[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
13 500
27 197
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/nyugat-europa/page-2/" rel="nofollow">xfotel</a>

Molninak igaza van, a távol keleti régiókban nagyon nagy probléma az illegális kínai bevándorlás. Minden eszközzel próbálják megakadályozni. 

<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/nyugat-europa/page-2/" rel="nofollow">GrGLy</a>

Error. Hát igen, ezt az itthoni médiának nehéz lenne lekommunikálnia 
sf-kiss.gif
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
41 038
60 509
113
Azért látom, hogy a putyini féle beszólásra itt is van vevő. Viszont érdemes talán elgondolkozni azon, hogy ha a nyugat-európait (még) nem zavarja a bevándorlás és minden más annyira, hogy hasonló beszéd kelljen, akkor mi értelme az összehasonlításnak?

Ti komolyan azt hiszitek, hogy ha a probléma átlép egy ingerküszöböt, akkor senki nem fog semmit tenni főleg, ha majd ilyen dumával kapányol valaki? Itthon minden probléma ellenére sem sok vizet zavar a jobbik fajtahó bandája...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 098
62 111
113
Kb. 20 millio bevándorlo van Oo.-ban .  Ezek 2/3 a volt szovjet tagkoztársaságokbol - ezek 90%-a illegális. Ezek a tudatlan, oroszul nem tudó, betegségeket, bunozést, kábítoszert,radikális iszlámot behozo tadzsikok, kirgizek, uzbégek (én csurhének hívom). Minden 4. buncselekményt ezek a bevándorlok kovetik el. Minden 3. gyilkosságot és eroszakos buncselekménytok kovetik el......

Kínaiak már voltak említve, eznkívul -ormények, moldávok(orosz nemzetiségu), kazahok(orosz nemzetiségu)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
13 500
27 197
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/nyugat-europa/page-2/" rel="nofollow">molnibalage</a>

"Ti komolyan azt hiszitek, hogy ha a probléma átlép egy ingerküszöböt, akkor senki nem fog semmit tenni főleg, ha majd ilyen dumával kapányol valaki? Itthon minden probléma ellenére sem sok vizet zavar a jobbik fajtahó bandája…"

Görögország-Aranyhajnal? 

Hát a jobbik meg annyira nem zavart sok vizet, hogy a második legnagyobb ellenzéki párt...
De megnézheted azt is hányan tüntettek Franciaországban a meleg házasság ellen, vagy a lengyeleknél hányan voltak tüntetni "szolidaritásból" 
Illetve Franciaország legnépszerűbb új könyve teljes egészében bevándorló ellenes, intoleráns stb... Mégis veszik, mint a cukrot és gondolom nem a bevándorlók 
sf-smile.gif


"nyugat-európait (még) nem zavarja a bevándorlás"

De, nagyon zavarja, és egyre jobban zavarja. Olaszországban nem egy politikus a tengerbe lövetné az illegális bevándorlók hajóit. Ilyen szövegek vannak már egy pár éve Dél-Európában. Nyugaton meg majd lesznek, ha elfogy a szociális rendszer "teherhordó" képessége...

Szerintem Európa radikalizálódása egy jól látható folyamat.

Egy kis videó:
http://www.youtube.com/watch?v=tp0bMgTDCCE
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
hajtrá...meg lehet próbálni a putyini utat.... ha nem lenne az energiahordozóikra vevő, akkor csúnyábban néznének ki, mint a 90-es évek elején.

....

bár látom a link is nem épp részecskefizikusoknak tervezett lapról származik...

de kettő meg kettő az sokak szerint huszonkettő...

 

ui... gyk...elképzelem ahogy a magyar honvétség nemlétező  helikofferej repked körbe-körbe a araktárból előszedett vasfüggöny felett...

