[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 697
80 066
113
Ebben az a jó, hogy azt jelenti, hogyha akar menjen nyugodtan haza. :rolleyes:
Fräulein Beeerbokkot már olyan rutinosan szarják le keleten, hogy talán már rosszul is esne neki, ha emberszámba vennék.
Indiában is, hogy volt az a reptéri fogadás?

Gondolom, azóta már mindenki olvasta valahol hogy ez is egy újabb fake news, a felvétel még 2024 január 12-én készült Malajziában, a Kuala Lumpur Airport -on.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 671
31 779
113
Hozok egy sztorit a sógoroktól, ami abszolút nem politikai ügyként indult, de mára bizt.pol. aspektusai is lettek. A végére eljutunk ide, de kezdjük az elején.

Hétfő délelőtt lelőtték egy falu polgármesterét (ÖVP) és egy másik embert (volt vdászmester, rendőr). Mondom, nem politikai ügyként indult, gyorsan kiderült, hogy egy vadászok közötti vita mérgesedett el. Elég durván. A vadászterületek határait vitatták a felek, beadványok egymás ellen a bíróságon, orvvadászattal vádolták a tettest.

És itt jön a csavar.

Azóta is keresik.

Vagy már külföldön van (figyelmeztették a cseheket meg a németeket), vagy valahol az erdőben elrejtőzött. A terület nagyobb, mint Bécs területe, tele barlangokkal, a fickó jobban ismeri, mint az őt keresők, fegyvere van. És állítólag halállistája is, úgyhogy 50(!) embert helyeztek személyi védelem alá.

Na ez a bizt.pol., meddig lehet ezt fenntartani? Akár a személyi védelmet, akár a hajtóvadászatot.

https://www.krone.at/3575870

https://www.krone.at/3574777

https://www.krone.at/3573873

https://www.oe24.at/oesterreich/chr...-den-amok-jaeger-noch-in-der-gegend/610818977

Érdekesség, hogy 7 évvel ezelőtt lőtte le Friedrich Felzmann két szomszédját, egy úthasználati jog körüli vita miatt. Azóta sem került elő. A nyáron találtak arrafelé egy csontvázat, fegyverrel, de a dns-vizsgálat alapján nem Felzmann volt. Reméljük, a mostani ámokfutót megtalálják.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 738
26 018
113
Gondolom, azóta már mindenki olvasta valahol hogy ez is egy újabb fake news, a felvétel még 2024 január 12-én készült Malajziában, a Kuala Lumpur Airport -on.

Sokkal jobb, még a seggluk malajzia se tiszteli meg csak egy mobilos fotóssal xD

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
875
3 100
93

Sajna a lényegen, hogy szekunder szégyenérzet fog el miatta (is) - pedig nem is vagyok német - ha csak meglátom, nem változtat.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 136
57 135
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 406
9 578
113

Nem igazán értem, hogy ezt a fact-check cáfolatot miért nekem címezted. Az általam feltett video Beeerbokk kisasszony Indiába való érkezését mutatja be.
Kínába érkezésekor nadrágot és blúzt viselt a külügyér hölgy. Minkét esetben elmaradt a protokolláris fogadás.
A bordó ruhás letotyogás valóban Kuala Lumpurban történt, de én arról egy szót sem ejtettem.
Tényleg nem értem.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 697
80 066
113
Nem igazán értem, hogy ezt a fact-check cáfolatot miért nekem címezted. Az általam feltett video Beeerbokk kisasszony Indiába való érkezését mutatja be.
Kínába érkezésekor nadrágot és blúzt viselt a külügyér hölgy. Minkét esetben elmaradt a protokolláris fogadás.
A bordó ruhás letotyogás valóban Kuala Lumpurban történt, de én arról egy szót sem ejtettem.
Tényleg nem értem.
A te videód egy másfél évvel ezelőtti videó, nem a legutóbbi indiai látogatása. De tényleg nem írtad, hogy ez a legutóbbi indiai látogatásakor készült volna.
A német külügy szerint a másfél évvel ezelőtti eset azért történt, mert korábban ért oda gép mint tervezték, a miniszter meg nem akart várni.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 406
9 578
113
A te videód egy másfél évvel ezelőtti videó, nem a legutóbbi indiai látogatása. De tényleg nem írtad, hogy ez a legutóbbi indiai látogatásakor készült volna.
A német külügy szerint a másfél évvel ezelőtti eset azért történt, mert korábban ért oda gép mint tervezték, a miniszter meg nem akart várni.
Tudomásom szerint, mint külügy miniszter szólóban, a 2023-as látogatása volt az utolsó Indiában. Azóta csak a tegnapelőtti Sclolz-cal és néhány államtitkárral közös delegáció tagjaként ment oda.
A németek igen kreatívok. amikor a kimagasló diplomáciai érzékéről híres és ennek megfelelő bánásmódban részesülő k. miniszterük megaláztatásait kell elkenni.
Kuala Lumpurban is csupán egy ártatlan malőr történt, ugyanis valamilyen ok folytán a repülője nem az elüre kijelölt helyen tudott landolni, hanem kissé távolabb attól, így a fogadó bizottság is egy kicsit távolabb várta őt.
Azt már csak én teszem hozzá, hogy még most is ott várják, ha csak meg nem haltak.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
41 697
80 066
113
Tudomásom szerint, mint külügy miniszter szólóban, a 2023-as látogatása volt az utolsó Indiában. Azóta csak a tegnapelőtti Sclolz-cal és néhány államtitkárral közös delegáció tagjaként ment oda.
A németek igen kreatívok. amikor a kimagasló diplomáciai érzékéről híres és ennek megfelelő bánásmódban részesülő k. miniszterük megaláztatásait kell elkenni.
Kuala Lumpurban is csupán egy ártatlan malőr történt, ugyanis valamilyen ok folytán a repülője nem az elüre kijelölt helyen tudott landolni, hanem kissé távolabb attól, így a fogadó bizottság is egy kicsit távolabb várta őt.
Azt már csak én teszem hozzá, hogy még most is ott várják, ha csak meg nem haltak.
Malajziának mi volt a problémája németekkel? Őket mivel sértették meg?

