A jelenlegi rendszernek kizarolagos felelossege a millionyi magyar elukdozeseert. Sokan a beszukult vilagukbol kinezve nem ertik mennyire szabadabb a nyugati vilag a hazai torz nacionalizmus elleneben. A kormany elarulta az europai ertekeket es onmaga gazdagodasat eloterve helyezte a valasztoik boldogulasanal. Ilyen kilatastalan helyzetben ahol feleltek a jovot egy ut letezik, olyan hazat keresni aki megbecsul es embernek tart, nem egy szavazo biorobotnak.
Akik reszt vesznek a vasarnapi szinjatekban azok az allampolgarok szamonra nem egyeni tudattal rendelkezo emberek, hanem programozott szavazorobotok. Letezesuk celja a kormany tovabbi penzhez juttatasa. Letezesuk tovabbi aspektusa teljesen felesleges, almaik a kormany almai, celjaik a kormany celjai, gyerekeik a kormany tenyesztendo biorobotjai. Nincs egyebiseguk ezeltal nen potolbatatlanok hanem szabvanyra gyartott szavazo massza.
A szemelyi szamuk alkotta koddal a kormany nyilvan tarthatja oket es kategorizalhatja a szavazoit, ki premium szavazat termelo, ki hibas termek.
En nem leszek ennek az oruletnek a resztvevoje, 4 ev es meglesz az allampolgarsagom ott, ahol en erzo ember vagyok nem a nacionalizmus nevtelen szavazorobotja. Szerencsere novekvo szamban ebrednek a honfitarsaim es hagyjak itt ezt a karpat medencet ami mara borton lett.
Ez is egy fajta vélemény. Csak tudod ha nem mész el szavazni vasárnap és nem mondod el a véleményedet, akkor semmi jogod nincs szidni a rendszert (általánosságban ezt, vagy bármelyiket amelyik nem tetszik neked), mert a hallgatásoddal te is hozzájárulsz ahhoz, ahogy a dolgok alakulnak. Neked erről nincs véleményed, ergo neked mindegy. Szóval nem értem, hogy milyen jogon háborodsz fel. Már elnézést de erről nekem apám kocsmája jut eszembe amikor a delcsisek ott ordibáltak és szidták a kormányt, hogy mennyire rossz a helyzet, de egyszer sem vették a fáradságot, hogy elmenjenek és kinyilvánítsák a véleményüket. Akár a választáson, akár egy népszavazáson. Sok sikert neked a kinti életedhez, remélhetőleg ott megtalálod azt amit itt nem sikerült. Bár azért onnantól kezdve nem nagyon hiszem, hogy sok értelme lesz ide beírnod, hiszen aki egy börtönből megszökik az nem igazán vágyik oda vissza.