 

ütős cuccott szedhetett a cikkíró, az fix...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
európa bezárkózhat--- oszt megy a süllyesztőbe... már most is generációs elmaradása van a z iparban...
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
41 038
60 509
113
De, nagyon zavarja, és egyre jobban zavarja. Olaszországban nem egy politikus a tengerbe lövetné az illegális bevándorlók hajóit. Ilyen szövegek vannak már egy pár éve Dél-Európában
És mégsem ezek a pártok adják a kormányt...

már most is generációs elmaradása van a z iparban
Kihez képest és milyen területen? Az ilyen dumáktól megyek a falnak. Nézzed már meg, hogy Európa miket exportál a nagyvilágba. Az ázsaiai megaberuházások elenyésző része hazai. Az agyonsztárolt ázsaiai gyorsvasutak komoly hányada európai. Jelenleg európai cégek építenek gyártósorokat kínában, meg erőműveket, stb. és nem Kína itt. Mondj világhírű kínai gázturbina vagy gőzturbina gyártó céget, stb. Hol vannak olyan cégek, mint a Siemens, Bosch, ABB, stb...?

Azért Európa temetésénél ne essük már át ló túloldalára...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
hmm..saját tapasztalat alapján: félálomban fogalmazva:  biotech, géntechnológia, nanotech, űripar? usw. szép hogy szuper gyorsvasútat gyártunk exportra, de ez nem más mint Stephenson gőzmozdony up-to date....

 

(Eu vdelmi fejlesztésekbe pedig már belerúgtunk párszor, itt a fórumokon is....)
 

xfotel

Member
2013. április 10.
959
7
18
a vatikán alatt rejlő uránkészletek kitermelésével pedig többszáz évre elegendő nokia telefont tudunk biztosítani
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
na...emlékeztem, pedig ez hároméves cikk:

 

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-10-1379_hu.htm

frissebb

http://www.sg.hu/cikkek/92296/az_it_iparban_csokken_europa_jelentosege

bár elismerem, tervek vannak:

http://ec.europa.eu/magyarorszag/press_room/press_releases/20130524_elektronikai_agazat_hu.htm

 

meg ezrmillió elcseszett politikus és bürokrata...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
13 500
27 197
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/nyugat-europa/page-2/" rel="nofollow">hiryu</a>

A hi-tech szektor a csúcs, nem pedig az alap. Most sarkítok, de kíváncsi vagyok meddig tartja magát egy hi-tech gazdaság ha a földeken nem indul a traktor 
sf-smile.gif

A mezőgazdaság és a klasszikus értelemben vett ipar az alapja mindennek. Erre épül rá a szolgáltató szektor és minden más. A szolgáltatások nagy része és a hi-tech nélkülözhető az élethez, ergo ha az alapszektorban gubanc van akkor nincs fizetőképes kereslet a szolgáltatásokra és a hi-techre. 
Jelenleg Európában nem az a gond, hogy nem jó a hi-tech iparunk, hanem az, hogy a klasszikus ipari tevékenységet kiszerveztük a távol-keletre. Ez a fő gond, ez a magas munkanélküliségi ráta egyik fő oka. 
A másik az "értéktelen" bevándorlók nagy tömege. A segélyezésre és a közrend fenntartására iszonyatos plusz pénzek mennek el a mértéktelen és haszontalan bevándorlás miatt. Ezt a pénz valamiből elő kell teremteni. Ennek elsődleges elszenvedője általában az állami oktatás, a hadügy, és az állami K+F. 
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
ha nem indul a traktor-- szuper... menj, próbáld ki ott a az ezeréves Zetor  a föld szélén, meg a kapa, sok sikert.

 

ja, meg meg lehet próbálni összerakni  csak kézzel autót, hiszen a Ford-T modellből is mennyi készült, pedig ABS se volt benne...

...

 látom mantrákat megtanultad.

 

UI:

 

ja,,, nem lesz bevándorló, mindenki hazamegy kefélni és az elöregedés, etc problémája is megoldódik.

 

gondolom pld a jelenlegi angol polkurzussal is egyetértesz, aki a te "érveidet" ismételgetve épp  "túl sokba kerülő" közép-európai munkavállalóknak igyekszik alátenni, mert "sokan vannak"

 

szálka - gerenda megvan?