Na jó, ti mennyit adtok Európában a weimari végkifejletek? 10 év? 15?
Én egyet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na jó, ti mennyit adtok Európában a weimari végkifejletek? 10 év? 15?
Dél-afrikai, francia-algériai végkifejletre számítok Nyugat-Európában. Lehet, hogy valamikor régesrégen a Nyugat erős volt, de én már csak a korcs fehérek világát láttam belőle.Na jó, ti mennyit adtok Európában a weimari végkifejletek? 10 év? 15?
Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.Egyébként elég kétarcú ez a Nyugat.
Vannak a nagyvárosok és a vidék (ebbe most a kisebb városokat is beleértem). A nagyvárosok többsége egy szeméttelep.
Viszont a kisvárosok, vidék még élhetőbb is mint a Kelet. Ugye 50 év kommunizmus nem múlt el nyomtalanul.
Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.
De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
Előbb térek át iszlám hitre és qrom én is seggbe őket, minthogy egy franciával szolidáris legyek! Csak a román és az ukrán rosszabb náluk. A négerekkel semmi bajom, tényleg nem vagyok rasszista, szeretem az állatokat, a fél szomszádsága hazánknak egy állatkert és többek között azért ott vannak az ideiglenes határaink, mert túls sokáig játszottuk a civilizáltat! Én még pápuákat is szívesen betelepítenék Magyarországra, ha megtaníthatók a modern harcászatra, mert akkor a következő magyar-román háborúban egy kannibál-vadászdandár keretei között meg lehet velük etetni egy csomó románt!Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett. Én sem mindenkit kedvelek Európában dehát nem is kell mindenkit szeretni. Amúgy imádom ezt a mentalitást hogy "őket utálom mert 100 évvel ezelőtt...." ez igazán építő jellegű magatartás ami sokat segít kis Európánk gondjainak helyrerakásához. Az Olasz=macskazabáló. A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
Te igazàn haladó gondolkodású vagy Szerintem tökéletes iszlamonáci válna belőled, elég kevés energia ráfordításávalElőbb térek át iszlám hitre és qrom én is seggbe őket, minthogy egy franciával szolidáris legyek! Csak a román és az ukrán rosszabb náluk. A négerekkel semmi bajom, tényleg nem vagyok rasszista, szeretem az állatokat. Én még pápuákat is szívesen betelepítenék Magyarországra, ha megtaníthatók a modern harcászatra, mert akkor a következő magyar-román háborúban egy kannibál-vadászdandár keretei között meg lehet velük etetni egy csomó románt!
Azért van egy határ! Trianon fáj nekünk örökké, nem a franciák megérdemelt nyomora!
Dehogy fellegzett be! Akkor ébred fel Európa! A történelmi szükségszerűség állít majd új Martell Károlyt, és új Hunyadit. Cudar idők lesznek, de nem a világ vége.Na ez az amit rosszul teszel. Értem én hogy nem szereted a Franciákat, de a te büszke afrikaid utál téged mint a szart. Talán egyszer majd leszel olyan szerencsés hogy a büszke afrikaiak költöznek a szomszédodba.
Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett. Én sem mindenkit kedvelek Európában dehát nem is kell mindenkit szeretni. Amúgy imádom ezt a mentalitást hogy "őket utálom mert 100 évvel ezelőtt...." ez igazán építő jellegű magatartás ami sokat segít kis Európánk gondjainak helyrerakásához. Az Olasz=macskazabáló. A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
Annyira azért nem egységesek szerencsére. Ezért veszélyes, ha valamelyik feltörekvő muszlim hatalom (Szaudi-arábia, Törökország, Egyiptom (most gyengélkedik), esetleg ISIS vagy valami új játékos) hegemóniára jut és hatékonyan tudja az iszlám világ erőforrásait egyesíteni.addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket
Ami a városokkal kapcsolatosan változott: A vidék egyik gyengéje, a nagy távolságok miatti lassú kommunikáció problémája enyhült a modern hírközléssel. A mobilszolgáltatók nyilván a városokban tartják az infrastruktúrájuk központi részét, de egyéb rádió eszközökkel továbbra is hatékonyabban tudja a vidék megszervezni magát, mint korábban, és biztos a vidéki erőkhöz is jutnának a szakemberekből néhányan, akik segítenének újraszervezni a kommunikációs infrastruktúrát. A városok pedig még kiszolgáltatottabbak lettek, mint korábban, az energia termelés nem a nagyvárosokban zajlik többnyire, és a városi élet rendkívül energiaigényes (vízellátás 3-4 órával áramszünet után leáll). Egy ostrom esetében a város sokkal kiszolgáltatottabb, mint akár csak ötven éve is volt, mert a biztonságos energiaellátást annyira készpénznek vették szinte mindenhol/mindenkor.Ja, a vidéki pogányok ugyanott ezerötszáz éve a városokat elfoglaló kereszténység terjedését is megállították! Ja, nem. A városon múlik minden. A franciák nem népirtó balkániak vagy más keletiek, nem lesz Szrebrenyica a városokból, vagy Aleppó. Az lesz, hogy a város új urai megöröklik a város uralkodó pozícióját is a vidéke fölött és az üzlet megy tovább új cégér alatt. Ha pedig a vidék ellenáll! Nos, Vendée vagy Tambov a helyes válasz erre. A forradalmi város mindig leveri a parasztlázadásokat. Itt jegyzem meg amúgy, hogy a francia vidéken is masszívan jelen vannak a migránsok, szóval.
De nincs ezzel semmi gond. Inkább szimpatizálók egy büszke algériaival vagy nigerivel, mint egy franciával!
Valószínűleg viszonylag békésen átformálódnak a nyugati társadalmak valami kevert eu-iszlám kultúrává, de ha háború lesz, mi akkor sem leszünk a frontvonalban, és akár még nyerhetünk is vele, hosszútávon.Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett.
Hát pedig...A Francia=Trianon. A Román= gerinctelen szőröstalpú. Az Ukrán=vadparaszt.
Csak az ország kétharmadát vették el. Ugyan már, fölösleges minden apróság miatt felhúzni magunkat...Ember amíg mi Európában ilyen hülyeségeken húzzuk fel magunkat
Nem minket, csak te Fro-ban élsz, ezért tűnik úgy. Nem értek egyet blogen megjegyzésével, de nem mi fogjuk megvívni a nyugati polgárháborúkat sem.addig az egységes muszlimok épp seggbe*nak minket.
A 80-as években a japánok jöttek úgy fel, mint most a kínaiak. Ott is azt számolgatták, hogy mikor érik utól az USA-t. Aztán jött a kereskedelmi háború, a nyugati cégek alkalmazkodtak, az új technológiák meg nem japánból jöttek, hanem az USA-ból, és a nagy japán nyomulás lelassult. Az amerikai stratégia most is ugyanez. Csak idő kell ahhoz, hogy a nyugati cégek kivonuljanak kínából.Amikor hosszabítgatják a trendvonalakat, hogy 20 év múlva Kína győzött, mindig azt feltételezik, hogy minden változatlan marad. Nem marad.
Ami a városokkal kapcsolatosan változott: A vidék egyik gyengéje, a nagy távolságok miatti lassú kommunikáció problémája enyhült a modern hírközléssel. A mobilszolgáltatók nyilván a városokban tartják az infrastruktúrájuk központi részét, de egyéb rádió eszközökkel továbbra is hatékonyabban tudja a vidék megszervezni magát, mint korábban, és biztos a vidéki erőkhöz is jutnának a szakemberekből néhányan, akik segítenének újraszervezni a kommunikációs infrastruktúrát. A városok pedig még kiszolgáltatottabbak lettek, mint korábban, az energia termelés nem a nagyvárosokban zajlik többnyire, és a városi élet rendkívül energiaigényes (vízellátás 3-4 órával áramszünet után leáll). Egy ostrom esetében a város sokkal kiszolgáltatottabb, mint akár csak ötven éve is volt, mert a biztonságos energiaellátást annyira készpénznek vették szinte mindenhol/mindenkor.