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 355
59 249
113
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de német sajtó nem irt egy aktuális kinai utjáról a hölgynek. Pedig kerestem, hogy lássam a fogadtatását.

• Tetszik
Reactions: antigonosz

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 328
24 326
113
Írnék kicsit megint a szórakozó helyekről, mert szerintem ezek működése vagy éppen nem működése jól tükrözik a társadalom pénzügyi helyzetét.

A múlt héten volt Németországban, Osnabrückben a Club Convetion, ami tulajdonképpen egy nagy branch meeting, egy iparági találkozója a diszkó és szórakozóhely tulajdonosoknak. Standok vannak, kiállítások, előadók… egy nagyon komplex 2 napos esemény sok megbeszéléssel tarkítva. Az esemény egyik megbeszélésen olyan tulajdonosok/bérlők vettek részt akik 1000-3000 vendég befogadására képes helyeket üzemeltetnek. Idén 36-an vettek részt és már most jelezték, hogy ha gyökeresen nem változik a következő év első negyedévében a helyzetük, akkor 6-8 hely kényszerül bezárni. Azaz 2025-ben 28-30 ekkora méretű hely tud talpon maradni. Viszonyításként, a 2023-ban még közel 100 ekkora hely üzemelt. Itt Ausztriában novemberben 14-16 között lesz egy hasonló találkozó, a Vienna Club Commission. Onnan is dobok majd pár infót, ami a tükrözheti az ausztriai helyzetet.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 669
24 237
113
Írnék kicsit megint a szórakozó helyekről, mert szerintem ezek működése vagy éppen nem működése jól tükrözik a társadalom pénzügyi helyzetét.

A múlt héten volt Németországban, Osnabrückben a Club Convetion, ami tulajdonképpen egy nagy branch meeting, egy iparági találkozója a diszkó és szórakozóhely tulajdonosoknak. Standok vannak, kiállítások, előadók… egy nagyon komplex 2 napos esemény sok megbeszéléssel tarkítva. Az esemény egyik megbeszélésen olyan tulajdonosok/bérlők vettek részt akik 1000-3000 vendég befogadására képes helyeket üzemeltetnek. Idén 36-an vettek részt és már most jelezték, hogy ha gyökeresen nem változik a következő év első negyedévében a helyzetük, akkor 6-8 hely kényszerül bezárni. Azaz 2025-ben 28-30 ekkora méretű hely tud talpon maradni. Viszonyításként, a 2023-ban még közel 100 ekkora hely üzemelt. Itt Ausztriában novemberben 14-16 között lesz egy hasonló találkozó, a Vienna Club Commission. Onnan is dobok majd pár infót, ami a tükrözheti az ausztriai helyzetet.
Drog legalább még van? Ugye van?

• Vicces
Reactions: Loken

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 406
9 578
113
Malajziának mi volt a problémája németekkel? Őket mivel sértették meg?
Nem tudok semmiféle közvetlen problémáról. A Tageszeitung írt egy rövid elemzést még a Dél-kelet Ázsiai turnéja előtt, ahol Malaysia és Németország eltérő álláspontja miatt - az Izraeli -Palesztín háborúskodást illetően - hűvös fogadtatásra számítottak.

"Mit ihrem Solidaritätskurs gegenüber Israel und ihrer Forderung für humanitäre Hilfe für die Menschen im Gazastreifen, mit dieser Haltung kommt Baerbock in Malaysia nicht weit.

Hier positioniert man sich eindeutig für die Palästinenser:innen und sieht die Hamas auch als Widerstandsorganisation. „Das Leid der Palästinenser können wir nur beenden, wenn wir auch das Leid der Israelis beenden“, sagt Baerbock nach einem Treffen mit ihrem Amtskollegen Mohamad Hasan. Malaysia unterstützt zudem die Völkermord-Klage Südafrikas gegen Israel vor dem Internationalen Gerichtshof.

An diesem Freitag wurden israelische Vertreter:innen vor Gericht befragt. Der Vorwurf wiegt schwer, dass Israel wissentlich einen Völkermord an den Palästinenser:innen im Gazastreifen begehe. International bekommt die Klage viel Zuspruch. In Malaysia – mehr als 60 Prozent der Menschen gehören dem Islam an – zeigt sich erneut, dass das Selbstverteidigungsrecht Israels keineswegs gesetzt ist."