gonosz alak vagy teIlyenkor egyszerűen annyit mond, hogy bocs állatokat nem tanít... Volt valami sültbolond aki bambinak képzelte magát, azt meg idényben lelövetném a vadászokkal, teljesen legálisan.
A nyugati országok számára a US Navy biztosítja a tengereket ahhoz, hogy exportálhassák a cuccaikat mindenfelé - a németekre ez különösen igaz. A USN-hez méretű flottájuknak kellene lenni ahhoz, hogy ugyanazt amcsik nélkül is menjen. Ennek nulla az esélye!Száznak kéne raktárakban lenni. Ahonnan aztán a dolgok normális menete szerint használatlanul, de végig karbantartva selejteznék 30 év múlva. Akkor nem Washingtonból mondanák a német politikát.
Autocorrect?
Made in Great Britain
Na, bambit le akarod lövetni, szép.... Micsoda egy gonosz alak vagy te
Elsônek kellene lennie, bàr talàn akkor lecsapna ràjuk a rettegôk minden karhatalma valamilyen gyalàzatos indokkal.Az AfD Németország második legerősebb pártja lenne most a választásokon