Addig valóban nem amíg csak polgárháború lesz. Aztán majd mikor az európai parlament tele lesz muszlim mal szerinted mi lesz Magyarországon?Gondolod majd a Leok megvédenek?? Igen Trianon szemét dolog volt nekem sem tetszik egyáltalán. De szerinted a hasznunkra válik ezen agyalni manapság ?? Miben segíti ez Magyarországot? Jobb lesz tőle az életed?? Sajnos Magyarország a vesztes oldalon állt és a győztesek diktálják a feltételeket.Valószínűleg viszonylag békésen átformálódnak a nyugati társadalmak valami kevert eu-iszlám kultúrává, de ha háború lesz, mi akkor sem leszünk a frontvonalban, és akár még nyerhetünk is vele, hosszútávon.
És nem Európának lesz vége, hanem Nyugat-Európának, illetve az Európai Uniónak. Erre azért legalább egy b-tervvel fel kell készülnünk.
Hát pedig...
Csak az ország kétharmadát vették el. Ugyan már, fölösleges minden apróság miatt felhúzni magunkat...
Nem minket, csak te Fro-ban élsz, ezért tűnik úgy. Nem értek egyet blogen megjegyzésével, de nem mi fogjuk megvívni a nyugati polgárháborúkat sem.
Egyébként elég kétarcú ez a Nyugat.
Vannak a nagyvárosok és a vidék (ebbe most a kisebb városokat is beleértem). A nagyvárosok többsége egy szeméttelep.
Viszont a kisvárosok, vidék még élhetőbb is mint a Kelet. Ugye 50 év kommunizmus nem múlt el nyomtalanul.
Nagyjából egyetértek a mondandóddal, de nem, nem fellegzett be Európának akkor ha francúzok vagy a Németek elbuknak, mert a hatalmi vonzáskörzet fog eltolódni keletre vagy csak simán egy szakadás jön létre mint annó a Római Birodalomnál (kelet-nyugat). Európa nem egy ország, ha a 2 "legnagyobb" kiesik az beteszi a kiskaput a mai rendszernek (töriből tudjuk, hogy rendszerek jönnek mennek), de ezzel új lapok is kerülnek az asztalra ami akár egy fél Eurázsiai Birodalomhoz (Lisszabontól Vlagyivosztokig helyett Budapesttől Vlagyivosztokig vagy Prágától Vlagyivosztokig) vezethet. Amúgy elég valószínű, hogy valamelyik nagy kiesik, így már szerintem az a kérdés melyik fog hamarabb és ekkor a még "életben lévő" mit fog lépni.Meg kell érteni hogy ha egy olyan méretű európai ország mint a Francia vagy Németország elbukik a migrik miatt és ott ők kerülnek hatalomra, akkor egész Európának befellegzett.
Sok van a nyugat-eu országok rovásán. Aljas húzásokkal jutottak el oda, ahol ma tartanak, de éppen ezért nincs semmi bajom azzal, ha a jövőben nem a ők lesznek a világ közepe. Sehol nincs az megírva, hogy a nyugat fogja vezetni a világot. Sőt, a történelem csak egy röpke szeletében diktáltak ők, de ennek lassan vége lehet. Pont manapság van értelme ezen agyalni.Igen Trianon szemét dolog volt nekem sem tetszik egyáltalán. De szerinted a hasznunkra válik ezen agyalni manapság ??
Pl. 2015-ben elég jól jött, hogy megszólalt az életösztönünk, mert tanultunk a múltból.Miben segíti ez Magyarországot? Jobb lesz tőle az életed??
Na ez kemény! Most mi lesz?
..
https://www.portfolio.hu/bank/20200...-a-brit-bankoktol-a-rabszolgasag-miatt-441116
"Kártérítést követelnek a Black Lives Matter mozgalom aktivistái és több karibi kormány London legöregebb bankjaitól, amiért azok több mint 200 évvel ezelőtt támogatták és finanszírozták a rabszolga-kereskedelmet."
..