Várjunk még azzal az angliai nyugdíjjal, mert most kezdték el a új nyugdíjtakarék rendszert itt Angliában. Nem kötelező jellegű de sok támogatást kapnak rá a munkáltatók.Én is gyüjtögetem már egy ideje. Igaz én könnyebb helyzetben vagyok kicsit abból a szempontból, hogy saját tulajdonú, igaz hiteles házban élek. Nem kidobom a pénzem az ablakon a bérléssel. Kicsit meg kellett húzni magunk, de megérte szerintem. Igaz nem BMW-vel járok és nem nyaralok minden évben spanyolban vagy a Kanári szigeteken, de otthoni viszonyokhoz képest szerintem jobb anyagi helyzetben vagyok. Pedig otthon is elviekben középvezetői állasban voltam, itt meg egy kis falusi benzinkút managere vagyok. A helyiek befogattak, és nem is néznek már lehúzós bevándorlónak. A lényeg szerintem az, ha az ember komoly szándékkal költözik idegen országba akkor igenis el kell fogadni azt amit gondolnak az emberek és meg kell tanúlni beilleszkedni. Na ez az amit a mostani "migráncshullámról" nem lehet elmondani. Az itteni emberek töbször mondták, hogy látták a kerítést a magyar határon és megértik! Ezért nem is akarnak európai úniósok lenni. Amikor már egy bevándorló püspök is azt mondha, hogy ezek a migránsok már nem igazán menekülők akarnak lenni, hanem megszállók. A mai Daily Mail címlapján volt. Majd megkeresem a linket. Bocsi, de ezt le akartam írni. Nyugaton is lehet normális életet élni, nem mindenki "agymosott", ahogy azt már @boki tól megkaptam párszor.